Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED 55" C8 | TEST | Telewizor ThinQ na 2018r z technologią Ultra HD Dolby Vision

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajnie dziala HLG HDR w apce Smart IPTv w C8, plus kilka fajnych pozycji do ogladania

Smart

IMG_2157.jpg

IMG_2158.JPG

IMG_2159.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się jakiś abonament płaci, czy za darmo mozna oglądać Canal plus 4k na tej aplikacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, MellWet napisał:

To się jakiś abonament płaci, czy za darmo mozna oglądać Canal plus 4k na tej aplikacji?

wykupuje subskrypcje np na miesiac

nie ma tak dobrze by za darmo ogladac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15€ miesięcznie (+5€ aktywacja) za dostęp do nielegalnie streamowanych kanałów?

Nie lepiej już zainteresować się większym pakietem od np. nc+?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nielegalne? Nie wiedziałem, nie znam tej aplikacji.

Pakiet w kablówce mam chyba najlepszy, ale zainteresowałem się tymi kanałami 4k, bo widze, że ponad 20 ich jest. A w kablówce raptem 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, pociej napisał:

15€ miesięcznie (+5€ aktywacja) za dostęp do nielegalnie streamowanych kanałów?

Nie lepiej już zainteresować się większym pakietem od np. nc+?

jak juz to 11.99€, poza tym nie kazdy ma mozliwosc zaisntalowania sat, wiec tylko taka opcja wchdzi w gre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Paweł Bąk napisał:

A jak z jakością obrazu w tej apce ? Bo ilość kanałów w stosunku do ceny powala. 

Sa kanaly HD a jak z kompresja jest to nie wiem. Ogolnie nie jest zle, bynajmniej nie narzekam. SD wiadomo lipa totalna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do właścicieli skalibrowanych C8. Jakie macie ustawienie gamma w trybie technikolor expercki? 2.2, czy 2.4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam u siebie BT.1886 Dlaczego pytasz?

Edytowane przez tonybcc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam u siebie BT.1886 Dlaczego pytasz?
Bo mam 2.4 i wydaje mi się za ciemny. Ale to też zależy od samego materiału. A na którym jesteś firmware?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie napisów do filmów jakie jest w stanie odczytać LG OLED55C8.

Byłem w Media Markt z pendrivem z pierwszym odcinkiem Gry o tron, plik video to mkv, a plik z polskimi napisami to txt (mpl2). Niestety telewizor nie był w stanie wczytać polskich napisów, wyświetlał jedynie napisy angielskie wbudowane w kontener mkv. Może napisy powinny być w innym formacie np. srt?

Próbowałem w menu wybrać polskie napisy, ale nie było takiej opcji. Jedynie była możliwa zmiana kodowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, EasyFrank napisał:

Może napisy powinny być w innym formacie np. srt?

Dokładnie, format .srt i po sprawie , obejrzałem parędziesiąt filmów po usb i za każdym razem napisy z .srt czytał bez najmniejszych problemów. Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 22.04.2019 o 13:48, konrado75 napisał:

jak juz to 11.99€, poza tym nie kazdy ma mozliwosc zaisntalowania sat, wiec tylko taka opcja wchdzi w gre

15 czy 12€ zależnie od dostawcy listy, ale bez znaczenia, nie kwota miała być tutaj głównym przekazem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ba

2 minuty temu, pociej napisał:

15 czy 12€ zależnie od dostawcy listy, ale bez znaczenia, nie kwota miała być tutaj głównym przekazem...

Bardziej to legalne niz sciagnianie filmow z Torrentow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, konrado75 napisał:

Ba

Możesz powiedzieć co w tym jest legalnego? Serio pytam. To że się płaci za to? Zapewniam Cię że żadna stacja TV której sygnał dostarczają różne rozwiązania IPTV nie dostaje z Twojej kasy ani centa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, efel napisał:

Możesz powiedzieć co w tym jest legalnego? Serio pytam. To że się płaci za to? Zapewniam Cię że żadna stacja TV której sygnał dostarczają różne rozwiązania IPTV nie dostaje z Twojej kasy ani centa...

A co go to obchodzi czy jakaś stacja dostaje coś z tego???

On płaci za dostępną usługę i ma wy[beeep]*ne co dalej sie dzieje z tą kasą.... 

Jeśli to takie nielegalne to należało by to zgłosić by zlikwidowali usługę, póki co końcowy użytkownik nie ma sie co przejmować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, CeZaR83 napisał:

Jeśli to takie nielegalne to należało by to zgłosić by zlikwidowali usługę, póki co końcowy użytkownik nie ma sie co przejmować...

Prawnikiem nie jestem, ale nawet ja wiem że istnieje coś takiego jak paserstwo nieumyślne. Kodeks karny:

Cytat

Art. 292. Paserstwo nieumyślne

§ 1. Kto rzecz, o której na podstawie towarzyszących okoliczności powinien i może przypuszczać, że została uzyskana za pomocą czynu zabronionego, nabywa lub pomaga do jej zbycia albo tę rzecz przyjmuje lub pomaga do jej ukrycia,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Tutaj nie trzeba być Sherlockiem żeby się zorientować że coś jest nie halo: za 15 euro miesięcznie (czyli koło 70 zeta) dostajemy dostęp do 8000 stacji TV, w tym wszystkie premium jakie tylko są, sportowe, xxx, filmowe. Porównywalnych ofert na 'legalnym' rynku nie ma (chodzi o ilość), a jeżeli już są to dużo droższe. Warunek konieczny paserstwa nieumyślnego jest spełniony: można przypuszczać, że to nie jest legalna oferta z powodu rażąco niskiej ceny w stosunku do innych kanałów dystrybucji (satelita, kablówka).

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale nikt mi w sądzie nie udowodni że widziałem o tym, zawsze sie wybronię tym że płaciłem i myślałem że jest to legalne. 

Serio w sądach wystarczy trochę poudawać pościemniać i jesli nie mają niezbitych dowodów na Twoja winę nic nie zrobią.....  wiem bo raz pewną sprawę drogową tak wygrałem... ;) 

EOT - trochę zboczyliśmy z tematu.

Edytowane przez CeZaR83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, CeZaR83 napisał:

Tak ale nikt mi w sądzie nie udowodni że widziałem o tym, zawsze sie wybronię tym że płaciłem i myślałem że jest to legalne. 

Jasna sprawa, masz rację. Ale dyskusja się zaczęła od tego że kolega napisał, że jest to bardziej legalne od torrentów, a nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, CeZaR83 napisał:

Serio w sądach wystarczy trochę poudawać pościemniać i jesli nie mają niezbitych dowodów na Twoja winę nic nie zrobią.....  

Ojjj. Ale nie o to chyba chodzi. Etyka, moralność, trza zaczynać od siebie. Jasne, nie należy poddawać się decydentom wielkich korporacji jeśli decyzje są sprzeczne z literą prawa ale kradzież to kradzież. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, konrado75 napisał:

Ba

Bardziej legalna kradzież? Serio?

3 godziny temu, CeZaR83 napisał:

A co go to obchodzi czy jakaś stacja dostaje coś z tego???

On płaci za dostępną usługę i ma wy[beeep]*ne co dalej sie dzieje z tą kasą.... 

3 godziny temu, CeZaR83 napisał:

Serio w sądach wystarczy trochę poudawać pościemniać i jesli nie mają niezbitych dowodów na Twoja winę nic nie zrobią.....  wiem bo raz pewną sprawę drogową tak wygrałem... ;) 

EOT - trochę zboczyliśmy z tematu.

Łał, po prostu łał...

• Haha 1
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 23.04.2019 o 11:17, chmiel2k napisał:

Pytanie do właścicieli skalibrowanych C8. Jakie macie ustawienie gamma w trybie technikolor expercki? 2.2, czy 2.4.

2.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi