Skocz do zawartości
Gmeru

Test przełomowego Samsung OLED S95B. Najlepszy telewizor OLED na rynku!

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Gregory-86 napisał:

Moim zdaniem telewizje można oglądać na najtańszym qled od samsunga. 

No ale te telewizory też mają natywne 4K więc odnosząc się do Twojej wcześniejszej wypowiedzi "też się nie nadają bo telewizja nadaję w archaicznym 1080i". 

Ja oglądam 50 vs 50 telewizję na przemian z netflixem, prime video itd i zarówno w zwykłej telewizji jak i streamingu obraz jest znacznie lepszy na OLED niż Qled. Po to właśnie kupiłem taki TV by mieć najlepsza jakość obrazu z każdego źródła ;)

• Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, tkacz.rafal@wp.pl napisał:

Szczególnie, że ta elektronika nie ma już nic wspólnego z Japonią. Nie dość, że zdecydowana większość komponentów pochodzi z Chin to produkcja na europę odbywa się przez zewnętrzną firmę Foxconn w fabryce na Słowacji. Taki Japoński ten Sony ;) 

No i co z tego 😹  Gdzie został zaprojektowany? 🤣

5 godzin temu, Michal1992 napisał:

@Gregory-86nie zgodze się. Miałem s95b i mam a80k i powiem ze obraz na canal+ sport jest dużo lepszy na Sony. Jedbak elektronika od Sony jest na dużo wyższym poziomie niż na samsungu. Pewnie dlatego ze to japońska technologia. A oni się znają. 

A co typ oglądający tv w trybie dynamicznym może wiedzieć o jakości obrazu 😂

5 godzin temu, Gregory-86 napisał:

To ze obraz na Sony jest lepszy niż na samsungu to normalne. 

Marne 590 nitów w sony zapewni lepszy obraz od prawie 2x jaśniejszego samsunga w jasnych scenach hdr? 😆 Udaj się jak najszybciej na badanie wzroku 🤭

Sony to najciemniejszy oled na rynku 😸

5 godzin temu, Gregory-86 napisał:

Z tym nie dyskutuje po prostu tak jest i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie za jasny. 60% jasności w HDR. 50% w sdr. Może jeszcze zmniejszę bo jednak na dłuższa metę zbyt razi. 

• Haha 2
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zrobił się tu jakiś plotek.pl ;)

Jedne typy zazdraszczają innym domów z basenami, inne nie potrafią nastroić kanałów telewizyjnych, a prawie wszyscy plują na siebie ;)

Do tego, jak za komuny (w sumie teraz mamy komunę v2), "sondaż" CBOS (to taka reżimowa instytucja) podaje, że poparcie dla KO jest o połowę mniejsze, niż dla PiS (18:36) 🤣

Wesoło :(

• Plusik 2
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Gregory-86 napisał:

Dla mnie za jasny. 60% jasności w HDR. 50% w sdr. Może jeszcze zmniejszę bo jednak na dłuższa metę zbyt razi. 

Buhahaha 😹 Gość obniża jasność w hdr 😂😂😂😂😂

W dniu 16.09.2023 o 20:07, Gregory-86 napisał:

Nie tyle oglądałem co leciał gdzieś w tle. Teraz nie mam telewizji i w ogóle mi jej nie brakuje. Netflix. YouTube. Prime. Disney. Apple TV aż za dużo tego wszystkiego. Nawet jakby doba miała 160h i tak wszystkiego nie byłbym wstanie obejrzeć.

Buhaha ✖2😹 Oglądać pedauen 24 na oled w tle 🤣🤣🤣🤣🤣

Totalny  no.0b 

• Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty nie jesteś w stanie zrozumieć ze niektórzy ludzie maja zdolność widzenia i nie maja potrzeby mieć 2 tys nitów zwłaszcza kiedy filmy oglądają w całkowitej ciemności. Zbyt intensywne świecenie przeszkadza na dłuższa metę i powoduje dyskomfort. iPhone też ma 2 tys nitów. Ale nie w całkowitej ciemności. Jak ustawisz iPhone na maksymalna jasnosc w całkowitej ciemności to ile wytrzymasz. Jak długo. Także wiesz. 
sony po prostu jest zbyt jasny dla mnie. A Samsung s95b był zbyt ciemny. Chociaż na papierze 2x jaśniejszy. 💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️ bądź tu mądry …

a co do tvn24 nie wiem w czym masz problem. Niektórzy sprzątają i oglądają tv śniadaniowa lub informacyjna kręcą się myją gary, robią obiad itp itd, a info leci w tle. Nie każdy ogląda tv patrząc ile tam ma tv nitów. 😂😂 i co mówi na temat tv kalibrator z 20 letnim doświadczeniem. dla Kowalskiego liczy się to ile cali a nie ile nitów.  

ja np. W ogóle nie oglądam tv i nie czuje potrzeby oglądania tv. Vod aż za dużo jest na rynku a do tego jest jeszcze YouTube. Kto by na to wszystko miał czas. 

• Plusik 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Gregory-86 napisał:

Ty nie jesteś w stanie zrozumieć ze niektórzy ludzie maja zdolność widzenia i nie maja potrzeby mieć 2 tys nitów  

Usl tego nie luma on rozumie tylko to ze mysi być ale po co ze ludziom to przeszkadza ze jest uciążliwe i ze trzeba obniżać w nocy to ob tego nie pojmuje on generalnie nic nie kumq bo o tum nie wspominał kalibrator z 20 letnim doświadczeniem 

Tak jak mówisz telefon to ma potrzebę 2 tys nota telewizor jeśli w jasnym pomieszczeniu to tak śle jeśli jest ciemne to zbyt wysoka jasnosc przeszkadza czy w HDR czy w sdr jest fajna na chwile śle jak mam obejrzeć pod rząd kulka odcinków ulubionego serialu to tak wali po oczach ze na dłuższa metr przeszkadza ale on tego nie rozumie bo rozumienie nie jest jego mocna strona o poniżanie i naśmiewanie się z ludzi to tak to potrafi 

Ja mam g2 i na maksa to nie da się oglądać w nocy w dzień jak nasłonecznione pomieszczenie to tak ale tu musi być nasłonecznienie pytanie czy światła samochodów w dzień ci przeszkadzają nie a czy w nocy ci przeszkadzają tak wiec masz odpowiedz po co 2 tysiąca nita ale Usl tego nie kuma on musi moec nie wie po co ale musi moec a jak ktoś napisze ze mu przeszkadza zbyt jasny HDR to gość wali teksty ze się nie zna ja nie muszę znać sor na medycynie czy projektowaniu samochodów np foteli samochodowych ważne jest czy się komfortowa jeździ i czy wizualnie mi się podobała to jest ważne a nie z jakiego barana wykorzystano skore 

• Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kumasz to całkiem technologii 🤣 Buhahaha 😹 Co za dwa ✌️ kompletne no.0by się dobrały 😂 

Ty nie jesteś w stanie zrozumieć ze niektórzy ludzie maja zdolność widzenia i nie maja potrzeby mieć 2 tys nitów zwłaszcza kiedy filmy oglądają w całkowitej ciemności. Zbyt intensywne świecenie przeszkadza na dłuższa metę i powoduje dyskomfort.

Pytanie jak ty wychodzisz na dwór, kiedy tyle nitów cię atakuje 😂😂😂😂😂

A Samsung s95b był zbyt ciemny. Chociaż na papierze 2x jaśniejszy. 💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️ bądź tu mądry …

No ty nie jesteś jak nie potrafiłeś nawet go ustawić 🤣🤣🤣🤣

Jak ustawisz iPhone na maksymalna jasnosc w całkowitej ciemności to ile wytrzymasz. Jak długo. Także wiesz. 

A srajfon 💩 ma interfejs w hdr? 😆😆😆😆 Buhahaha 😹 Kompletnie nie rozumiesz technologii 🤣🤣🤣🤣

a co do tvn24 nie wiem w czym masz problem. Niektórzy sprzątają i oglądają tv śniadaniowa lub informacyjna kręcą się myją gary, robią obiad itp itd, a info leci w tle. Nie każdy ogląda tv patrząc ile tam ma tv nitów. 😂😂 i co mówi na temat tv kalibrator z 20 letnim doświadczeniem. 

Świetny pomysł puścić pedauen 24 na oled i zabierać się za gruntowne sprzątanie chaty 🤣🤣🤣🤣 Buhaha ✖2😹 Tylko potwierdziłeś jakim jesteś totalnym no.0bem 😂😂😂😂

dla Kowalskiego liczy się to ile cali a nie ile nitów. 

Jeszcze gość tu się przyznaje, że jest zwykłym gupim Kowalskim 🤭

12 minut temu, SAM41 napisał:

pytanie czy światła samochodów w dzień ci przeszkadzają nie a czy w nocy ci przeszkadzają tak wiec masz odpowiedz po co 2 tysiąca nita

Pytanie to raczej, czy dzień mu nie przeszkadza? 😂😂😂😂 No, ale rozumiem jak się żyje w piwnicy 👇🏽

Edytowane przez Usl
  • Plusik 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak Gregory ale ja jak wychodzę na dwór i jest zbyt wysokie słońce to zakładam okulary przeciwsłoneczne wpisz w internet okulary przeciwsłoneczne to dowiedz się o czym mówię 

Tak jak napisałem jak jest dzień to zakładam taki cudowny produkt myśli ludzkiej jak okulary przeciwsłoneczne żeby ograniczyć ilość nitów wiem ty byłbyś zadowolony jakby tv były jasne jak słońce w bezchmurny dzień pytanie jak długo byłbyś wstanie w takie słońce patrzyć ale co tu tam wiesz tego nie mówił kalibrator z 20 letnim doświadczeniem 😂😂😂

Odpal sobie w nocy latarkę skieruj w oczy i zobacz jak długo wytrzymasz rozumiesz latarkę wpisz w Google latarka i będziesz wiedział o czym mówię. 

• Plusik 1
  • Haha 2
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nawet w pochmurny dzień jest znacznie jaśniej niż taki tv jest w stanie błysnąć 🤣🤣🤣 Typ jest tak gupi, że nawet nie wie, że ośmiesza się każdym wpisem 😂😂😂😂 Patrząc na jego poziom wątpię, żeby nawet podstawówkę skończył 😆 Nawet pisać 🖋 poprawnie po polsku nie potrafi 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pochmurny też zakładam okulary przeciwsłoneczne zwłaszcza jeśli jadę autem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak porównane sztucznego kutasa do prawdziwego :D jakim trzeba być ułomem genetycznym 🤣🤣🤣 żeby porównywać sztuczne światło do naturalnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo sztuczne światło 💡 mierzy się inną miarą 😂😂😂 

12 minut temu, prodarek napisał:

jakim trzeba być ułomem genetycznym 🤣🤣🤣

By tak sądzić 😹

Godzinę temu, SAM41 napisał:

W pochmurny też zakładam okulary przeciwsłoneczne zwłaszcza jeśli jadę autem. 

Może załóż przed tv 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Usl ja nie jestem kalibratorem z 20 letnim doświadczeniem ale obejrzałem już dziesiątki seriali na a80k od Sony i filmy są dużo jaśniejsze niż na s95b i jak mi to wytłumaczysz. Ale merytorycznie a nie na zasadzie nie znasz się. 

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Usl

Nie wiem czy wiesz ale na życzenie klienta profesjonalne firmy zajmujące się kalibracją mogą przygotować dwa oddzielne profile do oglądania. Jeden tryb dzienny a drugi tryb nocny. Jak myślisz po co to robią? 

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to ma do tematu? 😆

11 minut temu, Michal1992 napisał:

Usl ja nie jestem kalibratorem z 20 letnim doświadczeniem ale obejrzałem już dziesiątki seriali na a80k od Sony i filmy są dużo jaśniejsze niż na s95b i jak mi to wytłumaczysz. Ale merytorycznie a nie na zasadzie nie znasz się. 

Proponuję w takim razie jak najszybciej udać się na badanie wzroku 🩺👀 i mózgu 🩺🧠 przy okazji 😆 Chociaż na to drugie jest już za późno widząc twój śmiesznie niski poziom intelektualny 😸 

• Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Usl napisał:

Co to ma do tematu? 😆

Proponuję w takim razie jak najszybciej udać się na badanie wzroku 🩺👀 i mózgu 🩺🧠 przy okazji 😆 Chociaż na to drugie jest już za późno widząc twój śmiesznie niski poziom intelektualny 😸 

Tak też myślałem. Zero merytoryki. Tylko chamskie teksty. 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej tyczy się to tematu bo profile nocne są przygotowywane ze zmniejszoną jasnością tak by podczas oglądania nie męczyły oczu ;)

Ty wyśmiewasz, że ktoś zmniejsza jasność do oglądania w nocy a to jest całkiem normalne, powszechne zjawisko i dlatego są przygotowywane profile kalibracyjne do oglądania w nocy. 

• Plusik 2
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny no.0b zablysnął 😆 

6 minut temu, Michal1992 napisał:

Tak też myślałem. Zero merytoryki. Tylko chamskie teksty. 

Z gupim, który ogląda tv w trybie dynamicznym nie ma nawet, co dyskutować 😹

Ludzie po co wy się wypowiadacie skoro nie macie bladego pojęcia o telewizorach 🤭 Tak lubicie się ośmieszać? 😸

• Smutny 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, ten typ co pisze, wypełnia w 100% definicje trolla/trollowania, każda próba rozmowy z nim/przekonywania jest pożywka dla patologii, która reprezentuje. Tyle. 🤫

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co wy z nim gadacie?

Wlasciciel forum zaciera lapki, wykazywany ruch, ktory generuje mu kase :) . O to wszystko wlasnie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi