Skocz do zawartości
szewi

JVC RS540/X7900 w codziennym użytkowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

O jak ładnie: 3 hejterów z buźkami się odliczyło jak pięknie: Nugus (klakier barnaby), user (tropiciel spisków) no i oczywiście mistrz forum - barnaba... 😁😆😁

Czekam na kolejnych.... Hahahahaha 😆

Lepiej się emeryci zajmijcie czymś pożytecznym jak pomoc dzieciom albo akcje charytatywne, a nie mieszkanie na forum... Uważacie się za kółeczko wzajemnej adoracji gdzie się dowartościowujecie jak to można po kimś jechać... ? Ja naprawdę mam na to wywalone... 😛 I mam z was niezłą bekę i pokazuję znajomym i ludziom z innych forów jakimi można być głąbami... Bo tak się składa, że to forum od jakiegoś roku traktuję coś na kształt eksperymentu socjologicznego, a wy nawet nie macie pojęcia kim jestem.... Hahahaha...😁

Barnaba - a TWOJA WIELKA CHWILA jeszcze nastąpi... Być może w tym roku... Ciekawe jak koledzy Nygus i inni zareagują jak i oni jako świadkowie pójdą do sądu...

Bo jak się ktoś za to porządnie weźmie to dokładnie sprawdzi czy to ja kogoś prowokowałem jako pierwszy co mi wczoraj napisał user, czy jechaliście po mnie (a właściwie myśleliście, że jedziecie po mnie... 😆 ) ile wlezie... W necie nic nie ginie... Wszystko jest... A prawda jest taka, że ja początkowo pisałem wyłącznie w tematach technologicznych (nie wiem czy dobrze czy źle, ale na temat) po czym byłem wyzywany... To forum jest fajne na taki eksperyment prawno - społeczny bo z 1 strony nie ma jakiejś patologii tylko wydawało by się kulturalni ludzie, a z 2 strony jest bardzo liberalna moderacja...

Edytowane przez Adam60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Adam60 napisał:

Barnaba - a TWOJA WIELKA CHWILA jeszcze nastąpi... Być może w tym roku... Ciekawe jak koledzy Nygus i inni zareagują jak i oni jako świadkowie pójdą do sądu...

Obiecujesz i obiecujesz, i słabo ci to wychodzi... żeby ci ułatwić procedury, wyślij mi na PW pozew, czy to tam szykujesz, to uzyskasz moje dane osobowe.

Dodatkowo mogę ci obiecać publikację tutaj co smakowitszych kąsków z ewentualnej rozprawy. Bedzie wesoło tylko kosztownie dla ciebie, ale jak tam sobie chcesz...

18 minut temu, Adam60 napisał:

a wy nawet nie macie pojęcia kim jestem.... Hahahaha...😁

mamy 🤡

• Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Adam60 napisał:

O jak ładnie: 3 hejterów z buźkami się odliczyło jak pięknie: Nugus (klakier barnaby), user (tropiciel spisków) no i oczywiście mistrz forum - barnaba... 😁😆😁

Czekam na kolejnych.... Hahahahaha 😆

Lepiej się emeryci zajmijcie czymś pożytecznym jak pomoc dzieciom albo akcje charytatywne, a nie mieszkanie na forum... Uważacie się za kółeczko wzajemnej adoracji gdzie się dowartościowujecie jak to można po kimś jechać... ? Ja naprawdę mam na to wywalone... 😛 I mam z was niezłą bekę i pokazuję znajomym i ludziom z innych forów jakimi można być głąbami... Bo tak się składa, że to forum od jakiegoś roku traktuję coś na kształt eksperymentu socjologicznego, a wy nawet nie macie pojęcia kim jestem.... Hahahaha...😁

Bo jak się ktoś za to porządnie weźmie to dokładnie sprawdzi czy to ja kogoś prowokowałem jako pierwszy co mi wczoraj napisał user, czy jechaliście po mnie (a właściwie myśleliście, że jedziecie po mnie... 😆 ) ile wlezie... W necie nic nie ginie... Wszystko jest... A prawda jest taka, że ja początkowo pisałem wyłącznie w tematach technologicznych (nie wiem czy dobrze czy źle, ale na temat) po czym byłem wyzywany... To forum jest fajne na taki eksperyment prawno - społeczny bo z 1 strony nie ma jakiejś patologii tylko wydawało by się kulturalni ludzie, a z 2 strony jest bardzo liberalna moderacja...

Nic już dodać się nie da... od kilku miesięcy są powtarzane informacje, ostrzeżenia o tym, że izolacja spowodowana korona wirusem źle wpływa na różne osoby a szczególnie na dzieci, i jak widać powyżej, mamy to potwierdzone...

Edytowane przez Nygus
  • Dzięki 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem już ponad 1000h przez ostatnie 10 miesięcy na RS540 70% w trybie lampy high. Niestety lampa już wyraźnie słabiej świeci. Macie jakiś namiar na lampę lub zamiennik w dobrej cenie bo cena 2400 za lampę to jakiś żart. Ogólnie rozczarowany jestem tą żarówką.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Adam60 napisał:

że mam rację i lepiej ci się ogląda wszystko na TV

Jak bym Ci kopa w [beeep]sko zapi....ł to już byś się więcej w tym wątku nie pokazał !!!! Ileż można słuchać tego pierd.....enia, czy zromumiesz w końcu że tu są sami zadowoleni posiadacze projektrów JVC x7900/rs540??!!!! . Masz telewizor to leć klepać ozorem gdzie indziej podrzegaczu !!!!

8 godzin temu, Konrado_ napisał:

Zrobiłem już ponad 1000h przez ostatnie 10 miesięcy na RS540 70% w trybie lampy high. Niestety lampa już wyraźnie słabiej świeci. Macie jakiś namiar na lampę lub zamiennik w dobrej cenie bo cena 2400 za lampę to jakiś żart. Ogólnie rozczarowany jestem tą żarówką.

czy poza jasnością zauważyłeś może  inne zmiany w obrazie ? ciekawość 😉

@pmcomp twierdzi że żarnik philipsa wystarczy wymienić, może się skusisz i zdasz nam  relacje 😉

• Plusik 1
  • Lubię 3
  • Dzięki 1
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do poprzedniego JVC kupowałem lampy na ebay za ~500 PLN i ~2000h wyrabiały (zostały mi jeszcze dwie). Inna sprawa że na RS40 i teraz na X7900 nie oglądam w trybie high.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Konrado_ napisał:

https://www.projektory-lampy.pl/lampy/jvc/jvc-dla-rs540/

brutto 450 lub 600 za sam żarnik, ale wymiana nie powinna być trudna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FreeLooK:

x7900; projektor - ekran 5m

Projektor umieszczony pod sufitem na Peerless-AV PPF-S - uchwyt niby do 22kg ale mało precyzyjny (drugi raz bym nie kupił)

ekran 120" z borderem od góry 40cm - nie ma problemów z ustawieniem obrazu

oglądam z ok 2,5-3m i jest OK, jasność na LOW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Darulok napisał:

czy poza jasnością zauważyłeś może  inne zmiany w obrazie ? ciekawość 😉

@pmcomp twierdzi że żarnik philipsa wystarczy wymienić, może się skusisz i zdasz nam  relacje 😉

Tak - lampa jakby miga na początku. Jest niestabilna.

Jaki żarnik Philipsa - możesz napisać coś więcej? I philips to nie jest oryginał w tym przypadku. Nie wpłynie to na jakośc obrazu, jasność kolory?

9 godzin temu, montas napisał:

Do poprzedniego JVC kupowałem lampy na ebay za ~500 PLN i ~2000h wyrabiały (zostały mi jeszcze dwie). Inna sprawa że na RS40 i teraz na X7900 nie oglądam w trybie high.

Możesz dać jakieś namiary lub link?

8 godzin temu, Barnaba napisał:

https://www.projektory-lampy.pl/lampy/jvc/jvc-dla-rs540/

brutto 450 lub 600 za sam żarnik, ale wymiana nie powinna być trudna

Raczej bliżej 700 zl :). Piszą że lampa bez modułu jest to oryginał ale słyszałem że to ściema. Ale nie wiem na pewno jak jest. Ktoś ma jakieś doświadczenia i wysyłają rzeczywiście oryginalną lampę bez modułu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzieliście, że ceny naszych x7900 poszły w góre. Juz ponad 18 tys oficjalna cena u dystrybutorów.

• Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Konrado_ napisał:

Raczej bliżej 700 zl :). Piszą że lampa bez modułu jest to oryginał ale słyszałem że to ściema.

Fakt - moja omyłka.

W internetach różne rzeczy piszą, w telewizji różnie mówią i pokazują. Bezpiecznie założyć, że wszyscy kłamią, ponieważ i tak tylko kasa się liczy ;)

A propos nietypowych żarówek, to ostatnio dostałem zlecenie od koleżanki małżonki na wymianę oświetlenia piekarnika. Zrobiło się ciemno :)

Zrobiłem śledztwo, wymontowałem gada, no i oczywiście do neta, szukać!

Kupiłem ostatecznie na allegro za ok 6 czy 8 zł, ale w międzyczasie znalazłem takie same żarówki, ale oferowane przez serwisy chyba wszystkich marek AGD.

Ceny? Od 40 do ok 150 zł. Rekordzistą nie był wcale Bosh czy Siemens, ale ... Samsung.

Oczywiście to pewna anegdota i "żarówka" do projektora do poważna sprawa, ale osobiście bym się wcale nie zdziwił, gdyby oryginały i zamienniki były tymi samymi wyrobami.

ps. mi też nie wierz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za namową Bipo obejrzałem ost Gemini man 4K i obraz w 60klatkach petarda.

VSVnzsn.jpg

cm5LK5x.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem czy widziałem lepszy obraz. Ale dla mnie aż za bardzo cyfrowo to wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie Lucy 4K oferuje podobnie dobry obraz 4K, ale nie jest aż tak plynny ze wzgledu na 24 klatki w stosunku do 60. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego w 4k chyba nie oglądałem. Na pewno nie na JVC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Barnaba napisał:

Fakt - moja omyłka.

W internetach różne rzeczy piszą, w telewizji różnie mówią i pokazują. Bezpiecznie założyć, że wszyscy kłamią, ponieważ i tak tylko kasa się liczy ;)

A propos nietypowych żarówek, to ostatnio dostałem zlecenie od koleżanki małżonki na wymianę oświetlenia piekarnika. Zrobiło się ciemno :)

Zrobiłem śledztwo, wymontowałem gada, no i oczywiście do neta, szukać!

Kupiłem ostatecznie na allegro za ok 6 czy 8 zł, ale w międzyczasie znalazłem takie same żarówki, ale oferowane przez serwisy chyba wszystkich marek AGD.

Ceny? Od 40 do ok 150 zł. Rekordzistą nie był wcale Bosh czy Siemens, ale ... Samsung.

Oczywiście to pewna anegdota i "żarówka" do projektora do poważna sprawa, ale osobiście bym się wcale nie zdziwił, gdyby oryginały i zamienniki były tymi samymi wyrobami.

ps. mi też nie wierz ;)

A jak się to ma do mojego pytania cały ten wywód?

Na av forum gość tam kupił niby Original do rs 540 a była kupa - podróbka Dlatego pytam czy ktoś od nas korzystał. Ja kiedys kupiłem podróbkę na Allegro i wytrzymała .... 1 dzień po czym lampa była totalnie ciemna. Firma lampy na M. (Dokładnie nie pamietam)

Edytowane przez Konrado_
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z innej beczki: jaki polecacie odtwarzacz sieciowy np zeby netflix byl z D. Atmos
Mam chromecasta ultra i niestety nie idzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak ten nowy chromcasta google?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Jasio73 napisał:

Z innej beczki: jaki polecacie odtwarzacz sieciowy np zeby netflix byl z D. Atmos
Mam chromecasta ultra i niestety nie idzie...

Apple TV 4K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jam mam Apple TV 4k i również nie nie podaje mi Atmosa. W ustawieniach mam ustawiony Atmos:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczciwy Mi Box 4K bez problemu radzi sobie z Atmosem w Netflixie i jest tani jak barszcz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi