j4r3k 0 Napisano 12 Listopada 2023 (edytowane) zły temat Edytowane 12 Listopada 2023 przez j4r3k nie ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
appaloosa 1 Napisano 13 Listopada 2023 Witam Możecie polecić jakąś dobrą lampę i źródło jej zakupu do TW-9300W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 971 Napisano 13 Listopada 2023 No a oryginalnych już nie sprzedają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
appaloosa 1 Napisano 13 Listopada 2023 44 minutes ago, raf7705 said: No a oryginalnych już nie sprzedają? Udało się dziś zamówić w Projekcja.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pedros 4 Napisano 8 Lutego 2024 Koledzy ,szybkie pytanie,czy do projektora JVC X7900 wystarczy amplituner Denon X3600h(bo taki mam w planie kupić, aby przepuścić sygnał z Nvidi Shield do projektora)? Chodzi o to ,że ten ampli ma złącza HDMI 2.0 i przepuści obraz 4K 60Hz, model wyższy ,czyli Denon X3700 ma już HDMI 2.1(4k 120Hz). Czy ten Denon X3600h będzie optymalny? Adam. Sorki, nie w tym temacie Proszę o usunięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dyzmo 0 Napisano 2 Kwietnia 2024 (edytowane) W dniu 13.11.2023 o 18:56, appaloosa napisał: Udało się dziś zamówić w Projekcja.pl I jak jesteś zadowolony z nowej lampy? też muszę wymienić. pozdrawiam Edytowane 2 Kwietnia 2024 przez Dyzmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 6 Stycznia (edytowane) Dzisiaj wymieniłem żarówkę w moim EH-T9300. Pierwszy raz :p Trochę przeciągnąłem starą, bo byłem ciekaw czy będzie widać różnicę - widać. Niestety nie pomyślałem, żeby sobie zrobić foto tego samego kadry PRZED/PO ale może następnym razem? Anyway, kupowałem (w sumie to już daaawno temu) samą żarówkę, bo przełożenie banalne i nie widziałem sensu kupowania całej wkładki - prosta robota, taka (dosłownie) na kilka minut Ten Epson to jednak fajna maszyna Na początku (wiadomo) dość intensywnie użytkowany, później chwila wyciszenia, ale ostatnio znów 'wrócił do łask' hehe 15 minut temu, USS-SMAUG napisał: Ten Epson to jednak fajna maszyna Na początku (wiadomo) dość intensywnie użytkowany, później chwila wyciszenia, ale ostatnio znów 'wrócił do łask' hehe Właśnie znalazłem mój post z marca 2019 - projektor wrócił wtedy z serwisu z wymienioną lampą. Czyli średnio wyszło mu niespełna 700h / rok :p A żarówka wstawiona przez serwis (oryginalna, epsona ) poświeciła sporo dłużej od tej ktĻóra była w nowym sprzęcie, bo tamta po[beeep]adła po ponad roku użytkownaia i niespełna 1,5 tyś świecenia hehe Edytowane 6 Stycznia przez USS-SMAUG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
appaloosa 1 Napisano 7 Stycznia Ja wymieniłem żarówkę po podobnym okresie, i też Epson wrócił do łask, chociaż dzisiejsze rozmiary telewizorów powoli spychają projektor na drugi plan 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 7 Stycznia Godzinę temu, appaloosa napisał: Ja wymieniłem żarówkę po podobnym okresie, i też Epson wrócił do łask, chociaż dzisiejsze rozmiary telewizorów powoli spychają projektor na drugi plan 😉 Ja z rozmiarami nie mam parcia - moje 55" wystarcza żonie "żeby coś sobie grało w tle", a jak chcemy sobie odpalić film, to wtedy projektor. Z braku tegoż samego parcia wymieniłem ekran na starcie, z tego co przyszedł z projektorem (ok 130" na optymalny dla nas ok 90") Jak tak dalej pójdzie to jeszcze do łask wróci konsola i granie, no i znów projektor dostanie trochę po tyłku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
appaloosa 1 Napisano 7 Stycznia No to z doświadczenia napiszę, że miałem 55" i ekran ok. 100" ale po zmianie tv na OLED 77" z 4 stronnym ambilightem (który poszerza jeszcze trochę wizualnie ekran) projektor jednak rzadziej odpalamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach