Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bracket, zdaję sobie sprawę z "zalet" plazmy, ale wyboru dokonuję świadomie. Założę się, że Twoja 850-ka jest obwarowana gwarancją Sony, która gwarantuje Ci eliminację "zalet" Edge LED-a :lol: . Niestety, takie mamy czasy, że musimy iść na kompromisy, mam nadzieję że do czasu rychłego pojawienia się OLED-a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, takie mamy czasy, że musimy iść na kompromisy, mam nadzieję że do czasu rychłego pojawienia się OLED-a.

w tym przypadku się zgodzę. Też na to czekam.

Póki co jestem po tej "drugiej stronie" mocy...

ale w tym przypadku jasnej... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą jak to będzie z tymi powidokami, czy po obejrzeniu 90 minutowego meczu będzie szansa na dostrzerzenie na ekranie ramki z wynikiem i czasem? Czy po obejrzeniu 3 godzinnego filmu z czarnymi pasami mogą pojawić się powidoki? Jak to w końcu z tym jest w nowoczesnych plazmach? Bo jedni lamentują jaki to dramat, a drudzy z kolei piszą, że problem w zasadzie nie istnieje... Ile godzin trzeba mieć włączony np. TVN24 żeby zostąły powidoki i czy tych powidoków da radę się później definitywnie pozbyć? Sporo gram na konsoli, wczoraj np. przez ponad 3 gdziny wałkowąłem nowego Tomb Raidera, i w zasadzie tylko strach przed powidokami, powoduje, że jeszcze nie pojechałem do sklepu po 55ST60:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dokładnie mam te same wątpliwości.

U mnie nie ma przebacz. Jak zasiąde z kumpkem do Pro Evolution Soccer to 6 godzin z życiorysu wyjęte. :)

Czy po takim graniu zostanie mi widoczna ramka z wynikiem?

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez vvilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym przypadku się zgodzę. Też na to czekam.

Póki co jestem po tej "drugiej stronie" mocy...

ale w tym przypadku jasnej... :lol:

Zawsze byłem po stronie Dartha Vadera ;)

Swoją drogą jak to będzie z tymi powidokami, czy po obejrzeniu 90 minutowego meczu będzie szansa na dostrzerzenie na ekranie ramki z wynikiem i czasem? Czy po obejrzeniu 3 godzinnego filmu z czarnymi pasami mogą pojawić się powidoki? Jak to w końcu z tym jest w nowoczesnych plazmach? Bo jedni lamentują jaki to dramat, a drudzy z kolei piszą, że problem w zasadzie nie istnieje... Ile godzin trzeba mieć włączony np. TVN24 żeby zostąły powidoki i czy tych powidoków da radę się później definitywnie pozbyć? Sporo gram na konsoli, wczoraj np. przez ponad 3 gdziny wałkowąłem nowego Tomb Raidera, i w zasadzie tylko strach przed powidokami, powoduje, że jeszcze nie pojechałem do sklepu po 55ST60:)

Dołożę jeszcze jedno pytanie. Jak jest z tym 'wygrzewaniem? bo tutaj: http://hdtvpolska.com/topic/29159-wygrzewanie-plazmy/

różne opinie można przeczytać. Wiem, że niektórzy uznają to za bzdurę, ale np. @pmcomp jednak zaleca wygrzanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie zaleca się wygrzewanie plazm przez około 100 godz. Jest to związane z forsforem ale technicznie nie potrafie tego wytłumaczyć. Po tym czasie powinno przeprowadzic sie kalibracje. W tym czasie możesz nieco przykręcić jasność, kontrast i dla własnego spokoju unikać statycznych obrazów emitowanych godzinami oraz uaktywnić pixel orbiter przy takowych. ta funkcja działa na zasadzie orbitującego pixela jak sama nazwa wskazuje na krawędziach np. logo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo gram na konsoli, wczoraj np. przez ponad 3 gdziny wałkowąłem nowego Tomb Raidera, i w zasadzie tylko strach przed powidokami, powoduje, że jeszcze nie pojechałem do sklepu po 55ST60:)

też katuję tę grę

na 55' to bajka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie zaleca się wygrzewanie plazm przez około 100 godz. Jest to związane z forsforem ale technicznie nie potrafie tego wytłumaczyć. Po tym czasie powinno przeprowadzic sie kalibracje. W tym czasie możesz nieco przykręcić jasność, kontrast i dla własnego spokoju unikać statycznych obrazów emitowanych godzinami oraz uaktywnić pixel orbiter przy takowych. ta funkcja działa na zasadzie orbitującego pixela jak sama nazwa wskazuje na krawędziach np. logo.

Dzięki, tutaj wszystko jasne. Natomiast, aby ten proces nieco przyspieszyć, to jak ustawić na noc? W topicu o wygrzewaniu wyczytałem, że dobrze jest np. odpalić tuner analogowy, odstroić się nieco od częstotliwości i niech "śnieży", tylko tak się zastanawiam, czy TV nie ma zaszytego jakiegoś "signal sleepera", który go wyłączy?

A tak na marginesie, to zastanawiam się po kiego grzyba producenci zaszywają jeszcze analogi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co nie sądzę żeby to miało sens, bo wówczas wyświetlane są tylko 2 kolory, czarny i biały a w zasadzie prawie tylko biały. W sieci sa slajdy kolorów zmieniające się na przemian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za post pod postem, ale nie widzę edycji.

TV wisi na ścianie. Przesiadka z 46` na 55` nie było aż takie mocno zauważalne. Na zachwyty na razie za wcześnie, choć pierwsze wrażenie robi "niezłe" ;). Teraz pytanie. Gdzie mogę uaktywnić tego Pixel orbitera? bo nie mogę znaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodzisz w obraz jedziesz do dolu tam jest ustwienie ekranu ok i jest przesuwa pixel masz opcje wlaczony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem 50ST 60 czy 50GT 50.Obecnie mam 42S10 i chcę coś większego, który wybrać?

Z góry dziękuję za podpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodzisz w obraz jedziesz do dolu tam jest ustwienie ekranu ok i jest przesuwa pixel masz opcje wlaczony

Dzięki, faktycznie jest uruchomiony domyślnie. Mam jeszcze pytanie dotyczące trybu 3D, a dokładniej SBS. Okulary się zsynchronizowały, widzę głębię, ale ciągle mam 2 obrazy. WTF?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz zapewne zmienić ręcznie funkcje 3D na SBS. Przynajmniej tak jest u mnie na GT20...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A nie wiesz gdzie to jest schowane, bo pod przyciskiem 3D mam tylko wybór między 2D i 3D.

Edytowane przez andrzej2212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, ale nie wiem jak to jest w Twoim TV, ale u mnie jest to w menu Konfiguracja>Ustawienia 3D>Format obrazu. Tu zmieniasz czy ma byc SBS, czy auto itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telewizor w trybie auto powinien wykryć że obraz jest SBS i poinformować że wykrył typ obrazu 3D i zaproponować przełączenie w tryb 3D.

W każdym razie na moim ST50 tak to działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano własnie, zmienili i to sporo od czasu mojego GT20 :D. U mnie trzeba było ręcznie przestawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzięki, znalazłem, w ST60 jest to pod przyciskiem 3D, czerwonym - ręcznie i tam wybór. Na razie nie wiem jak to ustawić, aby wykrywał automatycznie.

W menu obraz/ust. 3D aktywne jest: Detekcja 3D, Komunikat sygn. 3D i środki ostrożności, natomiast nie mogę wejć w Szybkość odświeżania, poziom konwersji, Ustawienia 3D (podejrzewam, że tutaj bym to ustawił, ale nie wiem czemu to menu jest nieaktywne), zmiana obrazu L/P, wygładzanie krawędzi.

Edytowane przez andrzej2212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Instrukcja obsługi od strony 49 ;) A dokładnie w dziale Detekcja 3D

Edytowane przez maderos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro wszystkie sposoby zawodzą przeczytaj instrukcję obsługi :D . Niestety nie wiem czemu, ale nie wykrywa automatycznie SBS. Detekcja 3D Włączony (Zaawansowany)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj sprawdziłem organoleptycznie działanie okularów Samsunga SSG-4100GB. Okulary zgodne z full hd 3D glasses, więc na naszym sprzęcie działają bardzo dobrze. Jakość proporcjonalna do ceny, ale tragedii nie ma i dają radę. Jako alternatywa dla gogli Panasa za 300 PLN-ów są idealne ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi