Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED 55" B8 (2018) | TEST | Organiczny wyświetlacz 4K HDR z technologią ThinQ AI

Rekomendowane odpowiedzi

@tehmarke Wręcz przeciwnie taki sprzęt powinien być sprzedawany tylko i wyłącznie jako używany. I z tego powodu outlet obniża cenę bo sprzęt używany. Folię mogę zdjąć i jeśli tak bardzo ją chcesz to zwrócić ci wraz z tv w kartonie?

Zatrważające jest to że napisałeś 4 kretyńskie posty w ciągu 40 minut od rejestracji na forum.

Edytowane przez darekgra
  • Plusik 2
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minutes ago, darekgra said:

@tehmarke Wręcz przeciwnie taki sprzęt powinien być sprzedawany tylko i wyłącznie jako używany. I z tego powodu outlet obniża cenę bo sprzęt używany. 

Amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minutes ago, darekgra said:

@tehmarke Wręcz przeciwnie taki sprzęt powinien być sprzedawany tylko i wyłącznie jako używany. I z tego powodu outlet obniża cenę bo sprzęt używany. Folię mogę zdjąć i jeśli tak bardzo ją chcesz to zwrócić ci wraz z tv w kartonie?

Zatrważające jest to że napisałeś 4 kretyńskie posty w ciągu 40 minut od rejestracji na forum.

Dokladnie. Zdjeta folia = sprzet uzywany

Obnizenie ceny albo odrzucenie zwrotu.

Dlugo zajelo ci przetrawienie tych skomplikowanych informacji.

14 minutes ago, Mr Homebody said:

Dzięki za odpowiedzi. Kupiłem przez internet. Co do folii to rzeczywiście wpływa ona do pewnego stopnia na postrzeganie obrazu. Przede wszystkim tworzy dużo większe refleksy przez co ma się wrażenie, że TV działa jak lusterko. Bez niej TV jest jednak zaskakująco znośny pod tym kątem nawet w środku dnia. Zasadniczo więc bez jej zdjęcia nie można w pełni przetestować telewizora.

Ponawiam pytanie:

Jak myślicie, czy w media markt może być problem ze zwrotem ze względu na fakt zdjęcia folii zewnętrznej z matrycy? Wcześniej ktoś pisał, że w Euro Agd mogą odmówić zwrotu z tego powodu. Z drugiej strony można przeczytać w internecie, że zdjęcie folii jest wskazane przed pierwszym włączeniem TV.

Prosze o konkretne zrodlo tych rewelacji.

Widze tutaj na forum istnieje jakies wzajemne kolko adoracji, klepiacych sie nawzajem po plecach ?

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, tehmarke napisał:

Dlugo zajelo ci przetrawienie tych skomplikowanych informacji.

Ponawiam pytanie:

Prosze o konkretne zrodlo tych rewelacji.

Widze tutaj na forum istnieje jakies wzajemne kolko adoracji, klepiacych sie nawzajem po plecach ?

Poczytaj wszystkie 77 stron, i ilu było doradców: zwracaj ten tv, albo pytań czy mam zwrócić?. Wiele osób zwraca(nie neguję tego) A potem zdziwko, że kupiłem ,,używkę,,. Ja zwrócić mogę, ale sprzedać mi używany nie mogą, tak to nie działa. Jak dobrze że ja kupuje tv na 2 lata.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, tehmarke napisał:

Właśnie tutaj tak jest:) Szczerze proponuję, zmień forum. Od razu będzie ci lepiej....nam też;)

• Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, tehmarke napisał:

Jak to wydedukowałeś?

Jakim prawem konsument ma pomoście straty z powodu zwrotu towaru który nie spełnia jego oczekiwań lub nosi znamiona towaru wadliwego i zostaje z tego powodu zwrócony. Żaden normalny konsument nie zwraca towaru który mu odpowiada.

Kończę z karmieniem trola. Życzę miłego wieczoru.

12 minut temu, [beeep]IEWDWNKO napisał:

Ja zwrócić mogę, ale sprzedać mi używany nie mogą, 

Jak najbardziej mogą, nikt im nie zabrania, tylko niech żetelnie poinformują potencjalnego klienta że towar został zwrócony ze względu np. na banding zafarb itp. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, Barnaba napisał:

Właśnie tutaj tak jest:) Szczerze proponuję, zmień forum. Od razu będzie ci lepiej....nam też;)

Amen.

56 minut temu, [beeep]IEWDWNKO napisał:

Poczytaj wszystkie 77 stron, i ilu było doradców: zwracaj ten tv, albo pytań czy mam zwrócić?. Wiele osób zwraca(nie neguję tego) A potem zdziwko, że kupiłem ,,używkę,,. Ja zwrócić mogę, ale sprzedać mi używany nie mogą, tak to nie działa. Jak dobrze że ja kupuje tv na 2 lata.

@Mr Homebody

Nie było relacji o odmowie zwrotu TV z uwagi na zdjętą folię na ponad..410 stronach wątków B7, B8, C8...

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minutes ago, [beeep]IEWDWNKO said:

Widac po ludziach na tym forum typowa polska mentalnosc :) Wystarczy jeden post takiego delikwenta broniacego zwrotow i wszystko jasne. Kto niby nie sprzedaje zwrotowcow jako nowe? Chyba jak ktos uszkodzi taki telewizor mechanicznie, w sensie beda jakies zadrapania to wtedy leci na outlet.

49 minutes ago, darekgra said:

Jak to wydedukowałeś?

Jakim prawem konsument ma pomoście straty z powodu zwrotu towaru który nie spełnia jego oczekiwań lub nosi znamiona towaru wadliwego i zostaje z tego powodu zwrócony. Żaden normalny konsument nie zwraca towaru który mu odpowiada.

Kończę z karmieniem trola. Życzę miłego wieczoru.

Jak najbardziej mogą, nikt im nie zabrania, tylko niech żetelnie poinformują potencjalnego klienta że towar został zwrócony ze względu np. na banding zafarb itp. 

*rzetelnie jak juRZ

Nikt nie zwraca towaru ktory mu nie odpowiada? To ciekawe skad tylu "testerow" wszelkiej masci, zonglujacych telewizorami co chwile. Biora na dwa tygodnie, drugie dwa odsylaja i nastepny sklep. Po to jest folia zeby ochronic panel przed typowymi polakami ktorzy wydaja swoje oszczednosci zycia, a za chwile cos im nie pasuje i chca oddawac sprzet dotykany przez ich brudne palce.

Przeciez banding to jest cecha technologii oled. Widziales jakis telewizor bez tego defektu? Nawet na moich 77 calach to wystepuje w jakims stopniu - a przy takiej cenie powinien tam siedziec wyselekcjonwany panel. Nawet samo LG na tej podstawie nie wymieni panelu - jak nie sprawdzales to proponuje sie skontaktowac z dzialem wsparcia, tylko zebys nie byl zdziwiony.

• Haha 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telewizory w foliach na wystawach w sklepach. Chyba się źle czujesz albo w sklepie nigdy nie byłeś.

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tehmarke jeśli zwracasz mi uwagę na błędy to najpierw przeczytaj swoje posty w każdym z nich masz ich po kilka ;)

Miłego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zazwyczaj jak widzę w tekście "typowa polska mentalność" i cokolwiek w ten deseń, to dalej nie czytam.

W zupełności przedstawia mi to obraz autora.

Gdybym był złośliwy, to bym zgeneralizował, że takie teksty najczęściej pisane są na zmywaku w UK.

Ale, że nie jestem, to nie napiszę :)

• Plusik 1
  • Lubię 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minutes ago, kKadajo said:

Telewizory w foliach na wystawach w sklepach. Chyba się źle czujesz albo w sklepie nigdy nie byłeś.

Sugerujesz, ze byles w kazdym mozliwym sklepie? Dobrze dla ciebie.

10 minutes ago, darekgra said:

@tehmarke jeśli zwracasz mi uwagę na błędy to najpierw przeczytaj swoje posty w każdym z nich masz ich po kilka ;)

Miłego...

Nie wydaje mi sie.

Czyli zgadzasz sie z moja opinia. No nareszcie poszedles po rozum do glowy. Tylko troche dlugo to zajelo...

3 minutes ago, Kmicic13 said:

Ja zazwyczaj jak widzę w tekście "typowa polska mentalność" i cokolwiek w ten deseń, to dalej nie czytam.

W zupełności przedstawia mi to obraz autora.

Gdybym był złośliwy, to bym zgeneralizował, że takie teksty najczęściej pisane są na zmywaku w UK.

Ale, że nie jestem, to nie napiszę :)

Tylko dziwnym trafem jakos ciebie to urazilo. Nie musisz tutaj wylewac swoich zali. Jak wyjechales to zostaw przemyslenia dla siebie.

Wlasnie przez takich cwaniaczkow jak ty i inni koledzy z forum, zonglujacymi telewizorkami za 5 tysiecy - normalni ludzie otrzymuja uzywki w cenie nowych. Moja gratulacje, tak trzymac ?

• Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat kupiłem jeden tv po 6 latach od poprzedniego i mam go cały czas ?

Ale chyba jeszcze sprawdzę, bo może o czymś nie wiem, a Ty wiesz lepiej.

Uraziło i zawsze mnie razie "polaczki", "polska mentalność" i inne taki zakompleksione inwektywy.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tehmarke

A co ty myślisz że sieci handlowe takie jak Mediaexpert, rtveuroagd czy mediamarkt nie mają standardów i każdy salon robi sobie co chcę. Nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz chłopie.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, tehmarke napisał:

Czyli zgadzasz sie z moja opinia. No nareszcie poszedles po rozum do glowy. Tylko troche dlugo to zajelo...

Nie nie zgadzam się z twoim tokiem nie rozumowania. 

36 minut temu, tehmarke napisał:

Nie wydaje mi sie.

Nawet tu masz błąd. I w każdym wyrazie który zawiera znaki diakrytyczne.

Nie znasz polskich znaków, a prubujdsz wypowiadać się w dużo bardziej zawiłych tematach.

Edytowane przez darekgra
  • Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, tehmarke napisał:

Wlasnie przez takich cwaniaczkow jak ty i inni koledzy z forum, zonglujacymi telewizorkami za 5 tysiecy - normalni ludzie otrzymuja uzywki w cenie nowych. Moja gratulacje, tak trzymac ?

Gdyby skreślić ten nieuprawniony fragment to ja bym się z tym zgodził. Niestety polityka łatwych zwrotów rodzi nadużycia. Widać to w Ikea i na pewno pamiętacie nieudaną promocję Lidla, kiedy można było zwrócić nawet samo opakowanie, jeżeli nie byliśmy zadowoleni z produktu?

Osobiście uważam, że w wielu przypadkach ściąganie folii jest nadużyciem. Inną natomiast kwestią jest, że rzeczywiście folię można ściągnąć z tv. Mamy prawo zapoznać się z właściwościami zakupionego zdalnie produktu.

Ustawa mówi:

"Konsument ponosi odpowiedzialność za zmniejszenie wartości rzeczy będące wynikiem korzystania z niej w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia charakteru, cech i funkcjonowania rzeczy..." Art. 34 ust. 4 Ustawy o prawach konsumenta.

Folia zasłaniająca ekran utrudnia sprawdzenie sprzętu służącego do prezentowania obrazu. Sprawa jest prosta.

• Plusik 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie, czy na bialych planszach w waszych egzemplarzach matryca jest czysta czy wystepuja przebarwienia? U mnie tak na oko 30% ekranu ma rozowa poswiate. Jest to odczuwalne w codziennym uzytkowaniu. Zglosilem to, ale serwis oczywiscie odpisal, ze to normalna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pany nawet tu na forum ktos opisywał,  ze zamówił dwie sztuki,  zeby wybrac lepszy egzemplarz, a drugi zwrocic.
Jam to nie chwaląc się sprawił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również zgłaszam problemy z dżwiekiem po wgraniu najnowszego softu. Wieczorem używam słuchawek i po zakończeniu chcę wrócić z dzwiekiem w tryb głośników tv to nic nie słychać. Dopiero odłączenie od prądu przywraca dzwięk. Działo się tak kilka razy, chociaż nie zawsze , ostatnio parę dni  nie. Może wcześniej jak miałem przyłączony telewizor w trybie arc po hdmi do amplitunera to się tak działo. Musiałbym poobserwować.Coś ta aktualizacja przy okazji co jednak popsuła z dżwiękiem . Na pewno nie było takich problemów wcześniej na starszym sofcie. Raz przy przełączaniu trybów dzwieku słychać było głośne buczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, legrad napisał:

Mam jeszcze jedno pytanie, czy na bialych planszach w waszych egzemplarzach matryca jest czysta czy wystepuja przebarwienia? U mnie tak na oko 30% ekranu ma rozowa poswiate. Jest to odczuwalne w codziennym uzytkowaniu. Zglosilem to, ale serwis oczywiscie odpisal, ze to normalna sprawa.

Przy dużej nierownomiernosci mojej matrycy na planszy 5%, to właśnie idealnie biała plansza mnie powstrzymała przed zwrotem, jak i reklamacją (jak dotąd).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, robert6969 napisał:

Przy dużej nierownomiernosci mojej matrycy na planszy 5%, to właśnie idealnie biała plansza mnie powstrzymała przed zwrotem, jak i reklamacją (jak dotąd).

No to u mnie odwrotne, plansza 5% calkiem ok jak na moje oko a na bialej srednio. Tak to wyglada i zastanawiam sie czy ryzykowac i wymieniac. Najgorsze jest to, ze widac to przy jasnych scenach.

20190412_181135.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, legrad said:

No to u mnie odwrotne, plansza 5% calkiem ok jak na moje oko a na bialej srednio. Tak to wyglada i zastanawiam sie czy ryzykowac i wymieniac. Najgorsze jest to, ze widac to przy jasnych scenach.

Jeśli wytrzeszczyć oczy to rzeczywiście widać jakby lekkie zaróżowienie choć nie wiem na ile zdjęcie oddaje rzeczywisty obraz. Trudno uwierzyć, że jest to widoczne w normalnym użytkowaniu. Z drugiej strony u mnie niewielki lekko rozjaśniony obszar na 5% szarości rzuca się w oczy w ciemnych scenach w postaci jasnej plamki.

Nie wiedziałem nawet, że Oledy mogą mieć problemy również z jasnymi scenami. Tak czy owak z powodu tej całej loterii matrycowej mi osobiście odechciało się kupowania wyższej klasy TV. Za dużo roboty z tymi klocami gdy jednak jest się w gronie tych mniej szczęśliwych.

Na poważnie zaczynam zastanawiać się nad zamianą TV na jakiś sensowny projektor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie posiada ktoś instalkę softu 4.10.20? Na UK jej nie widzę. Jest 4.10.25 a z tego co kojarzę miałem 4.10.20. Zaktualizowałem tv przed pójściem do szpitala i jest kaszana. TV nie radzi sobie w ciemnych scenach. Chce wrócić do poprzedniej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi