kKadajo 454 Napisano 24 Czerwca 2017 Nie wiem czy ktoś coś o to pytał ale jak wylaczales tv. Z pilota czy "listwa"? Sent from my SM-G900F using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jsommer 1 Napisano 24 Czerwca 2017 Nie wiem czy ktoś coś o to pytał ale jak wylaczales tv. Z pilota czy "listwa"? Sent from my SM-G900F using TapatalkTylko i wyłącznie pilot.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 24 Czerwca 2017 @jsommer No proszę - a jednak Lg uznało taką usterkę. To jednak faktycznie nie zmienia faktu, że jak będziesz wyświetlał kanały z paskami to za 1,5 roku pewnie powtórzy się problem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kKadajo 454 Napisano 24 Czerwca 2017 Tylko i wyłącznie pilot.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaA jak masz ustawione "oświetlenie OLED" Sent from my SM-G900F using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jsommer 1 Napisano 24 Czerwca 2017 A jak masz ustawione "oświetlenie OLED" Sent from my SM-G900F using TapatalkTeraz na 75 ale przed awarią było na 90Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kKadajo 454 Napisano 24 Czerwca 2017 Nie przekraczaj 70, ja osobiście mam na 60. TV mam od grudnia i zero problemów z wypalaniem. Powidoki mam tylko czasem po filmach 21:9 od pasków góra/dół. Ale zawsze znikają po cyklu kompensacji lub oglądaniu na "pełnym ekranie". Sent from my SM-G900F using Tapatalk 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesio 86 Napisano 29 Czerwca 2017 Teraz doszedł jeszcze jeden problem, mianowicie TV sam sie ściemnia! robi się coś takiego jak się wchodzi w menu i jak się dopatrze to po naciśnieciu przycisku EXIT powraca do ustawień, szlag mnie mało nie trafia że dałem się nabrać za 9tys nic nie zyskałem, kąty miały być extra a nie są, powidoków i wypaleń miało nie być a są, naganiacze krzyczeli CZERŃ CZERŃ tak jak by w plazmie czy LCD nie było czerni! nie ma to jak poczciwy Panasonic, nawiasem dodam zadając sobie pytanie dlaczego takie tuzy jak Sony, Panasonic i inne pierwsze nie pakowały się w te technologie i odpowiedz nasuwa mi się sama że to nie było warte 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 29 Czerwca 2017 @wiesio taki to już los pionierów - kupowaczy nowości. Pamietam kolegę który naście lat temu kupił jedną z pierwszych plazm. Realnie po 3 latach można było kupić o połowę taniej dużo lepszy i trwalszy model. Jeśli nie zdawałeś sobie z tego sprawy to niestety nie miej pretensji do całego świata. Pomijam oczywiście czy i w jakim stopniu nie wyolbrzymiasz swoich problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 29 Czerwca 2017 (edytowane) @wiesio Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym ściemnianiem. Jak się wchodzi do menu, to u mnie na C7 też materiał wyświetlany w tle jest przyciemniany, ale tu chodzi wyłącznie o to, aby menu było lepiej widoczne. I jak się wyjdzie z menu to jasność powinna wrócić do pierwotnych wartości Tak to zostało po prostu zaprojektowane. Odnośnie kątów - no chyba nie powiesz mi, że jakikolwiek LCD będzie miał lepsze kąty niż twój OLED. Co do powidoków - niemal wszyscy o tym pisali w kontekście OLEDów. Co do wypaleń - zgoda - większość pisała że nie będzie żadnych wypaleń i to wydaje się niestety największą wadą OLEDów. Niestety o wypaleniach w jakiejkolwiek technologii można dopiero mówić nie po kilkudniowym teście telewizora, ale dopiero po co najmniej roku jego użytkowania. A odnośnie Panasonica i Sony to się mylisz - obie firmy mają obecnie w swojej ofercie OLEDy. Edytowane 29 Czerwca 2017 przez Subman 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_1988_KrK 473 Napisano 29 Czerwca 2017 (edytowane) @wiesio Widzisz sprawa jest prosta, dałeś się ponieść fascynacji: -testów -recenzji -opinii Jako że Oled jest najlepsza tech. TV Co do Sony OLED to Japończycy robili Oled'y kiedy to było ho, ho, ho. Ale Nigdy masowo i nie na glob sprzedażowy tylko pod rozwiązania studyjne czy medyczne. Co najważniejsze to Tech. Oled nie jest przeznaczona do oglądania jakiś wiadomości tvnściema24 czy filmów z TV Regionalnej. No taka jest prawda, toż to technologia do Psycho maniaków Filmowych przerabiających tylko w filmach na nośnikach Blu-ray, Blu-ray Ultra HD. Edytowane 29 Czerwca 2017 przez Robert_1988_KrK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gugala.marcin 12 Napisano 29 Czerwca 2017 Byłem już bardzo bliski decyzji o zakupie tego modelu, ale tak sobie czytam, myślę, analizuje i stwierdzam, że nie warto. Poczekam na zakup OLED przy wyborze następnego TV za 5 lat a teraz wybór padnie chyba na Samsunga SUHD 9000. Wolę najwyższy model nielubianych LCD niż najniższy Boskich OLED-ów Za dużo niedomówień i niejasności z nimi a czerń to wszystko. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesio 86 Napisano 29 Czerwca 2017 (edytowane) 3 godziny temu, Subman napisał: @wiesio Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym ściemnianiem. Jak się wchodzi do menu, to u mnie na C7 też materiał wyświetlany w tle jest przyciemniany, ale tu chodzi wyłącznie o to, aby menu było lepiej widoczne. I jak się wyjdzie z menu to jasność powinna wrócić do pierwotnych wartości Tak to zostało po prostu zaprojektowane. Odnośnie kątów - no chyba nie powiesz mi, że jakikolwiek LCD będzie miał lepsze kąty niż twój OLED. Co do powidoków - niemal wszyscy o tym pisali w kontekście OLEDów. Co do wypaleń - zgoda - większość pisała że nie będzie żadnych wypaleń i to wydaje się niestety największą wadą OLEDów. Niestety o wypaleniach w jakiejkolwiek technologii można dopiero mówić nie po kilkudniowym teście telewizora, ale dopiero po co najmniej roku jego użytkowania. A odnośnie Panasonica i Sony to się mylisz - obie firmy mają obecnie w swojej ofercie OLEDy. Z tym ściemnianiem jest dokładnie jak napisałem, bywa że samoczynnie sporadycznie ( ale jednak) tak jak się wchodzi do menu, następuje przyciemnienie a po wyjściu z menu powraca stan z ustawienia ( to wiem ), tylko bywa że ta sytuacja sama następuje bez mojej ingerencji a może oprogramowanie jeszcze pamięta wcześniejsze ingerencje i głupieje albo samoczynnie wchodzi w oszczędzanie energii które to u mnie jest wylaczone Edytowane 29 Czerwca 2017 przez wiesio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raus 145 Napisano 29 Czerwca 2017 Przyciemnienie przy statycznym obrazie to zdaje się jakiś układ ochrony matrycy przed wypaleniami, tego się nie da wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoyi 1 Napisano 29 Czerwca 2017 Byłem już bardzo bliski decyzji o zakupie tego modelu, ale tak sobie czytam, myślę, analizuje i stwierdzam, że nie warto. Poczekam na zakup OLED przy wyborze następnego TV za 5 lat a teraz wybór padnie chyba na Samsunga SUHD 9000. Wolę najwyższy model nielubianych LCD niż najniższy Boskich OLED-ów Za dużo niedomówień i niejasności z nimi a czerń to wszystko. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu TapatalkaJa miałem ten sam dylemat dwa tygodnie temu. Jednak jak zobaczyłem w sklepie a raczej Pan z obsługi mi pokazał jak świeci Led Samsunga za 9500 zł u nich na ekspozycji to moje wątpliwości od razu się rozwialy. Masakra - normalnie widać było przy dolnej ramce nie równe podświetlenie. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Panowie, wszystko (prawie) jest kwestią ceny. Jeśli ktoś chciał wydać duże pieniądze i chwalić się 2 lata temu że ma OLEDA (znam takiego - a wydał ok. 15 tys) to była jego decyzja i ryzyko kupowania nowinki technicznej. Przy aktualnej generacji OLEDów (7) widać wyraźnie braki 910tki - czy warte dopłacania ok. 5000 to już każdy musi odpowiedzieć sobie sam. Gdyby nie to, że jest krzywy (a jak można sprawdzić jestem wrogiem krzywych TV od zawsze- w przeciwieństwie do kilku nowo nawróconych na płaskość :)) to przy obecnej cenie prawdopodobnie zakwalifikowałbym go do zakupu w sytuacji awaryjnej - pilnej potrzeby zakupu. Podobnie jest z pytaniem czy generacja 2017 jest już dostatecznie dojrzała - czy lepiej zaczekać na przyszłoroczną. Wiem jedno - cieszę się, że udało mi się przeżyć na mojej 9 letniej plazmie czas dominacji LCD i doczekać do OLEDów. Czy kupię nowy TV w tym roku- czy może w przyszłym? Nie wiem, ale na pewno (prawie *)) nie będzie to LCD. *) - to na wypadek jakiegoś kataklizmu, np. ujawnienia się jakiejś genetycznej wady OLEDów. Edytowane 29 Czerwca 2017 przez pawelll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoyi 1 Napisano 29 Czerwca 2017 No ja niestety byłem skazany na zakup, bo moja plazma po 8 latach wyzioneła ducha. W tych pieniądzach - 5000 zł - uważam że nic lepszego nie dało się kupić, a pachnie się w LCD po plazmie to jak z Mercedesa do Malucha. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gugala.marcin 12 Napisano 29 Czerwca 2017 O.K, zamienię się w adwokata diabła. OLEDy zabijają jakością obrazu, jest genialna, ale wczoraj oglądałem coś tam na Samsungu SUHD 9000 i jakość obrazu - kontrast, ostrość, kolory, czerń - także były genialne. Dla moich oczu, które nie mają wbudowanych mierników poziomu czegoś tam, ten obraz był niesamowity i zupełnie inny niż którykolwiek, jaki do tej pory widziałem w swoich telewizorach, u znajomych, etc. Myślę że każdy z nich zazdrościły takiej jakości obrazu. To dlaczego mam je brać LCD jakby nie patrzeć z najwyższej półki? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kKadajo 454 Napisano 30 Czerwca 2017 Teraz doszedł jeszcze jeden problem, mianowicie TV sam sie ściemnia! robi się coś takiego jak się wchodzi w menu i jak się dopatrze to po naciśnieciu przycisku EXIT powraca do ustawień, szlag mnie mało nie trafia że dałem się nabrać za 9tys nic nie zyskałem, kąty miały być extra a nie są, powidoków i wypaleń miało nie być a są, naganiacze krzyczeli CZERŃ CZERŃ tak jak by w plazmie czy LCD nie było czerni! nie ma to jak poczciwy Panasonic, nawiasem dodam zadając sobie pytanie dlaczego takie tuzy jak Sony, Panasonic i inne pierwsze nie pakowały się w te technologie i odpowiedz nasuwa mi się sama że to nie było warteMoże z twoim egzemplarzem jest coś nie tak. Mam ten model już prawie rok czasu i nie mam żadnego z powyższych problemów które opisujesz. Zgłoś do serwisu niech przyjadą i sprawdzą. Przy okazji popytaj serwisanta jak najlepiej ustawić ten tv, czasem trafi się kompetentna osoba i może bardzo pomoc w takich sytuacjach. Sent from my SM-G900F using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesio 86 Napisano 1 Lipca 2017 1 godzinę temu, pacyk121 napisał: Po ponad roku użytkowania eg910 jak dla MNIE: 1.Idealne kąty !!! 2. Perfekcyjna czerń ( CZERŃ CZERŃ tak jak by w plazmie czy LCD nie było czerni!), W LCD na pewno nie ma i nie będzie czerni. 3. ZERO powidoków u MNIE więc tematów wypaleń nie zaczynam bo jak nie ma pierwszego zjawiska to i po co. ( 70% sygnału u mnie to kanały informacyjne z paskiem ), jednak temat śledzę bo nie zakładam, że w przyszłości nie będzie z tym problemu. Na razie jest git malina. 4. Pomimo braku kalibracji to NAJLEPSZY obraz jaki widziały MOJE oczy ( jedyne co mnie boli to nierównomierna biel ). Jak dla mnie to ten TV w przeciągu ostatnich 2 lat masakruje wszystkie lcdki w cenie do 7-8 tysięcy. ( gdzie w tej cenie już jest oled 4k ) Mój następny TV to oled 8k, LCD zajeżdża dla mnie trupem co pokazują wszyscy producenci w 2017 roku puszczając odgrzewane kotlety a nawet gorsze tv jak w 2016 roku ( patrz samsung ze swoim śmiesznym qledem ) ps. Problem ściemniania u MNIE nie występuje. Jeżeli w EG910 są idealne kąty to w takim razie radze udać się do okulisty albo kupić TV i zobaczyć twarz na wprost i przechodząc w bok, zresztą na tym forum testerzy już przyznali że kąty idealne nie są, ale są lepsze od budżetowych LCD 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 689 Napisano 1 Lipca 2017 51 minut temu, wiesio napisał: Jeżeli w EG910 są idealne kąty to w takim razie radze udać się do okulisty albo kupić TV i zobaczyć twarz na wprost i przechodząc w bok, zresztą na tym forum testerzy już przyznali że kąty idealne nie są, ale są lepsze od budżetowych LCD Co racja, to racja. 2 godziny temu, pacyk121 napisał: Pomimo braku kalibracji to NAJLEPSZY obraz jaki widziały MOJE oczy ( jedyne co mnie boli to nierównomierna biel ). W takim razie, bardzo mało jeszcze widziałeś. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szpaksonus 5 Napisano 1 Lipca 2017 Pytanie w takim razie: czy za 4 799,00 zł (cena z Al..ro) można w tej chwili znaleźć lepszy obraz na rynku w 55"? A jeżeli nie to w takim razie jaki model jest po EG910 z taka jakością obrazu i ile trzeba do niego dopłacić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 1 Lipca 2017 2 godziny temu, wiesio napisał: Jeżeli w EG910 są idealne kąty to w takim razie radze udać się do okulisty albo kupić TV i zobaczyć twarz na wprost i przechodząc w bok, zresztą na tym forum testerzy już przyznali że kąty idealne nie są, ale są lepsze od budżetowych LCD W 910 kąty choć nie tak dobre jak wszyscy się spodziewali są lepsze od WSZYSTKICH LCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesio 86 Napisano 1 Lipca 2017 1 godzinę temu, szpaksonus napisał: Pytanie w takim razie: czy za 4 799,00 zł (cena z Al..ro) można w tej chwili znaleźć lepszy obraz na rynku w 55"? A jeżeli nie to w takim razie jaki model jest po EG910 z taka jakością obrazu i ile trzeba do niego dopłacić? Znalazł bym i bym dopłacił a nie w przypadku EG910 przepłacił, brał bym być może Panasonic DX900 lub z QLED Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 1 Lipca 2017 Czym wg Ciebie QLED moze zachwycić? Pierwsze co mi przychodzi za każdym razem gdy widzę te nazwę to, ze jest to "tania" próba podszycia sie pod OLED. Wiekszosc osób które pytałem w pierwszym odruchu myślała, ze to reklama OLEDa . 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raus 145 Napisano 1 Lipca 2017 To jak chcesz dopłacać to równie dobrze możesz dołożyć do LG B6, który jest tańszy od obydwu tych LCD, a nie ma przynajmniej części wad 910-tki. Kupując dwuletni budżetowy model w dynamicznie rozwijającej się technologii siłą rzeczy trzeba liczyć się z pewnymi kompromisami 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach