Skocz do zawartości
Gmeru

Rusza CANAL+ 4K Ultra HD (HDR HLG, HFR, szeroka paleta barw!!!)

Rekomendowane odpowiedzi

Rusza CANAL+ 4K Ultra HD (HDR HLG, HFR, szeroka paleta barw!!!)

Platforma nc+ jako pierwsza platforma cyfrowa w Polsce wprowadza do oferty własny i nadający wyłącznie w jakości 4K kanał telewizyjny CANAL+ 4K Ultra HD, na którym będą transmitowane wybrane wydarzenia sportowe oraz hity filmowe, seriale, produkcje oryginalne CANAL+, widowiska muzyczne i programy dokumentalne w najwyższej jakości obrazu. CANAL+ 4K Ultra HD jest dostępny dla wszystkich abonentów nc+ posiadających dekoder 4K UltraBOX+ lub dedykowany moduł CAM CI+ i opcję dodatkową CANAL+.

Przeczytaj całość

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

woow, super wiadomość :) Teraz pytanie czy kupić opcję canal+ za 30zł/miesiąc czy na początek jedynie zapłacić 99zł za mundial. No i pytanie co oznacza w tym przypadku HFR. Chyba raczej 60p, aniżeli 120p ? Tak czy inaczej, to jest pierwszy kanał HDR w Polsce. Ciekawe kiedy pojawią się następne :) 

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Subman napisał:

woow, super wiadomość :) Teraz pytanie czy kupić opcję canal+ za 30zł/miesiąc czy na początek jedynie zapłacić 99zł za mundial. No i pytanie co oznacza w tym przypadku HFR. Chyba raczej 60p, aniżeli 120p ? Tak czy inaczej, to jest pierwszy kanał HDR w Polsce. Ciekawe kiedy pojawią się następne :) 

4K 120Hz to nawet nie bardzo idzie przesłać przez HDMI 2.0, więc ciekawa kwestia :)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Maciej Koper napisał:

4K 120Hz to nawet nie bardzo idzie przesłać przez HDMI 2.0, więc ciekawa kwestia :)

Teoretycznie da się SDRa w chromie 4:2:0 w 4k w 120 Hz przesłać. Ale wygląda to dosyć egzotycznie. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, Toma-San napisał:

Teoretycznie da się SDRa w chromie 4:2:0 w 4k w 120 Hz przesłać. Ale wygląda to dosyć egzotycznie. :P

Tak pewnie masz rację, jeśli przez SDR rozumiesz 8 bitów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A co z telewizorami FullHD? Downsampling z 4K poprawi jakość obrazu? Będzie lepszy bitrate? Pytam, bo od roku mam oledowego LG (świadomy wybór 1080), a skończyła mi się umowa z nc+, do tego mam stary dekoder i nie wiem, czy podpisywać nową z 4K, czy negocjować obniżkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy to będzie dodatkowo płatne 99 pln jak wyżej ktoś pisze czy w pakiecie dla posiadaczy canal plus i Cayman ? Czy mecze będą w HDR ? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Maciej Koper napisał:

Tak pewnie masz rację, jeśli przez SDR rozumiesz 8 bitów.

Tak, tak... Chodziło mi o 8 bitów. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym HDR10 i HLG to nie jest taka prosta sprawa jak pokazały dotychczas pokazywane pozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może ktoś potwierdzić że na Canal+ 4K  UHD leciał dźwięk w 7.1 w meczu finałowym  ???

Edytowane przez XMAREKK30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to w ogole mozliwe jest? Dekoder nc+ puszcza 7.1?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego nie wiem, bo sam nie mam dekodera 4K i nie jestem w stanie tego sprawdzić ale na innym forum ktoś pisał że podczas meczu finałowego wyświetlił mu się dźwięk 7.1, gdzie na TVP  był 5.1 i dlatego zapytałem się czy faktycznie był taki dźwięk na dekoderze 4K od NC+. Może Gmeru albo Piotr są w stanie coś powiedzieć na ten temat ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imagazine.pl podaje,ze final byl w DD+ na canal plus 4k UHD.Jako ,ze dekoder nc+ obsluguje DD+ , to jest calkem mozliwe ,ze bylo 7.1. Nie udalo znalesc sie nic wiecej. Czy tak bylo to nie wiem , nie mam nc+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi