pmcomp 1 499 Napisano 28 Stycznia 2023 6 godzin temu, Jarkow1 napisał: Nocne manewry nie przyniosły żadnych efektów. W przypadku ustawienia w telewizorze PCM amplituner ustawia się trybie stereo i wszystko jest ok. Natomiast ustawienie Auto powoduje przejście w tryb dolby (dla aplikacji które posiadają tego typu ścieżkę audio) i "krzaki" przy nawigacji powracają. Sytuacja ta istnieje w przypadku podłączenia kd NAD za pomocą hdmi arc oraz połączenia optycznego. Kino domowe w zasadzie bez problemu pracowało z LG B8, żadnych problemów. Wjechał Samsung i zaczęły się schody. Mam jeszcze drugi KD Onkyo spróbuje go "przezbroić" i zobaczymy jaki będzie efekt. Sprawdź z innym ampli. Jesli będzie to samo to wina egzemplarza S95B. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 537 Napisano 28 Stycznia 2023 @Jarkow1, S95B z soundbarem Samsunga q60 zdarzało się, że"pykał", natomiast z soundbarem q800 nie "pyka". Połączenie po hdmi, nie wiem jak to po optyku to wygląda. U Ciebie może to być kwestia dopasowania tv-amplituner/soundbar, co niestety się zdarza. Siedzi taki "ghost in the machine" i psuje w danym konfigu. Co poradzisz. Może też być trefny tv, choć tego bym nie obstawiał. Ale kto wie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarkow1 3 Napisano 29 Stycznia 2023 Chyba ten duszek miesza Onkyo lepiej sobie radzi z Samsungiem też słychać ale minimalnie na tylnych głośnikach. NAD generuje raczej krzaczki na frontach głównie na Netflixie. No nic trzeba będzie przywyknąć a może to kwestia aktualizacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krempla 21 Napisano 2 Lutego 2023 Coś jest nie halo z tymi nowymi matrycami. Miesiąc po zakupie czerwień "wylała" się w dolnym lewym i prawym rogu matrycy. Co ciekawe, symetrycznie. Efekt był taki, jakby wylać na obrus szklankę soku z buraka. Serwis zrobił robotę. Wczoraj replay! To samo miejsce, te same plamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 160 Napisano 2 Lutego 2023 no cóż... CCC 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krempla 21 Napisano 3 Lutego 2023 14 godzin temu, krzysiojaworzno napisał: no cóż... CCC Co to znaczy? Nie rozumiem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati_luk 46 Napisano 3 Lutego 2023 Cena Czyni Cuda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krempla 21 Napisano 3 Lutego 2023 3 minuty temu, mati_luk napisał: Cena Czyni Cuda... Bez sensu! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afflux 80 Napisano 3 Lutego 2023 10 minut temu, krempla napisał: 14 minut temu, mati_luk napisał: Cena Czyni Cuda... Bez sensu! Widać że kolega nie stacjonuje na planecie Ziemia, tylko buja się w przestworzach na USS Enterprice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krempla 21 Napisano 3 Lutego 2023 Tak, Neil Armstrong jest moim idolem. Fajnie, by było odpowiedzieć w temacie, merytorycznie, a nie ślizgać się na bezsensownych skrótach myślowych. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 3 Lutego 2023 Godzinę temu, krempla napisał: Bez sensu! CCC (cena czyni cuda) ... skrót bardzo popularny na polskim rynku konsumenckim. A czy z sensem czy bez to już kwestia indywidualnej oceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 3 Lutego 2023 No to może, żeby oczyścić atmosferę... Jaką kawę robicie/pijecie ? Aby nie było całkiem OT, to może doprecyzuję: jaką kawę pijecie, gdy coś się popsuje w waszym nowym telewizorku? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 3 Lutego 2023 Ja preferuję espresso z single arabica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 3 Lutego 2023 Używasz może WDT? Ja ostatnio to "odkryłem" I jakie sitko? U mnie sprawdza się 15 VST. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldo94 482 Napisano 3 Lutego 2023 Samsung po raz drugi wprowadził promocje z CASHBACKIEM. Do końca lutego wychodzi ~5tys za 55' i ~7tys za 65'. LG zostało wręcz znokautowane w sezonie 22/23 w kategorii OLED. Mały szkopuł w tym, że S95 posiada wiele chorób wieku dziecięcego, ale to chyba to ma za zadanie. Żeby jak najwięcej osób skorzystało z promocji i mozolnie pomogło producentowi te problemy eliminować. BRAWO SAMSUNG !!!! 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 3 Lutego 2023 (edytowane) 5 godzin temu, Barnaba napisał: No to może, żeby oczyścić atmosferę... Jaką kawę robicie/pijecie ? Aby nie było całkiem OT, to może doprecyzuję: jaką kawę pijecie, gdy coś się popsuje w waszym nowym telewizorku? W moim jest popsute od poczatku … przez producenta. Na szczescie na razie nic wiecej sie nie psuje. 23 minuty temu, Waldo94 napisał: Samsung po raz drugi wprowadził promocje z CASHBACKIEM. Do końca lutego wychodzi ~5tys za 55' i ~7tys za 65'. LG zostało wręcz znokautowane w sezonie 22/23 w kategorii OLED. Mały szkopuł w tym, że S95 posiada wiele chorób wieku dziecięcego, ale to chyba to ma za zadanie. Żeby jak najwięcej osób skorzystało z promocji i mozolnie pomogło producentowi te problemy eliminować. BRAWO SAMSUNG !!!! Jak pisalem wczesniej … fire sales … czas na pozbycie sie klamorów … to jest ich najwiekszy problem. Skoro ponownie obnizyli cene, i to mocniej, to znaczy ze kolejka sie nie ustawiala . A nowego softu jak nie bylo tak nie ma. Czyzby tych bugow nie dalo sie naprawić ??? Tylko jaki glupi nieznajacy tematu kupi nowy model 2023 za 15 tys zl? Chyba ze wlasnie obnizaja prog wejscia i odniesienia dla OLEDów 65” na 7 tys zl w Polsce. Super! . Jestem na tak. Edytowane 3 Lutego 2023 przez pmcomp 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldo94 482 Napisano 3 Lutego 2023 6 minut temu, pmcomp napisał: Jak pisalem wczesniej … fire sales … czas na pozbycie sie klamorów … to jest ich najwiekszy problem. Skoro ponownie obnizyli cene, i to mocniej, to znaczy ze kolejka sie nie ustawiala . Sumując opinie na stronach Euro,ME i MM wychodzi że sprzedali ok 2tys egzemplarzy (wychodzi grubo ponad 2k, ale nie wszystkie opinie są prawdziwe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarkow1 3 Napisano 3 Lutego 2023 Dużo różnych opinii padło na forum w tym negatywnych, a tak z ciekawości czy ktoś z Was zwrócił S95B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 3 Lutego 2023 15 minut temu, Jarkow1 napisał: Dużo różnych opinii padło na forum w tym negatywnych, a tak z ciekawości czy ktoś z Was zwrócił S95B Po co to? To dobry TV na przeczekanie albo na LG Meta albo na nowego QD- oleda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 3 Lutego 2023 Może lepiej wróćmy do tej kawy Będzie bardziej merytorycznie niż "dyskusja" z lobbystami samsunga i agresywnego, żółtego marketu agd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 3 Lutego 2023 Używasz może WDT? Ja ostatnio to "odkryłem" I jakie sitko? U mnie sprawdza się 15 VST.Jeśli używam kawy świeżo palonej, to młynek (fiorenzato f64 Evo) sypie mi piękny kopczyk, bez grudek, wystarczy go lekko spłaszczyć uderzając kolbą o nasadę kciuka i docinać tamperem.Sitko kupiłem kiedyś jakieś bez-rantowe i sprawdza się świetnie. Miałem ochotę spróbować jakiegoś bez-rantowego VST ale póki co nie mam na to ciśnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 3 Lutego 2023 19 minut temu, raf7705 napisał: sypie mi piękny kopczyk, bez grudek Mi się wydawało, że mam idealnie zmieloną porcję, a jednak "podziabanie" znacząco polepszyło ekstrakcję. Jestem w lekkim szoku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 3 Lutego 2023 (edytowane) https://www.nespresso.com/pl/pl/home?gclid=CjwKCAiA_vKeBhAdEiwAFb_nrcgPB19ghj-dC5zASrUYP93XzBTaNtDMYNYCyhOBOcW7z03IIZuHARoClV4QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Ulubiona kawa POWTARZALNA od prawie 15-u lat. Bez experymenow. Edytowane 3 Lutego 2023 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 3 Lutego 2023 9 minut temu, pmcomp napisał: Ulubiona kawa POWTARZALNA od prawie 15-u lat. Bez experymenow. Szanuję, ale to tak jakbym ci powiedział, że dobra mp3 128kbps jest porównywalna z taśmą 1/4" lub starotłoczonym winylem. Czyż nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 3 Lutego 2023 Dobre MP3,.powtarzalne od lat , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach