grundig 638 Napisano Czwartek o 12:04 (edytowane) Kilka komentarzy ze strony wirtualne media , komentarze dotyczą logo TVP SPORT. W niektórych krajach już w ogóle nie ma loga stacji, bo po co skoro mamy cyfryzację. A w Polsce jest tak duże, że to jakaś masakra. I to tak będzie zasłaniać też na mundialu? Kurczę jubileusz w listopadzie a oni od czerwca już świętują 😂. Na Polsat sport premium tak samo potężne logo i niby to Tv premium. Kto w ogóle o tym decyduje. Chyba goście którzy nie oglądają tych stacji.. ================================ Bardziej napaćkać w prawym górnym rogu ekranu to już się nie dało. I są te wielkie napisy na całej górze - prawie od miesiąca, bo żaden widz TVP Sport nie wie przecież, kiedy zaczynają się MŚ. Doskonale przeszkadza to w oglądaniu KAŻDEJ transmisji. ================================== Przeszkadza, za duże, rozprasza. To jakiś sabotaż czy piąta kolumna konkurencji? A w ogóle po co zmieniać? Kto za to odpowiada? Konkretnie! Za dużo kasy mają czy nie wiedzą na co wydawać? ================================= Czy w tej całej TVP nie ma żadnego fachowca, który wytłumaczyłby autorom tych pomysłów, że najważniejszy jest odbiorca, należy mu ułatwić, a nie utrudniać odbiór. A te całe gale, jubileusze itp. niech sobie świętują poza ekranem... ======================================= Kto konkretnie odpowiada za te paćki na ekranie. Przecież to karygodne jest... ============================================== Ależ to beznadziejne. Tam trzeba mocnej ręki i prawdziwego fachowca, bo na razie kompletna amatorszczyzna... ====================================================== Oni im od metra płacą za zaśmiecanie ekranu? =================================================================== Aby logo było przezroczyste trzeba wysłać list do TVP.Proponuje wysyłać listy na adresy niżej aleksandra.polanska@tvp.pl marcin.paradowski@tvp.pl dorota.kielczyk@tvp.pl Lub niżej REKLAMA@TVP.PL W dniu 15.12.2024 o 12:06, mikoko napisał: Dobra panowie i panie. Przeleciałem cały wątek i widzę że niewiele się w temacie zmieniło. Jedno ze zdjęć wypalonego LCD logiem TVN 24 z czarnymi strzałkami to moje. Producent wymienił mi ten telewizor Sony XG9505 na uwaga OLED AG8. Mam go 3 lata i mając świadomość wypaleń nie oglądam kanałów informacyjnych. Tz oglądam ale na iPadzie. Wczoraj zamówiłem Sony XR-65X90L a OLED wędruje do sypialni. Dlaczego tak? Ano już mnie trochę drażni ta cała moja uwaga skupiona na „ochronie” tv przed wypaleniami. Dodam że nie dorobiłem się na razie żadnych. OLED będzie do netflixa a nowy 90L do linearnej. Wracając do loga. Nie mam już siły ani chyba ochoty na walkę z kanałami Filmbox o których tu nikt nie wspomniał. Loga i oznaczenia na tych kanałach to jest dopiero jazda bez trzymanki. Oznaczenia wiekowe są większe i jaskrawsze od loga. Pisałem maile ale nie wiem czy na poprawny adres mail. Zero odzewu. Niestety wiele Polskich stacji telewizyjnych nie udziela żadnych odpowiedzi w sprawie logo lub oznaczeń wiekowych.FilmBox należy do Grupy Kino Polska.Pewnie mają zakaz udzielania informacji w sprawie logo. Zagraniczne kanały odpowiadają bardzo szybko w sprawie logo, przykład,translator. kontakt do VIASAT https://www.viasatworld.com/contact-us/ Szanowni Widzowie, Dziękujemy za poświęcenie czasu na kontakt w sprawie logotypów kanałów Viasat World TV. Jak zapewne zauważyliście, 20 maja odświeżyliśmy i zaktualizowaliśmy identyfikację wizualną wszystkich naszych kanałów. Mamy nadzieję, że te zmiany wpłynęły na poprawę wrażeń z oglądania. Bardzo cenimy sobie opinie naszych widzów, a Państwa opinie odgrywają ważną rolę w ulepszaniu naszych usług. Zachęcamy do dzielenia się wszelkimi dodatkowymi uwagami – z przyjemnością je poznamy. Jeszcze raz dziękujemy za kontakt. Z poważaniem, Viasat World, Dział Relacji z Widzami Edytowane Czwartek o 12:13 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano Czwartek o 15:22 ************************************************************************************************************************************ Wiadomości od telewidzów dotarły do TVP. Logo TVP SPORT 20 lat nie jest już intensywnie białe. Logo jest przezroczyste.Przezroczystość logo mogłaby być większa ale jest zmiana na plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano Piątek o 15:43 (edytowane) Porównanie zmian przezroczystości logo na jednolitym tle pierwsze zdjęcie z forum media 2. , logo tvp sport 20 lat , intensywnie białe. https://i.postimg.cc/XJq7fpbg/tvp-sport-20-lat.jpg drugie zdjęcie wykonane z ekranu moje telewizora OLED Panasonic.Logo TVP SPORT nie jest już intensywnie białe, ciemniejszy kolor niż MS FIFA 2026 Edytowane Piątek o 15:53 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano Sobota o 16:03 (edytowane) Przegląd od AI Statyczne, jaskrawe logo i paski informacyjne (tvn24, TVP Info, Polsat News,Republika) stanowią realne zagrożenie dla telewizorów OLED, powodując trwałe wypalenia matrycy, zwłaszcza przy długotrwałym oglądaniu tych samych stacji. Problem jest na tyle poważny, że trafił do Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, a rozwiązaniem często bywa półprzezroczystość. [1, 2, 3, 4] Kluczowe zagrożenia i fakty (stan na 2026): Wypalenia OLED: Statyczne elementy graficzne (zegary, belki informacyjne) są „wypalane” w matrycy OLED, co objawia się trwałym cieniem na ekranie. [1, 2] Winne stacje: Najbardziej ryzykowne są intensywne kolory logotypów i pasków newsowych, które nie zmieniają się przez godziny. [1] Skala problemu: Przypadki trwałych uszkodzeń raportowane są przez użytkowników na forach technicznych, w tym na HDTVPolska. [1, 2] Rozwiązania: unikanie oglądania stacji z jaskrawymi logami i korzystanie z kanałów z półprzezroczystym logo , jeśli nadawca je wprowadził. [1, 2] Edytowane Sobota o 16:08 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 638 Napisano 17 godzin temu Od wczoraj kanał ESKA.TV nadaje program bez logo i oznaczeń wiekowych.Pewnie awaria .Na razie jest tak jak na Angielskich kanałach telewizyjnych, czyli czysty ekran bez logo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach