Skocz do zawartości
Gmeru

TEST: Android TV Philips PUS 6501 Ultra HD

Rekomendowane odpowiedzi

Powodzenia w walce, mój TV też wrócił z serwisu w Radomiu tylko model mam 6561, opisałem problem w odpowiednim wątku. Według nich obraz mieści się w normie i tyle można ich cmokać w [beeep]e za przeproszeniem. Może jakby pół matrycy świeciło to wtedy by się nie mieścił w ich śmiesznej normie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby nie zmieścili się z odpowiedzią w terminie 14 dni. Wtedy reklamacja jest uwzględniona z automatu.

Uszkodzone telewizory mają wspólny mianownik - są z Media Expert. Ja swój zamówiłam z electro.pl (właścicielem jest ME). Pierwszy raz złożona była reklamacja z tytułu rękojmi. Przyjechał Pan, który stwierdził, że telewizor na pewno miał wadę od nowości, której widoczność się nasiliła. Niestety jak tv wrócił to Pan z MIK od razu powiedział, żeby się odwołać od decyzji (plamy mieszczą się w normie). Kolejnym krokiem była jednak gwarancja, dzięki której wyczyścili matrycę. Przyjechał ten sam facet z MIK i powiedział, że telewizor pojedzie na testy kurierem w inne miejsce. Wrócił. Radość trwała dwa dni. Matryca nawet kolorów nabrała. Powróciły plamy.

Też już nie mam nerwów do tej całej sytuacji i jak trzecie podejście co do naprawy nie poskutkuje to idę do Rzecznika Praw Konsumenta. Później ewentualnie sąd, bo to się w głowie nie mieści jak można tak traktować Klienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, nieznamysie napisał:

Witam.

Widzę, że wiele osób ma problem z tym tv więc i ja się dołączę. U mnie jest mega problem z plamami. Przed serwisem nie było aż  tak źle, dopiero po warunkowym czyszczeniu matrycy widoczność plam się nasiliła (przez DWA DNI obraz był normalny). Philips twierdzi,  że czynnik zewnętrzny powoduje taki stan, przez co gwarancja nie obejmuje dalszych napraw i zostałem z badziewiem za 3 200 zł. W załączeniu przesyłam zdjęcia po naprawie w serwisie i przed.

PLAMY TV.jpg

PLAMY TV PRED SERWISEM.jpg

:blink: 

Jasny gwint cóż to jest, ten Tv kwalifikuję się na wymianę na nową sztukę ewidentnie!

Tak swoją drogą to przez nie długi okres widziałem już chyba setki takich postów dotyczących takich zjawisk.

Cała lawina była np. Na ich Fanpage na Facebook'u ale teraz patrze bardzo ładnie wszystko jest wyczyszczone, pousuwane. :angry::excl:

I to nie ważne czy dany tv pochodził z średniej, czy wysokiej serii. 

Serwis nic nie reagował wiem bo czytałem te wątki, byłem po prostu ciekaw jak klientom się zakończyły te sprawy. 

Chyba dopiero zbiorowe pozwy zakończyły się wygraną klientów. 

Jest jeszcze jedna bardzo duża marka co trzeba omijać szerokim łukiem.

:ph34r:

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 13.02.2017 o 15:36, Robert_1988_KrK napisał:

:blink: 

Jasny gwint cóż to jest, ten Tv kwalifikuję się na wymianę na nową sztukę ewidentnie!

Tak swoją drogą to przez nie długi okres widziałem już chyba setki takich postów dotyczących takich zjawisk.

Cała lawina była np. Na ich Fanpage na Facebook'u ale teraz patrze bardzo ładnie wszystko jest wyczyszczone, pousuwane. :angry::excl:

I to nie ważne czy dany tv pochodził z średniej, czy wysokiej serii. 

Serwis nic nie reagował wiem bo czytałem te wątki, byłem po prostu ciekaw jak klientom się zakończyły te sprawy. 

Chyba dopiero zbiorowe pozwy zakończyły się wygraną klientów. 

Jest jeszcze jedna bardzo duża marka co trzeba omijać szerokim łukiem.

:ph34r:

Przed chwilą dzwonili z MIK. Odpłatnie naprawa 400 zł albo tv wraca nie tknięty do domu. Takie wytyczne ma producent, gdy raz była czyszczona matryca. Co ciekawe Pan z MIK powiedział mi dwa razy, że w sierpniu była już próba naprawy z której zrezygnowano. Później przepraszał, bo się pomylił... Ja natomiast nabyłam sprzęt we wrześniu. Ciekawe, prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest czasem tak, że czyścicie te ekrany jak kafelki w łazience?

Matryca nie jest ze szkła jak w CRT tylko z jakiejś pleksy. Ze względu na duże przekątne ugina się pod naciskiem i łatwo o odkształcenia. Nawet bez przyciskania zostaje ślad po czyszczeniu, być może jakieś ładunki statyczne to powodują. Zróbcie sobie test, załóżcie miękką rękawicę do kurzu, albo weźcie jakąś miękką szmatkę i przetrzyjcie ekran. Im mocniej będziecie wycierać tym mocniejszy ślad zostanie. Jak będziecie wycierać z lewej do prawej, na matrycy zostaną poziome ślady, jak z góry na dół, ślady będą pionowe, itd.Taki urok tych matryc. Spróbujcie rozprowadzić chmurki kolistymi ruchami bez przyciskania. To daje najlepsze efekty.

U mnie takich problemów nie ma, matryca jest prawie jednolita, a jak są jakieś jaśniejsze miejsca, to właśnie ślady po odkurzaniu i przy normalnym oglądaniu ich nie widać.

Dnia 27.02.2017 o 12:12, nieznamysie napisał:

Co ciekawe Pan z MIK powiedział mi dwa razy, że w sierpniu była już próba naprawy z której zrezygnowano. Później przepraszał, bo się pomylił... Ja natomiast nabyłam sprzęt we wrześniu. Ciekawe, prawda?

No, jest to ciekawe. Pytanie czy się przejęzyczył, czy niechcący wygadał? Powinieneś drążyć temat. Ja bym udał głupa i pisał do Philipsa, że facet z serwisu tak powiedział o twoim egzemplarzu tv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dalej walcze z gwarancja rękojmią i innymi kłamstwami Media expert. 

W zalaczniku  strona od rzecznika z dzisiaj. 

Mam juz dosc caly czas nie mam TV Mik powoluje sie na normy specyfikacje ze TV jest OK Pefrect M. dziala przetestowali to na filmie cytuje (Snajper 2013 ) :) zero info o bitrate itd.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładne pisemko. Ciekaw jestem jak zachowa się sklep - czy pójdą po rozum czy po bandzie.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z

Dnia 12.02.2017 o 19:11, nieznamysie napisał:

Philips twierdzi,  że czynnik zewnętrzny powoduje taki stan, przez co gwarancja nie obejmuje dalszych napraw i zostałem z badziewiem

Czynnik zewnętrzny czyli nie związany z telewizorem, jednym słowem wada telewizora nie jest wadą telewizora ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Xisiek napisał:

Bardzo ładne pisemko. Ciekaw jestem jak zachowa się sklep - czy pójdą po rozum czy po bandzie.

Jak pójdą po bandzie to do Sądu. Wynająć najlepszą i najdroższą kancelarię, żeby koszty postępowania sądowego zabolały.

Oni i tak zrobią regres na producenta na bazie swojej umowy handlowej ale tylko za telewizor, a nie koszty postępowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

ida ida :) dzis kolejna odpowiedz z Me z dzialu reklamacyjnego. Serdecznie pozdrawiam Pania P. :) bo pewnie to czytaja jak i Mik radom.

Kolejna odrzucona Rekojmia. UWAGA :))

Wszystkie wady i usterki,które zgłaszam Pani P. oznajmia  cytuje

" Opisywana rzekoma usterka jest cecha telewizora,a nie wadą " 

Jak to przeczytalem spadlem z krzesla :D 

Czekamy co Pani P. odpisze rzecznikowi.Bardzo sie nie moge doczekac :)

A najwazniejsze cytuje

" Sprzęt oczekuje na odbiór w placówce stacjonarnej w Lesznie ulica ............ W przypadku nieodebrania sprzętu w terminie 7 dni od momentu otrzymania pisma zostanie on przekazany  UWAGA :DDDD do depozytu " i kolejny raz Pani P poprawiła humor :D

Ludzie gdzie ME ma depozyt :)? bedzie trzeba odbic Moj TV :D

Edytowane przez kazmirzleszno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwi, że sklep podobnie jak producent decyduje się na taką darmowa "reklamę". Nie wiem, gdzie uczyli się ci ich menedzerzy, ale nam w ubiegłym wieku wkladali w glowe, że zadowolony klient przekaże opinie 3 osobom, niezadowolony 10 innym - to było w dobie gdy internet startował więc te liczby należy ostro przemnozyc w dzisiejszych czasach.

Gratulujemy sklepowi dobrego samopoczucia i mamy nadzieję, że będzie to was kosztować, bo pisanie takich bzdur klientowi jest po prostu skandaliczna ucieczka od odpowiedzialności za sprzedany wadliwy towar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie rozmawiałem z działem techniczny w philips. Gość zdziwiony o tym co opowiadam jakie problemy z ME i MIK. Nie jest kompetentny do udzielenia informacji o normach i specyfikacji bo ich nie zna.

Piękna ekspertyza serwisu.

Pytajac o bitrate filmu testowanego z pendrive nie dostalem odpowiedzi do dzis w emailu :)

serwis.jpg

serwis2.jpg

serwis3.jpg

serwis4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działanie Perect Natural Motion sprawdzają na trailerze filmu odtwarzanego z USB? O_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie 

cytuje email do MIK RADOM

Witam.

Dziekuje za ekspertyzy zaległa i nowa:).

Pytanie:
- Co to jest Snajper 2013?:) testowany dla perfect motion ze dziala? ciekawosc jaki film ma bitrate video? 30 fps? 720p? avi ?:) czy mpeg

Prosze przetestowac na tym :)

https://www.youtube.com/watch?v=G4t6TqG5LM8&t=2s testujemy w 60 fps :) i UHD Panie Adamie :).

na tym nie dziala jak i innych filmach 4k 

Format : Matroska at 54.9 Mbps
Length : 41.1 GiB for 1h 47mn 15s 507ms

Video #0 : V_MPEGH/ISO/HEVC
Aspect : 3840 x 2160 (1.778) at 23.976 fps

Dziekuje za normy i specyfikacje na to czekalem :).

Kolejna dzis zlozona sprawa Odwolanie i nowa rekojmia z tytulu nie przedstawienia przez handlowca norm philipsa iz cienie na matrycy "to normalnosc"

Pewnie Media wyśle do Panstwa lub do niezależnego nowego serwisu hihiihhi

Zabawa Trwa.

Tv nie odebrany 

Pozdrawiam 

ps. 

Edytowane przez kazmirzleszno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu się nie ma co śmiać. Tu trzeba płakać. A serwis TP Vision to porażka.

Do Powiatowego Rzecznika Konsumentów z tym. Ostatnio była pokazywana korespondencja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pmcompAle Philips i tak ma branie, a tego typu komentarze mnie rozwalają.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3277098-30.html

" Też mam już od 2 lat ambilighta i fajnie sie na nim filmy i mecze ogląda. "

Jak obraz padnie, to zawsze Ambilight zostanie i można nim wszelakie rzeczy wyczyniać. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie raz w różnych miejscach pisałem że ogromna (a nawet bardzo ogromna) część internetowych opinii jest pisana przez sprzedawców i ich ekipy, można ich nawet rozpoznać po charakterystycznej składni zdaniowej, interpunkcji i ''powiedzonkach'' . 

Edytowane przez mmpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 10.03.2017 o 14:46, mmpeg-4 napisał:

Już nie raz w różnych miejscach pisałem że ogromna (a nawet bardzo ogromna) część internetowych opinii jest pisana przez sprzedawców i ich ekipy, można ich nawet rozpoznać po charakterystycznej składni zdaniowej, interpunkcji i ''powiedzonkach'' . 

Jakiś nowy update do Philipsa wszedł. Wrzucam jako informację oraz ciekawostkę jak sprzedawca może zwykły update przestawić. Uczcie się. :D

Użytkownik 'Bluray' z HDTV w akcji:
"Poprawa HDR widoczna. 
Testowałem na 49PUS6561:
SONY: CAMP
LG: Jazz, Chess
SAMSUNG: Wonderland, Chasing the light.
Wycisneli z tej matrycy maxa.
Mam także wrażenie, że szczegółowość także jest bardziej precyzyjna. 
Gra inaczej. PQ topowe. Czyżby wymienili ekipę projektantów FirmWare ? Na to wygląda.

Sporo zmian:
•Introduction of “How-To” app and re-arranged Settings shelf
•Improved reaction of Bluetooth Remote Control connection
Improvements for stability
•Improved discovery of DLNA servers
•Improved DVB-C reception on certain frequencies
•Fix for Dropbox Login issue
•Fix for some notifications remaining on screen and some notifications being absent
•Fix for Ambilight Hue connection loss with specific routers (e.g. Fritz!Box)
•Fix for RTL XL issue
•Fix for Videotext „888“ and “889” not getting re-abled after commercial break
•Fix for incorrect picture format when using Picture Style “Computer”
HDR playback improvements
•Lower latency in GameFly usecase
•Fixed translation errors
•Fix for inability to control volume on certain sound bars (e.g. Samsung HW-K450)
•Fix for incorrect AV sync during playback of recording"

Edytowane przez Fjubens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z przerażeniem patrzę na wielkie firmy jak Philips które  świadomie sprzedają wadliwe produkty konsumentom za duże pieniądze używając haseł :

" Każdy z naszych telewizorów został wyposażony w innowacyjną technologię, której zadaniem jest zapewnianie najlepszej jakości obrazu."

(...)" Philips 4K Ultra HD zapewnia najczystszą jakość obrazu(...) "

(...)Niezależnie od tego, czy oglądasz materiały z serwisów YouTube lub Netflix, jakość obrazu powinna być zawsze zachwycająca.

i tak dalej by można.

Żeby nie było , jestem kolejnym klientem-jeleniem , który kupił telewizor Philips 49PUS6561/12 . Po kilku miesiącach telewizor miał coraz większe plamy (wewnątrz) , okazuje się ,że ramka jest fatalnie spasowana więc być może to kurz dostaję się pod ekran ? Niedługo wysyłam na gwarancję zobaczymy ...

IMG_20170314_194531085_HDR.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku dni zastanawiałem się nad przejściem ze swojego leciwego LCD który ma około 8 lat na coś nowocześniejszego czyli na Philipsa 43" model 6501 ,ale jak przeczytałem całość to po prostu jakaś kpina co do jakości w przypadku TV który kosztuje 2,5k

Na innym forum został polecony ten model ale tu jak widzę zdjęcia to mój Samsung z przez 8 lat nie ma takich problemów jak ten nieszczęsny model.

No szkoda bo już się lekko napaliłem ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tv sam w sobie bardzo dobry : android szybki , płynne mecze piłki nożnej. Niestety nie sposób  kupując go w sklepie sprawdzić czy w naszym egzemplarzu wystąpi ta konkretna wada , plamy pojawiają się w trakcie użytkowania ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Kurinin napisał:

Tv sam w sobie bardzo dobry.

Jeżeli tak sądzisz - a każdy ma prawo do własnego zdania- to znaczy, że malutko w życiu jeszcze widziales.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi