user7878 376 Napisano 16 Kwietnia 2019 Ja mogę powiedzieć, że na pewno Epson 9300 nie ma startu i na pewno też to wasze JVC. Typowy Janusz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montas 84 Napisano 16 Kwietnia 2019 16 minut temu, Barnaba napisał: Świetna wiadomość! Aż się nie chce wierzyć;) Jaki koszt tego ustrojstwa? Link? https://www.amazon.com/gp/product/B01N0OISVS/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 16 Kwietnia 2019 10 minut temu, user7878 napisał: Ja mogę powiedzieć, że na pewno Epson 9300 nie ma startu i na pewno też to wasze JVC. Typowy Janusz No sorry user, ale nie wywalę 20 tyś żeby udowodnić Ci, że mam rację... Zresztą i wtedy byś pewno napisał, że nie umiem dostrzec "potęgi" tego JVC... Epson 9300 na pewno nie ma startu, po tym co napisał raf (wielkie dzięki) jestem przekonany, że i żaden proj do jakiś 500 0000zł... Po za tym jak ktoś lubi plazmę, ogląda przyciemniony obraz i tak to może tak by tego nie odczuł. Ja do takich osób nie należę... Natomiast jak pisałem przy 120'' wciąż to ma jeszcze dzisiaj sens. Do 100'' nie ma żadnego sensu... Ale niech każdy robi ze swoją kasą co chce... Jak ktoś chce dzisiaj wydać na to JVC i oglądać 95'', jak za rok będzie miał 4xlepszy obraz na FALDZie 85'' to jego sprawa... Dla mnie to głupota... I kończę ten wątek... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 16 Kwietnia 2019 3 minuty temu, hubio napisał: I kończę ten wątek... W imieniu wszystkich dziękuję 3 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maro18 29 Napisano 17 Kwietnia 2019 https://www.soundandvision.com/content/jvc-dla-nx9-d-ila-projector-review Recenzja NX9. Zacne ustrojstwo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 17 Kwietnia 2019 MarO nie ten watek... ? tu są rs540/7900 Nx9/n9/rs3000 jest osobny wątek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 88 Napisano 18 Kwietnia 2019 Madvr Hdr to sdr tone mapping.. Temat rzeka i podobno daje bardzo dobry efekt, w wątku projektory raczej jvc.... https://www.avsforum.com/forum/24-digital-hi-end-projectors-3-000-usd-msrp/2954506-improving-madvr-hdr-sdr-mapping-projector.html?amp=1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maro18 29 Napisano 19 Kwietnia 2019 Bipo: bardziej na temat niż niektóre inne posty ? mnie jako posiadacza poprzedniej generacji projektora zainteresował ten test. Ale jeśli kogoś razi, to niech moderator przeniesie do odpowiedniego wątku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montas 84 Napisano 19 Kwietnia 2019 Moderatorów tu chyba nie maNa początku to był bardzo wartościowy wątek potem zrobił się śmietnik niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 19 Kwietnia 2019 Ogladałem wreszcie Gre o tron ten ostatni odcinek. Powiem Wam, że nastawialem się na słabą jakość obrazu (bo czytałem tutaj o slabej jakości), coś pokroju ostatnich sezonów The Walking Dead a tu miła niespodzianka. Ten z Amazona ma bardzo dobrą jakosc. Nie sprawdzałem bitrate ale na JVC obraz super. Ten z Hbo go jest wyraznie slabszy. Twarze mniej ostre. Jak ktos ma amazona to polecam bo jakość jak dla mnie bardzo dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 88 Napisano 25 Kwietnia 2019 Panowie czy wymiana lampy w takim rs540/ x7900 to skomplikowana akcja czy moment? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 25 Kwietnia 2019 Ogladałem wreszcie Gre o tron ten ostatni odcinek. Powiem Wam, że nastawialem się na słabą jakość obrazu (bo czytałem tutaj o slabej jakości), coś pokroju ostatnich sezonów The Walking Dead a tu miła niespodzianka. Ten z Amazona ma bardzo dobrą jakosc. Nie sprawdzałem bitrate ale na JVC obraz super. Ten z Hbo go jest wyraznie slabszy. Twarze mniej ostre. Jak ktos ma amazona to polecam bo jakość jak dla mnie bardzo dobra.Dziś sobie sprawdziłem jak to wygląda z tego Amazona.Jest lepiej.Odcinek zajmuje około 3.5 GB, z telewizji było 1.8 GB a więc prawie drugie tyle z Amazona.Jest lepiej, znacząco lepiej.Ale czy to się nadaje na projekcję.... Panowie czy wymiana lampy w takim rs540/ x7900 to skomplikowana akcja czy moment? Raczej, bułka z masłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 25 Kwietnia 2019 @raf7705 u mnie naprawdę GOT z amazona wygląda bardzo dobrze. Nie jest to 4k ale jest super klimat. Jedynie w mocno ciemnych scenach widać jakby braki w obrazie ale całość prezentuje się bardzo dobrze. Na HBO jest dużo gorzej.Ogolnie mam wrażenie że ten projektor z tygodnia na tydzień gra coraz lepiej jakby nabierał coraz lepszej jakości. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 25 Kwietnia 2019 Wiecie może kiedy ten ostatni sezon Gry o Tron będzie wydany na UHD/HDR na płycie z napisami PL ? Lub chociaż na BD jak nie będzie w UHD... ? Bo mam wszystkie sezony na BD i mam taki plan, żeby obejrzeć wszystko po kolei, a potem właśnie ostatni sezon na UHD. Obecnie mógłbym oczywiście z HBO (normalna TV SAT) ale chciałbym poczekać na najlepszą jakość. Wiem, że pierwszy sezon został wydany na UHD z polskimi wersjami... Szukałem informacji o dacie wydania 8 sezonu na płytach, ale nie znalazłem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 25 Kwietnia 2019 No nie wcześniej aż się zakończy emisja, może z miesiąc po emisji. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 25 Kwietnia 2019 Nie ma jeszcze oficjalnej daty premiery, ale spodziewałbym się w okolicach lipca/sierpnia. I tak - ósmy sezon wyjdzie też na UHD BD. Są już pre-ordery... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 25 Kwietnia 2019 3 minuty temu, misfit napisał: Nie ma jeszcze oficjalnej daty premiery, ale spodziewałbym się w okolicach lipca/sierpnia. I tak - ósmy sezon wyjdzie też na UHD BD. Są już pre-ordery... Super wiadomość - wielkie dzięki... To tak zrobię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montas 84 Napisano 26 Kwietnia 2019 Tylko nie wiesz co będzie jak puścisz sygnał pełne 18Gbps. Stawiam, że to urządzenie robi do 11 GbpsPrzechodzi pełne 18Gbps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 27 Kwietnia 2019 Dnia 25.04.2019 o 21:40, hubio napisał: Bo mam wszystkie sezony na BD i mam taki plan, żeby obejrzeć wszystko po kolei, a potem właśnie ostatni sezon na UHD. Obecnie mógłbym oczywiście z HBO (normalna TV SAT) ale chciałbym poczekać na najlepszą jakość. Wiem, że pierwszy sezon został wydany na UHD z polskimi wersjami... Szukałem informacji o dacie wydania 8 sezonu na płytach, ale nie znalazłem.... Dobry plan. Właśnie ostatni miesiąc oglądałem 1-ke z BD-UHD i 2-7 z BD. Czekam na 8-ke na BD-UHD. pozdro 19 godzin temu, montas napisał: Dnia 16.04.2019 o 20:00, pmcomp napisał: Tylko nie wiesz co będzie jak puścisz sygnał pełne 18Gbps. Stawiam, że to urządzenie robi do 11 Gbps Przechodzi pełne 18Gbps. Sprawdziłeś osobiście? Bo ja w marketing pisany ostatnio rzadko wierzę. Jeśli tak jest to dobrze wiedzieć bo kosztuje grosze. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 28 Kwietnia 2019 13 godzin temu, pmcomp napisał: Dobry plan. Właśnie ostatni miesiąc oglądałem 1-ke z BD-UHD i 2-7 z BD. Czekam na 8-ke na BD-UHD. No i jak ta pierwsza część na UHD ? Bo też się zastanawiam czy nie kupić. Mam już na BD więc byłby to dodatkowy wydatek. Warto ? Są jakieś rzeczywiste efekty HDR ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 28 Kwietnia 2019 @raf7705 u mnie naprawdę GOT z amazona wygląda bardzo dobrze. Nie jest to 4k ale jest super klimat. Jedynie w mocno ciemnych scenach widać jakby braki w obrazie ale całość prezentuje się bardzo dobrze. Na HBO jest dużo gorzej.Ogolnie mam wrażenie że ten projektor z tygodnia na tydzień gra coraz lepiej jakby nabierał coraz lepszej jakości. Zapodałem wczoraj ten z Amazona na projektor. Noooo fajnie.Poczekam chyba aż się sezon skończy i zrobię sobie Maraton na projektorze.Wydanie na płytach BD było raczej słabej jakości a Atmos najgorszy jaki widziałem na wydaniu płytowym. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 28 Kwietnia 2019 Wczoraj oglądałem Aquamana w 4k na JVC i sprawdzałem też na TV. Efekty HDR w tych jasnych scenach zachodzacego słonca i ogolnie w rozblyskach na TV bardziej widoczne ale calosc na projektorze fenomenalna. Po chwili ogladania na TV wrocilem na JVC. Film glupkowaty ale na projektorze super sie to prezentuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) ja z kolei wczoraj ogladałem X-men days of future past w 3d i powiem tak, JVC super radzi sobie z 3d. Zadnego crosstalku czy ghostingu. Szkoda ze format 3d jakos odchodzi w zapomnienie... Co do Gry o Tron 8 to ciezko by mi bylo czekać na wydanie UHD na plycie, wiec pozostaje oficjalny streaming. Tymczasem mam wszystkie wczesniejsze sezony na BD - jakosć plyt jest wg mnie bardzo dobra, wiec pomysle czy w ogole migrować GoT do 4K. Może jesli wyjada wszystkie sezony w jedym wydaniu w 4K... Z drugiej strony ten serial wg mnie warto miec w kolekcji w najwyzszej mozliwej jakości. Jestem tez swiezo po Westworld i powiem tak ze troche sie zawiodłem. Fajna historia/pomysł (chociaz kiedys byl juz film o podobnym motywie), super klimat, muzyka (intro jedno z lepszych), gra aktorska i obsada, ale niestety dluzyzny... W zasadzie moglby byc dla mnie odcinek 1 oraz dwa ostatnie. Mowie o pierwszym sezonie, bo drugi jakos chyba odpuszczę. (Zlapalem sie na tym ze czekałem tylko na sceny z genialnym Anthonym Hopkinsem). Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 28 Kwietnia 2019 57 minut temu, szewi napisał: Co do Gry o Tron 8 to ciezko by mi bylo czekać na wydanie UHD na plycie, wiec pozostaje oficjalny streaming. Tymczasem mam wszystkie wczesniejsze sezony na BD - jakosć plyt jest wg mnie bardzo dobra, wiec pomysle czy w ogole migrować GoT do 4K. Może jesli wyjada wszystkie sezony w jedym wydaniu w 4K... Dzięki za radę. To chyba sobie odpuszczę kupno 1 sezonu jak piszesz, że na BD jest ok. Ale ten 8 to już kupię na UHD... 57 minut temu, szewi napisał: Jestem tez swiezo po Westworld i powiem tak ze troche sie zawiodłem. Fajna historia/pomysł (chociaz kiedys byl juz film o podobnym motywie), super klimat, muzyka (intro jedno z lepszych), gra aktorska i obsada, ale niestety dluzyzny... W zasadzie moglby byc dla mnie odcinek 1 oraz dwa ostatnie. Mowie o pierwszym sezonie, bo drugi jakos chyba odpuszczę. (Zlapalem sie na tym ze czekałem tylko na sceny z genialnym Anthonym Hopkinsem). Ja mam 1 sezon na UHD w steelbooku (zapieczętowany) - to chyba w ogóle pierwszy serial na świecie jaki wyszedł na UHD/HDR więc może kiedyś mieć sporą wartość. Drugiego sezonu nie mam wcale... Oglądałem z HBO i jak dla mnie znacznie poniżej jedynki... Jedynka mnie zachwyciła... Szczególnie jak się okazuje kto był pewnym bohaterem... Naprawdę było super... Dwójka jak dla mnie za bardzo chaotyczna. Ciągle się gubiłem co kiedy się dzieje i dlaczego... No jakoś nie miałem bardzo dobrego wrażenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 28 Kwietnia 2019 ja z kolei wczoraj ogladałem X-men days of future past w 3d i powiem tak, JVC super radzi sobie z 3d. Zadnego crosstalku czy ghostingu. Szkoda ze format 3d jakos odchodzi w zapomnienie... Co do Gry o Tron 8 to ciezko by mi bylo czekać na wydanie UHD na plycie, wiec pozostaje oficjalny streaming. Tymczasem mam wszystkie wczesniejsze sezony na BD - jakosć plyt jest wg mnie bardzo dobra, wiec pomysle czy w ogole migrować GoT do 4K. Może jesli wyjada wszystkie sezony w jedym wydaniu w 4K... Z drugiej strony ten serial wg mnie warto miec w kolekcji w najwyzszej mozliwej jakości. Jestem tez swiezo po Westworld i powiem tak ze troche sie zawiodłem. Fajna historia/pomysł (chociaz kiedys byl juz film o podobnym motywie), super klimat, muzyka (intro jedno z lepszych), gra aktorska i obsada, ale niestety dluzyzny... W zasadzie moglby byc dla mnie odcinek 1 oraz dwa ostatnie. Mowie o pierwszym sezonie, bo drugi jakos chyba odpuszczę. (Zlapalem sie na tym ze czekałem tylko na sceny z genialnym Anthonym Hopkinsem). Dla mnie ta jakość na BD była słaba. Miałem sezony 1-7.Obejrzałem i sprzedałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach