Gregory-86 243 Napisano 15 Września 2023 Psuje się wszystko. Pytanie w jaki sposób jest to naprawiane. Czy bez problemów. Czy jak w przylądku samsunga zwalanie na użytkownika. To pana wina. Ot takie podejscie. LG zero problemów. Natomiast Mi najbardziej podoba się podejscie firm Dyson i Apple. Tam działa wszystko jak w szwajcarskim zegarku. Jest problem. Szybko rozwiazanie po myśli klienta. Sony philips nie wiem. Ich sprzęty mi się nie psuły nigdy. Wiec nie było potrzeby uruchamiać gwarancji. Tak samo jak firmy bosch. Adidas nike. Wysoki poziom zawsze zwrot kasy. Zero dyskusji. Kultura na wysokim poziomie. Tak samo sklep zalando. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 15 Września 2023 9 godzin temu, SAM41 napisał: oczywiście oled nie nadaje się do telewizji ale to wszyscy wiemy oled tylko do vod i do gier do tv to wiadomo najtańszy tv ze sklepu Wszyscy, czyli kto? Od wielu lat oledy służą mi i moim znajomym właśnie głównie do tv. Może cię dodatkowo zbulwersuje fakt, że świetnie się ogląda np. Szkło Kontaktowe na 83" (skalibrowany). Zmieniłem kiedyś z LCD (nie najgorszego) i to była najlepsza decyzja "wizualna" w mojej karierze widza. 2 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 16 Września 2023 10 godzin temu, Barnaba napisał: Wszyscy, czyli kto? Od wielu lat oledy służą mi i moim znajomym właśnie głównie do tv. Może cię dodatkowo zbulwersuje fakt, że świetnie się ogląda np. Szkło Kontaktowe na 83" (skalibrowany). Zmieniłem kiedyś z LCD (nie najgorszego) i to była najlepsza decyzja "wizualna" w mojej karierze widza. Nie nadaje się bo telewizja nadaje w archaicznym 1080i który wyglada fatalnie na 4K. Oczywiście jeśli komuś zależy na jakości. Ja np. Nie subskrybuje skyshowtime z uwagi na to ze nie nadają w HDR 4K. Oled nadaje się do tv tak damo jak Ferrari do jazdy po dziurawych powiatowych drogach. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afflux 80 Napisano 16 Września 2023 Czytam ten wątek i nie mogę uwierzyć jak poziom inteligencji przez ostatnie lata poleciał w dół, a arogancja i buta wystrzeliły pod niebiosa. Większość jest przekonana że zdobyło tajemną wiedzę na temat telewizorów po przeczytaniu kilku artykułów i zapamiętaniu kilku "mądrych" skrótów. Faktycznie to forum opanowali trolle obniżając poziom dyskusji nie tylko merytorycznej ale w relacjach z drugim człowiekiem. Kiedyś można było wiele dowiedzieć się z tego forum i otrzymać cenne rady, dzisiaj pyskówki i popisywanie się "wiedzą". Przykre. Niestety sam portal też zmienił się na, jak wiele podobnych, z informacjami co i gdzie można obejrzeć, a sprawy czysto techniczne zeszły na daaaalszy plan. Żegnam. 1 1 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 16 Września 2023 2 godziny temu, Gregory-86 napisał: Nie nadaje się bo telewizja nadaje w archaicznym 1080i który wyglada fatalnie na 4K. Oczywiście jeśli komuś zależy na jakości. Ja np. Nie subskrybuje skyshowtime z uwagi na to ze nie nadają w HDR 4K. Oled nadaje się do tv tak damo jak Ferrari do jazdy po dziurawych powiatowych drogach. Wyjdź z piwnicy 😂 Już dawno są kanały 4K 🤣 12 godzin temu, Barnaba napisał: Może cię dodatkowo zbulwersuje fakt, że świetnie się ogląda np. Szkło Kontaktowe na 83" (skalibrowany). Szkło kontaktowe xdddd To nie ma dziwne, że gość nie wie nawet co to bravia core i jest taki wulgarny 😸 2 godziny temu, afflux napisał: Czytam ten wątek i nie mogę uwierzyć jak poziom inteligencji przez ostatnie lata poleciał w dół, a arogancja i buta wystrzeliły pod niebiosa. Większość jest przekonana że zdobyło tajemną wiedzę na temat telewizorów po przeczytaniu kilku artykułów i zapamiętaniu kilku "mądrych" skrótów. Faktycznie to forum opanowali trolle obniżając poziom dyskusji nie tylko merytorycznej ale w relacjach z drugim człowiekiem. Kiedyś można było wiele dowiedzieć się z tego forum i otrzymać cenne rady, dzisiaj pyskówki i popisywanie się "wiedzą". Przykre. Niestety sam portal też zmienił się na, jak wiele podobnych, z informacjami co i gdzie można obejrzeć, a sprawy czysto techniczne zeszły na daaaalszy plan. Żegnam. Ok boomer xD 23 godziny temu, Bart3000 napisał: Cześć, Myślę, że problem z LG OLED jest taki, że wszyscy skupiają się na jakości wyświetlanego obrazu (co oczywiste w testach TV) i ta rzeczywiście jest fantastyczna. Jednak jest to bez znaczenia w konfrontacji z fatalną jakością tych telewizorów. I nie mówię tu tylko o sławnym temacie wypalania się matryc OLEDów. W moim i mojego znajomego przypadkach awarii uległy płyty główne, w obu przypadkach niedługo po upływie gwarancji. Serwis mówi, że tego się nie naprawia, tylko wymienia całe płyty (kosztowne) i że to plaga w OLEDach!!! Facet śmiał się, że problem po wymianie może się powtórzyć, i że lepiej kupić nowy TV!!! Czyli firma musi znać problem, dlatego bezpłatnie wydłuża gwarancje tylko na sam panel OLED. Kiedy napisałem w tej sprawie do LG pokazali mi grzecznie środkowy palec. Miałem już sporo elektroniki, bo jestem typem geek'a, ale z urządzeniem padającym trupem tuż po okresie gwarancji i bliźniaczej sytuacji w bliskim otoczeniu spotykam się po raz pierwszy. Jak dla mnie dramat. Chyba nikt kupujący tv klasy premium nie liczy się z jego wymianą co 2 lata Przecież sam tak pisał, że lg takie super 😂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 16 Września 2023 Wiem canal + 4K i kilka mniejszych pozycji. https://hdtvpolska.com/jak-odbierac-kanaly-4k-gdzie-ogladac-telewizja-2023-filmy-seriale/amp/ Przestań się ośmieszać. Taki Netflix Prime hbo amazon Disney nadaje prawie wszystkie nowości w 4K HDR w najgorszym przypadku w full hd a nie w archaicznym 1080i. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 16 Września 2023 G2 żadnych problemów żadnych LG the best nic innego nie chce napewno nie żadnego Samsunga z którym same problemy Telewizja na oledzie niezły żart ktoś jeszcze w 2023 r ogląda linearna telewizje mając YouTube i serwisy vod mnie nie podnieca oglądania krviba na Polsacie co roli w święta ale co kto lubi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 16 Września 2023 7 godzin temu, Gregory-86 napisał: Nie nadaje się bo telewizja nadaje w archaicznym 1080i który wyglada fatalnie na 4K 56 minut temu, SAM41 napisał: Telewizja na oledzie niezły żart ktoś jeszcze w 2023 r ogląda linearna telewizje mając YouTube i serwisy vod Dla mnie to wy żartujecie, ale każdy lubi co innego. Ja mam oled do tv, a do filmów proja i salę kinową. Pozdrawiam 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 16 Września 2023 Tak lubisz mizerną jakość obrazu? 😹 3 godziny temu, Gregory-86 napisał: Wiem canal + 4K i kilka mniejszych pozycji. https://hdtvpolska.com/jak-odbierac-kanaly-4k-gdzie-ogladac-telewizja-2023-filmy-seriale/amp/ Przestań się ośmieszać. Taki Netflix Prime hbo amazon Disney nadaje prawie wszystkie nowości w 4K HDR w najgorszym przypadku w full hd a nie w archaicznym 1080i. Raczej dopiero się dowiedziałeś 🤣 Ośmieszyłeś się tylko 😸 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 16 Września 2023 (edytowane) 58 minut temu, Usl napisał: Tak lubisz mizerną jakość obrazu? 😹 Raczej dopiero się dowiedziałeś 🤣 Ośmieszyłeś się tylko 😸 Co za buc Edytowane 16 Września 2023 przez SAM41 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 16 Września 2023 Z ciebie jest? To już dawno wiemy 😼 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 16 Września 2023 Ja zaczynałem z wizja. Następnie była cyfra. Potem n tv. Na końcu nc+. Ponad 20 lat miałem dostęp do satki. Także wiesz. 😂😂😂 Kiedy kupiłem pierwsza bravie full hd nie pamietam modelu to startował właśnie TVN w hd w telewizji n. Miałem jako jedyny w bloku dostęp do niego. Nadawał z jakiegoś słabego transpondera gdzie trzeba było mieć precyzyjnie ustawiona antenę żeby łapać sygbal. Dostęp do TVN hd był wyznacznikiem precyzji w ustawianiu anteny. Niektórzy nawet szli w duże anteny np. Metrowe żeby łapać kanał w hd. A inny kanał w tym czasie discovery hd nadawał w ciągu ten sam program. Gość dusił anakondę aż ja udusił i pojawiły się z czasem kolejne programy i kabały w hd. W tamtym czasie rybek się rozwijał. Obecnie. Co masz kilka kanałów w 4K. Reszta w 1080i. Śmiech na sali. Powstał zastój w 4K w linearnej tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 16 Września 2023 Przecież w końcu tyle oglądałeś tego tvnu 24, że wypaliłeś oleda 😂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 16 Września 2023 Nie tyle oglądałem co leciał gdzieś w tle. Teraz nie mam telewizji i w ogóle mi jej nie brakuje. Netflix. YouTube. Prime. Disney. Apple TV aż za dużo tego wszystkiego. Nawet jakby doba miała 160h i tak wszystkiego nie byłbym wstanie obejrzeć. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 16 Września 2023 Za chwile się okaże, ze przecietny forumowicz ma rezydencje z prywatnym jeziorem na niewielkim obszarze 3ha + małą prywatna winnice na osłodę, zaś dzieciaki żona do szkoły odwozi Bentaygą. 🤫 😉 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuku07 2 Napisano 16 Września 2023 21 minut temu, Xisiek napisał: Za chwile się okaże, ze przecietny forumowicz ma rezydencje z prywatnym jeziorem na niewielkim obszarze 3ha + małą prywatna winnice na osłodę, zaś dzieciaki żona do szkoły odwozi Bentaygą. 🤫 😉 Dokładnie, też mam takie wrażenie, aż mi nie pasuje się tu udzielać i wyrażać swoją opinię, bo ja to taka naciągana klasa średnia jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pionier123 19 Napisano 16 Września 2023 Usl To taki Fernando Santos tego forumJeszcze chwila i go ******* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 16 Września 2023 10 godzin temu, Gregory-86 napisał: w najgorszym przypadku w full hd a nie w archaicznym 1080i. a wiesz że są deinterlacery i nie będzie różnicy w filmach między 1080i a tym twoim "full hd" przy tym samym bitrate? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROMAN38 93 Napisano 17 Września 2023 16 godzin temu, SAM41 napisał: G2 żadnych problemów żadnych LG the best nic innego nie chce napewno nie żadnego Samsunga z którym same problemy Telewizja na oledzie niezły żart ktoś jeszcze w 2023 r ogląda linearna telewizje mając YouTube i serwisy vod mnie nie podnieca oglądania krviba na Polsacie co roli w święta ale co kto lubi Ja tam lubie się powkur.... na reklamy co 7 minut 🤣🤣🤣 23 godziny temu, Gregory-86 napisał: Nie nadaje się bo telewizja nadaje w archaicznym 1080i który wyglada fatalnie na 4K. Oczywiście jeśli komuś zależy na jakości. Ja np. Nie subskrybuje skyshowtime z uwagi na to ze nie nadają w HDR 4K. Oled nadaje się do tv tak damo jak Ferrari do jazdy po dziurawych powiatowych drogach. To dawaj do mnie i zobaczysz jak skaluje i przetwarza XR procek w moim 83A90J pomijając z[beeep].... sam panel od LG , na takich programach jak TV6,TV4 , oraz kilku lepszych jakościowo z C+ platformy to ci kopara opadnie i nie będziesz wiedział czy to sygnał w 1080 czy 4K !!!!! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 17 Września 2023 1 godzinę temu, ROMAN38 napisał: Ja tam lubie się powkur.... na reklamy co 7 minut 🤣🤣🤣 To dawaj do mnie i zobaczysz jak skaluje i przetwarza XR procek w moim 83A90J pomijając z[beeep].... sam panel od LG , na takich programach jak TV6,TV4 , oraz kilku lepszych jakościowo z C+ platformy to ci kopara opadnie i nie będziesz wiedział czy to sygnał w 1080 czy 4K !!!!! Ja nie muszę wpadać. Też mam Sony i widzę jak na YouTube skaluje. Przecież na YouTube też są słabe materiały. 😂😂😂 żarty na bok. Nawet Jaruzelski widziałby różnice miedzy 1080i a 4K HDR. Chyba ze te 83 cale oglądasz z 5 metrów. Ja mam 65a80l oglądam z 1,5 m i widzę ogromna różnice miedzy 1080i i 4K HDR. I żadne hiper super procesory od Sony tego nie zmienia. Jak zapuszczam coś w słabym hd na YouTube to mi się odechciewa. I po chwili albo bite iPad albo włączam coś innego. Miało być 1080p na YouTube. A 1080i to słabszy format. A takie tv4 to nawet nie jest hd z tego co pamietam był to kanał sd. Ale ja telewizje miałem 2 lata temu. Wiec to się mogło zmienić. Jedynie canal + trzymał poziom. Ale takie tvn24 to żadnego poziomu nie trzymało. Raczej słuchało się tego jak radio niż tv. No i wypadało oleda 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1992 66 Napisano 17 Września 2023 @Gregory-86nie zgodze się. Miałem s95b i mam a80k i powiem ze obraz na canal+ sport jest dużo lepszy na Sony. Jedbak elektronika od Sony jest na dużo wyższym poziomie niż na samsungu. Pewnie dlatego ze to japońska technologia. A oni się znają. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 17 Września 2023 To ze obraz na Sony jest lepszy niż na samsungu to normalne. Z tym nie dyskutuje po prostu tak jest i tyle. Niemniej nie zgodze się z tym ze nie ma różnicy miedzy 1080i i 4K. Oraz z tym ze procesor kogniwistyczny zrobi z sygnału TVN 24 cuda. Nie nie zrobi. To tak samo jak paliwo vpower Shell nie zrobi z poloneza Ferrari. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 17 Września 2023 Przypominam, że S95b w 55" można było kupić za 4300-4500kzł. Jeżeli a80k kosztuje ok. 8kzł to praktycznie drugi samsung był w gratisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tkacz.rafal@wp.pl 51 Napisano 17 Września 2023 W dniu 16.09.2023 o 08:13, Gregory-86 napisał: Nie nadaje się bo telewizja nadaje w archaicznym 1080i który wyglada fatalnie na 4K. To co według Ciebie nadaje się do oglądania telewizji? Na czym oglądać? 1 godzinę temu, Michal1992 napisał: Jednak elektronika od Sony jest na dużo wyższym poziomie niż na samsungu. Szczególnie, że ta elektronika nie ma już nic wspólnego z Japonią. Nie dość, że zdecydowana większość komponentów pochodzi z Chin to produkcja na europę odbywa się przez zewnętrzną firmę Foxconn w fabryce na Słowacji. Taki Japoński ten Sony 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 17 Września 2023 Moim zdaniem telewizje można oglądać na najtańszym qled od samsunga. Oled to przerost formy nad treścią. To tv do porządnego sygnału bravia core, Apple TV, Netflix itp itd 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach