Skocz do zawartości
Gmeru

Test przełomowego Samsung OLED S95B. Najlepszy telewizor OLED na rynku!

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Jarkow1 napisał:

Nocne manewry nie przyniosły żadnych efektów. W przypadku ustawienia w telewizorze  PCM amplituner ustawia się trybie stereo i wszystko jest ok. Natomiast ustawienie Auto powoduje przejście w tryb dolby (dla aplikacji które posiadają tego typu ścieżkę audio) i "krzaki" przy nawigacji powracają. Sytuacja ta istnieje w przypadku podłączenia kd NAD za pomocą hdmi arc oraz połączenia optycznego. Kino domowe w zasadzie bez problemu pracowało z LG B8, żadnych problemów. Wjechał Samsung i zaczęły się schody. Mam jeszcze drugi KD Onkyo spróbuje go "przezbroić" i zobaczymy jaki będzie efekt.

Sprawdź z innym ampli.

Jesli będzie to samo to wina egzemplarza S95B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jarkow1,

S95B z soundbarem Samsunga q60 zdarzało się, że"pykał", natomiast z soundbarem q800 nie "pyka". Połączenie po hdmi, nie wiem jak to po optyku to wygląda. U Ciebie może to być kwestia dopasowania tv-amplituner/soundbar, co niestety się zdarza. Siedzi taki "ghost in the machine" i psuje w danym konfigu. Co poradzisz. Może też być trefny  tv, choć tego bym nie obstawiał. Ale kto wie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ten duszek miesza :) Onkyo lepiej sobie radzi z Samsungiem też słychać ale minimalnie na tylnych głośnikach. NAD generuje raczej krzaczki na frontach głównie na Netflixie. No nic trzeba będzie przywyknąć a może to kwestia aktualizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś jest nie halo z tymi nowymi matrycami.

Miesiąc po zakupie czerwień "wylała" się w dolnym lewym i prawym rogu matrycy. Co ciekawe, symetrycznie.

Efekt był taki, jakby wylać na obrus szklankę soku z buraka.

Serwis zrobił robotę. Wczoraj replay! To samo miejsce, te same plamy.

20230202_211804.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, krzysiojaworzno napisał:

no cóż... CCC

Co to znaczy?

Nie rozumiem

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mati_luk napisał:

Cena Czyni Cuda...

Bez sensu!

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, krempla napisał:
14 minut temu, mati_luk napisał:

Cena Czyni Cuda...

Bez sensu!

Widać że kolega nie stacjonuje na planecie Ziemia, tylko buja się w przestworzach na USS Enterprice ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, Neil Armstrong jest moim idolem.

Fajnie, by było odpowiedzieć w temacie, merytorycznie, a nie ślizgać się na bezsensownych skrótach myślowych. 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, krempla napisał:

Bez sensu!

CCC (cena czyni cuda) ... skrót bardzo popularny na polskim rynku  konsumenckim.

A czy z sensem czy bez to już kwestia indywidualnej oceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może, żeby oczyścić atmosferę... 

Jaką kawę robicie/pijecie ?  :)

Aby nie było całkiem OT, to może doprecyzuję: jaką kawę pijecie, gdy coś się popsuje w waszym nowym telewizorku? ;)

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używasz może WDT? Ja ostatnio to "odkryłem" :)

I jakie sitko? U mnie sprawdza się 15 VST.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung po raz drugi wprowadził promocje z CASHBACKIEM. Do końca lutego wychodzi ~5tys za 55' i ~7tys za 65'. LG zostało wręcz znokautowane w sezonie 22/23 w kategorii OLED. Mały szkopuł w tym, że S95 posiada wiele chorób wieku dziecięcego, ale to chyba to ma za zadanie. Żeby jak najwięcej osób skorzystało z promocji i mozolnie pomogło producentowi te problemy eliminować. BRAWO SAMSUNG !!!!

• Lubię 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Barnaba napisał:

No to może, żeby oczyścić atmosferę... 

Jaką kawę robicie/pijecie ?  :)

Aby nie było całkiem OT, to może doprecyzuję: jaką kawę pijecie, gdy coś się popsuje w waszym nowym telewizorku? ;)

W moim jest popsute od poczatku … przez producenta.

Na szczescie na razie nic wiecej sie nie psuje.

23 minuty temu, Waldo94 napisał:

Samsung po raz drugi wprowadził promocje z CASHBACKIEM. Do końca lutego wychodzi ~5tys za 55' i ~7tys za 65'. LG zostało wręcz znokautowane w sezonie 22/23 w kategorii OLED. Mały szkopuł w tym, że S95 posiada wiele chorób wieku dziecięcego, ale to chyba to ma za zadanie. Żeby jak najwięcej osób skorzystało z promocji i mozolnie pomogło producentowi te problemy eliminować. BRAWO SAMSUNG !!!!

Jak pisalem wczesniej … fire sales … czas na pozbycie sie klamorów :) … to jest ich najwiekszy problem. Skoro ponownie obnizyli cene, i to mocniej, to znaczy ze kolejka sie nie ustawiala ;) .

A nowego softu jak nie bylo tak nie ma. Czyzby tych bugow nie dalo sie naprawić ???

Tylko jaki glupi nieznajacy tematu kupi nowy model 2023 za 15 tys zl? Chyba ze wlasnie obnizaja prog wejscia i odniesienia dla  OLEDów 65” na 7 tys zl w Polsce. Super! :) . Jestem na tak.

Edytowane przez pmcomp
  • Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, pmcomp napisał:

Jak pisalem wczesniej … fire sales … czas na pozbycie sie klamorów :) … to jest ich najwiekszy problem. Skoro ponownie obnizyli cene, i to mocniej, to znaczy ze kolejka sie nie ustawiala ;) .

Sumując opinie na stronach  Euro,ME i MM wychodzi że sprzedali ok 2tys egzemplarzy (wychodzi grubo ponad 2k, ale nie wszystkie opinie są prawdziwe).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo różnych opinii padło na forum w tym negatywnych, a tak z ciekawości czy ktoś z Was zwrócił S95B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Jarkow1 napisał:

Dużo różnych opinii padło na forum w tym negatywnych, a tak z ciekawości czy ktoś z Was zwrócił S95B

Po co to? To dobry TV na przeczekanie albo na LG Meta albo na nowego QD- oleda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może lepiej wróćmy do tej kawy :)

Będzie bardziej merytorycznie niż "dyskusja" z lobbystami samsunga i agresywnego, żółtego marketu agd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Używasz może WDT? Ja ostatnio to "odkryłem"
I jakie sitko? U mnie sprawdza się 15 VST.
Jeśli używam kawy świeżo palonej, to młynek (fiorenzato f64 Evo) sypie mi piękny kopczyk, bez grudek, wystarczy go lekko spłaszczyć uderzając kolbą o nasadę kciuka i docinać tamperem.

Sitko kupiłem kiedyś jakieś bez-rantowe i sprawdza się świetnie. Miałem ochotę spróbować jakiegoś bez-rantowego VST ale póki co nie mam na to ciśnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, raf7705 napisał:

sypie mi piękny kopczyk, bez grudek

Mi się wydawało, że mam idealnie zmieloną porcję, a jednak "podziabanie" znacząco polepszyło ekstrakcję. Jestem w lekkim szoku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, pmcomp napisał:

Ulubiona kawa POWTARZALNA od prawie 15-u lat. Bez experymenow.

Szanuję, ale to tak jakbym ci powiedział, że dobra mp3 128kbps jest porównywalna z taśmą 1/4" lub starotłoczonym winylem.

Czyż nie? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi