Skocz do zawartości
szewi

Epson TW9300 / TW7300 w codziennym użytkowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

@hubio polecam:

Znalezione obrazy dla zapytania maÅÄ na ból dupy

To co po ile sprzedaję i komu to moja prywatna sprawa, projektor jest praktycznie nowy z uchwytem który kosztował prawie kafla.
Jak ktoś ma magicscreen'a to jak znalazł bo ma od razu kalibrację która też kosztowała kafla w cenie. 
Nie chce więcej komentarzy dotyczącej mojej aukcji bo to co robisz to jest po prostu zwykłe świństwo, takie typowe polskie piekełko.

Edytowane przez Irokez
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Filutek napisał:

Jak ci brakuje cd/m² to żadna kalibracja tego nie poprawi. :)

Niestety paskudna cecha projów JVC to "zabetonowana" na stałe,

nieoptymalna dla każdego filmu "OETF". 

Co to powoduje, to jak się ogólnie orientujesz, to chyba nie muszę tego tłumaczyć. :P:)

OETF to możesz mieć w kamerze lub innym urządzeniu rejestrującym obraz. W projektorach i telewizorach możemy mówić o EOTF :) Absolutnie nie jest ona "zabetonowana" w JVC. Może być regulowana parametrycznie na kilka sposobów. Nigdy nie napotkałem problemu skalibrowania jej do mnożnika luminancji w zakresie 3 - 4,5, załatwiającego temat na wszystkich napotkanych dotąd instalacjach. Więcej w poniższym linku:

https://hdtvpolska.com/hdr-projektorze-jvc-rs500-jvc-reference/

1 godzinę temu, Filutek napisał:

A w ciemnym pokoju z velvetem plus Lumagen Radiance Pro,

Epson bije tego JVC, (który jest w pokoju bez velvetu i bez Lumagen Radiance Pro)! :)

Fizyki się nie przeskoczy. :P

Przy precyzji kalibracji, którą da się wykonać w JVC wewnętrznie, stosowanie zew. procesora 3D LUT jak np. Lumagen Radiance jest bezcelowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Maciej Koper napisał:

OETF to możesz mieć w kamerze lub innym urządzeniu rejestrującym obraz. W projektorach i telewizorach możemy mówić o EOTF :) Absolutnie nie jest ona "zabetonowana" w JVC. Może być regulowana parametrycznie na kilka sposobów. Nigdy nie napotkałem problemu skalibrowania jej do mnożnika luminancji w zakresie 3 - 4,5, załatwiającego temat na wszystkich napotkanych dotąd instalacjach. Więcej w poniższym linku:

https://hdtvpolska.com/hdr-projektorze-jvc-rs500-jvc-reference/

No faktycznie literówka z tym EOTF. :)

Co do "zabetonowania", jeśli twierdzisz, że nie, to faktycznie może coś źle interpretuje.

Postaram się lepiej opisać o co mi chodzi Panie Macieju. :lol:

(tak to jest, jak się człowiek dopiero uczy)

18 minut temu, Maciej Koper napisał:

Przy precyzji kalibracji, którą da się wykonać w JVC wewnętrznie, stosowanie zew. procesora 3D LUT jak np. Lumagen Radiance jest bezcelowe.

Do tego stwierdzenia w tej chwili trudno mi się odnieść,

jestem w trakcie "trawienia" tematu.

Niewykluczone, że się mylę. :)

Ciekawy jestem, czy dotyczy to również madVR?

Zakładając, że madVR, jest lepszym rozwiązaniem jak Lumagen Radiance? :)

Bardziej zaawansowanym i konfigurowalnym z większymi możliwościami jak Lumagen? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, raf7705 napisał:

Zamówiłem też welwet czarny samoprzylepny.
Będę przerabiał ekran na format 21:9, na stałe.

Możesz jakieś linki podesłać? Dzięki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Irokez napisał:

@hubio polecam:

To co po ile sprzedaję i komu to moja prywatna sprawa, projektor jest praktycznie nowy z uchwytem który kosztował prawie kafla.
Jak ktoś ma magicscreen'a to jak znalazł bo ma od razu kalibrację która też kosztowała kafla w cenie. 
Nie chce więcej komentarzy dotyczącej mojej aukcji bo to co robisz to jest po prostu zwykłe świństwo, takie typowe polskie piekełko.

Ależ ja Ci życzę z całego serca żebyś go sprzedał nie za 10000zł a za 10900zł (będzie i tak 100zł taniej niż nowy :):):) ) i osobiście Ci tego naprawdę życzę, natomiast to nie jest forum sprzedażowe allegro tylko forum o sprzęcie i wyrażam swoją OBIEKTYWNĄ opinię o rzeczywistej wartości tego sprzętu...

Jeśli ktoś od Ciebie kupi za te 10 tyś, czego powtarzam Ci życzę, to na pewno nie będzie osoba znająca się na rzeczy i wchodząca na to forum lub jakiekolwiek inne dotyczące projektorów... Jest szansa, że w grudniu kogoś złapiesz... :)

2 godziny temu, Maciej Koper napisał:

Co masz na myśli?

Filmy kręcone na potrzeby wyłącznie platform streamingowych nigdy nie trafią do kina, a co za tym idzie są kręcone technikami telewizyjnymi. Nie ma praktycznie filmów anamorficznych - to pierwsza różnica, ale też jest inna tonacja barw itd. Są też filmy wykupione przez Netflixa i przeznaczone pierwotnie do kin jak "Mudbound", jedyny lub jeden z 2 filmów Netflixa nominowany do Oscara... Nie znam się na fachowej terminologii, ale z łatwością ja przynajmniej widzę różnice między filmem telewizyjnym i serialem tv a filmem kinowym.  I zdecydowanie te filmy i seriale telewizyjne nie podobają mi się na projekcji choć i są ludzie co oglądają tak wiadomości, mecze itd. Dla mnie lepiej na projekcji niż na TV wyglądają filmy kinowe i tak też je oglądam. Formalnie w tym artykule jest wspomniane, że 90% filmów oryginalnych netflixa to filmy telewizyjne:

https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2018/07/10/netflix-zle-filmy/

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Filutek napisał:

Jak ci brakuje cd/m² to żadna kalibracja tego nie poprawi. :)

Niestety paskudna cecha projów JVC to "zabetonowana" na stałe,

nieoptymalna dla każdego filmu "OETF". 

Co to powoduje, to jak się ogólnie orientujesz, to chyba nie muszę tego tłumaczyć. :P:)

Jasności mi nie brakuje. W trybie HDR po kalibracji ok. 480 niutków.

Tym sie różnimy, że ja oglądam, a Ty ... czytasz internet, specyfikacje, serwisówki. Każdy ma to co chce i zasługuje na to co ma. Wybór nalezy do Ciebie.

?

Edytowane przez pmcomp
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Filutek napisał:

(tak to jest, jak się człowiek dopiero uczy)

To jak się uczy to niech nie wypisuje głupot. Kolejny maniak teoretyk.

;) 

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Irokez napisał:

@hubio polecam:

To co po ile sprzedaję i komu to moja prywatna sprawa,

I jeszcze gwoli ścisłości dodam, że była by to Twoja prywatna sprawa o ile byś nie napisał o tym w tym wątku i na tym forum, ale Ty publicznie tu o tym pisałeś... Pisałeś również o tym, że za mniej niż za 10 tyś nie sprzedasz i OPUBLIKOWAŁEŚ ten post, a potem dyskutowałeś, więc jak sama nazwa wskazuje sprawa stała się PUBLICZNA a, nie prywatna...

Nawet jak byś napisał na tym forum, ale podał tylko suchy post w dziale "kupię, sprzedam" to też bym nie dyskutował, bo ja tam nawet do tamtego działu nie zaglądałem..., ale napisałeś tutaj, a temat nazywa się " Epson TW9300 / TW7300 w codziennym użytkowaniu ", a niewątpliwą cechą codziennego użytkowania jest też zmieniająca się wartość/cena...

• Zmieszany 2
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hubio 

Dałem wzmiankę o tym że jednak sprzedaje projektor w tym poście i jest oferta w dziale kupię/sprzedam.
Jestem osobą prywatną a post był grzecznościowy bo jak wiadomo to nie ten dział o dyskusji na temat aukcji, a Ty przez parę odpowiedzi ciągnąłeś temat i robiłeś głupie komentarze to uważam to tak po ludzku za świństwo. I z tego co widzę nie tylko ja na to zwróciłem uwagę. 

Dla mnie temat uważam za zamknięty, a jak chcesz go dalej ciągnąć to zapraszam na priv. 

7 godzin temu, pmcomp napisał:

Tym sie różnimy, że ja oglądam, a Ty ... czytasz internet, specyfikacje, serwisówki. Każdy ma to co chce i zasługuje na to co ma. Wybór nalezy do Ciebie.

?

Chyba ta 4 z przodu miała być jedynką ;) - nawet jak masz 180 nitów to ekstra, masz raport z kalibracji od tego RS'a? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Możesz jakieś linki podesłać? Dzięki:)

Oczywiście.

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fulk%2Fitm%2F221952432076

Wysyłka jest z Malty, więc chyba na całą Europę sprzedają.

Ma ktoś namiary na sprawdzone ekrany ramowe w formacie 21:9? Chyba wywale TV i powiesze ekran ramowy 21:9 a ten 16:9 bede uruchamial elektrycznie w zaleznosci od filmu
Dzieki[mention=155330]raf7705[/mention] za motywacje

A proszę bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, pmcomp napisał:

?

Ja szanuje Twoją radość z oglądania. :) Jednak mnie osobiście interesuje jak to wszystko działa, dlatego uczę się tych zagadnień. :)

Lubie wiedzieć i sprawia mi to przyjemność nie mniejszą jak oglądanie.

Jestem ciekawy jak z JVC osiągasz 480 nitów? :P

Czy projekcja jest z odległości jednego metra? :P:lol:

Czy może pomiar był robiony bezpośrednio z obiektywu proja??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Irokez napisał:

@hubio 

Dałem wzmiankę o tym że jednak sprzedaje projektor w tym poście i jest oferta w dziale kupię/sprzedam.
Jestem osobą prywatną a post był grzecznościowy bo jak wiadomo to nie ten dział o dyskusji na temat aukcji, a Ty przez parę odpowiedzi ciągnąłeś temat i robiłeś głupie komentarze to uważam to tak po ludzku za świństwo. I z tego co widzę nie tylko ja na to zwróciłem uwagę.

Wiesz póki co panuje jeszcze wolność słowa i my tutaj przez cały wątek dyskutowaliśmy zanim się jeszcze pojawiłeś o wartości i cenach więc jak najbardziej już wcześniej były dyskusje. Kiedy pojawiła się na Allegro aukcja jakoś wiosną albo latem od kogoś o podobnym nicku do mojego z tego forum to z 3 strony dyskutowano o tej aukcji... I tam chyba zakończyło się na 7000zł, ale nie wiem... Może koledzy detektywi, którzy wtedy się tym zajmowali będą wiedzieć więcej...

Napisałeś "wzmiankę" o aukcji i to nie ja tylko Filutek Ci od razu odpisał, że bierze za 7 tyś i wtedy ja zażartowałem, że przebijam z miejsca Twoje 10tyś swoimi 9tyś... Teraz mi się po prostu przypomniała ta Twoja aukcja i sprawdziłem ją i podzieliłem się swoimi wrażeniami... Nawet być może jak być nic nie pisał kolejny raz koledzy detektywi :) by wypatrzyli tą aukcję i też byśmy dyskutowali i też na 100% bym pisał o przeszacowaniu... Jeśli wiadomości z internetu, z tego forum, stąd powinny mieć jakąś REALNĄ wartość poznawczą to nie tylko w sensie sprzętu, ale też WARTOŚCI więc każdego kto nas tu czyta uważam, że należy ostrzegać przed kupowaniem czegoś przeszacowanego...

Jeśli masz NOWEGO Espona 9300 z Xbox one za 11800zł, pewno z 300zł można by urwać, zostaje 11500zł i jak ktoś tu już pisał (wbrew opinii Szewiego o 700zł) sprzedał w ciągu 2 dni konsolę za 1400zł to zostaje nam 10100zł za NÓWKĘ !

Następna sprawa to kalibracja - chwalisz się na aukcji i tutaj kalibracją. A czy to jest uczciwie - nie napisanie na aukcji, że Kalibrację robi się wyłącznie dla określonego egzemplarza, na określony ekran i przede wszystkim na OKREŚLONE pomieszczenie ? I znowu jeśli mamy tu pomagać ludziom to powinno mieć to rzeczywisty sens i należy ostrzec ludzi, którzy się nie znają o tym właśnie...

I nie rozumiem zarzutu o "świństwo". Równie dobrze Ty robisz ""świństwo" nie znającym się potencjalnym kupcom nie wyjaśniając sensu kalibracji tylko sugerując to jako dodatkowy atut !!! I kto niby na co zwracał uwagę ???? Z Szewim sobie podyskutowaliśmy o cenach jak często dyskutujemy i to wszystko więc kto niby na co zwracał uwagę ?

Edytowane przez hubio
  • Plusik 1
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Filutek napisał:

Ja szanuje Twoją radość z oglądania. :) Jednak mnie osobiście interesuje jak to wszystko działa, dlatego uczę się tych zagadnień. :)

Lubie wiedzieć i sprawia mi to przyjemność nie mniejszą jak oglądanie.

Jestem ciekawy jak z JVC osiągasz 480 nitów? :P

Czy projekcja jest z odległości jednego metra? :P:lol:

Czy może pomiar był robiony bezpośrednio z obiektywu proja??

Kalibracja i pomiary robione były przez Macka Kopera. To Ci powinno wystarczyć.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hubio , mówisz , że jesteś z rodziny inteligencji.  Ale , czy oby Ty napewno się do nich zaliczasz ? 

Kiego chy... wpier... się do tematu sprzedaży kolegi Irokez ?

Pobaw się "malym" w kibelku , może Ci ulży 

• Plusik 2
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hubio

"Jeśli chodzi o przebieg ja Pana Irokeza oczywiście o nic nie podejrzewam, ale każdy może zrobić nawet 0 godzin przebiegu.. :) " - tutaj sugerujesz że mogłem wyzerować licznik godzin

"Jak ten gościu co tu pisał sprzeda ten projektor 9300 za 9000zł to jak Boga Kocham i ja swój wystawię :) O ile to nie jest ustawka... Cena 8500zł (nie osiągnięta minimalna :)) i 15min do końca... :) " - tutaj że ustawka

Xbox one s - widzę że płyta Ci się zwiesla z tym xbox'em, ceny NOWYCH na allegro:

https://allegro.pl/kategoria/microsoft-xbox-one-konsole-147136?string=xbox one s&stan=używane&order=p&bmatch=baseline-ele-1-3-0725

759zł najtańsza oferta.

https://allegro.pl/projektor-espon-eh-tw9300-4k-hdr-ultra-black-i7671881197.html - tutaj projektor bez gwarancji z przebiegem 2300h i nieporównywalnie gorszym uchwytem z 7900zeta. Gość też upadł na głowę rozumiem? 

Powiem Ci tak z ludzkiej przyzwoitości jakbyś wystawiał na allegro cokolwiek to bym po prostu nie komentował, bo to jest Twoja sprawa i Twoja aukcja a tak po prostu psujesz drugiemu użytkownikowi opinie że może wyzerowany licznik, a może ustawiona aukcja.

Odnośnie kalibracji robi się ja głównie pod proja i ekran, pytałem podczas swojej kalibracji czy należałoby ją powtarzać dla innego pomieszczenia i padło stwierdzenie że NIE.

Jak dalej Cię boli ta aukcja to posmaruj tyłek maścią o której pisałem w pierwszym wątku.

P.S. Odnośnie ekranu to można kupić w dobrej cenie MS 120 cali, ja swój sprzedałem za 3koła to była bardzo atrakcyjna cena za ekran za który dałem 5800zeta. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Tofikmax napisał:

Kiego chy... wpier... się do tematu sprzedaży kolegi Irokez ?

Pobaw się "malym" w kibelku , może Ci ulży 

No Twój wpis świadczy na pewno o wysokim poziomie inteligencji... Napisałem chyba wyraźnie dlaczego ? Kolega Irokez sam się tu wpier......ł używając Twojego języka pisząc o całej sprawie w tym wątku. I dodam, że tak wulgarnego wpisu jak Twój to jeszcze nie było w tym wątku...

16 minut temu, Irokez napisał:

@hubio

Odnośnie kalibracji robi się ja głównie pod proja i ekran, pytałem podczas swojej kalibracji czy należałoby ją powtarzać dla innego pomieszczenia i padło stwierdzenie że NIE.

Jak dalej Cię boli ta aukcja to posmaruj tyłek maścią o której pisałem w pierwszym wątku.

A Ty na aukcji sprzedajesz proja RAZEM z ekranem ? Chyba nie.... No chyba, że dla Ciebie uchwyt to ekran ? :) Piszesz cokolwiek o tym w opisie, że robi się kalibrację pod ekran ? Chyba nie... :) Piszesz, że należy dokupić taki a taki ekran żeby ta kalibracja miała sens ? Chyba nie... :)

No i to ciekawy news o tym pomieszczeniu... Bardzo ciekawy... Jeśli tak jest to Panu Maciejowi proponuję niezły biznes - nich się dogada z jakimś sklepem i sprzedawajcie już skalibrowane prorektory sparowane z ekranami... :) Skoro pomieszczenie nie ma znaczenia...

Przechwytywanie.JPG

Edytowane przez hubio
  • Plusik 1
  • Zmieszany 1
  • Smutny 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie mówiłem,  że jestem z inteligencji :) Ale powiem Tobie jedno , PAJAC z Ciebie :) 

NIKT nie prosi Ciebie o jaki kolwiek komentarz do sprzedaży  !

A , teraz idz grzecznie do kibelka i pobaw się "małym" 

• Plusik 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Tofikmax napisał:

Nigdy nie mówiłem,  że jestem z inteligencji :) Ale powiem Tobie jedno , PAJAC z Ciebie :) 

NIKT nie prosi Ciebie o jaki kolwiek komentarz do sprzedaży  !

A , teraz idz grzecznie do kibelka i pobaw się "małym" 

Obraźliwe posty zgłoszone do moderacji.. Pewno jak zwykle nic z tym nie zrobi, ale trzymajmy jakiś poziom więc nie będę tego komentował i z Tobą rozmawiał...

• Plusik 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hubio odległość projektora od ekranu ma znaczenie, jego przekątna, typ czy alr i PRZESTAŃ SIAĆ FERMENT.

Do innych moich odpowiedzi się nawet nie odniosłeś więc kończę z Tobą ten offtop w dziale, zachowałeś się jak totalny pajac. 

• Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie luzik! :)

Porozmawiajmy lepiej nad wyższością luminancji Epsona nad JVC.

Dostaliśmy niezwykle budującą wiadomość od Pmcomp.

Okazuje się, że istnieje sposób na zmuszenie naszych Epsonów,

do zionięcia jasnością powyżej luminancji 480 nitów!!! :lol:

Może to być 500 do 600 nitów? :P:P

Prośmy Pmcomp, aby nam ujawnił całą prawdę o tym! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Irokez napisał:

@hubio odległość projektora od ekranu ma znaczenie, jego przekątna, typ czy alr i PRZESTAŃ SIAĆ FERMENT.

Do innych moich odpowiedzi się nawet nie odniosłeś więc kończę z Tobą ten offtop w dziale, zachowałeś się jak totalny pajac. 

Ale co tu się odnosić ? Pokazałeś aukcje używanych konsol ? Ktoś kto sprzeda nie rozpieczętowanego xboxa z nowymi padami nie sprzedaje tego jako używkę ? Napisał ktoś wyżej, że sprzedał za 1400zł właśnie z kupna razem z projektorem. Następna sprawa tej 2 aukcji za 7900zł - to już ma większy sens choć nadal jest przeszacowana... Jak widać marzycieli nie brakuje...

I nie rozumiem kompletnie o czym napisałeś, że odległość ma sens i typ ? My piszemy o kalibracji pod konkretne pomieszczenie i ekran... Było to wałkowane na tym forum i na innych ze 100 razy, że kalibrację robi się POD KONKRETNY ekran, konkretny projektor i konkretne pomieszczenie...

Kończę z Tobą i na ten temat dyskusję...

• Plusik 1
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hubio daj juz spokoj. Kolega probuje sprzedac prjektor jak nowy za ktory zaplacil realne pieniażki zainwestowal w dobre mocowanie ktore swoje kosztuje i kalibracje itp, a Ty piszesz głupoty o zerowaniu lampy, sugerujesz jakas "ustawke" - nie uważasz ze to przegiecie i przekroczenie pewnej granicy ?

Nie wiem jak w ogole mozna sugerować komuś takie rzeczy i po co w ogole to komentujesz? Nie rozumiem tego.

Twoje zaniżone spekulacje cenowe na kilka stron tez nie pomagaja komus kto chce dostac realna cene sprzedazy.

Teraz jeszcze wciagasz w to Macieja ? Litości...

To troche tak jakbys podcinal gałąź na ktorej siedzisz, bo tez kiedys bedziesz chcial sprzedac swoj prjektor.

Wg mnie wypadało by napisać zwyczajnie sorry w stosunku do Irokeza i nie ciagnac tej [beeep]burzy ktora sam rozpetales postami jak wyżej.

EOT.

Edytowane przez szewi
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, szewi napisał:

To troche tak jakbys podcinal gałąź na ktorej siedzisz, bo tez kiedys bedziesz chcial sprzedac swoj prjektor.

No właśnie, dbanie o interes kupującego, sugeruje coś odwrotnego. :)

Ciekawe jak tanio będzie można kupić 9300? :)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Filutek

Epson 9300 nieskalibrowany jest jaśniejszy od JVC. Po kalibracji powinno byc juz podobnie w kwestii jasnosci. Mówimy o RS540.

Ktoś sie wybiera na Audio Video Show ? Tam prezentacja Epsona by HDTVPolska no i nowe modele JVC m.in.

Edytowane przez szewi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, szewi napisał:

Hubio daj juz spokoj. Kolega probuje sprzedac prjektor jak nowy za ktory zaplacil realne pieniażki zainwestowal w dobre mocowanie ktore swoje kosztuje i kalibracje itp, a Ty piszesz głupoty o zerowaniu lampy, sugerujesz jakas "ustawke" - nie uważasz ze to przegiecie i przekroczenie pewnej granicy ?

Nie wiem jak w ogole mozna sugerować komuś takie rzeczy i po co w ogole to komentujesz? Nie rozumiem tego.

Twoje zaniżone spekulacje cenowe na kilka stron tez nie pomagaja komus kto chce dostac realna cene sprzedazy.

Teraz jeszcze wciagasz w to Macieja ? Litości...

Wg mnie wypadało by napisać zwyczajnie sorry w stosunku do Irokeza i nie ciagnac tej [beeep]burzy ktora sam rozpetales postami jak wyżej.

EOT.

No cóż mamy trochę inne podejście... Ja wiem, że w Polsce samorząd sędziowski będzie do upadłego bronił pijanego sędziego, samorząd lekarski będzie do upadłego bronił lekarza, który popełnił błąd w sztuce i każda korporacja broni swojego i na tez zasadzie tylko dlatego, że Irokez napisał w tym wątku o sprzedaży to staje się automatycznie "moim kolegą" ?

Nie sugerowałem przekręcenia licznika, nawet użyłem dokładnie słów - "niczego nie sugeruję", ale nie znam Pana Irokeza w życiu realnym, nie jest moim bratem lub ojcem, żebym mógł ręczyć głową, że tak nie zrobił... Oczywiście nie podejrzewam go o to, ale należy wspomnieć, że zawsze obiektywnie jest taka możliwość w naszych projektorach... Co do uchwytu to nawet próbowałem mu pomóc sugerując sprzedaż osobno co by się bardziej opłacało, a co do kalibracji... to już chyba wszystko było wyjaśnione...

Co do gałęzi na której siedzimy... Może i to trafny argument, że pisząc uczciwie jak jest sam sobie szkodzę i potencjalnym sprzedawcom, ale po prostu jestem uczciwym człowiekiem i też myślę, że na końcu i tak wszystko weryfikuje rynek i może się tak okazać, że i Irokez sprzeda w grudniu ten projektor za 10000zł, ale po prostu wg mnie ta cena jest za wysoka i to czy ja coś napisze czy nie tego nie zmieni. Skończmy już ten temat.. Może znowu ze 2 tyg będzie cisza więc jak chcesz żeby nadal ten wątek był najlepszym wątkiem na forum, Ty zacznij jakiś ciekawy temat... :)

• Dzięki 1
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi