Skocz do zawartości
enceladus

Najnowsza plazma dla mas Panasonic ST50, wszystkie rozmiary (testy w pierwszym poście)

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś pamięta ile na wejściu kosztował 50ST30? Tak żeby mieć porównanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena na pixmani Irlandzkiej za 50ST50 ok 1200E - realnie u nas jakieś 5k - czyli poziom znacznie wyższy od tego z jakiego starowała ST30-ka. Jednym słowem nie ma co patrzeć na literki - cena jest za parametry - jakkolwiek brandowany by one nie były. Coraz mocniej mnie ciągnie 50GT30E za 3500 w tym przypadku.

Co do VT50 - 50Hz Bug wciąż obecny :(

Edytowane przez obcypl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam byłem zdecydowany na 50gt30 jednak gdy przeczytałem recenzje to może warto poczekać? jak myślicie, warto dołożyć do 50st50? czy brać gt30?

Edytowane przez 1grzecho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudne pytanie, czy warto poczekać. Potrzebne są konkretne opinie użytkowników, którzy zakupią ST50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to, że warto w 100% bo skoro jest jeszcze lepiej niż w topach z 2011 to chyba odpowiedź sama się nasuwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gmeru, pewnie masz rację. Jest tylko jeszcze jedno pytanie, jaka będzie cena tego TV w Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zapewne kwestia dni albo tygodni. Ja tam był na pewno poczekał. GT nie ucieknie w końcu to nie długo. Już mamy kwiecień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekać zawsze można,nawet do przyszłego,bo wtedy będą jeszcze lepsze ;) Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy jako przeciętny ''Kowalski'' zobaczę różnicę do której warto dopłacić.GT to dobry model w ekstra cenie i do tego dzięki ''uprzejmości'' D-nica można jeszcze poprawić obraz w menu serwisowym jak ktoś się potrafi po nim poruszać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi o czekanie bo wiadomo, że czekać można do usra... śmierci. Ale to przecież wiosna i "zaraz" nowe modele. Ale jeżeli cena będzie dużo większa to pewnie, że GT jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nic poczekam aż pojawi się st50, porównam cenę i wtedy zdecyduję, chociaż myślę że cena st50 to około 5tysi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cierpliwi zostaną wynagrodzeni. Pośpiech w zakupie to zły doradca.

:hura: :hura: :hura:

Czyli jak mam plazmę Panasonica 65" to już nie jestem maniakiem filmowym? :wacko: :wacko: :wacko:

Projektor to prawdziwie kinowy klimat. I nawet największa plazma tego nie zmieni. Maniakiem można być na różne sposoby - ważne aby widz był usatysfakcjonowany. :D

Edytowane przez Gmeru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaja sobie robisz z tym postowaniem jeden pod drugim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

realnie zrobili to co Toyota z corrolla - podnieśli ceny rzekomo przesuwając produkt do wyższego standardu. Dawny tani ST to teraz poziom cen GT, GT pewnie ceny VT a VT ceny z kosmosu :)

Faktycznie zasadnym staje się pytanie ile sensu w zakupie tak drogiej plazmy przy obecnych cenach/parametrach projektorów.

Miałem cichą nadzieje, że ST będzie poniżej 3500 żeby go nie musieć w ewidencje środków trwałych wpisywać ;-)

Po pierwsze 3500 netto czyli zirca 4300 brutto.

To i tak byś ją musiał wpisać do ewidencji wyposażenia. Żadna róznica bo taki środek trwały możesz jednorazowo zamortyzować.

Wychodzi na to samo.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh :) gadamy o plaźmie a tu se człowiek dowiaduje ciekawych rzeczy z księgowości :) Dzięki pmcomp za info :) Ja dopiero zaczynam na własnym i księgowość mnie przerasta ;-)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaja sobie robisz z tym postowaniem jeden pod drugim?

No przecież Wielkanoc już blisko :hura:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,

Panowie większość testów jest dla 50" modelu.

Czy jakość obrazu na 65" ST50 może być inna tzn. np. gorsza ?

Czy jak podaje AVForums.com powinna być taka sama ?

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Edytowane przez ilonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,

Panowie większość testów jest dla 50" modelu.

Czy jakość obrazu na 65" ST50 może być inna tzn. np. gorsza ?

Czy jak podaje AVForums.com powinna być taka sama ?

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Powinna byc taka sama, chociaz w przypadku paneli Samsunga w wiekszych rozmiarach jest nawet lepsza, szczególnie jesli idzie o czern, jej głębie. W Panasonic ogólnie jest bez zmian ale rozmiar ma znaczenie, mozesz to kup wiekszy, nie pożałujesz.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i dziękuję za odpowiedź.

Nie będę ukrywał , iż podobną opinię uzyskałem od przedstawiciela SkalibrujTV.pl.

Teraz tylko pytanie czy warto dopłacać do VT , gdyż do ST nowe okulary

też nie będą za tanie.

Jak wszyscy czekam na ceny 65" modeli.

Pozdrawiam

Olaf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi