Mierzwiak 221 Napisano 3 Grudnia 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, hindus3d napisał: wiem że to nie A7ka ale szukając plansz testowych trafiłem na ten film i wygląda to lekko gówniano Hmmm. Nie wiem na jakich ustawieniach nagrano ten filmik, podejrzewam też że ten fragment Silent Hill pochodzi raczej z amerykańskiego / brytyjskiego wydania Mam wydanie francuskie którego transfer nadzorował reżyser (genialna jakość, polecam swoją drogą) i w tej scenie gdy zapada ciemność na moim KS7000 diody całkowicie się wygaszają. Gdy bohaterka zapala zapalniczkę, pasy na dole i górze kadru całkowicie zlewają się z filmem, więc akurat to wydanie które ja posiadam na OLEDzie wyglądałoby inaczej niż w tym filmiku. --- OLED będzie moim następnym TV (planuję przesiadkę za jakieś dwa lata, czekam z niecierpliwością co LG i inni producenci zaproponują tym razem) i zaglądam do poświęconych mu tematów tu na forum i uważam że poświęcacie zdecydowanie zbyt dużo uwagi tym planszom testowym Oczywiście zdaję sobie sprawę że od produktów z wyższej półki kosztujących swoje należy wymagać więcej, ale też nie można wymagać, by były idealne, bo na ten moment nie ma komercyjnej, idealnej technologii wyświetlania obrazu Jak wspomniałem wyżej mam podświetlanego krawędziowo KS7000 i wierzcie mi, że wolałbym raz kiedyś zobaczyć winietowanie niż rozświetlone czernie i gubiący się kontrast, a okazji do tego w pierwszym lepszym filmie jest sporo. Ma ktoś z was telefon z OLEDową matrycą, np. jakiegoś Samsunga? Ja tak, i wiecie co? Na planszy 5% też widać na nim winietowanie Z racji mniejszych pikseli oczywiście jest mniej widoczne niż na telewizorze, ale jest. Edytowane 3 Grudnia 2017 przez Mierzwiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damiano85 535 Napisano 3 Grudnia 2017 10 minut temu, Mierzwiak napisał: Ma ktoś z was telefon z OLEDową matrycą, np. jakiegoś Samsunga? Ja tak, i wiecie co? Na planszy 5% też widać na nim winietowanie Z racji mniejszych pikseli oczywiście jest mniej widoczne niż na telewizorze, ale jest. Mam szajsunga z OLEDowym ekranem od około 3 lat. Plansza 5% wygląda na nim jednak idealnie Po tym czasie nie ma też na ekranie żadnych wypaleń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raus 145 Napisano 3 Grudnia 2017 Tylko szkoda, że technologia Samsunga nie za bardzo chce się skalować ponad 10 cali. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 3 Grudnia 2017 65" B7 jest do kupienia w EURO za 9 000 zeta, To zamyka temat. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 3 Grudnia 2017 Gdzie. Na stronie widzę cenę obniżoną do 10999 (z 12999). Poza tym z Euro trzeba uważać ze względu na ich politykę zwrotów. No chyba, że uwzględniasz zabawę w konsolę w zestawie ale nadal musisz zapłacić 11 tys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zly maluszek 3 Napisano 4 Grudnia 2017 9 godzin temu, Ziku71 napisał: Wiadomo, ale jak już wydajesz 10-14k na tv to chcesz mieć w miarę dobra sztukę. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Zgadzam się,że jak dajesz 10-14k za model OLEDa z wyższej półki to wymaga się idealnego obrazu,ale tutaj piszemy o 55calowej A7 ,którą kupiłem za niecałe 4200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jes 1 Napisano 4 Grudnia 2017 2 godziny temu, zly maluszek napisał: Zgadzam się,że jak dajesz 10-14k za model OLEDa z wyższej półki to wymaga się idealnego obrazu,ale tutaj piszemy o 55calowej A7 ,którą kupiłem za niecałe 4200zł. i uważasz, że w TV za 4200 takie plamy jak u mnie są ok? czyli TV za 2500 w ogóle nie powinien wyświetlać obrazu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezi24 7 Napisano 4 Grudnia 2017 Subman ty jestes widze tutaj fachowiec, jak oceniasz moj model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
efel 1 394 Napisano 4 Grudnia 2017 16 minut temu, jes napisał: i uważasz, że w TV za 4200 takie plamy jak u mnie są ok? czyli TV za 2500 w ogóle nie powinien wyświetlać obrazu TV za 2500 powinien nie eksplodować w środku nocy i nie spalić domu, czego nie musi robić TV za 1000 zł :). Nie dajmy się zwariować. Wiadomo że sprzęt powinien być sprawny, ale ponieważ obecnie nie ma czegoś takiego jak TV idealny, każdy ma większe lub mniejsze wady. Wystarczy wiec, że TV za 4200 zł będzie miał mniej tych wad niż TV za 3500 zł. To czy dana wada jest dla kogoś istotna, bardziej przeszkadza czy mniej to już każdy musi niestety sobie odpowiedzieć sam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ary 99 Napisano 4 Grudnia 2017 3 godziny temu, zly maluszek napisał: Zgadzam się,że jak dajesz 10-14k za model OLEDa z wyższej półki to wymaga się idealnego obrazu,ale tutaj piszemy o 55calowej A7 ,którą kupiłem za niecałe 4200zł. No i? Płacisz, wymagasz. Zapłaciłeś mniej nie dlatego, że olali jakość, tylko mniej z powodu braku nowego smarta, hdr i 4k. Nie ma i nie powinno być przyzwolenia, na sprzedawanie bubli. Nie ważne ile by kosztowało. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damiano85 535 Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Rezi24 napisał: Subman ty jestes widze tutaj fachowiec, jak oceniasz moj model? Ze mnie co prawda żaden fachowiec, ale napiszę Ci, że utrafiłeś super egzemplarz. Inni posiadacze oledów będą mieli mokre sny po zobaczeniu tych zdjęć może dojść do masowych wymian matryc lub samobójstw. Ns Twoim miejscu zaczął bym grać w totka Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Damiano85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezi24 7 Napisano 4 Grudnia 2017 Dzieki Damiano85, tez mi sie wydaje ze nie jest zle dlatego nie balem sie sprawdzić jak to wyglada poniewaz u mnie nie widze podczas ogladania zadnych mazajow czy cos tego typu. Moze to jest spowodowane tym, ze ja kupilem swoja A7 za 5770 a nie za 4200 i nie dostalem modelu ze zwrotu lub z wadami, ktore puszczane sa tylko po to aby zeszly z magazynu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej1974 0 Napisano 4 Grudnia 2017 Po zakupie sprawdzałem te wszystkie plansze i u mnie występowały takie fale jak miał użytkownik snajper26 ze strony 36 i w normalnym użytkowaniu tego nie widziałem .Sprawdzałem w dniu dzisiejszym, tv miesięczny i brak fal. Tv gra około 5-6 godzin dziennie w weekendy po 12 godzin ,jak się przypomni to co 4 godziny off i wtedy przez 2 minuty się czyści. Na chwilę obecną tak ustawiony że na 5% widać czarny ,pewnie na 10% jest 5% ,próbowałem zrobić zdjęcie ale nie wychodzi z tel.Data produkcji na naklejce z tyłu tv october 2017 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 4 Grudnia 2017 Ale po co wyłączacie tv po 4h? Jak będziecie oglądać 6h i wylaczycie to tez kompensacja sie włączy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nazwa użytkownika 26 Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) 21 godzin temu, hindus3d napisał: wiem że to nie A7ka ale szukając plansz testowych trafiłem na ten film i wygląda to lekko gówniano Po pierwsze, jak już wspomniał @Subman, to jest kilka scen na tysiące filmów. Coś takiego zobaczysz raz na miesiąc przez minutę. Po drugie, trzeba pamiętać do czego porównujemy. Alternatywną jest LCD, na którym wszystkie ciemniejsze sceny będą wyglądać jak to mówisz "lekko gównianio", i wszystkie filmy 2:35:1 bo na czarnych pasach będą się działy różne cuda i tańce. 21 godzin temu, Damiano85 napisał: Dokładnie To ja podrzucę jeszcze coś ciekawego: Pięć powodów a gościu pieprzy ciągle o jednym. Znam ten kanał od dawna. Jak jeszcze zbierałem informacje przed kupnem TV to wysłuchiwałem obiektywnie każdego punktu widzenia i potencjalny zakup XE90 przywiódł mnie do tego kanału, gdzie ten TV jest gloryfikowany. Nie wiem czy gość jest podpłacony czy faktycznie robi to od siebie, ale ten kanał to tak bezpośrednia i agresywna propaganda, że raczej wątpię żeby ktoś takie coś robił od siebie i za darmo. Raczej tylko zrobić zdjęcie i do podręcznika jak wygląda kanał podpłaconego influencera. Nie wiem co tam się działo potem ale za czasów kiedy ja przeglądałem ten kanał to wyglądało to tragicznie. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Nazwa użytkownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 4 Grudnia 2017 7 godzin temu, Ary napisał: Nie ma i nie powinno być przyzwolenia, na sprzedawanie bubli. Nie ważne ile by kosztowało. Słusznie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damiano85 535 Napisano 4 Grudnia 2017 Ten kanał to bez dwóch zdań propaganda. Ledwie dotrwałem do końca tego filmiku. Jak ktoś ma trochę czasu do stracenia to można obejrzeć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jes 1 Napisano 4 Grudnia 2017 Na razie odpowiedź od producenta brzmi - wg. tych zdjęć nie są w stanie określić błędnie wyświetlanego obrazu, a właściwego działania matrycy Chcą zdjęcia obrazu testowego z menu TV... dziwnym zjawiskiem podbija ono jasność TV... No to będzie ciekawa korespondencja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław Nowak 6 Napisano 5 Grudnia 2017 Witam wszystkich. posiadam od 3 dni LG OLED 55eg9a7v i o co chodzi z tym czyszczeniem matrycy, jak te czyszczenie załączyć? TV chodzi dziennie po 6-9 godz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damiano85 535 Napisano 5 Grudnia 2017 22 minuty temu, Jarosław Nowak napisał: Witam wszystkich. posiadam od 3 dni LG OLED 55eg9a7v i o co chodzi z tym czyszczeniem matrycy, jak te czyszczenie załączyć? TV chodzi dziennie po 6-9 godz. Tv sam wykonuje cykle czyszczenia co każde 4 godziny. Nie musisz się więc niczym martwić. Jeśli chcesz coś koniecznie czyścić, to możesz polatać ze szmatą po ekranie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław Nowak 6 Napisano 5 Grudnia 2017 1 godzinę temu, Damiano85 napisał: Tv sam wykonuje cykle czyszczenia co każde 4 godziny. Nie musisz się więc niczym martwić. Jeśli chcesz coś koniecznie czyścić, to możesz polatać ze szmatą po ekranie Ok dziękuje za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jes 1 Napisano 5 Grudnia 2017 I jest najlepsze: wg. informacji od producenta - tu wszystko jest w porządku, plamy to normalny efekt na szarym tle podczas oglądania w ciemnym pomieszczeniu i przy niższej jasności TV No to faktycznie mega technologia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
efel 1 394 Napisano 5 Grudnia 2017 35 minut temu, jes napisał: I jest najlepsze: wg. informacji od producenta - tu wszystko jest w porządku, plamy to normalny efekt na szarym tle podczas oglądania w ciemnym pomieszczeniu i przy niższej jasności TV No to faktycznie mega technologia... Gdzie się tego dowiedziałeś? Na infolinii? Jeżeli tak, to normalne. Na infolinii pracują ludzie delikatnie mówiąc niezaznajomieni z tematem i ich zadaniem jest wmówić Tobie, że każda wada TV to normalna cecha tej technologii, albo że sam coś popsułeś. Dzięki temu producent ma niższe koszty. Nie odpuszczaj i reklamuj u sprzedawcy. Tam w ciągu 14 dni musisz dostać oficjalne stanowisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
halabarda 0 Napisano 5 Grudnia 2017 test https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=fr&u=https://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/lg-55eg9a7v-p40135/test.html&prev=search Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jes 1 Napisano 5 Grudnia 2017 3 godziny temu, efel napisał: Gdzie się tego dowiedziałeś? Na infolinii? Jeżeli tak, to normalne. Na infolinii pracują ludzie delikatnie mówiąc niezaznajomieni z tematem i ich zadaniem jest wmówić Tobie, że każda wada TV to normalna cecha tej technologii, albo że sam coś popsułeś. Dzięki temu producent ma niższe koszty. Nie odpuszczaj i reklamuj u sprzedawcy. Tam w ciągu 14 dni musisz dostać oficjalne stanowisko. @efel wymiana korespondencji z LG. Na pewno tego tak nie zostawię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach