Lucky555Luke 2 Napisano 6 Sierpnia 2017 Pytałem z ciekawości o cenę wersji 75 cali, to Pan kiki powiedział 9999 zł + uchwyt+montaż+dostawa gratis. Cena chyba całkiem ok jak na tak duży tv poczekam aż będzie gdzieś dostępny to zobaczę jak na żywo się prezentuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pepka 15 Napisano 6 Sierpnia 2017 Pytałem z ciekawości o cenę wersji 75 cali, to Pan kiki powiedział 9999 zł + uchwyt+montaż+dostawa gratis. Cena chyba całkiem ok jak na tak duży tv poczekam aż będzie gdzieś dostępny to zobaczę jak na żywo się prezentujeCena bardzo, bardzo dobra. Sprawdzić na żywo (jak już bedą dostępne) i jak nie zauważy się "niedociągnięc" to BRAĆ i się cieszyć. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkubanczykk 0 Napisano 6 Sierpnia 2017 Zastanawiam się nad wyborem wersji 55 cali i 65 cali. Z tego co wyczytałem, na mniejszej matrycy nie widać tak bardzo jej niedociągnięć czyli w tym przypadku płynności. Z drugiej strony fajnie byłoby powiesić sobie takiego kolosa na ścianie Szkoda, że nie ma możliwości zobaczenia sobie na żywo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 6 Sierpnia 2017 Dnia 5.08.2017 o 22:38, 2015 napisał: nie ma efektu "cofania się" ruchu. To nowość. Nowość? To zagadnienie stare jak świat, a przynajmniej stare jak filmy 24p i telewizory mające problem z obsługą tegoż formatu Starzy wyjadacze na pewno pamiętają pierwsze ekrany LCD, które nie potrafiły przyjąć takiego sygnału i odtwarzacz wypuszczał 24p jako 60p. W konsekwencji co trzecia klatka obrazu trwała chwilę dłużej niż dwie poprzednie i ludzkie oko, śledzące płynnie poruszający się obiekt nieznacznie go wyprzedzało, co sprawiało wrażenie jakby cofał się o kilka pikseli. Tak samo bywa obecnie w najniższych modelach telewizorów, które nie potrafią natywnie obsłużyć 24Hz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
christoff.w 33 Napisano 7 Sierpnia 2017 Zajrzałem na forum, źeby zobaczyć co tam ciekawego w temacie TCLa słychać a tu znowu o Kikim tylko Chyba najrozsądniej byłoby umówić się, źe spuszczamy kurtynę milczenia na tego pana i jego wymysły, bo z forum technologicznego robi się niepotrzebnie forum plotkarskie Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Oj tam...mała odskocznia od prozy życia. Śmiech i czasami wkurF to samo zdrowie. Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 7 Sierpnia 2017 To jest wątek o TCLu, nikt o tym handlarzu jednego słowa by pewnie nie napisał, gdyby on bzdur o tym modelu na masową skalę nie wprowadzał do obiegu i tyle. A tak trzeba prostować i tłumaczyć... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkubanczykk 0 Napisano 7 Sierpnia 2017 Zastanawiam się nad wyborem wersji 55 cali i 65 cali. Z tego co wyczytałem, na mniejszej matrycy nie widać tak bardzo jej niedociągnięć czyli w tym przypadku płynności. Z drugiej strony fajnie byłoby powiesić sobie takiego kolosa na ścianie Szkoda, że nie ma możliwości zobaczenia sobie na żywo... Zapomniałem dodać pytania... Jaki rozmiar moglibyście mi polecić? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 7 Sierpnia 2017 Zawsze będę zdania, że jak największy. Jeżeli masz +3m to spoooookojnie 65". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barylkaq 0 Napisano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) gdzies mozna kupic TCL 55 cali w UK lub z wysylka do UK? i jak z gwarancja w UK? Edytowane 7 Sierpnia 2017 przez barylkaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkubanczykk 0 Napisano 7 Sierpnia 2017 4 godziny temu, Gmeru napisał: Zawsze będę zdania, że jak największy. Jeżeli masz +3m to spoooookojnie 65". Zastanawiam się jeszcze nad LG E910V, w sumie można dostać w podobnej cenie co 65". Tylko nie wiem czy warto pakować tyle kasy w 2 letni model... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
christoff.w 33 Napisano 7 Sierpnia 2017 gdzies mozna kupic TCL 55 cali w UK lub z wysylka do UK? i jak z gwarancja w UK? Poszukaj w sklepach w uk Ps.podpowiem, że nie ma. Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakub_a 0 Napisano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) On 8/6/2017 at 10:13 PM, kkubanczykk said: Zastanawiam się nad wyborem wersji 55 cali i 65 cali. Z tego co wyczytałem, na mniejszej matrycy nie widać tak bardzo jej niedociągnięć czyli w tym przypadku płynności. Z drugiej strony fajnie byłoby powiesić sobie takiego kolosa na ścianie Szkoda, że nie ma możliwości zobaczenia sobie na żywo... Mam U65C7006 i obawiałem się trochę, czy nie za duży. Nie jest za duży. Przesiadka z 50" plazmy na 65" to 2 dni adaptacji. Teraz wydaje się 'normalny'. Kupuj największy jaki się da, inaczej 4K nie zobaczysz Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez jakub_a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) 26 minut temu, jakub_a napisał: Mam U65C7006 i obawiałem się trochę, czy nie za duży. Nie jest za duży. Przesiadka z 50" plazmy na 65" to 2 dni adaptacji. Teraz wydaje się 'normalny'. Kupuj największy jaki się da, inaczej 4K nie zobaczysz Może trochę nie na temat samego TCLa, ale jak się ma konieczność wyboru TV 65" aby zobaczyć 4K do tekstów w sieci o tym, że monitor FHD 27"+ już się nie nadaje do użytku i przy 27" trzeba iść w 4K? Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez Fjubens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 8 Sierpnia 2017 Jeśli piszesz o monitorze komputerowym to zwróć uwagę na odległość od monitora. Zazwyczaj to kilkadziesiąt centymetrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szpaksonus 5 Napisano 8 Sierpnia 2017 6 godzin temu, jakub_a napisał: Mam U65C7006 i obawiałem się trochę, czy nie za duży. Nie jest za duży. Przesiadka z 50" plazmy na 65" to 2 dni adaptacji. Teraz wydaje się 'normalny'. Kupuj największy jaki się da, inaczej 4K nie zobaczysz A jak wrażenia? Miałeś plazmę a teraz LCD i czy cię coś w tym TCL razi na pierwszy rzut oka czy raczej jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakub_a 0 Napisano 9 Sierpnia 2017 17 hours ago, szpaksonus said: A jak wrażenia? Miałeś plazmę a teraz LCD i czy cię coś w tym TCL razi na pierwszy rzut oka czy raczej jest ok? Nigdy nie miałem LCD, więc razi mnie sam fakt, że jest coś takiego jak ograniczone kąty patrzenia oraz Backlight bleed i nierównomierność podświetlenia. No ale oczywiście wiedziałem o tym kupując ten TV. Każdy inny parametr obrazu oprócz tych wymienionych na plus dla TCL. Jak masz więcej pytań, pisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 9 Sierpnia 2017 Jak twoim zdaniem radzi sobie system android? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kenro 0 Napisano 10 Sierpnia 2017 Kupiłem niedawno c70 49''. Podziele się wstępnymi wrażeniami : Obraz : dobry, ostry, kolory OK. Więcej nie będę się rozpisywał bo nie jestem specjalistą w temacie. Mam porównanie np. do Phillipsa 43PUS6501 - spora róznica na plus dla TCL'a Android : działa bardzo dobrze. Nie wysypuję się, jest płynny, doinstalowywane apki (np. Kodi) też nie generują problemów. Bez marudzenia odtwarza filmy z pendrive, radzi sobie z napisami. Dźwiek : jak na klasę telewizora bardzo dobry. Spokojnie można oberzeć coś "na szybko" bez uruchamiania soundbara/głośników. Sport : nie ma tragedii. Czuć, że to nie 100Hz ale jakość jest "do zaakceptowania". Nie mam ochoty wyrzucać TV przez okno przy każdym włączeniu piłki nożnej Na dodatkowy plus można zaliczyć wygląd - prezentuje się naprawdę ładnie. Niestety, mój egzemplarz ma chyba wadę podświetlenia matrycy i czarna plansza wygląda mniej-więcej tak : https://hdtvpolska.com/forum/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=http://www.tuningmax.pl/ALLEGRO3/IMG_0003.JPG&key=04c02b9f13157e004166f15d79b29ac06fec5fae7d279611d28678f55868b2a9 To akurat losowe zdjęcie z forum - zdjęcie TCL'a mogę zrobić wieczorem. Bedę więc chyba zmuszony oddać TV. Szkoda, bo zapowiadało się bardzo dobrze.. Przy okazji : znacie jakiś dobry sposób na sprawdzenie podświetlenia matrycy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) 8 minut temu, Kenro napisał: Bedę więc chyba zmuszony oddać TV. Szkoda, bo zapowiadało się bardzo dobrze.. Przy okazji : znacie jakiś dobry sposób na sprawdzenie podświetlenia matrycy? Pobierz i wrzuć na pendrive'a: Podświetlenie ustaw takie jak do wieczornego oglądania bez oświetlenia (czyli raczej niskie) i pokaż jak na zdjęciu to wygląda. Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez Fjubens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
red_spider 1 Napisano 11 Sierpnia 2017 Widzę że tv jest dostępny w neo24. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krys999 1 Napisano 11 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, red_spider napisał: Widzę że tv jest dostępny w neo24. w neonet.pl - też Mają sklepy stacjonarne, może będzie szansa zobaczyć na żywo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
molin1983 0 Napisano 11 Sierpnia 2017 dzwoniłem do neonetów w okolicy i nie mają tego tv na stanie, jedynie do zamówienia przez internet a niektórzy sprzedawcy wogóle byli zdziwienia firmą tcl i mówili że nie prowadzą takich w sprzedaży heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mavic 5 Napisano 14 Sierpnia 2017 Czy zweryfikował ktoś czy model 75" U75C7006 ma matrycę 120hz ? Mam dylemat pomiędzy TCL 75" a Philipsem 65PUS7601 - kusi mnie ambilight. Siedzę 3,5m od tv, sportu nie oglądam, głównie tv i filmy z pc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 14 Sierpnia 2017 5 godzin temu, mavic napisał: Czy zweryfikował ktoś czy model 75" U75C7006 ma matrycę 120hz ? Mam dylemat pomiędzy TCL 75" a Philipsem 65PUS7601 - kusi mnie ambilight. Siedzę 3,5m od tv, sportu nie oglądam, głównie tv i filmy z pc. Nikt Ci nie zweryfikuje tego, dlatego że aby to zrobić trzeba mieć dostęp do takiego sprzętu a póki co wszyscy poważni ludzie o TCL rozmawiają a w dobrych sklepach go wciąż nie ma. Najlepiej zadaj oficjalne pytania do TCL. 65 cali przy 75 calach wygląda na wielkość jak Seicento przy Mercedesie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mavic 5 Napisano 15 Sierpnia 2017 Dostałem odpowiedź od TCL. Dopytałem jeszcze o model 65" i znowu ekspresowo przyszła odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach