raf7705 965 Napisano 19 Marca 2019 Takie prawdziwe wodne, to może być wydajniejsze ale to co mam, to taki gotowiec.Chłodnica na dwa wiatraki połączona z bloczkiem i wbudowaną w niego pompką w układzie zamkniętym. Wydajne w miarę to jest ale na chłodnicy są 4 wiatraki 12cm.Po dwa z każdej strony. To już zbyt ciche nie jest.Nie gram już na PC, to mi taka wydajność już nie potrzebna.Dobre chłodzenie powietrzem z cichym wentylem 14cm, będzie w sam raz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 19 Marca 2019 Dnia 16.03.2019 o 13:58, randri napisał: Mam odtwarzacz CXUHD projektor ma ustawiony tryb HDR i jak film jest w DV kolory są źle wyświetlane to cos jest zle, bo filmy DV maja kompatybilnosc wsteczna do HDR10 wiec podejrzewam ze cos w odtwarzaczu musisz zmienic, zeby nie walil Ci na slepo DV tylko wymusic tryb HDR (w Oppo tak jest wiec zakladam ze powinno byc to tez w CXUHD) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 19 Marca 2019 Ja juz mam 200h wylatane na JVC w prawie 2 miesiące. Micha mi sie cieszy z kazdym filmem. Niektóre jak np. Interstellar to tak jakbym na nowo oglądał. Scena z bodajże 52 minuty jak jest widoczny kosmos i ten kontrast przejscia z jasnych scen na pelną ciemnie to jest mistrzostwo świata. Rezyser zrobil to celowo. Nigdzie nie widzialem takiego efektu. Uczta dla oczu. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 19 Marca 2019 1 godzinę temu, raf7705 napisał: A ja swój PC, właśnie przerabiam na bardziej biurowy. Kartę dwurdzeniowa zastąpi karta z chłodzeniem pasywnym GeForce 1050ti. Na procesor kupię jakiś "be quiet", zamiast tego wodnego zamkniętego. Poza tym idzie Nas. Qnap 251b 2gb. Z 2x4TB WD Red i z pilotem. No ale najbardziej, to czekam na czarny dywanik 2m*2.5m do zasłonięcia jasnej wykładziny w pokoju, na czas projekcji. Do tego czasu wstrzymuję się z oglądaniem. ciezko bedzieo o sprzet do wszystkiego U mnie biuro mak, desktop bedzie z przeznaczneiem gry + ewentualnie prjektor (MadVR). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 19 Marca 2019 @hubio co Ci się nie podoba? Dajesz buźki wiec napisz. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 19 Marca 2019 (edytowane) 3 godziny temu, user7878 napisał: Ja juz mam 200h wylatane na JVC w prawie 2 miesiące. Micha mi sie cieszy z kazdym filmem. Niektóre jak np. Interstellar to tak jakbym na nowo oglądał. Scena z bodajże 52 minuty jak jest widoczny kosmos i ten kontrast przejscia z jasnych scen na pelną ciemnie to jest mistrzostwo świata. Rezyser zrobil to celowo. Nigdzie nie widzialem takiego efektu. Uczta dla oczu. U mnie podobnie. W interstellarze najlepsza scena jak statek niknie w kosmosie - czern w tej scenie rewelacja ! 37 minut temu, user7878 napisał: @hubio co Ci się nie podoba? Dajesz buźki wiec napisz. @hubio no wlasnie widze dwie buśki od Ciebie pod postami niezwiazanymi w zaden sposob ani z Esponem, ani z JVC ani z Samsungiem itp, wiec nie wiem o co kaman, pisz jak coś sie nie podoba @user7878 Hubio sie chyba na nas obrazil i postanowil wszystkich uczestników tego wątku obdarować skonsternowaną buśką Edytowane 19 Marca 2019 przez szewi 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 19 Marca 2019 (edytowane) W Interstellar to jest dokładnie 53 minuta 30 sekunda. Trzeba oglądać całą scenę wcześniej i nagle w pełnej ciemności w pokoju wskakuje ta scena z 53:30. Miazga. @szewi i @raf7705 zerknijcie u siebie. Edytowane 19 Marca 2019 przez user7878 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 19 Marca 2019 (edytowane) wlasnie o tej scenie mowie - glebia kosmosu super. Poczatek star wars tez miazga, chociaz nie taka jak na oledzie Edytowane 19 Marca 2019 przez szewi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 19 Marca 2019 43 minuty temu, szewi napisał: @user7878 Hubio sie chyba na nas obrazil i postanowil wszystkich uczestników tego wątku obdarować skonsternowaną buśką Heheh właśnie widzę, że po wszystkich poleciał ? 46 minut temu, szewi napisał: wlasnie o tej scenie mowie - glebia kosmosu super. Poczatek star wars tez miazga, chociaz nie taka jak na oledzie Właśnie to jest też scena, która pokazuje jak ważna jest wielkość... ? ekranu Na OLED pewnie czernie super, na ZF9 też fajna czerń ale... u mnie efekt woow jest tylko w salce na projektorze i 110" Tam dopiero ta scena tworzy taki extra klimat. Pisałem, że nigdy wczesnej tego nie widziałem bo na TV czy wcześniej na Epsonie była to zwykła scena a dopiero na JVC widać jaka jest za[beeep]... Właśnie to są m.in. te detale, jak mawia Hajto, które robią różnice ? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 19 Marca 2019 (edytowane) 2 godziny temu, user7878 napisał: @hubio co Ci się nie podoba? Dajesz buźki wiec napisz. To było tylko testowo bo chciałem się dowiedzieć w jaki sposób można zobaczyć kto daje... Bo ja mam tak, że co bym nie napisał, nawet jaka jest ładna pogoda ciągle dostaję od jakiegoś "wielbiciela", a ponieważ to skończony tchórz i na moje parokrotne wezwania sam się nie ujawnił to chciałem zobaczyć czy jest jakiś sposób, żeby zobaczyć kto wystawia... Jak widać odkryłeś te sposób więc napisz proszę... Już usunąłem... " " Edytowane 19 Marca 2019 przez hubio 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 19 Marca 2019 @hubio ale Ty dostajesz zawsze po 5 i więcej więc ciężko będzie namierzyć ? 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montas 84 Napisano 19 Marca 2019 Dnia 16.03.2019 o 13:52, pmcomp napisał: W moim AV7702 MkII nie ma takiego ograniczenia. Manual, stona 193: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwj97bL_2IbhAhUSw4sKHeuHAHwQFjAAegQIAxAC&url=http%3A%2F%2Fmanuals.marantz.com%2FAV7702%2FEU%2FPL%2Fdownload.php%3Ffilename%3D%2FAV7702%2FEU%2FPL%2Fpdf%2FAV7702_EU_PL.pdf&usg=AOvVaw3zfw7SdRLz_XWHDGfFzDkP Mój SR7010 też ma to ograniczenie. Z ciekawości sprawdziłem AV7702 MKII i masz ten sam zapis str. 191. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 537 Napisano 19 Marca 2019 @user7878@szewi Fajna scenka, z kosmicznych klimatów sporo by się znalazło - Sunshine, Event Horizon,, czy mocarny jakościowo Passengers. Oj sporo tego jest. Kosmos robi wrażenie na przyzwoitych sprzętach. Jest też sporo "nie kosmicznych" rodzynków. Ostatnio kręci mnie scena walki w Black Panther, 2018 tak od 1:18:55. Głębia, kolory i plastyczność obrazu są rewelacyjne! Drugi to Jumanji:Welcome to the Jungle, 2017 moment jak podchodzą do krawędzi tak od 1:03:21 do 1:03:32. No i Apocalypto, 2006 scena przy wodospadzie od 1:46:42. W sumie to fajny temat na oddzielny wątek. Macie tego więcej? 41 minut temu, hubio napisał: to chciałem zobaczyć czy jest jakiś sposób, żeby zobaczyć kto wystawia... Jak widać odkryłeś te sposób więc napisz proszę... @hubio chciałbym Ci jakoś pomóc w śledztwie. Może będzie łatwiej jak dostaniesz inną emotkę niż zazwyczaj. Ten pucharek to ode mnie! ? 3 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 19 Marca 2019 (edytowane) @Groszek Miszcz 1 godzinę temu, hubio napisał: To było tylko testowo bo chciałem się dowiedzieć w jaki sposób można zobaczyć kto daje... Bo ja mam tak, że co bym nie napisał, nawet jaka jest ładna pogoda ciągle dostaję od jakiegoś "wielbiciela", a ponieważ to skończony tchórz i na moje parokrotne wezwania sam się nie ujawnił to chciałem zobaczyć czy jest jakiś sposób, żeby zobaczyć kto wystawia... Jak widać odkryłeś te sposób więc napisz proszę... Już usunąłem... " " Hubio testowo? no ladne mi rzeczy... Tego na forum jeszcze nie było i zeby z tak rozbrajajaca szczerościa to przyznać... @Groszek puchar w pełni zasłuzony dla Hubia Wracajac do tych emotikonów... Hubio no trudno, jak mus to mus! Polecam się jakbyś chciał potestować mi tam zirytowane buśki (czy buźki - czlowiek juz zapomina ortografii) nie przeszkadzaja wcale i nawet lubie je dostawać Edytowane 19 Marca 2019 przez szewi 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 19 Marca 2019 52 minuty temu, montas napisał: Mój SR7010 też ma to ograniczenie. Z ciekawości sprawdziłem AV7702 MKII i masz ten sam zapis str. 191. Hmmmm ... ale działa. Moge skalowac w górę i w dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
llukk 102 Napisano 20 Marca 2019 (edytowane) Hubio ty tak na poważnie buźki ci przeszkadzają?naprawdę musisz mieć dużo czasu albo jesteś bardzo bardzo młody .... .W sumie ciekawe ile masz lat ...może zdradzisz... Edytowane 20 Marca 2019 przez llukk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 20 Marca 2019 (edytowane) 9 godzin temu, llukk napisał: Hubio ty tak na poważnie buźki ci przeszkadzają?naprawdę musisz mieć dużo czasu albo jesteś bardzo bardzo młody .... .W sumie ciekawe ile masz lat ...może zdradzisz... Tak rzeczywiście racja, straciłem już za dużo czasu na to forum i nerwów więc chyba racja, że sobie na jakiś czas odpuszczę... A na pewno odpuszczę póki ktoś mi nie wyjaśni w jaki sposób można sprawdzić kto przy każdym poście mi to daje... Jednak Szewi komuś to przeszkadza skoro user o to zapytał i jestem pewien na 100%, że i ty byś też zapytał jak byś od pół roku przy każdym poście dostawał zniesmaczoną buźkę więc nie ściemniaj... Ja chyba po prostu nie nadaję się na fora... Za bardzo wszystko biorę do siebie i za bardzo tłumaczę za każdym razem a nie potrafię jak raf np. (moje gratulacje) przejść obojętnie jak ktoś by mi pisał, że mnie nie stać na kalibrację... Na innych forach (nie technologicznych) wyrobiłem sobie duży autorytet, ale też mnie to kosztowało mnóstwo nerwów i czasu więc na powtórkę nie mam ochoty... Edytowane 20 Marca 2019 przez hubio 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 20 Marca 2019 Hubio. "Ulatwie" Ci sprawe. Nie dostałeś ode mnie zadnej buzki, jesli to Cie neka. Ja daje wylacznie plusy. IMHO Buzki sa dla dzieci, hejterow i innych ciot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 20 Marca 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, hubio napisał: Tak rzeczywiście racja, straciłem już za dużo czasu na to forum i nerwów więc chyba racja, że sobie na jakiś czas odpuszczę... A na pewno odpuszczę póki ktoś mi nie wyjaśni w jaki sposób można sprawdzić kto przy każdym poście mi to daje... Jednak Szewi komuś to przeszkadza skoro user o to zapytał i jestem pewien na 100%, że i ty byś też zapytał jak byś od pół roku przy każdym poście dostawał zniesmaczoną buźkę więc nie ściemniaj... Ja chyba po prostu nie nadaję się na fora... Za bardzo wszystko biorę do siebie i za bardzo tłumaczę za każdym razem a nie potrafię jak raf np. (moje gratulacje) przejść obojętnie jak ktoś by mi pisał, że mnie nie stać na kalibrację... Na innych forach (nie technologicznych) wyrobiłem sobie duży autorytet, ale też mnie to kosztowało mnóstwo nerwów i czasu więc na powtórkę nie mam ochoty... Hubio czy Ty masz 8 lat i warkocze ? Jak bedziesz tak to przezywal, to sam dolewasz oliwy do ognia. Wiecej dystansu Milego dnia. PS widze ze konsternacja poszla od Ciebie do mojego posta pt Groszek - miszcz. Ulatwie Ci sledztwo ja CI tych emotikonek nie daje Edytowane 20 Marca 2019 przez szewi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 20 Marca 2019 3 godziny temu, szewi napisał: Hubio czy Ty masz 8 lat i warkocze ? Jak bedziesz tak to przezywal, to sam dolewasz oliwy do ognia. Wiecej dystansu Milego dnia. PS widze ze konsternacja poszla od Ciebie do mojego posta pt Groszek - miszcz. Ulatwie Ci sledztwo ja CI tych emotikonek nie daje Ja wiem, że nie dajesz... Nie będzie żadnego śledztwa... User mi napisał, że widzi kto daje, a kto nie więc zapytałem się o to w wątku dotyczącym spraw technicznych... To chyba jakaś przypadłość tego forum, ale widać, że sporo osób ma problemy z prostymi odpowiedziami typu tak lub tak lub nie tylko bawią się w ironię i sarkazmy... No cóż jak nie dostanę odp. na to pytanie to raczej sobie "odpocznę" od tego forum bo poziom mojej irytacji za bardzo wzrósł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 537 Napisano 20 Marca 2019 (edytowane) 29 minut temu, hubio napisał: No cóż jak nie dostanę odp. na to pytanie to raczej sobie "odpocznę" od tego forum bo poziom mojej irytacji za bardzo wzrósł... @hubio to może nie jest zły pomysł. Moje wpisy nagradzasz buźkami już chyba z urzędu. Nawet tak neutralne , ze film "The Hate U Give" jest w HDR10+ ! Chyba jestem na jakiejś Twojej czarnej liście. Mi to nie przeszkadza, ani nie irytuje - bardziej bawi. Traktuje to jako koloryt forum... Jeśli mogę dać Ci radę - zdystansuj się trochę do sprzętu który masz (to tylko sprzęt), nie powtarzaj w każdym wpisie "najlepszy telewizor na świecie", nie krzycz we wpisach wielką i kolorową czcionką, itp - bo to po prostu jest słabe. Jak trochę wyluzujesz z wpisami, zirytowane buźki same znikną... I piszę to naprawdę bez złośliwości Edytowane 20 Marca 2019 przez Groszek 3 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
llukk 102 Napisano 20 Marca 2019 Obstawiamy na ile hubio odstawi forum i swoj najlepszy tv na swiecie - ja ponizej 24h hubio tylko się nie złość troszkę humoru nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 21 Marca 2019 Dnia 19.03.2019 o 18:39, user7878 napisał: @hubio co Ci się nie podoba? Dajesz buźki wiec napisz. 19 minut temu, darekgra napisał: Obecnie niema takiej możliwości. Możesz już być spokojniejszy ale nie zapominaj że w necie da się wszystko sprawdzić, wymaga to trochę wiedzy o skrypatach, programowaniu itd. wszystko co jest w internecie to tylko ciąg algorytmów zer i jedynek. User pisałeś mi na priv, że masz możliwość zobaczenia kto daje jakie emotiony... Wygląda na to, że kłamałeś albo kłamie programista z tego forum, który dał mi powyższą odpowiedź w dziale technicznym ! Pomijam fakt, że pisałem tutaj o tym i nikt nie raczył nawet tego sprawdzić, a za to chętnie dzielił się wycieczkami personalnymi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
llukk 102 Napisano 21 Marca 2019 hubio czy ty sie dobrze czujesz... masz najlepszy telewizor świata ,każdemu to udowadniasz teraz prowadzisz dochodzenie kto daje ci buzki. ja też nie daje. teraz usera nazywasz kłamcą , a także programiste z forum. naprawdę poczytaj Don Kichota z La manchy może czegoś się nauczysz. naprawdę ,żeby się przejmować kto ci dał buźki. Sądze ,że jak dowiesz się w końcu kto tak robi to biorąc pod uwagę twój styl pisania (bardzo młody wiek) to będziesz się odwzajemniał. życzę ci wszystkiego najlepszego ale tu absurd goni absurd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 21 Marca 2019 Z tego co ja się orientuję to na tym forum nie ma takiej możliwości. Ale na 'audiostereo' jak najedziesz myszką na buźkę to chyba pokazuje. Oczywiście tyczy się to kompa. Ja jak piszę z telefonu to nie mam podglądu. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach