rbk23 11 Napisano 27 Lipca 2025 W dniu 23.07.2025 o 22:25, Xisiek napisał: Nie bardzo rozumiem, pisałem ze sensowne bardziej wydaje mi się rozwiązanie 98 cali lcd, co tutaj ma C4 do rzeczy? 🙂 Niestety ze względu na warunki mieszkaniowe nie jestem w stanie 98 cali wnieść do mieszkania. Ekran dałem radę bo składałem go w środku. Zostaje mi więc 85cali. 77 i 83 to jednak dla mnie troszkę za mało, bo robiłem pomiary i testy. Przyzwyczaiłem się do 100calowego ekranu. Celuję więc aktualnie w 85cali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 27 Lipca 2025 Rozumiem, to w takim razie masz większy wybór i można pare złoty w kieszeni zostawić. ☺️ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rbk23 11 Napisano 29 Lipca 2025 W dniu 27.07.2025 o 18:13, Xisiek napisał: Rozumiem, to w takim razie masz większy wybór i można pare złoty w kieszeni zostawić. ☺️ Prawdopodobnie będzie to Bravia 7 85cali. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rbk23 11 Napisano 29 Lipca 2025 W dniu 25.07.2025 o 10:52, krzysiojaworzno napisał: kupiłeś już tego LG? ja przed momentem zamówiłem 55 calowy LG C45 z ich strony. Z ceny 5499 zszedłem na 3799. Da się jeszcze zejść do 3500. Będzie w poniedziałek, zobaczymy co i jak. Mój pierwszy OLED Jak wrażenia ? Sprzęt dotarł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 187 Napisano 29 Lipca 2025 Rak kupiłem i dotarł. W porównaniu do mojego flagowego Sony XH 9505 z 2020 roku, jakością obrazu go przewyższa sporo. W końcu czarne jest czarne, a napisy na czarnym tle nie są otoczone chmurką. Canal+ też wygląda lepiej. Do WebOSa przyzwyczaiłem się bardzo szybko, jedynie denerwuje ikonka latająca po ekranie w ich wynalazku w pilocie z żyroskopem. A no i na początku jasność ekranu ze 100 procent ustawiłem do 50, a i tak obraz jest jasny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rbk23 11 Napisano 29 Lipca 2025 (edytowane) 13 minut temu, krzysiojaworzno napisał: Rak kupiłem i dotarł. W porównaniu do mojego flagowego Sony XH 9505 z 2020 roku, jakością obrazu go przewyższa sporo. W końcu czarne jest czarne, a napisy na czarnym tle nie są otoczone chmurką. Canal+ też wygląda lepiej. Do WebOSa przyzwyczaiłem się bardzo szybko, jedynie denerwuje ikonka latająca po ekranie w ich wynalazku w pilocie z żyroskopem. A no i na początku jasność ekranu ze 100 procent ustawiłem do 50, a i tak obraz jest jasny Jak z zielonym ekranem sporo czytałem o tym problemie w C4 na białych tłach wszystko gra ? Nie ma przebitek zielonych np pod lekkim kątem ? Pilot w Lg też mnie wkurza niemiłosiernie Jak z refleksami na ekranie ? da się z tym żyć ? Szkoda że nie ma go w 85calach tylko 83 Ja ze względu na immersję i jak największy ekran pewnie wezmę 85cali od Sony. Edytowane 29 Lipca 2025 przez rbk23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 29 Lipca 2025 Kup oba i porównaj u siebie w domu najlepiej 😎👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 187 Napisano 29 Lipca 2025 Jak z zielonym ekranem sporo czytałem o tym problemie w C4 na białych tłach wszystko gra ? Nie ma przebitek zielonych np pod lekkim kątem ? Pilot w Lg też mnie wkurza niemiłosiernie Jak z refleksami na ekranie ? da się z tym żyć ? Szkoda że nie ma go w 85calach tylko 83 Ja ze względu na immersję i jak największy ekran pewnie wezmę 85cali od Sony.Refleksów nie uświadcze, bo telewizor stoi w sypialni przy ścianie obok okna, więc nie jest narażony na nie. Co do koloru zielonego na białym tle, to coś tam widać, ale żeby to zauważyć to trzeba mieć cały biały ekran, więc też to odpada na dłuższą mete Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 207 Napisano 30 Lipca 2025 On 7/29/2025 at 7:12 AM, krzysiojaworzno said: Rak kupiłem i dotarł. W porównaniu do mojego flagowego Sony XH 9505 z 2020 roku, jakością obrazu go przewyższa sporo. W końcu czarne jest czarne, a napisy na czarnym tle nie są otoczone chmurką. Canal+ też wygląda lepiej. Do WebOSa przyzwyczaiłem się bardzo szybko, jedynie denerwuje ikonka latająca po ekranie w ich wynalazku w pilocie z żyroskopem. A no i na początku jasność ekranu ze 100 procent ustawiłem do 50, a i tak obraz jest jasny Wciśnij dowolny przycisk kierunkowy na pilocie i latająca ikonka znika. Albo polecam zakup pilota serwisowego, poza brakiem żyroskopu masz osobne przyciski na HDMI1-4 i dużo innych ważnych funkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rbk23 11 Napisano 9 Sierpnia 2025 Posiadam Bravię 7 w 85calach. Mega jasny, hdr, dolby vision, czy nawet sdr wypala oczy. Nie ma problemu z oglądaniem filmów nawet w słoneczne dni, spokojnie można też grać w gry. Ustawiłem wszystko pod siebie (trzeba trochę posiedzieć i pokombinować, nie jest to sprzęt dla laików , rodzicom czy dziadkom bym raczej kupował coś prostszego) i jest pięknie, filmy i gry śmigają dobrze. Wieczorem lub po opuszczeniu rolet w ciemności jest jeszcze lepszy efekt. Reflexy dużo ich nie ma nie drażnią mnie, na kąty nie narzekam, bo siedzę głównie na wprost. Pilocik zgrabny, podświetlany ładowany przez usb. Na razie bez problemów. Jakość - cena = rewelacja, nie ma co się wpędzać dalej w koszta, dobrze, że nie szedłem w droższe modele. Jestem pod wrażeniem sprzętu od Sony. Dziękuję wszystkim osobom zaangażowanym w mój wątek. Wielkie dzięki za wasze wszystkie porady etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 187 Napisano 9 Sierpnia 2025 Bravia 9 dopiero byłaby wypasem, tyle że 20k za telewizor to przegięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rbk23 11 Napisano 24 Sierpnia 2025 Jakiś zestaw do czyszczenia tv ? jakaś szmatka z mikrofibry i płyn czy sobie płyn darować i samą szmatką delikatnie zetrzeć kurze ? Są jakieś gotowe sprawdzone zestawy do czyszczenia tv ? Sorry z takim pytaniem ale 10 lat miałem projektor więc dla mnie tv to nowość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conker9 70 Napisano 6 Grudnia 2025 W dniu 24.08.2025 o 10:09, rbk23 napisał: Jakiś zestaw do czyszczenia tv ? jakaś szmatka z mikrofibry i płyn czy sobie płyn darować i samą szmatką delikatnie zetrzeć kurze ? Są jakieś gotowe sprawdzone zestawy do czyszczenia tv ? Sorry z takim pytaniem ale 10 lat miałem projektor więc dla mnie tv to nowość. https://allegro.pl/oferta/plyn-do-czyszczenia-ekranow-tv-lcd-lcd-monitorow-zestaw-z-mikrofibra-x3-15017388239# Gorąco polecam. Sam niedawno kupiłem i jestem zachwycony. Zraziłem się wcześniej do płynów, bo smugi zostawały i czyściłem tylko suchą szmatką. Ten jest rewelacja, brak smug. Do suchej szmatki już nie wrócę. Oczywiście, najpierw lepiej zetrzeć kurze suchą szmatką, potem płyn. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conker9 70 Napisano 8 Czerwca W dniu 5.04.2025 o 12:16, Brzoza1964 napisał: Ja do końca nie jestem pewien ,że to kurz . Telewizor wisi na ścianie, pokój sterylnie czysty. Zero dzieci ,kominka , papierosów ,zwierzaków. Po miesiącu użytkowania wyskakują cienie w dolnych rogach telewizora. Kaloryfer 3 metry od ekranu . Cienie jak na razie nie powiększają się . No i u mnie niestety też te same objawy co u Ciebie. Po półtora roku użytkowania..a cieszyłem się że jest idealny.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza1964 1 Napisano 8 Czerwca 1 godzinę temu, conker9 napisał: No i u mnie niestety też te same objawy co u Ciebie. Po półtora roku użytkowania..a cieszyłem się że jest idealny.. U mnie 2 telewizory z wadami , walka z serwisem który odmawia naprawy i pieprzy głupoty . Walka z Media Markt który zlewa sprawę . Adwokat i po 8 miesiącach zwrot kasy . Nigdy więcej Sony i Media Markt 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 410 Napisano 9 Czerwca A no taki to Król... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conker9 70 Napisano 9 Czerwca 19 godzin temu, Brzoza1964 napisał: U mnie 2 telewizory z wadami , walka z serwisem który odmawia naprawy i pieprzy głupoty . Walka z Media Markt który zlewa sprawę . Adwokat i po 8 miesiącach zwrot kasy . Nigdy więcej Sony i Media Markt Kupowałem w Media Expert. Za pierwszym razem wymienili Ci telewizor na nowy bez większego problemu z tego co pamiętam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza1964 1 Napisano 9 Czerwca Tak , za pierwszym razem bez problemu . Druga usterka i kombinacje że moja wina -telewizor pracuje w zapylonym środowisku. Oczywiście to bzdura . Przeprawę miałem okrutną . Liczą na zmęczenie przeciwnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conker9 70 Napisano 9 Czerwca 39 minut temu, Brzoza1964 napisał: Tak , za pierwszym razem bez problemu . Druga usterka i kombinacje że moja wina -telewizor pracuje w zapylonym środowisku. Oczywiście to bzdura . Przeprawę miałem okrutną . Liczą na zmęczenie przeciwnika Ja właśnie nie chcę pieniędzy, chcę nowy telewizor, na naprawę nie liczę. 42 minuty temu, Brzoza1964 napisał: Tak , za pierwszym razem bez problemu . Druga usterka i kombinacje że moja wina -telewizor pracuje w zapylonym środowisku. Oczywiście to bzdura . Przeprawę miałem okrutną . Liczą na zmęczenie przeciwnika Jak wygląda procedura wymiany na nowy? Zgłoszenie reklamacyjne do sklepu, potem przyjeżdża serwis? Ile to trwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza1964 1 Napisano 9 Czerwca (edytowane) Zgłaszasz do serwisu , przyjeżdżają do domu w ciagu paru dni , opisują usterkę i czekasz na decyzję centrali . To jest z tytułu gwarancji . Rękojmia to do sprzedawcy Edytowane 9 Czerwca przez Brzoza1964 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conker9 70 Napisano 9 Czerwca 4 minuty temu, Brzoza1964 napisał: Zgłaszasz do serwisu , przyjeżdżają do domu w ciagu paru dni , opisują usterkę i czekasz na decyzję centrali . To jest z tytułu gwarancji . Rękojmia to do sprzedawcy No to chyba lepiej rękojmia? W końcu sklep w którym kupiłem musi mi wydać nowy telewizor, prawda? A pewnie wyślą serwisanta, żeby to sprawdził? Sam nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conker9 70 Napisano 13 Czerwca W dniu 9.06.2026 o 21:21, Brzoza1964 napisał: Zgłaszasz do serwisu , przyjeżdżają do domu w ciagu paru dni , opisują usterkę i czekasz na decyzję centrali . To jest z tytułu gwarancji . Rękojmia to do sprzedawcy Rozumiem, że problemy zaczęły się gdy zażądałeś zwrotu pieniędzy? Pewnie wymieniliby po raz drugi na nowy? Czytałem na różnych forach, że Sony nie robi problemu z wymianą, problem jest niestety na całym świecie, dokładnie te same objawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza1964 1 Napisano 13 Czerwca Serwis za pierwszym razem wymienił telewizor. Drugi posiadał taką samą wadę . I tu zaczął się problem. Odmówili naprawy twierdząc że to moja wina , źle użytkuje telewizor- w środowisku zapylonym. Oczywiście to bzdura. I zaczęła się zabawa -8 miesięcy walki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conker9 70 Napisano 13 Czerwca 2 minuty temu, Brzoza1964 napisał: Serwis za pierwszym razem wymienił telewizor. Drugi posiadał taką samą wadę . I tu zaczął się problem. Odmówili naprawy twierdząc że to moja wina , źle użytkuje telewizor- w środowisku zapylonym. Oczywiście to bzdura. I zaczęła się zabawa -8 miesięcy walki . Powinni drugi raz wymienić. Chyba zależy od serwisu. Na grupie fb jeden gość pisał, że mu dwa razy wymienili bez problemu. Myślę że już doskonale znają problem. Tylko teraz sprawa wygląda tak, że już nie ma bravia 9 w sklepach. Wchodzi nowy model za 2 tygodnie.. 16 minut temu, conker9 napisał: Powinni drugi raz wymienić. Chyba zależy od serwisu. Na grupie fb jeden gość pisał, że mu dwa razy wymienili bez problemu. Myślę że już doskonale znają problem. Tylko teraz sprawa wygląda tak, że już nie ma bravia 9 w sklepach. Wchodzi nowy model za 2 tygodnie.. Tak to wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach