Skocz do zawartości
Maciej Koper

Philips PUS8303 | TEST | 2018 Android TV 49" z Ambilight i Ultra HD 4K HDR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję TV 75 cali. Czy warto kupić ten model Philipsa?   W jednym ze sklepów RTV jest aktualnie promocja i kosztuje ten model około 7500PLN.  Normalna cena to 8200.  A może jakiś inny polecicie za podobną kwotę. Obecnie posiadam stary Sony 40 cali LCD seria EX.  Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co byściie wybrali: Philips 75PUS8303  LG 82UM7600.

Podobno 82" LG jest na matrycy VA, a ten model Philipsa 75" ma IPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 19.10.2019 o 12:29, bratpit napisał:

Co byściie wybrali: Philips 75PUS8303  LG 82UM7600.

Podobno 82" LG jest na matrycy VA, a ten model Philipsa 75" ma IPS.

mam ten san dylemat: Philips 75PUS8303  vs LG 82UM7600.

O lg 82UM7600 jest zaskakująco mało informacji na sieci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko: jakiego, poza systemowym, używacie odtwarzacza video do plików z USB? Pytam, bo systemowy przy niektórych materiałach klatkuje oraz gubi format, np. 1920 x 958 rozciąga w pionie na cały ekran, gdy ten sam materiał na kompie odtwarzany jest poprawnie.

Sam testowałem kilka (MX Player z kodekiem, Nova Player, VLC, Kodi), ale żaden przez ARC nie podawał do ampka dźwięku DD+ w 5.1 - przy samym DD to był 5.1. Przełączałem w TV wszystkie formaty dźwięku na wyjściu i nic to nie zmienia. KM Player odtwarza DD+ poprawnie, ale nie jest przeznaczony na Andka TV, więc obsługa kuleje lub wręcz jest niemożliwa.

Macie jakieś propozycję, jak to rozwiązać?

Edytowane przez waltman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegoś czasu na ekranie, szczególnie na różnego rodzaju szarościach widać poziome, ciemniejsze pasy. Mają wysokość ok.  15 mm, a oddalone o jakieś 10 cm. Na obrazach statycznych jest to słabiej zauważalne, ale na ruchomych widać to wyraźnie i jest to dość dokuczliwe.

Co może być przyczyną? Czyżby to dyfuzor podświetlenia - nie wiem uszkodzony, zakurzony?

TV posiadam wiele ponad rok. Mam zgłaszać czy poczekać jeszcze? Może ktoś się spotkał w takim problemem?

paski1.jpg

paski2.jpg

Edytowane przez waltman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,
Na matrycy mam widoczne "prześwietlenia" po prawej i lewej stronie krawędzi telewizora, wycieki światła pojawiają się tylko przy jasnych jednolitych tłach, co dziwne na ciemnych obrazach tego efektu nie ma. Próbowałem już zmieniać parametry kontrastu, jasności, wyłączone wszystkie bajery z kontrastem dynamicznym. Przy oglądaniu materiałów wideo praktycznie niezauważalne, natomiast przy korzystaniu z aplikacji gdzie w większości są jednolite tła.....kłuje mnie to po oczach , próbowałem już sposobu z masowaniem matrycy, ale bez efektu. Czy jakiś ekspert tutaj mógłby się wypowiedzieć czy to kwalifikuje się do reklamacji? Z góry dziękuje

IMG_9497.JPG

IMG_9520.JPG

IMG_9522.JPG

IMG_9523.JPG

IMG_9525.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, lolek bolek napisał:

Czy jakiś ekspert tutaj mógłby się wypowiedzieć czy to kwalifikuje się do reklamacji? Z góry dziękuje

Jestę ekspertę. To się kwalifikuje do reklamacji bo to jest wada matrycy. Philips ma złą renomę jeżeli chodzi o serwis, ale sam tego nie naprawisz i nie zniwelujesz. Próbuj reklamować, ale najlepiej w sklepie przez rękojmię a nie na gwarancji.

• Dzięki 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

efel, przestań kompromitować to forum.

Serwis MiK Radom ma autoryzacje na TV SONY, PANASONIC, SAMSUNG, TOSHIBA , TCL i Philips.

Efel zawsze wstawia tekst o fatalnym, radomskim serwisie TV Philips. Kiedy redakcja upora się z tym oszustem ?

nowe_small_2.jpg

• SONY (1995)
  • SAMSUNG (1996)
  • PHILIPS (1997)
  • PANASONIC (1999)
  • TOSHIBA (2002)
  • Plusik 1
  • Lubię 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, UHD fan napisał:

Efel zawsze wstawia tekst o fatalnym, radomskim serwisie TV Philips. Kiedy redakcja upora się z tym oszustem ?

Ja jestem tylko kroplą w morzu niezadowolonych klientów tego serwisu. Niech każdy sobie wpisze w google MIK Radom. Wątek na wykopie o tym że komuś spartolili TV Samsunga pojawia się już na pierwszej stronie wyszukiwarki. W Google Maps mają 247 opinii i średnią 3.5 gwiazdki. Chyba nie sugerujesz że ja o nich w całym internecie dodałem wszystkie wpisy negatywne? Aż tyle wolnego czasu to ja nie mam, nawet w czasie pandemii.

image.png.562fed68d1f5724ec52118043e2fb262.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, UHD fan napisał:

efel, przestań kompromitować to forum.

Serwis MiK Radom ma autoryzacje na TV SONY, PANASONIC, SAMSUNG, TOSHIBA , TCL i Philips.

nowe_small_2.jpg

• SONY (1995)
  • SAMSUNG (1996)
  • PHILIPS (1997)
  • PANASONIC (1999)
  • TOSHIBA (2002)

Witam,

Co do serwisu MIK Radom to muszę przyznać rację użytkownikowi EFEL, miałem już do czynienia z tym serwisem, dwa razy reklamowany poprzedni telewizor marki Philips 55PUS6501 znany z nieszczelnej ramki i dostającego się brudu i kurzu między matryce, dwa razy czyścili i dwa razy nie wyczyścili matrycy, następna rzecz to tzw "serwis domowy" przyjeżdża Pan z Mik RADOM i nawet śrubokręta nie ma żeby odkręcić podstawę telewizora, o jakiejkolwiek fachowej poradzie można zapomnieć, raz przy odbiorze zostawiali pilot od innego klienta i mimo poinformowaniu o fakcie  - po pilota się już nikt nie zgłosił. Aż się boje że będę musiał skorzystać z ich serwisu. Nie chce nikogo oczerniać bo zapewne na serwisie pracują też profesjonaliści ale ja akurat na takich nie trafiłem.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, lolek bolek napisał:

Co do serwisu MIK Radom to muszę przyznać rację użytkownikowi EFEL, miałem już do czynienia z tym serwisem, dwa razy reklamowany poprzedni telewizor marki Philips 55PUS6501 znany z nieszczelnej ramki i dostającego się brudu i kurzu między matryce, dwa razy czyścili i dwa razy nie wyczyścili matrycy, następna rzecz to tzw "serwis domowy" przyjeżdża Pan z Mik RADOM i nawet śrubokręta nie ma żeby odkręcić podstawę telewizora, o jakiejkolwiek fachowej poradzie można zapomnieć, raz przy odbiorze zostawiali pilot od innego klienta i mimo poinformowaniu o fakcie  - po pilota się już nikt nie zgłosił. Aż się boje że będę musiał skorzystać z ich serwisu. Nie chce nikogo oczerniać bo zapewne na serwisie pracują też profesjonaliści ale ja akurat na takich nie trafiłem.

@FrankyGoes @irroo @UHD fan

Proszę o komentarz.

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ja jestem pracownikiem serwisu Radom? Byłem kiedyś w Radomiu przejazdem, a odpowiednie screent można dostarczyć dla każdego producenta. Żadna nowość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy więc na dłoni listę aktywnych hejterów efelo-podobnych. Pewnie ten sam IP. Umieszczenie negatywnej opinii o jakimkolwiek serwisie nie wymaga żadnego potwierdzenia posiadania TV np. dowód zakupu. Sprawna, zorganizowana grupa może więc sobie poszaleć.  Co więcej to może być nawet jedna osoba.

Zwracam uwagę na niezwykle ciekawe zjawisko; MiK Radom to autoryzowany serwis wielu brandów TV. Pisałem o tym wyżej. Ale na tym forum efel piętnuje zawsze tylko naprawy TV Philips. To kluczowy argument efela, żeby nie kupować. I o to mu chodzi w tym klasycznym czarnym PR. 

ps.: Kolega efel sam przyznaje, że miał wiele lat temu 32" kuchenny TV z logo Philips. Na bazie tego skromnego doświadczenia kreuje się tu na nad-experta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, UHD fan napisał:

Mamy więc na dłoni listę aktywnych hejterów efelo-podobnych. Pewnie ten sam IP. Umieszczenie negatywnej opinii o jakimkolwiek serwisie nie wymaga żadnego potwierdzenia posiadania TV np. dowód zakupu. Sprawna, zorganizowana grupa może więc sobie poszaleć.  Co więcej to może być nawet jedna osoba.

Zwracam uwagę na niezwykle ciekawe zjawisko; MiK Radom to autoryzowany serwis wielu brandów TV. Pisałem o tym wyżej. Ale na tym forum efel piętnuje zawsze tylko naprawy TV Philips. To kluczowy argument efela, żeby nie kupować. I o to mu chodzi w tym klasycznym czarnym PR. 

ps.: Kolega efel sam przyznaje, że miał wiele lat temu 32" kuchenny TV z logo Philips. Na bazie tego skromnego doświadczenia kreuje się tu na nad-experta.

Mam podobne wrażenie , że efelo podobne stworki to ta sama osoba 

• Plusik 1
  • Lubię 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, UHD fan napisał:

Mylisz się, zwracam na to uwagę również kiedy ktoś chce kupić Sony bo te TV też najczęściej są wysyłane do MIK Radom. Nie wiem jak to działa, ale np jak reklamowałem TV Samsunga mojej mamy to przyjechał lokalny serwis - telewizor nie pojechał do Radomia mimo że MIK też jest autoryzowanym serwisem Samsung.

Wydaje mi się że Philips ma po prostu dwa centra serwisowe w Polsce - MIK Radom i Gorzów Wlkp gdzie jest montownia tych telewizorów. A centrów serwisowych Samsunga, Sony itp jest więcej - klienci tych TV nie zawsze są skazani na tą wspaniałą firmę.

Chciałem sprawdzić listę autoryzowanych serwisów TV Philips na ich stronie. Ale jak wszystko u Philipsa wyszukiwarka jest popsuta:

https://www.philips.pl/c-w/wsparcie-konsumenta/zarejestruj-naprawe#location=Warszawa

image.thumb.png.368db7135e5c9c9cede5a0de421f8afe.png

1 godzinę temu, UHD fan napisał:

Kolega efel sam przyznaje, że miał wiele lat temu 32" kuchenny TV z logo Philips. Na bazie tego skromnego doświadczenia kreuje się tu na nad-experta.

bzdura. Miałem jeden z wyższych modeli na Androidzie wersję 55 cali. 

Edytowane przez efel
  • Lubię 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że tu nie chodzi o szkalowanie serwisu, bo jaki w tym interes? Zadałem sobie trochę trudu i przeczytałem opinie ludzi o tym serwisie na Google i wygląda to tak, bardzo skrajne opinie czyli albo 1 albo 5 gwiazdek, druga sprawa to że w dzisiejszych czasach na portalach z opiniami o produktach i usługach oceny są bardzo nierzetelne, takie oceny można po prostu kupić. Kolejna rzecz to nie wiadomo jak wygląda współpraca serwis-producent, może philips czy samsung nie chcę im płacić za niektóre naprawy stąd niezadowolenie pewnej grupy, w każdym razie w środę zrobiłem zgłoszenie gwarancyjne w philipsie, póki co zero odpowiedzi(może coronavirus), to będzie moje drugie spotkanie z serwisem, z chęcią opiszę jak sprawa się potoczyła, bez hejtu.

Edytowane przez lolek bolek
  • Plusik 1
  • Lubię 1
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, lolek bolek napisał:

Wydaje mi się że tu nie chodzi o szkalowanie serwisu, bo jaki w tym interes?

Trafiłeś w samo sedno. 

18 minut temu, lolek bolek napisał:

bardzo skrajne opinie czyli albo 1 albo 5 gwiazdek, druga sprawa to że w dzisiejszych czasach na portalach z opiniami o produktach i usługach oceny są bardzo nierzetelne, takie oceny można po prostu kupić

W tym wypadku strzelam, że te pozytywne opnie są 'kupione' albo wystawione przez pracowników, współpracowników serwisu żeby jako tako to wyglądało. Kto i po co miałby smarować negatywy, poza wkurzonymi userami? Szczególnie że większość złych opinii jest dobrze opisana a czasami też udokumentowana zdjęciami. 

• Plusik 1
  • Lubię 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Tak jak obiecałem opiszę Wam koledzy kolejną przygodę z serwisem MIK-Radom. Telewizor zgłoszony do naprawy przez zgłoszenie na stronie philipsa 22 kwietnia, po 5 dniach odezw ze strony philipsa, kolejne 3 dni czekania na wizytę serwisu, telewizor odebrany przez serwis i 18 dni czekania. W poniedziałek 18 maja telewizor dotarł do mnie z wymienionym ekranem a 21 maja telewizor przestał się włączać, zero reakcji na przyciski, przednia dioda się nie świeci.....w skrócie tv martwy. Dziś zrobiłem kolejne zgłoszenie. Co na to użytkownicy którzy tak bardzo bronią ten super serwis?

ph.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis zawsze będzie stał po stronie producenta, bo producent to ich płatnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, UHD fan napisał:

Serwis zawsze będzie stał po stronie producenta, bo producent to ich płatnik.

Przeczytaj jeszcze raz co właśnie napisałeś, bo ma się to nijak do sytuacji którą przedstawiłem,  Twoim zdaniem producent płaci serwisowi za to żeby nie naprawiał ich produktów albo robił to bardzo nieprofesjonalnie i sam sobie robił antyreklamę tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, lolek bolek napisał:

Tak jak obiecałem opiszę Wam koledzy kolejną przygodę z serwisem MIK-Radom. Telewizor zgłoszony do naprawy przez zgłoszenie na stronie philipsa 22 kwietnia, po 5 dniach odezw ze strony philipsa, kolejne 3 dni czekania na wizytę serwisu, telewizor odebrany przez serwis i 18 dni czekania. W poniedziałek 18 maja telewizor dotarł do mnie z wymienionym ekranem a 21 maja telewizor przestał się włączać, zero reakcji na przyciski, przednia dioda się nie świeci.....w skrócie tv martwy. Dziś zrobiłem kolejne zgłoszenie.

Wbrew pozorom świetna wiadomość. Mam nadzieję, że zrobiłeś zgłoszenie na rękojmię do sprzedawcy i zażądałeś odstąpienia od umowy? Masz jedyną w życiu szansę na odzyskanie kasy za ten bubel. A ponieważ TV jest kompletnie martwy to nie wykręcą się zgodnością ze specyfikacją, albo innymi bzdurnymi tłumaczeniami. Sprawa w 100% do wygrania i radzę Ci tak postąpić.

18 godzin temu, lolek bolek napisał:

Co na to użytkownicy którzy tak bardzo bronią ten super serwis?

To samo co zawsze, po prostu udają że tego nie napisałeś, albo zaczną Cię oczerniać że zmyślasz, siejesz propagandę i tak naprawdę nigdy nie miałeś tego telewizora. Przerabiałem to wiele razy na tym forum.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Niestety w dniu dzisiejszym znalazłem problem na moim TV 49PUS8303/12 tzn na obrazie mam "ścieżkę" na górnej części matrycy więc postanowiłem zgłosić temat do serwisu i co się okazało... no właśnie ostatnio naczytałem się na temat specyficznego serwisu MIK i właśnie tam pewnie mój sprzęt pojedzie na prace serwisowe aż się boję...

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok ale na koniec wszystkiego na pewno dołącze do grupy tych anty bądź "fanów" mik'a i nie omieszkam podzielić się z wami moim doświadczeniem we wspomnianym wyżej problemie.

20200904_112140.jpg

20200904_112157.jpg

20200904_114430.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi