hubio 415 Napisano 10 Maja 2019 32 minuty temu, Toma-San napisał: Nawet w tak podstawowej sprawie, jak sprawdzenie, kto był autorem wspomnianych wyżej słów zawodzisz na całej linii, ponieważ nie ja je pisałem... Owszem ty: Dnia 24.04.2019 o 15:47, Toma-San napisał: Ostatnio nie bywam często na forum, ale udało mi się przebrnąć przez kilka wątków z udziałem kolegi @hubio i co nie zdarza mi się często, muszę przyznać rację koledze @efel. Strasznie męczące są twoje posty Hubio. Jak to nie jest zaśmiecanie to co ? Miałem to na myśli ! @Oni daj spokój koledze Groszek... Przecież to drugi Maciej Koper co się na wszystkim zna i ma prawo wyśmiewać "bullshity" innych... Hahaha Kim ty jesteś @Groszek ? Ekspertem, znawcą, kalibratorem ? Nie - zwykłym hejterkiem co się do mnie przypier.....ł jak rzep do psiego ogona.... Masz tyle czasu, że wchodzisz w wątek poświęcony sprzętowi, którego nie masz i wiesz lepiej ? Szkoda słów.... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 537 Napisano 10 Maja 2019 8 minut temu, hubio napisał: Kim ty jesteś @Groszek Jestem Wujek Staszek - Mistrz ciętej riposty. Wiec uważaj klaunie.... ? 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oni 50 Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) No akurat ja przez takich "użytkowników" jak Ty @Groszek zostałem zniechęcony do tego forum, co widać też po ilości moich postów. Wiesz @Groszek z miłą chęcią bym tu wszedł i poczytam nowe ciekawe mniej lub więcej posty. Tak jak dziś na temat pilota. Ale oczywiście zaraz widzę Twoje posty które z Q9 nie mają nic wspólnego a temat staje się nie czytelny. Przykład masz post wyżej. Edytowane 10 Maja 2019 przez Oni 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toma-San 529 Napisano 10 Maja 2019 Rozumiem, że k 5 minut temu, hubio napisał: Jak to nie jest zaśmiecanie to co ? Miałem to na myśli ! Z każdym postem pogrążasz się coraz bardziej. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, a dodatkowo wymagasz od wszystkich zdolności telepatycznych i językowych, żeby twoje mało gramatyczne formy wypowiedzi interpretować we właściwy sposób. 2 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 537 Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) 25 minut temu, Oni napisał: Wiesz @Groszek z miłą chęcią bym tu wszedł i poczytam nowe ciekawe mniej lub więcej posty. Tak jak dziś na temat pilota. Ale oczywiście zaraz widzę Twoje posty które z Q9 nie mają nic wspólnego a temat staje się nie czytelny. A ja bym z miłą chęcią oczytał posty bez kłamstw, naginania rzeczywistości i innych bzdur. Sam telewizor Q9FN miałem u siebie i testowałem, nigdzie nie pisałem o nim źle, to dobry telewizor LED. Wady swoje ma i trzeba o tym wspomnieć. Tyle.... Przez takich gości jak @hubio, można wtopić sporo kasy (co kiedyś mi się zdarzyło) i uważam to za szkodliwe. Rozumiem, że Tobie nie przeszkadza taka osoba, do tego ma ten sam tv co Ty i możesz się z kimś klepać po pleckach. Ok - Twoje prawo. Dla mnie to jest osoba która ma znikomą wiedzę i produkuje szkodliwe wpisy. Pisze niedorzeczności i jest zaślepiony tym co aktualnie posiada (bezkrytyczny fanboy). Do tego najzwyczajniej w świecie kłamie. Przyznaje się bez krępacji do dawania "testowych" mordek, projektor sprzedaje z "powodu przeprowadzki", jak chyba zobaczyłeś powyżej czyta ignorowanych (użycie mojego słowa bullshit), a później odpowiada im z pozycji jednostronnej, obrażając ich. To tak z grubsza. Więc po prostu na forum o takim profilu, dla wypisywania technicznych bzdur, kłamstw o danym sprzęcie/technologii mówię "nie"! Edytowane 10 Maja 2019 przez Groszek 6 1 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 10 Maja 2019 Wczoraj oglądałem "Imperium Słońca" na DVD. Jako, że ten film jakoś szczególnie utkwił mi w pamięci jak go oglądałem na Epsonie 9300 pokuszę się o porównanie. Na Epsonie byłem zachwycony tym filmem i odkryłem więcej szczegółów, których nie widziałem wcześniej, ale na Q9FN tych szczegółów było jeszcze więcej ! Niesamowita poprawa detali w czerniach i samych czerni. Na samochodzie w którym porusza się na początku bohater te wszystkie odcienie czerni od super ciemnego metalicznego po szarości ! Wymiata ! Oczywiście zachody słońca np odprawa Kamikadze przy zachodzie słońca - to słońce tak pięknie świeciło... Na projektorze tak się tego nie odczuwało. Ogromna poprawa jakości w jasnych scenach co jest oczywiste ! Jak mam w sygnaturce - projektory wyginą jak dinozaury... Hahaha. Już teraz QLED 82'' jest za ok 20 tyś, a za parę lat 100'' to będzie norma...Strach się bać jak zaczniesz w końcu filmy na blu-ray oglądać, ilość szczegółów cię chyba może zabić. Musisz być ostrożny. 1 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oni 50 Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) @Groszek czy kolega @hubio sprzedaje lub nie sprzedaje i co sprzedaje z jakiego powodu sprzedaje i za ile sprzedaje to nie moja sprawa, kompletnie mnie to nie interesuje temat jest na temat Q9 A nie na temat użytkownika @hubio. Jak @hubio napisze co kolwiek od razu są posty przeciw niemu , ale pomyślałes że też są inni użytkownicy tego tv którzy by chcieli po prostu napisać, odpisać przeczytać coś na temat tego tv. Ale przez Ciebie i nie tylko po prostu jest to nie możliwe, tak jak pierwszy temat żeś cię za śmiecili tak i ten jest przez Was za śmiecony. Jak tobie tak przeszkadza to z jakiego powodu kolega @hubio sprzedaje daną rzecz , napisz do niego prywatną wiadomość lub załóż sobie temat np hubio i tam sobie piszcie co chcecie. A tak przeszkadzaćie tylko innym użytkownikom. Twoje zachowanie względem użytkownika @hubio ja osobiście odbieram powoli jako Stalking. Sam się z tekstem który @hubio napisze lub z jego częścią czasem nie zgadzam. Ale To co Ty wyprawiasz piszesz jest po prostu grzecznie pisząc nie na miejscu. A ponoć to my faceci jesteśmy prości. Edytowane 10 Maja 2019 przez Oni 2 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 10 Maja 2019 27 minut temu, raf7705 napisał: Strach się bać jak zaczniesz w końcu filmy na blu-ray oglądać, ilość szczegółów cię chyba może zabić. Musisz być ostrożny. Ilość szczegółów nie zależy od nośnika tylko wyświetlacza... Hahahaha Oczywiście na DVD i szum jest wyraźniejszy, ale już pisałem w tym wątku jak temu zaradzić. No i film filmowi nierówny - czasami widziałem lepsze DVD niż BD. Dzięki, że wpadłeś do naszego wątku. @Oni odnośnie pilota to też lubię z większą ilością przycisków, ale bez numerycznych, które się już mało co przydają... Generalnie te plastikowe piloty od Samsunga też były bardzo fajne... Natomiast teraz bolączką stały się piloty z przyciskami do apek streamingowych. W Panasonicu tak umieścili przycisk Netflix, że przez pierwszy miesiąc człowiek ciągle się myli i go naciska bo jest tuż nad nad górnym kierunkiem. Po prostu masakra... I to nie jest tylko moja opinia... Wracając do naszego srebrnego pilota wizualnie robi wrażenie i dobrze leży w ręku, ale nie miałbym nic przeciwko temu aby np. dodać przycisk przewijania... Pilot obsługuje wiele innych urządzeń więc przydałoby się trochę więcej. Zgadzam się z Tobą. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 537 Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) 8 minut temu, hubio napisał: Ilość szczegółów nie zależy od nośnika tylko wyświetlacza... No widzisz @Oni właśnie o tym mówię. 14 minut temu, Oni napisał: Twoje zachowanie względem użytkownika @hubio Moje pobudki wyjaśniłem już dokładnie w poście powyżej. Jeśli chcesz podrążyć dalej ten temat z chęcią porozmawiam z Tobą na PW. Edytowane 10 Maja 2019 przez Groszek 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oni 50 Napisano 10 Maja 2019 @GroszekJa nie mam co z Tobą drążyć tematu, moim zdaniem nie masz racji i przeszkadzasz innym. Jeżeli @hubio uważa Tak czy inaczej to moim zdaniem jego sprawa i tyle, ale Ty musisz zaraz skomentować bo to co napisał jest nie po Twojej myśli. @hubio jak napisałem ,mi brakuje numerycznych z powodu już tego kodu rodzicielskiego którego nie da się wyłączyć, niestety. Co do przewijania działa na kółku wystarczy przytrzymać, jak się nie mylę. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekgra 222 Napisano 10 Maja 2019 15 minut temu, hubio napisał: Ilość szczegółów nie zależy od nośnika tylko wyświetlacza... Hahahaha Masakra... A potem się dziwicię że ktoś za takie dyrdymały atakuje autora. 4 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LV426 734 Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Oni napisał: No akurat ja przez takich "użytkowników" jak Ty @Groszek zostałem zniechęcony do tego forum, co widać też po ilości moich postów. Wiesz @Groszek z miłą chęcią bym tu wszedł i poczytam nowe ciekawe mniej lub więcej posty. Tak jak dziś na temat pilota. Ale oczywiście zaraz widzę Twoje posty które z Q9 nie mają nic wspólnego a temat staje się nie czytelny. Przykład masz post wyżej. Za dużo trolli z PPE tu przyszło niestety i dziwię się że moderacja tutaj też z nimi nic nie robi. Niektórym się wydaje chyba że będą decydować jak kto ma pisać o durnym tv. Jak facet przesadza to widać i można w kulturalny sposób zwrócić mu na to uwagę - tak jak z tymi szczegółami obrazu bo to jednak zależy od źródła i pewnie, że także tym na czym jest obraz wyświetlony. Edytowane 10 Maja 2019 przez LV426 3 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) 5 minut temu, darekgra napisał: Masakra... A potem się dziwicię że ktoś za takie dyrdymały atakuje autora. Przecież to był żart... Jak piszę "Hahahaha" i daję buźkę to chyba wiadomo, że żartuję... A tak na serio bardziej mi chodziło o percepcję obrazu... Oglądając 120'' z odległości 3m z proja będziesz miał odczucie, że widzisz więcej szczegółów niż na wzorcowym monitorze studyjnym z odległości 1m, mimo, że obiektywnie będzie na odwrót. Oczywiście jakość jest najważniejsza. Edytowane 10 Maja 2019 przez hubio 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekgra 222 Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) Ok, dobrze wiedzieć... Na przyszłość łatwiej będzie mi zrozumieć przekaz. Edytowane 10 Maja 2019 przez darekgra 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 10 Maja 2019 No cóż....Ja już tego nie będę komentował. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 537 Napisano 10 Maja 2019 6 minut temu, Oni napisał: ale Ty musisz zaraz skomentować bo to co napisał jest nie po Twojej myśli. 1. Pisanie nie po mojej myśli, a 2. pisanie nieprawdy to dwie różne sprawy. Z przejmowania się tym pierwszym już dawno wyrosłem, a drugiego nie trawię.. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 10 Maja 2019 Masakra... A potem się dziwicię że ktoś za takie dyrdymały atakuje autora.Tzn.Tej wypowiedzi Hubio, nie będę komentował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oni 50 Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) A pamiętacie ten pilot/pointer z 2015 roku ? Ciekawe czy by z Q9 współpracował. Moim zdaniem jeden z lepszych pilotów jaki mógł dostać jaki kolwiek telewizor. Szkoda że go już nie dodają do nowych modeli. PS: Moderacja ? Takie coś na tym forum w ogóle istnieje ? Edytowane 10 Maja 2019 przez Oni 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) 2 minuty temu, Oni napisał: A pamiętacie ten pilot/pointer z 2015 roku ? Ciekawe czy by z Q9 współpracował. Moim zdaniem jeden z lepszych pilotów jaki mógł dostać telewizor. Szkoda że to już nie dodają do nowych modeli. PS: Moderacja ? Takie coś na tym forum w ogóle istnieje ? Aż mi się aż łezka w oku zakręciła... To był mój pierwszy Samsung z kropką kwantową i z TYM pilotem.. I tu właśnie był ten pilot + plastikowy Edytowane 10 Maja 2019 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
escapers 74 Napisano 10 Maja 2019 mi właśnie w nowym pilocie najbardziej to brakuje przycisku: Source, do reszty już się przyzwyczaiłem i nawet się przekonałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oni 50 Napisano 10 Maja 2019 Source masz jak dłużej z 2sek ten klawisz przytrzymasz 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
escapers 74 Napisano 10 Maja 2019 o jprdl... tak to jest gdy się instrukcji nie czyta... @Oni wielkie dzięki, teraz to wypas, widzę że to taki dostęp do skrótów, rewelka co prawda trochę trwa zanim się załaduje.. ale i tak szybciej niż lecieć przez te ikony - raz jeszcze wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oni 50 Napisano 10 Maja 2019 Nie całkiem się z Tobą zgodzę bo z klawisza Home masz dostęp od razu , a źródła można sobie po przesuwać jak się chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
escapers 74 Napisano 10 Maja 2019 no tak, tylko albo możesz poustawiasz sobie blisko źródła.. albo appki.. lub tv.. a tak jak masz 4 urządzenia po hdmi wpięte, plus ze 4 appki.. plus TV.. to już Ci się robi na pasku małe zamieszanie.. a tak to był szybki dostęp ze smrta i po hdmi z source.. ale ten klawisz ze skrótami jest dla mnie ok aż nie mogę uwierzyć że przez tyle czasu nie miałem o tym pojęcia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oni 50 Napisano 10 Maja 2019 No to super , ważne że Tobie pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach