Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

samsung h6400 gdy ustawi sie przestrzen kolorow na auto to nie ma mowy o czerwonych twarzach.Oczywiscie gdy kontrast dynamiczny jest wylaczony jak i kolor okolo 50.

LG nawet wieczorem jak jest z lampka to lubi odbijac nawet najmniejsze swiatlo... Panas z kolei ma slabe odtwarzanie multimedii z dysku np film z napisami(trzeba miec lupe). ,samsung chyba jest najlepszym rozwiazaniem pod wzgledem obraz-multimedia a juz napewno obraz-odtwarzanie multimedii przez usb -smart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdziłem swoją matrycę wychodzi na to, że jest z Samsunga, przypomnę, że mój egzemplarz pochodzi z saturna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tez radier juz nie ma tego wskaznika po wgraniu 2113 ;(

No i smucisz się? Przecież ten wskaźnik to była tak słaby "ficzer", że dziwie się, że dopiero teraz się z nim rozprawili :)

Macieju, miałeś już w rękach model 40'' ? pytam bo jak pisałem powyżej zauważyłem pewne niepokojące kwestie w kolorystyce twarzy, w zeszłorocznym modelu było to trudne do wyeliminowania w całości nawet przy pomocy kalibracji a nie jest to zbyt zachęcające, ktoś mnie ciśnie o doradzenie między tym Samsungiem, LG serii LB (modele z wygaszaniem) a Panasem AS 640, priorytetem jest jakość kolorów i obrazu jako całości + dobry ostry upłynniacz do sportu, ale oglądanie w całkowitej ciemni nie jest priorytetem i będzie raczej rzadkie bo przy załączonej lampce tv nie daje tak po oczach.

Póki co nie miałem do czynienia z 40". Jak tylko wpadnie mi w ręce to napiszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macieju ,wolalem jakos ze jest i wkazuje male uzycie pradu bo przewaznie ogladam na niskim podswietleniu hihi ,ale wiem dobrze ze to pokazywalo tylko proporcje podswietlenia min i max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie czy ten wskaźnik o którym wspominacie to te "zielone kółko" w prawym dolnym rogu ekranu? określające wskaźnik między LED a konwencjonalny TV? Bo zaktualizowałem TV do 2113, a wskaźnik ten mam nadal.

jednak mi też na szczęście przepadł ten wskaźnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak dokladnie o to chodzi ,to dziwne bo ja nie mam i ktos pisal tez ze nie ma hmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez zrobilem aktualke i teraz nie mam tego wzkaznika, czy jeszcze sie cos zmienilo? po nowej aktualizacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

moje pytanie dotyczy wersji 48 calowej czy posiada ona tą samą matryce i wypada równie dobrze jak testowany 55 ? Zakup TV planuje jakoś od początku roku i czuje, że właśnie przyszedł ten moment.

Maciej widzę, że Ty masz szerokie pojęcie na temat TV - miałbym do Ciebie (ale zarówno dla innych posiadających wiedzę w tym temacie) pytanie. Czym się różni Samsung UE48H6400 od modelu UE48H6500 ? pomijając kwestię tuneru telewizji satelitarnej, gdyż akurat tego nie potrzebuję.

Mierzyłem również w Sony serię W8, jednak chciałbym coś na maksa multimedialnego, a Sony niestety odbiega od Samsunga z tego co czytałem w testach na HDTV :)

Mój budżet to około 3500 zł, oczywiście im mniej tym na plus, chociaż też nie chce kupić najgorszego badziewia. Chciałym żeby mój wybór był w miarę optymalny. Co zyskam wybierając model H6500 lub nawet H6700 ? bo jeżeli niewiele stracę kupując H6400 to jednak poszedłbym w tą stronę, gdyż koszt UE48H6400 to na dzień dzisiejszy około 2700 zł

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nie potrzebujesz tunera satelitarnego to wez h6400 jesli jednak chcesz wydac wiecej kasy by potem nie mowic ze kupiles tanszego to kup h6700/h6640 bo h6500 to juz na 100 % tylko tuner w stosunku do h6400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś może mi wyjaśnić pewną kwestię: turbodekoder nc+ mam podłączony kablem HDMI bezpośrednio do UE55H6400, natomiast TV kablem optycznym połączyłem z amplitunerem (Pioneer VSX -918V-K stary model). Takie połączenie spowodowało, że wreszcie mój amplituner zaświecił DTS. No i teraz co mnie nurtuje: dlaczego wcześniej ampli (w zależności od materiału) czasami zaświecił: DOLBY DIGITAL, gdy był połączony kablem HDMI z dekoderem i dalej HDMI do TV oraz w sytuacji: optykiem bezpośrednio z dekodera?
Zatem TV przetwarza mi dźwięk w DTS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś może mi wyjaśnić pewną kwestię: turbodekoder nc+ mam podłączony kablem HDMI bezpośrednio do UE55H6400, natomiast TV kablem optycznym połączyłem z amplitunerem (Pioneer VSX -918V-K stary model). Takie połączenie spowodowało, że wreszcie mój amplituner zaświecił DTS. No i teraz co mnie nurtuje: dlaczego wcześniej ampli (w zależności od materiału) czasami zaświecił: DOLBY DIGITAL, gdy był połączony kablem HDMI z dekoderem i dalej HDMI do TV oraz w sytuacji: optykiem bezpośrednio z dekodera?

Zatem TV przetwarza mi dźwięk w DTS?

A co odtwarzałeś że zaświeciło Ci się DTS bo jeżeli jakiś materiał z SAT to nie ma takiej szansy, przez satelitę dźwięk jest nadawany w standardach MPEG-2 lub Dolby Digital.

Sprawdź jak masz ustawione wyjście optycznym w turbodekorderze (obstawiam że jakiś downmix), albo też sygnał był DD ale tylko 2.0 bo to co Ci się zaświeciło w amplitunerze to zapewne jakieś DTS:Neo które przetwarza sygnał stereo na dookólny.

Sprawdź jeszcze co pojawi się na ampli na kanale National Geographic HD bo tam każda ścieżka dźwiękowa jest DD 5.1.

Pozdrawiam

Edytowane przez Jasiek_31

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odp. DTS świeci ma cały czas odkąd mam podpięty TV optykiem z ampli. Co ważne ze wszystkich głośników wydobywa się dźwięk, Jak oglądam materiał z naziemnej na TV też świeci DTS, ale w ustawieniach TV ustawiłem DTS:Neo. Sprawdzę dziś NG HD. Natomiast z tego co pamiętam w turbodekoderze jest jedynie opcja do ustawienia DOLBY DIGITAL na tak/nie, a nie znalazłem nigdzie opcji wyjścia optycznego, dlatego jak tylko wrócę do domu poszukam w setupie i menu.
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włączyłeś w TV jakieś przetwarzanie do DTS i dziwisz się że ampli pokazuje Ci że dostaje sygnał DTS, no wybacz.

Powyłączaj te cuda i zobacz co wtedy się stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę to seria H6500 posiada nijaki "twin tuner" czy to polega na tym, że mamy prawdziwy PIP z jednej anteny ? Więcej zmian nie wychwyciłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli lipa... dzięki za odpowiedź :). Coraz bardziej utwierdzam się w tym żeby wziąć UE48h6400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Jasiek jest tak jak mówisz :) Włączałem co popadło bez zastanowienia co to. Przy okazji mam nadzieję, że pomożesz mi w kilku kwestiach więc żeby nie zaśmiecać tutejszego forum zwrócę się do Ciebie na Priv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Jasiek jest tak jak mówisz :) Włączałem co popadło bez zastanowienia co to. Przy okazji mam nadzieję, że pomożesz mi w kilku kwestiach więc żeby nie zaśmiecać tutejszego forum zwrócę się do Ciebie na Priv

Jeżeli będę potrafił to nie ma problemu, ale nie oczekuj cudów, moja wiedza jest ograniczona i część pomysłów na temat zachowania różnych sprzętów może być tylko sugestiami wyciąganymi na zasadzie analogii do działania innych sprzętów które znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Dziś chciałem kupić UE55H6400 lecz sprzedawca zbił mnie z tropu i polecił model H6650 ,niby o wiele lepszy obraz.

Czy wiecie jakie są różnice pomiędzy tymi modelami i czy warto dopłacić do h6650?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedawca chce Ci wcisnac drozszy model, najlepiej zobacz na mwlasne oczy oba modele jak grajai wtedy zobaczysz czy oplaca sie brac drozszego bo jesli nie potrzebny Ci tuner satelitarny to lepiej chyba bedzie wziasc h6400 bo tanszy a obrazem raczej nie odstaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa telewizory były włączone ,lecz można było tylko oglądać reklamy ich sklepu :( więc porównanie niemal identyczne

Głównie sugerował że h6400 ma 400hz a h6650 600hz i inny ekran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o te hz to sa to tylko komputerowe hz ,oba maja matryce 120hz , lecz h66** ma microdiming i moze o to mu chodzilo bo mysla ze to duzo daje, jesli bedziesz ogladal na trybie film jak poleca Maciek to md i tak bedzie wylaczone , potrzebujesz tuner satelitarny? Lecz oczywiscie jesli kasa sie nie liczy mozesz brac wyzszy model zeby nie bylo kupujac h6400 ze jednak mogles wziasc drozszego.;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi