Skocz do zawartości
szewi

JVC RS540/X7900 w codziennym użytkowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Sam film cienizna, strasznie przekombinowany, dla mnie bez ładu i składu,

natomiast od strony technicznej - obraz git, czyściutki,  

Trochę Bipa podpuszczam, on biedny musi jeszcze poczekać z projekcją.;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko rzecz gustu. Nigdy nieprzepadałem za Spidermanem ale ten akurat mi się podobał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może już za stary jestem, a może przejadły mi się filmy Marvela, ostatnie, które jeszcze w miarę mi się podobały to animowany (oscarowy) Spiderman, Logan i Capitan Marvel ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze nie jesteś za stary. Ja mam bardzo duży wachlarz gustu jeśli chodzi o filmy także i muzykę.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirek Ty stary... zgolisz brodę i będziesz jak pupcia niemowlęcia - 10 lat do tyłu.. 🙂

Najnowszego Spider-mana oglądałem dawno temu w kinie i jak dla mnie dużo lepszy niż pierwsza część. Niedługo już trafi do mojej kolekcji na półkę bo premiera na UHD nie bawem. ... 🙂 To się na spokojnie potestuje jak wypada z obrazem i dźiwiękiem.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety mnie też nudzą takie filmy - usypiam na tym. Jeszcze Logan był jeszcze Ok, ale nie mogę się zmusić do innych "dzieł" o superbohaterach. Jest tyle innych dobrych filmów że na takie szkoda mi czasu choćby nie wiem jaki miały obraz i dźwięk.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waszym zdaniem ile warto dzisiaj zapłacić za Jvc 540 czy 7900? Śledzę te ceny ale mam wrażenie że trochę niektórzy je podtrzymują na wysokim poziomie. A sprzęty są już trochę na rynku. Tutaj nic nie spada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I za szybko nie spadnie, bo nie ma adekwatnego następcy.

Trochę podobnie jak z odtwarzaczami oppo.

Choć nie aż tak drastycznie, bo ceny oppo wręcz wzrosły po zakończeniu dystrybucji.

Ceny tego JVC spadły by szybko jeśli wyszedł by jvc 4k w podobnej cenie a dopóki jest on znacząco droższy i ma gorszy kontrast, rs540 jest bezpieczne (jeśli chodzi o cenę ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie, nastepcy w tej cenie i o takich parametrach (jakosc/cena) nie ma, a popyt duzy, do tego braki na stanach magazynowych lub szybko sie rozchodzą kolejne partie. JVC chyba niedlugo zakonczy produkcje teog modelu, wiec tak to wygląda. Dopoki jest RS540, to jest on wg mnie konkurencja do N5/RS1000 i N7/RS2000.

Co do filmów, ostatnio oglądałem edycje rozszerzona Wladcy pierscieni i wyglada super - jednak jest to przepasc jakosci do wersji kinowej. Chociaz jak zwykle pospieszylem sie, bo ma w koncu podobno byc wersja 4K, ale Blu ray rozszerzona jest na tyle dobra, ze moze byc ciezko im wycisnac jeszcze wiecej :)  JEdnak wiadomo, ze w kazdej kolekcji powinno byc wydanie 4K LOTR jak wyjdzie :) Z innych filmow Endgame na JVC ladnie sie prezentuje, HDR widoczny.

Edytowane przez szewi
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jvc rs540 z tego co pamiętam  od maja tego roku  nie jest już produkowany. Realizują obecnie stare zobowiązania wobec dystrybutorów. Nowych zamówień nie realizują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio na forum nudnawo...;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie tam drobne zmiany tj migracja z 11.1 na 11.2 nowa szafka pod klocki audio, drugi sub, kondycjoner sieciowy plus lepszy kabel zasilający no i jeszcze pod choinkę będzie 4 fotel kinowy bo na 3 się średnio mieścimy :)

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, szewi napisał:

Takie tam drobne zmiany tj migracja z 11.1 na 11.2 nowa szafka pod klocki audio, drugi sub

drugi sub identyczny jak pierwszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak bez szaleństw 2x E-12F

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, szewi napisał:

Ciekawy jestem jak się sprawdzi u Ciebie tego typu urządzenie.

Ostatnio miałem okazję posłuchać, czy też może usłyszeć/zobaczyć jak działa taka zabaweczka.

http://audiosystem.com.pl/produkt/2208/directstream-power-plant-p20

Cuda robi z prądem. Oprócz walorów sonicznych porządnie zabezpiecza urządzenia.

Edytowane przez Groszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Groszek ten z Twojego linka wyglada na sprzęt koazk, moj raczej prosty i tani filtr, ale wyglda na to ze spelnia swoje zadanie. Kupie pewnie jego tansza wersje pf1000 do drugiej szafki gdzie mam  sprzet do odsluchu i analog / gramofon. Narazie podlaczony pod katem salki i spelnia swoja funkcje. wlaczylem na chwile koncert Hansa Zimmera gra bardzo ladnie, przestrzennie, mozna wyodrebniz poszczegolne insturmenty. Musze jeszcze sprawdzic na lepszym kablu. Wzmacniacz i ampli podlaczylem do gniazd filtrownaych, ponoc wtedy mozna uslyszec wieksza roznice niz z gniazd direct...No ale to sa niuanse...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szewi te Tagi są bardzo fajne.

Nie che Ci psuć zmysłów, ale możesz jeszcze sprawdzić co proponuje Tomanek, np.

http://tomanek.net.pl/tomanek-tap8-z-dc-blockerami-listwa-zasilajaca-do-sprzetu-audio-z-filtrem-oraz-dc-blockerami.html

Spoko listwy, można je dowolnie konfigurować, np. zamówić jedno gniazdo niefiltrowane (do żródła, itp), wtyk US, czy zmienić ilość DC-blockerów.

Porządnie zrobione, nie degradują dźwięku, no i w dobrej cenie.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Groszek napisał:

@szewi te Tagi są bardzo fajne.

Nie che Ci psuć zmysłów, ale możesz jeszcze sprawdzić co proponuje Tomanek, np.

http://tomanek.net.pl/tomanek-tap8-z-dc-blockerami-listwa-zasilajaca-do-sprzetu-audio-z-filtrem-oraz-dc-blockerami.html

Spoko listwy, można je dowolnie konfigurować, np. zamówić jedno gniazdo niefiltrowane (do żródła, itp), wtyk US, czy zmienić ilość DC-blockerów.

Porządnie zrobione, nie degradują dźwięku, no i w dobrej cenie.

spoko, ale ja chcialem zeby to wygladało jak "klocek audio" i komponowalo sie z resztą. Tomanek tez byl rozważany ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Tomanka TAP 8 na 4 dc blockerch/4 filtrowanych gniazdach plus okablowanie furutecha. Jak dla mnie listwa nic nie dodaje i nic nie degraduje,  spełnia swoje zadanie czyli dobrze zasila sprzęt... :-). Co do Tagi pf2000 którą kupił Szewi to powiem Wam,  że super się to prezentuje. Bylem dzisiaj u Szewiego i klocek robi wrażenie. Jak za te pieniądze to nie ma się czego czepiać. Wedlug testów to w środku ma wszystko to samo co listwa pf1000 tylko tu mamy w troszkę innej formie. Jeśli chcemy dodatkowy klocek, który wygląda naprawdę audiofilsko i dobrze filtruje można brać w ciemno pf2000, jeśli zależy nam tylko na porządnej listwę rzuconej gdzieś z tyłu za rtv-ka wystarczy pf1000.

Wracając do tematu suba, to dwa pięknie wypełniły i rozłożył bas w pomieszczeniu teraz tylko filmy oglądać.. 🙂 Ten koncert Hansa musze sobie kupić, na dużym ekranie wyglądał super.

Edytowane przez Bipo
  • Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi