grundig 638 Napisano 6 Września 2025 (edytowane) Prawda, to stary model telewizora OLED LG.Charakterystyczna obudowa.Wypalenia nie dotyczą tylko starszych i tańszych modeli ale tez nowych bardzo drogich jak Bang & Olufsen i Sony. Edytowane 6 Września 2025 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 22 Września 2025 Wypalone logo z programu pytanie na śniadanie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 27 Września 2025 (edytowane) Informacje na temat oprawy graficznej na kanale tvn dzień dobry tvn która powoduje wypalenie w telewizorach OLED. Nową oprawę TVN stworzył Dział Kreacji i Autopromocji TVN Warner Bros. Discovery wraz z firmą Superestudio. W swoim projekcie połączyli różnorodne elementy marki i zaakcentowali ideę wspólnego celu i emocji, które są bardzo ważne dla stacji. Emocje są na pewno bo oprawa graficzna niszczy telewizory.Unikajcie tego programu czyli dzień dobry tvn. WYSYŁAJCIE SKARGI DO TVN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! adres widzowie@tvn.pl Treść wiadomości do tvn. Proszę o likwidacje oprawy graficznej w czasie trwania programu tvn - dzień dobry tvn. Oprawa niszczy telewizory OLED. Przykłady uszkodzonych paneli OLED na forum HDTV POLSKA i AVFORUMS. https://hdtvpolska.com/forum/topic/71001-niebezpieczne-logo-grafiki-programów-informacyjnych/page/15/ https://www.avforums.com/threads/oled-screen-burn-permanent-image-retention.2056624/page-252 W telewizorze OLED każdej marki może wypalić się oprawa graficzna.Najszybciej wypali się oprawa z kanału tvn dzien dobry tvn i tvn 24. Na zdjęciu niżej wypalenie w telewizorze Sony. Edytowane 27 Września 2025 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 9 Października 2025 (edytowane) Wypalone paski graficzne z kanału tvn 24 Kilka osób z avforums otrzymało identyczne odpowiedzi od tvn. TVN zamiast zmienić logo programu dzień dobry tvn na przezroczyste , odsyła telewidzów do producenta telewizora. TVN ignoruje informacje o tym że np BBC EARTH i inne stacje telewizyjne zmieniło logo na bardzo przezroczyste na prośbę telewidzów.Dla tvn telewidz nigdy nie ma racji odsyła telewidza do producenta telewizora. Szanowny Panie, dziękujemy za przesłaną wiadomość. Uprzejmie wyjaśniamy, że zjawisko retencji, czyli wypalania matrycy poprzez długotrwałe wyświetlanie jednego statycznego elementu na ekranie (np. logo stacji telewizyjnej czy paska nawigacji w grach) występuje w przypadku telewizorów OLED. Wynika to z konstrukcji samej matrycy z diodami organicznymi i jest efektem nadmiernej eksploatacji sprzętu. Problem wypalenia może pojawić się przy codziennym, wielogodzinnym korzystaniu z telewizora w tym samym widoku, gdzie na ekranie nieprzerwanie wyświetlany jest jeden niezmienny element, np. logotyp lub pasek z newsami kanału informacyjnego. W tej sytuacji zalecamy bezpośredni kontakt z producentem telewizora, ponieważ jest to kwestia technologii użytej podczas produkcji matrycy telewizora. Poniżej przesyłamy link z poradami od producenta: Zespół Współpracy z Widzami TVN WBD ul. Wiertnicza 166 02-952 Warszawa widzowie@tvn.pl +48 22 856 61 61 Edytowane 9 Października 2025 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 13 Października 2025 Wypalone paski informacyjne z kanału tvn 24. Oprawa graficzna z kanału tvn 24 niszczy najszybciej panele OLED.Nie oglądajcie tego kanału i programu tvn dzień dobry tvn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 096 Napisano 13 Października 2025 Oglądajcie Republikę - wypali wam mózg 1 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 14 Października 2025 (edytowane) Intensywność świecenie logo i pasków informacyjnych na kanale tvn 24 jest bardzo duża.Kolejne wypalenie logo tvn 24 i pasków informacyjnych. Na kanale Discovery Polska logo od pewnego czasu nie jest już przezroczyste.W innych krajach logo Discovery jest przezroczyste..TVN będzie niszczyc telewizory OLED. Wszystkie kanały informacyjne skasowałem, skasowałem tez kanał Discovery .Kanał Discovery należy do grupy tvn .Poprzednio logo na tym kanale było przezroczyste . od pewnego czasu już nie jest .Stacja olewa Polskich telewidzów. Edytowane 14 Października 2025 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 096 Napisano 14 Października 2025 Godzinę temu, grundig napisał: skasowałem tez kanał Discovery .Kanał Discovery należy do grupy tvn Podoba mi się twoje podejście! Chłopie. wyzwolenie jest tuż przed tobą!! Skasuj internet, prąd, gaz, wodę!!! A nie - wodę zostaw 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 410 Napisano 14 Października 2025 Mnie zastanawia gdzie On łowi te zdjęcia... Chyba że robi je sobie sam za pomocą AI ... dziś to tylko chwila :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 14 Października 2025 (edytowane) Zdjęcia są prawdziwe. Jeśli nie wierzysz to wpisz w google OLED wypalenia OLX. jest tam bardzo dużo zdjęc uszkodzonych telewizorów OLED.Ludzie sprzedają za grosze telewizory bo pracownicy stacji telewizyjnej nie wiedzą o tym że logo kanału telewizyjnego powinno być przezroczyste. Przykłady https://www.olx.pl/d/oferta/smart-tv-philips-oled-ambilaite-55-cali-CID99-ID17JHSN.html https://www.olx.pl/d/oferta/telewizor-lg-oled-55-CID99-ID17O3Uz.html Tylko nie napisz za chwile ze jest to stary telewizor https://www.olx.pl/d/oferta/telewizor-philips-55cali-oled-CID99-ID17ASHH.html zdjęcie z linku wyzej 2 godziny temu, Eleonor napisał: Mnie zastanawia gdzie On łowi te zdjęcia... Chyba że robi je sobie sam za pomocą AI ... dziś to tylko chwila Nie musisz wierzyć ale przez cztery lata pracowałem w montowni telewizorów na stanowisku technik serwisu , obecnie naprawiam telewizory . Zdjęcia są prawdziwe i będą kolejne. Edytowane 14 Października 2025 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 096 Napisano 14 Października 2025 4 godziny temu, Eleonor napisał: Mnie zastanawia gdzie On łowi te zdjęcia... Chyba że robi je sobie sam za pomocą AI ... dziś to tylko chwila Daj spokój - facet ma misję/cel w życiu/obłęd czy inne urojenia - niech sobie je tu nieszkodliwie kanalizuje... czasem się pośmiejemy Dobrze, że nie wziął na cel żywotności opon samochodowych - tu by nas zasypał 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 14 Października 2025 Obrońca tvn się znalazł, wyślij wiadomość do tvn , dostaniesz dropsa. Na poprzednich stronach tego wątku jest podobny osobnik, ma nick ZSRR,czyli związek socjalistycznych republik radzieckich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 15 Października 2025 (edytowane) 15 godzin temu, Barnaba napisał: Daj spokój - facet ma misję/cel w życiu/obłęd czy inne urojenia - niech sobie je tu nieszkodliwie kanalizuje... czasem się pośmiejemy Dobrze, że nie wziął na cel żywotności opon samochodowych - tu by nas zasypał Jaskrawe logo, które uszkadza panele OLED to niszczenie czyjegoś mienia w tym przypadku to telewizor. Napisze podobny przykład , jesteś właścicielem samochodu lub mieszkania, Ktoś pomalował twój samochód sprayem, namalował bazgroły. Nie reagujesz , uśmiechasz się . Podchodzisz do tej osoby i mówisz zniszcz inne samochody na ulicy i możesz pomalować ściany na kamienicach. Jestem przeciwnikiem niszczenia czyjegoś mienia. Telewizory to moja pasja.Chciałbym aby działały możliwie najdłużej bez usterki. Art. 124. § 1. Kto cudzą rzecz umyślnie niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku, jeżeli szkoda nie przekracza 800 złotych, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. Edytowane 15 Października 2025 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 187 Napisano 15 Października 2025 Tylko że piszą o tym w instrukcji to raz, a dwa że każdy wie czym to się kończy. To tak jakby mieć pretensje do producenta samochodu sportowego, że nie pojeżdżę nim po lesie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 15 Października 2025 Podobno najnowsze badania mówią, ze najbardziej oledy wypala kanał Republika TV. Kolega niby zorientowany a zapomniał napisać. 1 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 15 Października 2025 Wszystkie kanały informacyjne to zagrożenie wypalenia pasków informacyjnych na ekranach paneli OLED. W tym wątku jest też komentarz użytkownika amerykańskiego forum który wykonał zdjęcie studia CNN. Użytkownik forum napisał..nie wiem z jakich monitorów korzysta CNN ale na pewno monitor wymaga wymiany. Wypalenie na górnym pasku nad Safelite jest okropne. Można by pomyśleć, ze dałoby im to wskazówkę aby zmienić swoje logo na półprzezroczyste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 10 Listopada 2025 Bardzo mocne wypalenie oprawy graficznej z kanału tvn- program dzień dobry tvn. Na razie Polsat nie udziela odpowiedzi w sprawie oprawy graficznej w czasie trwania programu hallo tu Polsat. Są tylko odpowiedzi z automatu. Szanowni Państwo, W dniach 10.11 - 16.11.2025 r. przebywam na urlopie bez dostępu do skrzynki e-mail. Na wszelkie wiadomości odpowiem po powrocie. W razie awarii technicznej proszę dzwonić na infolinię techniczną 22 356 62 13. Wysłałem wiadomość na inne skrzynki telewizji Polsat.Jeśli otrzymam odpowiedz to wkleję na forum wiadomość. Skrzynki do telewizji Polsat . kontakt@polsat.com.pl dystrybucja@polsat.com.pl To antyreklama kanału tvn - dzien dobry tvn , niszczymy wasze telewizory.. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 10 Listopada 2025 Kolejna negatywna wiadomość od tvn z avforums. Szanowny Panie, dziękujemy za przesłaną wiadomość. Informujemy, że w najbliższym czasie nie planujemy zmiany oprawy graficznej programu "Dzień Dobry TVN". Jednocześnie wyjaśniamy, że zjawisko retencji, czyli wypalania matrycy poprzez długotrwałe wyświetlanie jednego statycznego elementu na ekranie (np. logo stacji telewizyjnej czy paska nawigacji w grach) występuje w przypadku telewizorów OLED. Wynika to z konstrukcji samej matrycy z diodami organicznymi i jest efektem nadmiernej eksploatacji sprzętu. Problem wypalenia może pojawić się przy codziennym, wielogodzinnym korzystaniu z telewizora w tym samym widoku, gdzie na ekranie nieprzerwanie wyświetlany jest jeden niezmienny element, np. logotyp lub pasek z newsami kanału informacyjnego. W tej sytuacji zalecamy bezpośredni kontakt z producentem telewizora, ponieważ jest to kwestia technologii użytej podczas produkcji matrycy telewizora. Poniżej przesyłamy link z poradami od producenta: Z poważaniem Zespół Współpracy z Widzami TVN WBD ul. Wiertnicza 166 02-952 Warszawa widzowie@tvn.pl +48 22 856 61 61 Z tej wiadomości wynika ze w tvn pracują amatorzy. Link do producenta nie pomoże jeśli telewizor ma wypalone logo dzień dobry tvn lub tvn 24. Potrzebna jest zmiana oprawy graficznej programu dzień dobry tvn aby nie uszkadzać kolejnych telewizorów OLED. Na hdforum ktoś kiedyś napisał że dobrym pomysłem jest wysłanie wiadomości do firm które najczęściej reklamują się w tvn jeśli stacja nic nie robi w sprawie logo .Taka firm może ograniczyć ilość reklam bo dużo osób będzie unikać oglądania programu dzien dobry tvn bo logo uszkadza telewizory OLED. , reklama w tym czasie jest bez sensu. Firmy które reklamują się w telewizji bardzo lubią kontakt z ludzmi i czekają na wiadomości .W internecie przeczytałem że w tvn najcześciej reklamuje się LIDL Lidl numerem 1 we wszystkich stacjach Najwięcej reklam w TVN pokazał Lidl - 6 225. Po ponad 5 tys. spotów pochodziło m.in. od: Media Expert (5 130), marki Plus (5 292), T-mobile (5 186) czy Żabki (5 301). Wyśle wiadomość do firmy Lidl. wkleję wiadomość od tvn.Niech przeczytają jak tvn traktuje telewidzów. Znalazłem kontakt biuro.prasowe@lidl.pl Jutro wyśle wiadomość. Zamiast reklamy w tvn zaproponuje reklamować się na kanale ANTENA.HD. Na kanale ANTENA HD logo i oznaczenia wiekowe są najbardziej przezroczyste ze wszystkich kanałów które nadają programy w dvb-t. ======================================= Wysłałem wiadomość do firmy LIDL. Dzień dobry,W internecie przeczytałem, że firma Lidl najczęściej reklamuje się na kanale TVN. Niestety TVN bardzo źle traktuje telewidzów i ignoruje wiadomości w sprawie oprawy graficznej w czasie trwania programu dzień dobry TVN. Oprawa graficzna w czasie trwania tego programu uszkadza panele OLED.Prośby o zmianę oprawy graficznej TVN nie traktuje poważnie. Zagraniczna stacja telewizyjna BBC EARTH bardzo szybko zmieniła logo kanału na bardzo przezroczyste. Kanał ANTENA,HD zmienił logo na bardzo przezroczyste.Program dzień dobry TVN będzie miał coraz mniejsza widownie, bo oprawa graficzna tego programu uszkadza panele OLED. Proszę o wiadomość czy to ważna informacja dla firmy Lidl.Odpowiedz od kanału TVN w sprawie oprawy graficznej dzień dobry tvn i przykłady uszkodzonych paneli OLED na forum HDTV POLSKA.NA forum HDTV POLSKA jest reklama, to nie jest spam. https://hdtvpolska.com/forum/topic/71001-niebezpieczne-logo-grafiki-programów-informacyjnych/page/15/?tab=comments#comment-597993 Wiadomość do Lidl już wysłałem , teraz czas na Media Expert, Plus , T-mobile , Żabka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 10 Listopada 2025 Wiadomość do T-mobile wysłana!!! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 11 Listopada 2025 (edytowane) Znalazłem w internecie skrzynki reklamowe do firm które reklamuję się w tvn. Już dostałem odpowiedz od firmy która reklamuje sie w tvn .W wiadomości ktorą otrzymałem napisano że nie mogę upubliczniać jej treści. Teraz wysłałem podobna wiadomość do Polsatu. Witam. Czy w telewizji Polsat ktoś pracuje? mam na myśli udzielenie odpowiedzi na pytanie od telewidzów. Dlaczego logo hallo tu Polsat jest bardzo jaskrawe jak logo w czasie trwania podobnego programu dzień dobry tvn. Jaskrawe logo niszczy panele OLED. Proszę o udzielenie odpowiedzi kiedy logo halo tu Polsat będzie półprzezroczyste jak logo Polsat?. TVN już odpowiedział na listy od telewidzów .Nic nie zrobi w sprawie logo i dalej będzie niszczył panele OLED. Wiadomość od tvn na forum HDTV POLSKA. Przykłady uszkodzonych paneli OLED na forum HDTV POLSKA I AVFORUMS. https://hdtvpolska.com/forum/topic/71001-niebezpieczne-logo-grafiki-program%C3%B3w-informacyjnych/page/15/#comments Edytowane 11 Listopada 2025 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 11 Listopada 2025 ===================================================== Od kanału Polsat na razie tylko odpowiedz automatyczna. Szanowni Państwo, W dniach 10.11 - 16.11.2025 r. przebywam na urlopie bez dostępu do skrzynki e-mail. Na wszelkie wiadomości odpowiem po powrocie. W razie awarii technicznej proszę dzwonić na infolinię techniczną 22 356 62 13. Jedziemy po bandzie .Żaden Eleonor który umieszcza uśmieszki obok moich postów mnie nie zatrzyma 😀 Wypalone paski informacyjne z kanału tvn 24.Intensywność świecenie pasków informacyjnych jest bardzo duża.Kanał tvn 24 uszkodzi każdy telewizor OLED. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 12 Listopada 2025 (edytowane) Wysyłam za chwile wiadomość do prezesa Media Expert.Firma Media Expert bardzo często reklamuje się na kanale tvn . Jako prezes Media Expert, cenię bliskie i pełne zaufania relacje ze swoimi klientami, pozwalające dopasować nasze działanie do Państwa indywidualnych potrzeb. Państwa uwagi są dla nas nadzwyczaj ważne, dlatego Klienci mogą podzielić się swoimi sugestiami na temat tego co Media Expert może zrobić, żeby zapewnić Państwu jeszcze lepszą obsługę. Jeśli, chcą Państwo podzielić się swoimi spostrzeżeniami, proszę o wysłanie wiadomości klikając przycisk „EMAIL DO BIURA PREZESA” ===================== W liście napisze że wzór do naśladowania to kanały BBC EARTH , ANTENA.HD.Kanały zmieniły logo na bardzo przezroczyste na prośbę telewidzów. Wiadomość wysłana. Zapewniamy, że zgłoszenie zostanie dokładnie zweryfikowane. Jeśli będziemy potrzebować dodatkowych informacji, pozwolimy sobie na kontakt z Państwem. Biuro Prezesa Media Expert Edytowane 12 Listopada 2025 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 187 Napisano 12 Listopada 2025 nie rozumiem po co w to brniesz coraz bardziej. To tak jakbyś pisał do producenta samochodów sportowych, że jeżdżąc po lesie jesteś narażony na uszkodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 12 Listopada 2025 (edytowane) Już kilka razy napisałem dlaczego . Podobne tematy są na Amerykańskim i Angielskim forum.Ten watek ma się przyczynić do tego aby na możliwie największej ilości kanałów telewizyjnych było półprzezroczyste logo. Dla stacji telewizyjnych jeden przykład nie robi wrażenia ale wiele przykładów juz tak. https://www.avforums.com/threads/oled-screen-burn-permanent-image-retention.2056624/page-252 https://www.avsforum.com/threads/master-oled-image-retention-burn-in-thread-with-photos.2804065/page-249 Dear Viewer, Thank you for contacting BBC Studios in Poland. Thank you for reporting the BBC Earth logo. Its opacity has recently been reduced by 50%. The change should now be visible on TV screens. We hope that the result is satisfactory. More information about the BBC's processing of applications can be found here. https://www.bbc.co.uk/contact/sites/default/files/2023-03/BBC_Complaints_Framework.pdf With best wishes, BBC Studios. Old logo BBC EARTH NOW LOGO BBC EARTH Edytowane 12 Listopada 2025 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 187 Napisano 12 Listopada 2025 Ale to niczego nie zmienia, to tak jakbyś chciał sportowym autem jeździć po lesie i pisał do producenta żeby coś zmienił w tym kierunku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach