Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED 65B6J Test - młodszy brat OLED'a E6

Rekomendowane odpowiedzi

Było pisane. Prędkośc Twojego łącza "nie ma znaczenia". Max. prędkośc z Polski z serwerów Netflixa to 15 Mbps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, pmcomp napisał:

Max. prędkośc z Polski z serwerów Netflixa to 15 Mbps.

Eeee... Zależy od operatora, peeringu do zewnętrznych operatorów, tego czy nie ma przycinania pasma, itd. Ja mam u siebie 24 Mbps do netflixa. 
3mpU2ik.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upppps ... machnąłem sie. Powinno być oczywiście 25 MBps. Sorry.

To za mało na prawdziwe 4K UHD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na OLED 910 mam łącze 10MB od Netii i na  Netflix śmiga aż miło, zero zacinania a jakość 4K mimo ze to FUL HD super! nie widze różnicy na tych TV które w sklepach pokazują 4K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@loky @matipol

Podajcie proszę swojego operatora internetowego. Ja jestem w Orange na łączu 80Mbit (speedtest) i osiągam max. 24Mbit na fast.com (test netflixa).

Tak a propo Netflixa - LG Polska wspólnie z Netflixem ogłosiło niedawno promocję - przy zakupie telewizora LG 4K, dostaniemy 3 miesiące subskrypcji netflix premium: http://www.lg.com/pl/promocja_netflix/netflix.jsp

Edytowane przez Subman
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi pokazuje 120 wg tej strony, ale jak Info w czasie oglądania 4K na Netflixie wybiorę, to zawsze po załadowaniu się już, czyli po ok. 30 sekundach wyświetla się:

"15.26 Mb/s / 2160"

fast.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale jeśli streaming nie wymaga 120 Mbps, to netflix nie "zeżre" Ci całego pasma :) A czy to na pewno była jakość 4K ? Sprawdzałeś pod CTRL+ALT+SHIFT+D ?

Edytowane przez Subman
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Subman napisał:

@loky @matipol

Podajcie proszę swojego operatora internetowego. Ja jestem w Orange na łączu 80Mbit (speedtest) i osiągam max. 24Mbit na fast.com (test netflixa).

Moico, Wrocław, 100/100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, KARTON napisał:

Wiesio, czy sądzisz że Eg 910 ma lepszy obraz od b6? 

Tego nie powiedziałem tak samo jak nie powiem ze gorszy, odniosłem się jedynie do 4K na EG 910 i jest SUPER a z odległości 2,5m nie jestem w stanie doliczyć się pikseli na 55cal

Edytowane przez wiesio
dopiska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba normalne. Zerknij na tabelę odległości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesio domyślam się to było lekko czepliwe. Ja czaje sie na b6 , zakup wrzesień - grudzień 2017. kwestia rozmiaru ,  stać mnie jedynie na 55 cali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślicie, że będą jeszcze dostępne w tym okresie czyli wrzesień-grudzien? Ja zbieram ale na 65 chodź w sumie już teraz mógłbym kupić 55" bo jest zwrot od klienta za 1690euro (bo podobno za duży) w jednym sklepie. Tylko boje się że będzie lekko za mały (2,10m od kanapy) a wiadomo 65 robi robotę, no i obecnie jestem bez tv od dłuższego czasu a już mnie mega korcilo aby w coś pograć czy pooglądać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem 55EG910 i TV był super, ale jednak 65B6 to jest prawdziwy opad szczeny :)

Sama praca WebOS jest również znacząco szybsza i dzięki temu przyjemniejsza.

Ponawiam pytanie: czy ma ktoś może podstawę do modelu 65'', której chciałby się pozbyć? :) Ewentualnie czy ktoś wie czy od modelu 55'' jest tych samych wymiarów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, KARTON napisał:

Wiesio domyślam się to było lekko czepliwe. Ja czaje sie na b6 , zakup wrzesień - grudzień 2017. kwestia rozmiaru ,  stać mnie jedynie na 55 cali.

Nie! nie czepliwe, B6 jest tak dobry ze aż bije po oczach! a nikt nikomu nie każe oglądać na max kontraście i z włączonym HDR, zawsze można ustawić pod siebie. Pozdrawiam i życze szybkiego zakupu! acha, dodam ze lepiej 65cal aby raz a dobrze!

Edytowane przez wiesio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ze duza roznica w cenie 55 a 65 cali. A salon 21m. Odleglosc od 2m przechodzac a z sofy 3.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Zauważyłem że na moim LG OLED 65B6J na białym tle głównie pod kontem pojawia się różowy odcień.Pytanie dla posiadaczy tego telewizora czy w waszych też występuje taki problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, czarny kot napisał:

pod kontem 

Pod czym ???

O zafarbie bieli na OLEDach 2016 pisałem nie raz. Wszystko widać jak na dłoni na planszach testowych, patrz testy poszczególnych modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi