Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, efel napisał:

Ile razy mamy Ci pisać że nie? Robisz pismo reklamacji z tytułu rękojmi w którym piszesz że wadę zauważyłeś 20 marca 2020. Koniec kropka. Masz rok na zgłoszenie wady od momentu jej wystąpienia, tak mówią przepisy o rękojmi. Te same przepisy nie mówią nic o tym że masz udowadniać że akurat dokładnie tego dnia telewizor odszedł w zaświaty.

Ciągle opierasz się na opinii konsultanta ze sklepu, który Cie po prostu odesłał na drzewo swoim nieuprawnionym żądaniem żebyś udowodnił datę powstania wady. Nic takiego nie musisz robić.

Ok spoko, bez nerwów, trzymam Cię za słowo i zrobię dokładnie tak jak radzisz, tylko najpierw muszę załatwić z serwisem ostatnie zgłoszenie. Nie omieszkam napisać, co udało mi się wskórać z tą rękojmią, na ile dobrzy będą radcy prawni, czy faktycznie niczego nie będę musiał nikomu udowadniać, a jak jednak okaże się, że trzeba się będzie udać na drogę sądową, to zgłoszę się do Ciebie po kasę ;)

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, dewey napisał:

czy faktycznie niczego nie będę musiał nikomu udowadniać, a jak jednak okaże się, że trzeba się będzie udać na drogę sądową, to zgłoszę się do Ciebie po kasę

Tego nie napisałem. Wróć do mojego posta z tematu B7 i przeczytaj go dokładnie ze zrozumieniem:

https://hdtvpolska.com/forum/topic/39529-lg-oled-b7-oled55b7v-test-modelu-2017-z-ultra-hd-i-hdr/?do=findComment&comment=530237

Cytat

Nie musisz nic sugerować, ani udowadniać kiedy wada powstała. Jedynym problemem który możesz mieć to samo uznanie wady: sklep może jej nie uznać, bo będzie żądał żebyś udowodnił że wada powstała z winy producenta a nie Twojej. To udowodnienie będzie wymagało opinii rzeczoznawcy i tutaj większość użytkowników machnie ręką i odpuści.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, efel napisał:

Tego nie napisałem. Wróć do mojego posta z tematu B7 i przeczytaj go dokładnie ze zrozumieniem:

https://hdtvpolska.com/forum/topic/39529-lg-oled-b7-oled55b7v-test-modelu-2017-z-ultra-hd-i-hdr/?do=findComment&comment=530237

Mea culpa :) W takim razie wygląda to obiecująco, zrobię wszystko po kolei i dam znać n forum.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedwczoraj odebrałem od kuriera CXa 55". Wczoraj obejrzałem dwa filmy byłem bardzo zadowolony z telewizora. Kompletnie zdeklasował 5-letnią tośkę (L7453DG).

Dzisiaj zauważyłem, że w dwóch miejscach na górze pojawia się efekt załamania światła. Popatrzyłem z boku i zauważyłem, że metalowa obudowa jest lekko zgięta w dwóch miejscach. W taki sposób, że telewizor jest wygięty w łuk. Wklęsły w środku. Wziąłem miarkę i na oko telewizor jest wklęsły na ok 1-2mm: różnica między końcem panelu a punktem wgięcia. Patrząc na matrycę na wprost zgięcie głębsze jest dosć trudno dostrzegalne, drugie płytsze jest niedostrzegalne. Załamanie światła jest widoczne na matrycy w odległości ok.10-15 cm od górnej krawędzi zaczynając od punktu wgięcia. Natomiast oba są łatwo widzialne patrząc pod kątem przy dziennym oświetleniu w słoneczny dzień. Podczas oglądania filmu jest to kompletnie niezauważalne. Same wgięcia nie wydaje się duże, bo nie zauważyłem ich podczas montowania telewizora.

Potestowałem nierównomierność oświetlenia:
Wczoraj wrzuciłem plansze testowe we wszystkich kolorach (w tym szarą 5%) i nie zauważyłem żadnych  nierównomierności.
Dzisiaj sprawdziłem szare plansze:

Przy zapalonym oświetleniu 1%, 5% i wyżej. Różnice w jasności niedostrzegalne.

Zasłonione rolety, zgaszone światło: 1% dostrzegalne pionowe pasy (niezbyt duża różnica jasności), nie pokrywające się z wgięciami. 5% pasy na granicy widoczności ( gdybym nie wiedział gdzie były w 1% to pewnie nie dostrzegłbym ich)

Odnośnie równomierności to chyba trafił mi się dobry panel, prawie bez jakichkolwiek skaz.

Zastanawiam się czy jest sens pisać protokół/wymieniać TV, bo sam panel wydaje się być dobry, wgięcia kosmetyczne, a mogę dostać w loterii panelowej jakiś mocno nierównomierny z wadami w obrazie.

Jak podchodzą do tego serwisanci? Z tego co czytałem problem jest dość powszechny. Obawiam się najbardziej tego, że w przypadku jakiś problemów z panelem gwarancja nie zostanie uznana ze względu na uszkodzenia mechaniczne.

IMG_20201022_171342.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, WARXZZZ napisał:

Dzisiaj zauważyłem, że w dwóch miejscach na górze pojawia się efekt załamania światła. Popatrzyłem z boku i zauważyłem, że metalowa obudowa jest lekko zgięta w dwóch miejscach. W taki sposób, że telewizor jest wygięty w łuk. Wklęsły w środku. Wziąłem miarkę i na oko telewizor jest wklęsły na ok 1-2mm:

To jest normalne, większość OLEDów tak ma. 

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, pytanie dla posiadaczy LG CX. Możecie mi powiedzieć jak wygląda kwestia wtyczki do gniazda z prądem? Czy jest to wtyczka duża z uziemieniem, czy tez może płaska? Pytam, pod kątem umieszczenia go w tunelu.

Ponadto zastanawiam się nad kupnem, czy ktoś z Was śledził ceny C9 w zeszłym roku i kojarzy czy przy okazji black friday ceny były faktycznie okazjonalne? Lub czy możecie polecić jakąś porównywarkę, która mogłaby mi na to pytanie odpowiedzieć.

Dzięki.

Edytowane przez saif3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Efel: dzięki za odpowiedź. Prawdopodobnie telewizor zostanie u mnie. W oglądaniu nie przeszkadza, więc nie ma problemu. Dodatkowo wysłałem zapytanie do LG i ciekawe co odpowiedzą.

Saif3r:

W CX mam wtyczkę okrągłą. Podobną do tej na zdjęciu z tą różnicą, że jest kątowa.

Odnośnie ceny to czytałem na pepperze, że poniżej 5k (55") ciężko dostać, a z racji, że wychodzą nowe konsole z HDMI 2.1 to może być ciężej z dostępnością i być może sprzedawcy nie będą skłonni udzielać dużych rabatów. Ja kupiłem ostatnio w promocji tydzień temu za 5150 i uważam, ze to dobra cena. 

Wtyczka-prosta-bez-uziemienia-10A-WT-2-biala.jpeg

Edytowane przez WARXZZZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.10.2020 o 23:43, plast napisał:

Nie, ubezpieczenia nie można kupić pod koniec gwarancji, nie słyszałem o takich ofertach.

O pozostałych rzeczach dyskutowaliśmy na ostatnich paru stronach.

Panasonic i Sony mają coś takiego jak możliwość zakupu gwarancji rozszerzonej, którą możesz przedłużyć o rok, dwa lub trzy lata maksymalizując całkowity okres gwarancji producenta nawet do 5 lat. Nie wiem jak to działa w Sony, w Panasonicu możesz wykupić taką gwarancję nawet na dwa dni (proces rejestracji certyfikatu może trwać do 48 godzin) przed zakończeniem obowiązującej 24 m-ce standardowej gwarancji producenta, więc jest opcja zabezpieczenia się przed usterką TV na 5 lat w tych dwóch firmach. LG tego nie oferuje. Koszt takiej gwarancji dla OLEDa Panasonica w rozmiarze powyżej 60" to około 890zł za dodatkowe 3 lata gwarancji. Szczegółowe zasady co obejmuje zapisane są jak zwykle w regulaminie, który należy przestudiować. Ogólne warunki Panasonica zapewniają:

"Ochrona gwarancyjna Przedłużonej Gwarancji Panasonic obejmuje nieodpłatne naprawy urządzenia w razie wystąpienia wad i usterek spowodowanych wadliwymi częściami lub defektami produkcyjnymi w okresie Przedłużonej Gwarancji Panasonic.

Przedłużona Gwarancja Panasonic zapewnia ochronę gwarancyjną urządzeniu, które zostało wpisane do Certyfikatu. W przypadku wymiany wadliwego urządzenia na nowe przed rozpoczęciem Okresu Przedłużonej Gwarancji Panasonic."

Jeśli chodzi o zakup ubezpieczeń od ubezpieczycieli zewnętrznych oferowanych w dużych sklepach RTV to taka opcja wykupienia według mojej wiedzy możliwa jest tylko przy zakupie nowego TV. 

W dniu 22.10.2020 o 17:25, WARXZZZ napisał:

Przedwczoraj odebrałem od kuriera CXa 55". Wczoraj obejrzałem dwa filmy byłem bardzo zadowolony z telewizora. Kompletnie zdeklasował 5-letnią tośkę (L7453DG).

Dzisiaj zauważyłem, że w dwóch miejscach na górze pojawia się efekt załamania światła. Popatrzyłem z boku i zauważyłem, że metalowa obudowa jest lekko zgięta w dwóch miejscach. W taki sposób, że telewizor jest wygięty w łuk. Wklęsły w środku. Wziąłem miarkę i na oko telewizor jest wklęsły na ok 1-2mm: różnica między końcem panelu a punktem wgięcia. Patrząc na matrycę na wprost zgięcie głębsze jest dosć trudno dostrzegalne, drugie płytsze jest niedostrzegalne. Załamanie światła jest widoczne na matrycy w odległości ok.10-15 cm od górnej krawędzi zaczynając od punktu wgięcia. Natomiast oba są łatwo widzialne patrząc pod kątem przy dziennym oświetleniu w słoneczny dzień. Podczas oglądania filmu jest to kompletnie niezauważalne. Same wgięcia nie wydaje się duże, bo nie zauważyłem ich podczas montowania telewizora.

Szczerze nie wiem czy to jest normalne, ale w wykrzywionymi OLEDami już się spotkałem. Jak miałem 65 C9 to nic takiego nie zauważyłem, ale nie biegałem też przy nim z poziomicą ;) Na bank nie zauważyłem żadnych krzywizn i załamań światła podczas czyszczenia panelu. Sprawdziłem przed chwilą swojego Panasonica i jest prosty jak strzała po całej wysokości, ale tutaj nie jest taka cienka matryca jak w LG bo mam matrycę co prawda "taką samą" bo od LG Display ale przyklejoną na duży "radiator" panel tzw. Panel OLED Professional Edition ;)

Czy Twój TV był fabrycznie zapakowany i posiadał naklejki ("plomby") na kartonie? Czy wyjmując go trzymałeś prawidłowo za dół i środek a nie za górną cienką część panela?

21 godzin temu, totinio napisał:

oled w 65 calach będzie za mały z odległości ~3,2-3,4m?

Powiem tak, biedy nie będzie, choć może wydawać się trochę mały... jeszcze kwestia z czego się przesiadasz. Odpowiem przewrotnie, przy tej odległości 77" nie będzie wcale za duży ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, SXB said:

Szczerze nie wiem czy to jest normalne, ale w wykrzywionymi OLEDami już się spotkałem. Jak miałem 65 C9 to nic takiego nie zauważyłem, ale nie biegałem też przy nim z poziomicą ;) Na bank nie zauważyłem żadnych krzywizn i załamań światła podczas czyszczenia panelu. Sprawdziłem przed chwilą swojego Panasonica i jest prosty jak strzała po całej wysokości, ale tutaj nie jest taka cienka matryca jak w LG bo mam matrycę co prawda "taką samą" bo od LG Display ale przyklejoną na duży "radiator" panel tzw. Panel OLED Professional Edition ;)

Czy Twój TV był fabrycznie zapakowany i posiadał naklejki ("plomby") na kartonie? Czy wyjmując go trzymałeś prawidłowo za dół i środek a nie za górną cienką część panela?

Trzymałem tak jak kazali w instrukcji czyli za dolną i górną część. Instrukcja niestety jest dwuznaczna (są dwie). Instrukcja z kartonu telewizora nakazuje trzymać go styropianami za boki i montować na kartonie wypełnionym  styropianem. Natomiast instrukcja ulotkowa każe trzymać telewizor za dolną część jedną ręką i za górną część drugą ręką. Jest dokładny obrazkowy opis jak umieścić go na stole (aby przykręcić stopkę) trzymając telewizor w ten sposób. Wydaje mi się, że nie powinno być przyczyną skrzywienia, bo w takim układzie telewizor powinien być wypukły, a nie wklęsły. Poza tym te dwa zgięcia są prawie na środku, a tam na pewno nie chwytałem. Poza tym bardziej spodziewałbym się wygięcia w miejscu łączenia grubej obudowy z cieńszą, a tam telewizor jest prosty: boczna krawędź jest prosta. Dla jasności: wypakowywałem telewizor w 2 osoby, ze styropianu wyjmowałem telewizor podnosząc go za dolną cześć, lekko przytrzymując ręką na górze. W sumie to dziwie się LG, że nadal szpanuje cienkimi obudowami, które są krzywe: takich przypadków można znaleźć dużo w internecie.
Teraz zauważyłem, że są jakieś w pionowe zgięcia kartonu w dwóch miejscach, raczej ich nie zrobiłem sprawdzając sztywność kartonu: to może być to...  :( Szkopuł w tym, że są prawie niezauważalne, ale długie. Z drugiej strony to są dość płytkie.
Nie rozumiem LG. Robią styropian od strony ekranu w formie długich wypustek o szerokości 1 cm co 15 cm. Dość jasne jest, że w przypadku uderzenia te wypustki będą punktowo giąć panel...
Był od góry zaklejony taśmą (zwykłą, bezbarwną), bez żadnych plomb i loga LG, a dookoła dwoma plastikowymi pasami. Kiedy rozpakowywałem to nie zauważyłem, aby ktoś ingerował w jakiekolwiek opakowania, kartony i folie nie były pogniecione, na oko nic nie było wcześniej rozpakowane. Moim zdaniem sprzęt nówka. Wysyłka była z centralnego magazynu neonetu, więc nie spodziewałbym się jakiegoś procederu z używanymi telewizorami itd.

Po tych rysach na frontu opakowania skłaniam się ku temu, że paczka została uszkodzona w trakcie transportu. Przykra sprawa, bo telewizor odebrałem we wtorek..., więc prawdopodobnie z reklamacji nici :( Chyba jednak spróbuję spisać protokół szkody i zareklamować. Jak się nie uda to pozostaje cieszyć się obrazem :D
Z drugiej strony dostałem dobry panel z równomiernym podświetleniem, oby nie było tak, że dostanę gorszy i wyjdzie, że "zamienił stryjek siekierkę na kijek" ;)

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, WARXZZZ napisał:

Trzymałem tak jak kazali w instrukcji czyli za dolną i górną część. Instrukcja niestety jest dwuznaczna (są dwie). Instrukcja z kartonu telewizora nakazuje trzymać go styropianami za boki i montować na kartonie wypełnionym  styropianem. Natomiast instrukcja ulotkowa każe trzymać telewizor za dolną część jedną ręką i za górną część drugą ręką. Jest dokładny obrazkowy opis jak umieścić go na stole (aby przykręcić stopkę) trzymając telewizor w ten sposób. Wydaje mi się, że nie powinno być przyczyną skrzywienia, bo w takim układzie telewizor powinien być wypukły, a nie wklęsły. Poza tym te dwa zgięcia są prawie na środku, a tam na pewno nie chwytałem. Poza tym bardziej spodziewałbym się wygięcia w miejscu łączenia grubej obudowy z cieńszą, a tam telewizor jest prosty: boczna krawędź jest prosta. Dla jasności: wypakowywałem telewizor w 2 osoby, ze styropianu wyjmowałem telewizor podnosząc go za dolną cześć, lekko przytrzymując ręką na górze. W sumie to dziwie się LG, że nadal szpanuje cienkimi obudowami, które są krzywe: takich przypadków można znaleźć dużo w internecie.
Teraz zauważyłem, że są jakieś w pionowe zgięcia kartonu w dwóch miejscach, raczej ich nie zrobiłem sprawdzając sztywność kartonu: to może być to...  :( Szkopuł w tym, że są prawie niezauważalne, ale długie. Z drugiej strony to są dość płytkie.
Nie rozumiem LG. Robią styropian od strony ekranu w formie długich wypustek o szerokości 1 cm co 15 cm. Dość jasne jest, że w przypadku uderzenia te wypustki będą punktowo giąć panel...
Był od góry zaklejony taśmą (zwykłą, bezbarwną), bez żadnych plomb i loga LG, a dookoła dwoma plastikowymi pasami. Kiedy rozpakowywałem to nie zauważyłem, aby ktoś ingerował w jakiekolwiek opakowania, kartony i folie nie były pogniecione, na oko nic nie było wcześniej rozpakowane. Moim zdaniem sprzęt nówka. Wysyłka była z centralnego magazynu neonetu, więc nie spodziewałbym się jakiegoś procederu z używanymi telewizorami itd.

Po tych rysach na frontu opakowania skłaniam się ku temu, że paczka została uszkodzona w trakcie transportu. Przykra sprawa, bo telewizor odebrałem we wtorek..., więc prawdopodobnie z reklamacji nici :( Chyba jednak spróbuję spisać protokół szkody i zareklamować. Jak się nie uda to pozostaje cieszyć się obrazem :D
Z drugiej strony dostałem dobry panel z równomiernym podświetleniem, oby nie było tak, że dostanę gorszy i wyjdzie, że "zamienił stryjek siekierkę na kijek" ;)

Ciężko coś doradzić, bo to Twój TV i sam widzisz to na żywo najlepiej. Jeśli te "wygięcie" jest na tyle minimalne i marginalne, że bardziej siedzi Ci w psychice (jego świadomość) niż w oczach (pierwszy rzut oka bez poziomicy) to może sobie odpuść i ciesz się obrazem skoro masz dobry panel bez bandingu i z równomierną bielą. Moja matryca w 65 C9 miała banding na zasadzie czterech w miarę równych po około 25% szerokości ekranu pionowych pasów na przemian jeden ciemniejszy a kolejny jaśniejszy. Dodatkowo lewa część ekranu była zażółcona delikatnie, było to tylko widoczne na jednolitym białym tle z dużą jasnością, banding delikatnie mnie drażnił ale nic z tym nie robiłem. Obecny panel mojego Panasonica pod względem równomierności panelu i temperatury barwowej jest idealny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki WARXZZZ. Mogę zapytać gdzie dostałeś go za taką cenę i czy sprawdzałeś może jaka była cena 65" w tym czasie w tym samym sklepie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Neonecie. Kosztował 5650 i skorzystałem z promocji kup min. 2 produkty wydaj od 4 do 6 tys. i dostałem 500zł rabatu. Jako drugi wziąłem opaskę za 20zł ;) Następnego dnia chyba sklep się kapnął i zmienili cenę na 6300. Polecam zerkać na stronki typu pepper. Ja czekałem i wyczekałem :)

Nie sprawdzałem ceny 65", bo mnie nie interesowała, ale ze względu na powyższe okoliczności pewnie nie była okazyjna.

SXB: Dzięki za radę. Chyba jednak zostanie tak jak jest, bo ta wada jest niezauważalna podczas oglądania. Nawet wtedy gdy wiem gdzie się znajduje. Widać ją tylko na zgaszonym telewizorze pod kątem. Ew. na wprost przy zgaszonym panelu przesuwając głowę z lewej do prawej zmienia się kąt odbicia swiatła

Btw. widzę, że na forum jest bardzo fajna społeczność. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Będę zaglądał tu częściej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, WARXZZZ napisał:

W Neonecie. Kosztował 5650 i skorzystałem z promocji kup min. 2 produkty wydaj od 4 do 6 tys. i dostałem 500zł rabatu. Jako drugi wziąłem opaskę za 20zł ;) Następnego dnia chyba sklep się kapnął i zmienili cenę na 6300. Polecam zerkać na stronki typu pepper. Ja czekałem i wyczekałem :)

Dzięki za informację :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.10.2020 o 00:20, saif3r napisał:

Ponadto zastanawiam się nad kupnem, czy ktoś z Was śledził ceny C9 w zeszłym roku i kojarzy czy przy okazji black friday ceny były faktycznie okazjonalne? Lub czy możecie polecić jakąś porównywarkę, która mogłaby mi na to pytanie odpowiedzieć.

Dzięki.

Nie pamiętam czy to było na black friday ale na pewno przed końcem roku. Byłem wtedy zainteresowany C9 i widziałem ją chyba w media markt na jakiejś nocnej promocji za 4,8 coś. Nie wykluczone, że było to 4899.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.10.2020 o 17:10, SXB napisał:

Powiem tak, biedy nie będzie, choć może wydawać się trochę mały... jeszcze kwestia z czego się przesiadasz. Odpowiem przewrotnie, przy tej odległości 77" nie będzie wcale za duży ;) 

przesiadka z 7 letniego samsunga 55"', więc się zastanawiam czy jest sens powiękasz o 10 cali, czy iść w q90t 75", lub q80t 85".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.10.2020 o 20:05, totinio napisał:

oled w 65 calach będzie za mały z odległości ~3,2-3,4m?

No trochę mały będzie. Przy takiej odległości to już 70-75 cale.

Do filmów na 65 taka odległość będzie jeszcze ok, ale do gier za daleko.

W dniu 22.10.2020 o 17:25, WARXZZZ napisał:

To trafiłeś z wadą fabryczną, bo telewizor jednak jest zrobiony z materiałów premium i czuć solidność. Niby chwyta się głównie za cienki panel ale wygląda na solidne wykonanie. Piszę to jako właściciel kilku Sony i Samsungów.

Przez lustro na ekranie dziwiłem się czemu żaluzje nie odbijają się w tv w prostej linii tylko są lekko wygięte. W sumie pierwszy raz mam tv z ekranem glare. Przynajmniej nie widać na nim kurzu, jedynie ślady po palcach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem odpowiedź od LG. Opisałem całą kwestie tak samo jak tutaj. Chyba standard, który wysyłają wszystkim: 

Uprzejmie informujemy, iż niewielkie odkształcenia matrycy są normalne, gdyż struktura matrycy OLED to rodzaj folii naklejonej na metalowe podłoże, które nigdy nie jest idealnie płaskie. Dodatkowo może się to zmieniać wraz z temperaturą.

No nic... Telewizor zostaje u mnie, bo panel jest dobrej jakości, bez widocznych wad, a zgięcia nie przeszkadzają w oglądaniu. Poza tym nie za bardzo mam siłę i czas aby zajmować się zwrotami i aby kolejny raz brać udział w loterii panelowej z ew. gorszym skutkami np. nierównomierność panelu. Tak szczerze to nie chcę się z nim rozstawać na dłuższy czas, bo różnica pomiędzy pięcioletnim LCD za 5k zł, a OLEDem jest ogromna :)

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i życzę cieszenia się jakością obrazu zamiast szukania wad.

Chociaż mi nie zawsze się to udaje ;)

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.10.2020 o 20:12, WARXZZZ napisał:

Po tych rysach na frontu opakowania skłaniam się ku temu, że paczka została uszkodzona w trakcie transportu

Ja mam wygięcie matrycy jakiś 1-2 mm i z tego co kojarzę wiele osób na forum również, ale u mnie to nie jest punktowe - matyca się wygina delikatnie na całej długości. W odbiciach światła na wprost w ogóle tego nie widać. Być może u Ciebie faktycznie nastąpiło jakieś uszkodzenie mechaniczne. Ja bym się tym nie przejmował, bo o tym wygięciu przypomniałem sobie jak o tym napisałeś - od 3 lat po prostu oglądam i nadal jestem zachwycony obrazem...

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, totinio napisał:

przesiadka z 7 letniego samsunga 55"', więc się zastanawiam czy jest sens powiękasz o 10 cali, czy iść w q90t 75", lub q80t 85".

Może poczekaj po prostu trochę na okazję cenową na 77" OLEDa. Ja osobiście bym w stronę QLEDa nie poszedł, ale wszystko zależy od Twoich preferencji i oka ;)

5 godzin temu, WARXZZZ napisał:

Dostałem odpowiedź od LG. Opisałem całą kwestie tak samo jak tutaj. Chyba standard, który wysyłają wszystkim: 

Uprzejmie informujemy, iż niewielkie odkształcenia matrycy są normalne, gdyż struktura matrycy OLED to rodzaj folii naklejonej na metalowe podłoże, które nigdy nie jest idealnie płaskie. Dodatkowo może się to zmieniać wraz z temperaturą.

No nic... Telewizor zostaje u mnie, bo panel jest dobrej jakości, bez widocznych wad, a zgięcia nie przeszkadzają w oglądaniu.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i życzę cieszenia się jakością obrazu zamiast szukania wad.:)

Chociaż mi nie zawsze się to udaje ;)

Miłego i przede wszystkim bezawaryjnego oglądania. Enjoy! 😀

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętacie moją historię z B7? Miałem silne wypalenia, a później byłem o krok od wyrzucenia telewizora, ponieważ wyłączył się i przestał działać, później magicznie się naprawił, ale ponieważ TV jest po gwarancji, to serwisant poradził mi żebym napisał do LG, na wsparcie klienta i może tam pójdą mi na rękę. Napisałem i okazało się, ze przychyli się do mojej prośby. Ponownie zgłosili temat do serwisu, który w piątek się ze mną skontaktował, kazali zrobić zdjęcie tabliczki znamieniowej i poinformowali mnie, że zamawiają nową matrycę. Trzy miesiące po upływie gwarancji :) Nie spodziewałem się tego po LG. W takie sytuacji odpuszczam zabawę z rękojmią w stosunku do sklepu, w którym zakupiłem TV. Dam znać jak już wymienioną matrycę.

• Lubię 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.
Mam do Was pytanie czy ktoś ma zainstalowaną IPLA na tym TV?

Ja mam taki problem że mam wykupiony sport premium i nie mogę oglądać żadnych meczy bo zawsze jest takie info jak na zdjęciu nawet meczu który trwa już godzinę :(

Może zna ktoś ten problem?104b0c6054dfaad5c96b1f54ff680b10.jpg

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, KamilaKorneta napisał:

OLED55CX3LA  Pilot LG MR20GA Magic Motion - jak zasilany jest ten pilot? 2 baterie AA czy 2 AAA w danych technicznych brak tych informacji.

2 baterie AA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi