Piteron 228 Napisano 7 Czerwca 2016 Zauważyłem to u siebie w js8500 w js9000 ze na transmisjach sportowych ustawienie 10/5 sie nie sprawdza. Ja mam ustawiony wyraźny i jest ok Jaki masz sygnał nie czasem UPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slawko1 91 Napisano 7 Czerwca 2016 Zauważyłem to u siebie w js8500 w js9000 ze na transmisjach sportowych ustawienie 10/5 sie nie sprawdza. Ja mam ustawiony wyraźny i jest ok Jaki masz sygnał nie czasem UPC Taka ciekawostka, tryb wyraźny to w starszych modelach był odpowiednikiem 10/0 ale w takim J6200 tak już nie jest, odpowiada 10/2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cambel 0 Napisano 7 Czerwca 2016 Zauważyłem to u siebie w js8500 w js9000 ze na transmisjach sportowych ustawienie 10/5 sie nie sprawdza. Ja mam ustawiony wyraźny i jest ok Jaki masz sygnał nie czasem UPC UPC karta CI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 7 Czerwca 2016 I wszystko jasne. Ja mam dokladnie taką samą konfigurację i u mnie JS tnie obraz. W piątek bede miał Horizona to sprawdze jak wyglada na dekoderze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cambel 0 Napisano 8 Czerwca 2016 Ok to czekam na info i też będę kombinował jak będzie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 8 Czerwca 2016 Jak masz ustawione dekodowanie w menu karty CI+. Bo nie wiem czy trafiłem na trop czy to przypadek Wysłane z mojego SM-N910C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
narc 5 Napisano 8 Czerwca 2016 Witam was Nie kupiłem KS8000 gdyż kupiłem KS7000 praktycznie tak samo świeca różnica widoczna w czerni na korzyść 8000. Natomiast zakupilem KS7000 60cali za 7800zl dostałem rabat 700zl i 400zl do Decathlonu a miałem wydać 12k. Oglądałem dzis finał pucharu króla Sevila Barcelona i nic nie tnie. Ustawienie 10/5 Operator Limes w gdansku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Ja dziś dostałem telefon ze stacjonarnego neonetu, że 60KS7000 jest już sprowadzony i czeka na mnie. Podjechałem do sklepu i powiedziałem pracownikowi, że przed zakupem muszę go sprawdzić na własnym materiale. I tak moje wrażenia: 1) szybkość działania Tizena - bardzo dobra, pilot błyskawicznie reaguje na polecenia,2) płynność obrazu (sprawdzane na demku z dynamicznymi scenami akcji, sprawdzone na sporcie - piłka nożna, tenis ziemny - smużenia nie zauważyłem,3) ogólna jakość obrazu - naprawdę dobra,4) sprawdziłem demko z materiałem HDR - efekt nie rzucił mnie na kolana, myślę, że więcej w tym marketingowego bełkotu niż realnych efektów (krawędziowe podświetlenie stanowi tu niewątpliwe ograniczenie), 5) obsługa dysków zewnętrznych - wzorowa.6) załączyłem plansze testowe celem sprawdzenia czy nie ma bad pixeli, obłoczków na czarnym tle, efektu brudnego ekranu na białej blanszy no i:- chmurek (clouding) szukać należy w zaciemnionym pomieszczeniu - w warunkach sklepowych nie było zbyt jasno - podświetlenie było bardzo dobre - nie dopatrzyłem się żadnej chmurki na czarnej planszy testowej,- na białej planszy - o dziwo - ekran był wprost idealny - brak widocznych zaciemnień w rogach.Wówczas pomyślałem sobie trafiłem super egzemplarz.Następnie zająłem się poszukiwaniem martwych pixeli. Wiem, że norma Samsunga dopuszcza ich występowanie w ilości do 8 sztuk. Załączyłem więc jednolicie czerwoną planszą testową i czar prysł. Podobny efekt był na planszy błękitnej. Doliczyłem się uwaga 10 martwych pixeli!!!! TV więc nie kupiłem. Jakby nie te martwe pixele to z chęcią bym kupił ten TV, bo poza bad pixelami TV był naprawdę świetny. Na koniec, kąty jak na matrycę VA nie był złe, na pewno lepsze niż w Sony X8509C.A już myślałem, że będę miał nowy TV na Euro, a tu lipa, wróciłem do domu z pustymi rękami. Witam wasNie kupiłem KS8000 gdyż kupiłem KS7000 praktycznie tak samo świeca różnica widoczna w czerni na korzyść 8000. Natomiast zakupilem KS7000 60cali za 7800zl dostałem rabat 700zl i 400zl do Decathlonu a miałem wydać 12k.Oglądałem dzis finał pucharu króla Sevila Barcelona i nic nie tnie. Ustawienie 10/5Operator Limes w gdansku. Sprawdzałeś dokładnie czy Twój 60KS7000 nie ma bad pixeli?? Edytowane 8 Czerwca 2016 przez rafcio76r 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cambel 0 Napisano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Jak masz ustawione dekodowanie w menu karty CI+. Bo nie wiem czy trafiłem na trop czy to przypadek Wysłane z mojego SM-N910C Mam na domyślny ale już jutro będę miał horizona bo dziś podłączyłem zwykły dekoder z upc i wydawało mi się że już nie ma tego poślizgu więc zamówiłem horizona Edytowane 8 Czerwca 2016 przez cambel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
narc 5 Napisano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Sprawdzę wieczorem rozumiem zwykła czerwony jpg lub niebieska? Edytowane 8 Czerwca 2016 przez narc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Sprawdzę wieczorem rozumiem zwykła czerwony jpg lub niebieska? Tak zwykłe jpg Na testowanym w neonecie egzemplarzu, który został sprowadzony dla mnie, wpatrywałem się z bardzo bliskiej odległości, no i je wypatrzyłem. Wszystkie malutkie, ale do wypatrzenia. Być może w codziennym oglądaniu nie rzucałyby się w oczy, ale sam fakt, że są nie dawałby mi spokoju, dlatego zrezygnowałem z zakupu Co ciekawe w stojącym na wystawie 60J6200 FHD nie było nawet jednego martwego piksela, ale TV FHD jest obecnie dla mnie nie do przyjęcia. Edytowane 8 Czerwca 2016 przez rafcio76r 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
narc 5 Napisano 8 Czerwca 2016 Tak zwykłe jpg Na testowanym w neonecie egzemplarzu, który został sprowadzony dla mnie, wpatrywałem się z bardzo bliskiej odległości, no i je wypatrzyłem. Wszystkie malutkie, ale do wypatrzenia. Być może w codziennym oglądaniu nie rzucałyby się w oczy, ale sam fakt, że są nie dawałby mi spokoju, dlatego zrezygnowałem z zakupu Co ciekawe w stojącym na wystawie 60J6200 FHD nie było nawet jednego martwego piksela, ale TV FHD jest obecnie dla mnie nie do przyjęcia. uczyniłem tak jak mówiłeś i do teraz mam czerwono przed oczami...patrzyłem z bardzo bliska i nic nie znalazłem ani jednego martwego pixela. Mowie sobie pewnie sie nie znam wiec.... Zrobiłem taki sam test na starym Sharpie i było tego od groma tzn około 20 - takie małe czarne wypalone często obok siebie Jeśli chodzi o czerń to nie jest aż tak mocna jest w 8000/9000 ale i tak ładnie świeci Rzeczywiście jedyny mankament to ,ze widać na czarnym takie pionowe pasy po prawej lub po lewej. Lub jak masz film z pasami na dole to widać te podświetlenie (boże jakbym miał wydać 13k i mieć takie coś to porażka ) Chmurek tez nie ma Ktos tu pisał o szarpaniu przy tenisie i na pasku tvn24 nic takiego nie ma. Efekt teatru ? taki efekt teatru to bajka w moim starym Sharpie to był dopiero teatr jade na ustawieniach 10/5 i jest lagodny teatr - nie wkurwia. Tak jak opisałeś wcześniej w pkt. wszystko sie zgadza dodam tylko ze filmy 4K YT czyta płynnie. Wszystkie pliki z pena itd.. Tez Szajsunga kupiłem na Euro wraz ze złodziejskim pakietem od polsatu Uważam ,że na dzis jest to najlepszy stosunek ceny do jakosci. Z tym TV można czekać spokojnie na nowa technologie w normalnych cenach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 8 Czerwca 2016 Szarpanie obrazem narazie zdjagnozowalismy tylko na kartach CI+od UPC. Więc nie jest to regułą Wysłane z mojego SM-N910C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 9 Czerwca 2016 uczyniłem tak jak mówiłeś i do teraz mam czerwono przed oczami...patrzyłem z bardzo bliska i nic nie znalazłem ani jednego martwego pixela. Mowie sobie pewnie sie nie znam wiec.... Zrobiłem taki sam test na starym Sharpie i było tego od groma tzn około 20 - takie małe czarne wypalone często obok siebie Jeśli chodzi o czerń to nie jest aż tak mocna jest w 8000/9000 ale i tak ładnie świeci Rzeczywiście jedyny mankament to ,ze widać na czarnym takie pionowe pasy po prawej lub po lewej. Lub jak masz film z pasami na dole to widać te podświetlenie (boże jakbym miał wydać 13k i mieć takie coś to porażka ) Chmurek tez nie ma Ktos tu pisał o szarpaniu przy tenisie i na pasku tvn24 nic takiego nie ma. Efekt teatru ? taki efekt teatru to bajka w moim starym Sharpie to był dopiero teatr jade na ustawieniach 10/5 i jest lagodny teatr - nie wkurwia. Tak jak opisałeś wcześniej w pkt. wszystko sie zgadza dodam tylko ze filmy 4K YT czyta płynnie. Wszystkie pliki z pena itd.. Tez Szajsunga kupiłem na Euro wraz ze złodziejskim pakietem od polsatu Uważam ,że na dzis jest to najlepszy stosunek ceny do jakosci. Z tym TV można czekać spokojnie na nowa technologie w normalnych cenach To super, że nie ma u Ciebie bad pixeli. Po kilku miesiącach użytkowania możesz ponowić test czy się nie pojawiły. Samsung uznaje jako normę do 8 martwych pixeli, powyżej 8 następuje wymiana matrycy. W neonecie musieli dla mnie sprowadzić trefny egzemplarz. W moim 8-letnim Panasie nie znalazłem żadnego bad pixela. Wychodzi na to, że wszystko kwestią egzemplarza. Po tej historii mogę powiedzieć, że jeśli ktoś nie chce się bawić w odsyłanie TV, to lepiej kupić w sklepie stacjonarnym, ale przed zakupem bezwzględnie należy gruntownie przetestować TV. Najważniejsze jest to, że wypatrzyłem defekt w matrycy, bo jak bym go kupił za 7k i od razu musiałbym dzwonić na serwis samsunga po wymianę matrycy, to bym się chyba wściekł Na spokojnie poczekam na kolejne promocje TV w różnych sklepach. Jeśli coś wypatrzę, to do sklepu z materiałem testowym i weryfikacja jakości, jak będzie lipa, to nie kupuje i tyle. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cambel 0 Napisano 10 Czerwca 2016 A więc tak po instalacji horizona poślizg zanikł , dekoder ten posiada w opcjach ustawienia obrazu na 1080p .Jest jeszcze opcja zamiast tego rozdzielczość TV jak to załączyłem to poślizg powrócił . Nie wiem nie znam się aż tak ale wydaje mi się że TV próbuje wymusić delikatnie 4K i w UPC sygnał nie wyrabia dlatego te poślizgi . Mogę się mylić ale taki pomysł przyszedł mi do głowy Pozdro . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 10 Czerwca 2016 U mnie pomoglo przestawienie opcji w menu karty ci+ Domyslnie jest Tryb dekodowania-domyślny Transkodowanie CAM VIDEO-AUTO.Przestawilem na wyłączone i problem znikł O 17 ma byc technik u mnie z horizonem to sprawdze Twoje sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteo23 2 Napisano 10 Czerwca 2016 Panowie posiadam model K7000 55 i jest problem w tym że tak jak pisał Piteron o dziwnym poślizgu to też tak mam i używam karty CI z UPC mam nadzieje że to wina oprogramowania pozostaje tylko czekać . A jeśli chodzi o resztę to jetem mega zadowolony . Hej cambel, pożesz powiedzieć jaka jest odległość od nożek do krawędzi ekranu? Mam stolik 100 cm i nie wiem, czy nie wieszać tv na scianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cambel 0 Napisano 10 Czerwca 2016 111 cm jest rozstawienie nóżek a do krawędzi brakuje 5 cm U mnie pomoglo przestawienie opcji w menu karty ci+Domyslnie jestTryb dekodowania-domyślnyTranskodowanie CAM VIDEO-AUTO.Przestawilem na wyłączone i problem znikłO 17 ma byc technik u mnie z horizonem to sprawdze Twoje sugestie No i niestety oglądają dziś powtórkę Polska Niemcy delikatnie co jakiś czas był poślizg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteo23 2 Napisano 10 Czerwca 2016 111 cm jest rozstawienie nóżek a do krawędzi brakuje 5 cm No i niestety oglądają dziś powtórkę Polska Niemcy delikatnie co jakiś czas był poślizg problem z płynnością? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cambel 0 Napisano 10 Czerwca 2016 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Nie wiem w takim razie o co chodzi. U mnie to pomogło. Jestem juz po testach horizona. I tu moge potwierdzić wpis kolegi @cambel Plynnosc rewelacyjna z tym.ze ja u siebie nie widze 1080p a tylko 1080i Ale oglądałem tenis na 720p i nic nie rwalo. Mam 14 dni na testy horizona wiec popatrzę dokladnie na mecze ale wydaje mi sie ze po przestawieniu opcji na CI + też jest ok Wysłane z mojego SM-N910C Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Piteron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cambel 0 Napisano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Wyłączyłem Auto Montion i obraz jest płynny tylko co mi i z tego jak bym chciał mieć tą opcję włączona bo wydaje mi się ze jest ładniejszy obraz Jak mogę wrzucić zdjęcie rozdzielczości tutaj Edytowane 10 Czerwca 2016 przez cambel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 10 Czerwca 2016 Przez zewnętrzny serwer hostingowy Wysłane z mojego SM-N910C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cambel 0 Napisano 10 Czerwca 2016 http://wrzucaj.net/image/Vi0cI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xkamz 6 Napisano 10 Czerwca 2016 Na spokojnie poczekam na kolejne promocje TV w różnych sklepach. Jeśli coś wypatrzę, to Dasz znać na PW gdy znajdziesz jakąś fajną promocję na 60ks7000 albo 55ks7000? Będę wdzięczny gdyż także się nastawiam na zakupy. Oczywiście na zasadzie wzajemności - gdy znajdę dobrą cenę również nie omieszkam się podzielić informacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach