bomel91 3 Napisano 11 Października 2020 Mam B9. Na wielu transmisjach linia boiska (u góry TV) też jest jakby połamana zamiast prosta. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arekm 6 Napisano 4 Listopada 2020 Firmware 5.00.03 - https://www.lg.com/pl/wsparcie/produktowe/lg-OLED65C9PLA 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
007marc 7 Napisano 4 Listopada 2020 Zaktualizowano z USB bezproblemowo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zhirandell 25 Napisano 4 Listopada 2020 Jakie zmainy?Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arekm 6 Napisano 4 Listopada 2020 https://www.avsforum.com/threads/official-2019-lg-c9-consolidated-info-faq-troubleshooting-firmware-more.3075344/page-54#post-60210568 https://www.avsforum.com/threads/official-2019-lg-c9-consolidated-info-faq-troubleshooting-firmware-more.3075344/page-47#post-60111506 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin255 4 Napisano 8 Listopada 2020 tv ma 11 mies. oglądane czasami , czasem 5 godz czasem wcale - normalnie i się wk... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alwyn 116 Napisano 8 Listopada 2020 9 minut temu, marcin255 napisał: tv ma 11 mies. oglądane czasami , czasem 5 godz czasem wcale - normalnie i się wk... telewizor na śmietnik, nawet jak ci wymienia na gwarancji matryce to i tak się możesz czegoś takiego spodziewać po okresie gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin255 4 Napisano 8 Listopada 2020 Nie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 700 Napisano 8 Listopada 2020 2 godziny temu, marcin255 napisał: Nie rozumiem Alwyn to anty oledowiec dla którego najważniejszą cechą tv jest to że się nie wypali zakładam że tych "wypaleń" w filmach za bardzo nie widać - a przynajmniej nie dużo gorzej niż DSE w lcd 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin255 4 Napisano 9 Listopada 2020 Nie nic nie widać na co dzień tak sobie chciałem sprawdzić ale zgłosiłem reklamację dp LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin255 4 Napisano 9 Listopada 2020 (edytowane) Dziś kontakt z LG czekam na stronie menu . nie wiem co forum wstawia za teksty- czekam na wymianę panelu Edytowane 9 Listopada 2020 przez marcin255 forum pisze za mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mxmxm 47 Napisano 9 Listopada 2020 A niby nowe modele nie miały się już wypalać 🤔 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sajmer 2 Napisano 9 Listopada 2020 Widzę, że TVN24 był oglądany Mi wymienili co prawda Philipsa na nowy - nie oglądam TVN24 na nowym OLEDZIe już pierdziele - oglądam na Sharpie LCD w sypialni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybus85 11 Napisano 9 Listopada 2020 Niekoniecznie TVN. Każdy program "śniadaniowy" wykańcza OLEDA. Tak samo kanały informacyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buhaj 75 Napisano 9 Listopada 2020 A niby nowe modele nie miały się już wypalać Każdy OLED będzie się wypalał przy kanałach info, taka technologia. Gadka producentów to PR.Wysłane przez Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radosław Czech 1 Napisano 9 Listopada 2020 Tak obserwuję te wasze dywagacje. Ja też oglądam informacje co prawda nie jeden kanał cały dzień i gram w gry na tv po kilka godzin ale mam pewien patent który po roku w moim LG OLED 65 C9 narazie nic zrobił złego ale no zobaczymy.A więc... Dość często używam zarządzaniem energią. Czyli : skoro oglądam jakieś "[beeep]" nic nie znaczące zmniejszam ustawienie na średnie zużycie energii czyli de facto diody nie świecą pełną mocą. Skoro mam fajny film na Netflix w 4k hdr to wtedy albo jadę na auto w ciągu dnia albo wieczorem ustawiam na średnie bo w ciemnym pomieszczeniu można stracić wzrok itp.Nie oszukujmy się że w kinie takich wartości jasności nie osiągamy.Także trochę z głową do oleda trzeba podejść a jako użytkownik poprzedniej plazmy przez ponad 12lat wiem co mówię.To tak jakbyście kupili Mercedesa i go non stop piłowali to też szybko silnik i reszta padnie.Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zhirandell 25 Napisano 9 Listopada 2020 To jest tylko sprzęt, a nie dzieło sztuki zamykane w szczelnej gablocie. Kupuje się je po to żeby uzyskać jakość, której nie uzyska się na niczym innym. Wg. mnie decydując się na półśrodki eliminujemy podstawowe zalety tej technologii, ergo zakup mija się z celem.Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz Kubik 0 Napisano 10 Listopada 2020 8 godzin temu, Radosław Czech napisał: Tak obserwuję te wasze dywagacje. Ja też oglądam informacje co prawda nie jeden kanał cały dzień i gram w gry na tv po kilka godzin ale mam pewien patent który po roku w moim LG OLED 65 C9 narazie nic zrobił złego ale no zobaczymy. A więc... Dość często używam zarządzaniem energią. Czyli : skoro oglądam jakieś "[beeep]" nic nie znaczące zmniejszam ustawienie na średnie zużycie energii czyli de facto diody nie świecą pełną mocą. Skoro mam fajny film na Netflix w 4k hdr to wtedy albo jadę na auto w ciągu dnia albo wieczorem ustawiam na średnie bo w ciemnym pomieszczeniu można stracić wzrok itp. Nie oszukujmy się że w kinie takich wartości jasności nie osiągamy. Także trochę z głową do oleda trzeba podejść a jako użytkownik poprzedniej plazmy przez ponad 12lat wiem co mówię. To tak jakbyście kupili Mercedesa i go non stop piłowali to też szybko silnik i reszta padnie. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Zarządzanie energią to globalne ustawienie, można ograniczyć jasność panelu tam gdzie macie kanały info a na wejściu gdzie jest Netflix ustawić sobie optymalną jasność panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ketra12 0 Napisano 10 Listopada 2020 10 minut temu, Mariusz Kubik napisał: Zarządzanie energią to globalne ustawienie, można ograniczyć jasność panelu tam gdzie macie kanały info a na wejściu gdzie jest Netflix ustawić sobie optymalną jasność panelu. Ale jak zrobić te ograniczenia jasności jeśli korzysta się np. z dekodera satelitarnego i na nim są różne programy nie tylko informacyjne, są też i filmowe które nie potrzebują ograniczenia jasności. Przecież nie każdy korzysta z Netfixa podejrzewam że większość użytkowników korzysta właśnie z różnych dekoderów i na sztywno raczej tego nie ustawimy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz Kubik 0 Napisano 10 Listopada 2020 Ja napisałem tylko że Takie podejście do tematu daje więcej możliwości dostosowania do własnych potrzeb, a nie że da się selektywnie każdy kanał ustawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VukoStarLord 1 Napisano 10 Listopada 2020 Dlaczego nie mogę zaaktualizowac c9 do najnowszej wersji softu 5.00? Pokazuje coś że aktualizacja nie był możliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marciniozo 64 Napisano 10 Listopada 2020 Mi też tak pokazywało. Po chwili ponownie sam włączyłem - sprawdź aktualizację i poszło. TV ją pobrał i zainstalował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VukoStarLord 1 Napisano 10 Listopada 2020 Teraz, marciniozo napisał: Mi też tak pokazywało. Po chwili ponownie sam włączyłem - sprawdź aktualizację i poszło. TV ją pobrał i zainstalował. Ja już próbowałem 4 razy i ciągle nic. Pokazuje brak aktualizacji teraz. A wersja oprogramowania ciągle 4.xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marciniozo 64 Napisano 10 Listopada 2020 No u mnie wyskoczył komunikat na ekranie, że aktualizacja nie była możliwa. Otworzyłem menu - sprawdź aktualizację i po chwili ją znalazł i zainstalował. Nie wiem, może zobacz za jakiś czas, wyłącz TV i spróbuj ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
007marc 7 Napisano 10 Listopada 2020 .. tak jak pisaliśmy powyżej z dysku zewnętrznego - Bezproblemowo ============================== Aktualizacja ============================== file:///C:/Users/007marc/AppData/Local/Temp/TV_Software%20Update%20Guide_v3.pdf Pamiętajcie założyć Katalog - "LG_DTV" i do niego wgrać plik z aktualizacją Sterownik - https://www.lg.com/pl/wsparcie/produktowe/lg-OLED55C9PLA (jak dobrze pamiętam nośnik nie musi być sformatowany w FAT32) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach