Skocz do zawartości
Maciej Koper

TCL C70 TEST (U55C7006) - ofensywa ze strony chińskiego gracza?

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim trzeba ustalić, czy model 75" posiada upłynniacz, który będzie robił użytek z tych 100Hz. W przeciwnym razie nic to nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagroda EISA 2017-2018 "Best Buy" dla TCL U55C7006 (za 4K i niezłe skalowanie, HDR, system Android TV oraz głośniki JBL).

Edytowane przez Adik-Xtreme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, barylkaq napisał:

gdzie go mozna kupic? tylko u Kiki?

Kilka postów wyżej pisze gdzie jest już dostępny.

Edytowane przez Adik-Xtreme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przyznanej dziś dla TCL xxC7006 nagrodzie EISA może być tak, że cała dostawa pójdzie na inne rynki. A cena w górę.

Jest mocno zaniżona obecnie. Ale tak się wchodzi agresywnie na nowe rynki. Co ciekawe na "plecach" SAMSUNGa DISPLAY, bo to ich panele siedzą w TV TCL xxC006.

Tymczasem SAMSUNG deklaruje duże zakupy matryc IPS od LGD. O co tu chodzi ?  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, będą na kartki a pod sklepami pojawią się komitety kolejkowe.

• Lubię 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, 2015 napisał:

Tymczasem SAMSUNG deklaruje duże zakupy matryc IPS od LGD. O co tu chodzi ?  

O ile mi wiadomo Foxconn, który najpierw zaprzepaścił Sharp-a (dodatkowo Blaupunkt) sprzedając UMC, obecnie odkupili większość udziałów od UMC i chcąc przywrócić świetność marce Sharp zerwali kontrakty z LG na IPS-y i chcą tylko matryc Japan Display oraz Innoluxa.

Stąd Samsung zwietrzył interes (albo LG - zależy kto lepszego "deal-a" walnął), bo przecież nic w przyrodzie nie ginie ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 hours ago, Adik-Xtreme said:

Nagroda EISA 2017-2018 "Best Buy" dla TCL U55C7006 (za 4K i niezłe skalowanie, HDR, system Android TV oraz głośniki JBL).

EISA 2017 dla 55 cali 50hz bez upłynniacza, czyli jakieś 300 linii w ruchu - mniej, niż miały kineskopy.

Young-Jack-Nicholson-Cant-Stop-Laughing-

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku lat pytam tu czy matryce 50 Hz/100Hz mają znaczenie ?

Qleks:

Masz super AVATAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Qleks napisał:

EISA 2017 dla 55 cali 50hz bez upłynniacza, czyli jakieś 300 linii w ruchu - mniej, niż miały kineskopy.

@Qleks mam zamiar kupić TCL C70 ale skoro krytykujesz go to czekam na Twoją propozycję lepszych tv 55 cali do 3500 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 hours ago, 2015 said:

Od kilku lat pytam tu czy matryce 50 Hz/100Hz mają znaczenie ?

Qleks:

Masz super AVATAR.

Bez upłynniacza w filmach jest nie 50 a szarpane 24/25hz, a zamiast rozdzielczości 4K - 300-400 linii w poziomie.                                                                                       P.S. Dzięki, dopasowałem go do tego co się dzieje w branży RTV    :P

1 hour ago, Adik-Xtreme said:

@Qleks mam zamiar kupić TCL C70 ale skoro krytykujesz go to czekam na Twoją propozycję lepszych tv 55 cali do 3500 zł.

Cokolwiek na VA i z upłynniaczem, uwierz mi - za to naprawdę warto dopłacić. Kupiłem kiedyś TV bez upłynniacza i przy każdym filmie miałem ochotę wyrzucić go przez okno. Chyba że będziesz go używał wyłącznie do konsoli i seriali.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, 2015 napisał:

Po przyznanej dziś dla TCL xxC7006 nagrodzie EISA może być tak, że cała dostawa pójdzie na inne rynki. A cena w górę.Jest mocno zaniżona obecnie. Ale tak się wchodzi agresywnie na nowe rynki. 

No naturalnie, TCL powinien kosztować pewnie z 20- 30% więcej. A w tak korzystnej cenie jest, że już wycieczki z Niemiec  autokarami do nas jadą aby wykupić wszystko póki jeszcze sa. Dlatego nie ma ich w dużych sieciach,   schodzą jak ciepłe bułeczki ... :D

PS. Podobno są też już wycieczki ze Szwecji! Ktoś mówił, że   Niemcy nie wszystko wykupili i można jeszcze coś wyrwać  !   :D

Edytowane przez Xisiek
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy nie ma sensu się droczyć będą na sklepach Neonet każdy podjedzie zobaczy oceni i tyle , ja czekam na 65 i zobaczę przed zakupem w sklepie czy warto czy nie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 15.08.2017 o 13:31, Maciej Koper napisał:

Przede wszystkim trzeba ustalić, czy model 75" posiada upłynniacz, który będzie robił użytek z tych 100Hz. W przeciwnym razie nic to nie da.

Witam panie Macieju mam propozycję .Dam panu do porównania dwa modele TCL75C7006 i Panasonic 75EX780  .Jestem ciekawy pana oceny.Koszta związane z pana przyjazdem pokryję ze swojej kieszeni.Jeżeli jest pan zainteresowany moją propozycją proszę o kontakt WYMODEROWANO.P

Edytowane przez Gmeru
Reklama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacnie rzucona rękawica. Bardzo ciekaw jestem takiego porównania i ogólnie testu bo interesuje mnie ten model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mavic napisał:

Zacnie rzucona rękawica. 

Raczej bym powiedział sprytnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, urania napisał:

Witam panie Macieju mam propozycję .Dam panu do porównania dwa modele TCL75C7006 i Panasonic 75EX780  .Jestem ciekawy pana oceny.Koszta związane z pana przyjazdem pokryję ze swojej kieszeni.Jeżeli jest pan zainteresowany moją propozycją proszę o kontakt WYMODEROWANO.P

Witam Panie Marku. Bardzo dziękujemy za propozycję ale nie zajmujemy się sprzedażą ani promocją produktów w ten sposób. Jako portal HDTVPolska współpracujemy bezpośrednio z producentami i jeżeli takowa chęć nastąpi to na pewno poprosimy firmy TCL i Panasonic o te modele, które zostaną dowiezione do naszej redakcji w celach fachowych testów. Póki co w planach mamy inne testy a testy powyższych modeli w mniejszych wersjach są u nas dostępne. Testowanie każdego modelu we wszystkich wersjach wielkości jest niemożliwe ze względów czasowych. Nie jesteśmy sklepem i nie mamy w tym żadnego interesu w przeciwieństwie do sklepu audiovideo.com.pl / hdtv.com.pl w którym Pan pracuje albo pracował bo naprawdę jest mi to obojętneB)Proszę też o niepodawanie numerów telefonu do Pana ani sklepu - w sprawie reklamy zapraszam na priv. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Gmeru napisał:

Witam Panie Marku. Bardzo dziękujemy za propozycję ale nie zajmujemy się sprzedażą ani promocją produktów w ten sposób. Jako portal HDTVPolska współpracujemy bezpośrednio z producentami i jeżeli takowa chęć nastąpi to na pewno poprosimy firmy TCL i Panasonic o te modele, które zostaną dowiezione do naszej redakcji w celach fachowych testów. Póki co w planach mamy inne testy a testy powyższych modeli w mniejszych wersjach są u nas dostępne. Testowanie każdego modelu we wszystkich wersjach wielkości jest niemożliwe ze względów czasowych. Nie jesteśmy sklepem i nie mamy w tym żadnego interesu w przeciwieństwie do sklepu audiovideo.com.pl / hdtv.com.pl w którym Pan pracuje albo pracował bo naprawdę jest mi to obojętneB)Proszę też o niepodawanie numerów telefonu do Pana ani sklepu - w sprawie reklamy zapraszam na priv. Pozdrawiam

Sprawa załatwiona rzekłbym "po Polsku". A może tak przełknąć ego, nabrać dystansu i zrobić coś dla konsumentów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można się rozejść a loco niech dalej okłamuje ludzi sprzedając kalibrację na mejla i oszukując ludzi. Nie pozdrawiam i jestem pod wrażeniem, że firma ma czelność wejść na to fachowe forum i się odezwać mając na uwadze jak hdtvpolska jest od lat banowane na sklepie Olsztyna i forum hdtv.com.pl. Tam nawet nie można wpisać słowa Maciej Koper. bo jest na to ban ustawiony A oni mają czelność im cokolwiek tutaj proponować. Czy ludzie, którzy tutaj piszą o ego mają tego świadomość? WON do swojego koryta Olsztyniaki kłamczuszki. Gmeru podziwiam twój spokój i profesjonalizm. Jak zawsze zresztą pokazujesz klasę.

Edytowane przez MarcinC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, MarcinC napisał:

Można się rozejść a loco niech dalej okłamuje ludzi sprzedając kalibrację na mejla i oszukując ludzi. Nie pozdrawiam i jestem pod wrażeniem, że firma ma czelność wejść na to fachowe forum i się odezwać mając na uwadze jak hdtvpolska jest od lat banowane na sklepie Olsztyna i forum hdtv.com.pl. Tam nawet nie można wpisać słowa Maciej Koper. bo jest na to ban ustawiony A oni mają czelność im cokolwiek tutaj proponować. Czy ludzie, którzy tutaj piszą o ego mają tego świadomość? WON do swojego koryta Olsztyniaki kłamczuszki. Gmeru podziwiam twój spokój i profesjonalizm. Jak zawsze zresztą pokazujesz klasę.

"Najlepsze", że Kiki jednocześnie pisze o szacunku i o tym, że na Jego forum nikt nikogo nie będzie obrażał, nawet jakby jakiś użytkownik miał pisać źle o HDTVPolska. To nic, że tam jest faktycznie cenzura zarówno na nazwisko M. Koper jak i na "HDTVPolska" w nazwie jak słusznie zauważyłeś. :D

goiInfR.png

Xgg2h5S.png

Edytowane przez Fjubens
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki z hdtvpolska po prostu mają klasę a raczej wiedzę. Co ciekawe tutaj nie widzę żadnego bana na słowa konkurencji. Widać kto się kogo obawia. Ale trudno się dziwić. Przepaść dzieli te dwa miejsca ale co tu jeszcze komentować skoro to zwykły sklep. A oni oferuję telewizory do testów hahahahaahahahahahahahahaha. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi