raf7705 965 Napisano 10 Grudnia 2017 A kiedy próba 3d? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 10 Grudnia 2017 witam przeczytałem (prawie) cały wątek i.. stwierdzam, że wybór tego WYŚWIETLACZA OBRAZU to masakra jakaś! Głowa mnie boli Chcę kupić coś co obsłuży ładnie Netflixa, ale i na PS4 Pro dam sobie od czasu do czasu skopać tyłek w Call of Duty, a i film z BR da się ładnie zaprezentować. Żona uwielbia 3D, muszę mieć obsługę 3D. Nie lubię wielkich ekranów, od tego jest kino. Może w przeciętnym kinie (do takich wpisuje się kino w mojej miejscowości) obraz nie jest super żyletką, ale ma swój urok i to jest to coś. Wracając do tematu, ekran 92" (gain 1.2), odległość od ekranu ok 3,7m (projection calculator pro pokazuje wtedy idealnie 92" dla tego Epsona. Jaskini z domu nie zrobię (co poradzisz jak nic nie poradzisz), ale odciąć zewnętrzne światło mogę całkowicie, biała część projekcyjna jest prawie 80cm od (białego) sufitu. Poniżej ciemno, po bokach różnie. Jakoś tak miałem do tej pory mieszane odczucia do do Epsona, ale może są one kompletnie nieuzasadnione. Jak byście opisali Wasze odczucia w użytkowaniu 9300 (lub 7300) JEDNYM (no może dwoma) SŁOWEM? Wydam siebie sławetne juz ŁAŁ wybierając to urządzenie zamiast czegoś połowę tańszego? Z góry dzięki za każdą wypowiedź (nawet te wytykające mi czego to tam źle nie ująłem - zawsze się coś człek nauczy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Jak masz możliwość to sprawdź jednak jest to trochę kasy ja kupiłem epsona na podstawie tego co wyczytałem i obejrzałem w necie napisze tak było ŁAŁ warto nie pożałujesz? Edytowane 10 Grudnia 2017 przez DawidŁ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 10 Grudnia 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, USS-SMAUG napisał: witam przeczytałem (prawie) cały wątek i.. stwierdzam, że wybór tego 1. WYŚWIETLACZA OBRAZU to masakra jakaś! Głowa mnie boli Chcę kupić coś co obsłuży ładnie Netflixa, ale i na PS4 Pro dam sobie od czasu do czasu skopać tyłek w Call of Duty, a i film z BR da się ładnie zaprezentować. Żona uwielbia 3D, muszę mieć obsługę 3D.2. Nie lubię wielkich ekranów, od tego jest kino. Może w przeciętnym kinie (do takich wpisuje się kino w mojej miejscowości) obraz nie jest super żyletką, ale ma swój urok i to jest to coś. Wracając do tematu, ekran 92" (gain 1.2), 3. odległość od ekranu ok 3,7m (projection calculator pro pokazuje wtedy idealnie 92" dla tego Epsona.4 Jaskini z domu nie zrobię (co poradzisz jak nic nie poradzisz), ale odciąć zewnętrzne światło mogę całkowicie, biała część projekcyjna jest prawie 80cm od (białego) sufitu. Poniżej ciemno, po bokach różnie. Jakoś tak miałem do tej pory mieszane odczucia do do Epsona, ale może są one kompletnie nieuzasadnione.5. Jak byście opisali Wasze odczucia w użytkowaniu 9300 (lub 7300) JEDNYM (no może dwoma) SŁOWEM? Wydam siebie sławetne juz ŁAŁ wybierając to urządzenie zamiast czegoś połowę tańszego? Z góry dzięki za każdą wypowiedź (nawet te wytykające mi czego to tam źle nie ująłem - zawsze się coś człek nauczy) 1. Tzn dobrze czy źle... ? 2. Jak nie lubisz wielkich ekranów to po co w ogóle chcesz kupować projektor ? 3. Z tej odległości uzyskasz ok 120'' 4. Nie mam jaskini - tylko odcięte zewn. światło i jestem zadowolony 5. Jeśli jeszcze nigdy nie korzystałeś z projektora to "łał" wydasz z siebie nawet po kupnie projektora za 3 tyś. Sama technologia, a dokładnie wielkość ekranu jest rozwalająca, natomiast ponieważ na tak dużych ekranach widać każdy szczególik najlepiej kupić najlepszy projektor jaki można z rozsądnym stosunkiem jakości do ceny, a Epson 7300 w mojej opinii ma obecnie najlepszy stosunek jakości do ceny ze wszystkich istniejących projektorów na rynku. Jak chcesz mieć jeszcze lepiej możesz po burżujsku dołożyć 3 tyś i kupić 9300... Edytowane 10 Grudnia 2017 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 10 Grudnia 2017 (edytowane) 20 minut temu, hubio napisał: 1. Tzn dobrze czy źle... ? 2. Jak nie lubisz wielkich ekranów to po co w ogóle chcesz kupować projektor ? 3. Z tej odległości uzyskasz ok 120'' 4. Nie mam jaskini - tylko odcięte zewn. światło i jestem zadowolony 5. Jeśli jeszcze nigdy nie korzystałeś z projektora to "łał" wydasz z siebie nawet po kupnie projektora za 3 tyś. Sama technologia, a dokładnie wielkość ekranu jest rozwalająca, natomiast ponieważ na tak dużych ekranach widać każdy szczególik najlepiej kupić najlepszy projektor jaki można z rozsądnym stosunkiem jakości do ceny, a Epson 7300 w mojej opinii ma obecnie najlepszy stosunek jakości do ceny ze wszystkich istniejących projektorów na rynku. Jak chcesz mieć jeszcze lepiej możesz po burżujsku dołożyć 3 tyś i kupić 9300... 1) źle, 4 miliony modeli to zdecydowanie za dużo 2) lubię duże, a nie wielkie. TV mam 55" i jest super do wiadomości. Przy 120-130" czuje się jak w 1ym rzędzie w kinie 3) patrz załączony obrazek. Sugerowałem się tym kalkulatorem, a 4040 to zdaje się hamerykański odpowiednik 4) ? (mam TYLKO odcięte zewnętrzne światło, nic więcej) 5) nie pisałem że nie korzystałem. Korzystałem. Ale modele były raczej z dolnej półki, dlatego, jak pisałem, czuję lekką niechęć do Epsonów, a i Benq mi podpadło. Teraz w planach miałem zakup za ok 5-6tyś. i dlatego pytam czy jak dołożę kolejne tyle to nadal będzie łał. Nie chcę po burżujsku. Szukam kompromisu 4K i 3D. W podobnej cenie miałem fajną Optomę upatrzoną, ale nie było 3D - żona nie kontent. Wolę jednak mieć kontent żonę Różnicę 3 tyś. wolałbym dołożyć do nowego amplitunera, bo w obecnym brakuje mi ze 4 kanały żeby uruchomić 5.1.4 Edytowane 10 Grudnia 2017 przez USS-SMAUG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 10 Grudnia 2017 albo dołożyć jeszcze 5-xx tys i kupić JVC... Zawsze mozna dolozyc do czegoś co jest za rogiem Do salonu ja bym spokojnie brał 7300. Powinienes byc zadowolony. Epson ma bdb stosunek mozliwosci do ceny. Ja sie raczje nie zachwycam obrazem/projektorami, widizialem w zyciu kilka projektorow w akcji w tym takich kosztujacych kilka razy wiecej, ale za kazdym razem doceniam wszechstronnosc Epsona. Kupilem go mimo ze na poczatku rozwazalem zakup innego prjektora i nie załuję. W tej cenie nie znajdziesz nic co obsluguje 4K, jest tak jasne, przy tym oferuje poprawne czernie, dajace sie ogladac 3d, niski lag, dobry do TV i sportu no i super HDR. Urzadzenie ma wbudowane cos jak darbee ktore porpawia tez kazdy film blu ray. Filmy 4K z 4k enhancement dzialaja b dobrze. Ogolnie ma niski lag wiec do gier sie nadaje. Jedyna jego wada to ograniczona przepustowosc zlacza HDMI ktora powoduje pewne ograniczenia np na Ps4 Pro bedziesz musia wybrac czy wolisz wyzsza rozdzielczosc czy HDR, ale tutaj wg mnie dylematu nie ma: poprawianie obrazu oraz sam HDR robi niesamowita robote i jest o wiele lepsza opcja niz samo 4K. Projektor ma takie funkcje ze czasami jak przesadzisz z wyostrzaniem obraz wyglada bardziej ostro (pozornie) niz na natywnym przetworniku. W porownaniu do urzadzenia za 3-5 tys łał bedzie na miekko 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 10 Grudnia 2017 4 minuty temu, szewi napisał: albo dołożyć jeszcze 5-xx tys i kupić JVC... Zawsze mozna dolozyc do czegoś co jest za rogiem Do salonu ja bym spokojnie brał 7300. Powinienes byc zadowolony. Epson ma bdb stosunek mozliwosci do ceny. Ja sie raczje nie zachwycam obrazem/projektorami, widizialem w zyciu kilka projektorow w akcji w tym takich kosztujacych kilka razy wiecej, ale za kazdym razem doceniam wszechstronnosc Epsona. Kupilem go mimo ze na poczatku rozwazalem zakup innego prjektora i nie załuję. W tej cenie nie znajdziesz nic co obsluguje 4K, jest tak jasne, przy tym oferuje poprawne czernie, dajace sie ogladac 3d, niski lag, dobry do TV i sportu no i super HDR. Urzadzenie ma wbudowane cos jak darbee ktore porpawia tez kazdy film blu ray. Filmy 4K z 4k enhancement dzialaja b dobrze. Ogolnie ma niski lag wiec do gier sie nadaje. Jedyna jego wada to ograniczona przepustowosc zlacza HDMI ktora powoduje pewne ograniczenia np na Ps4 Pro bedziesz musia wybrac czy wolisz wyzsza rozdzielczosc czy HDR, ale tutaj wg mnie dylematu nie ma: poprawianie obrazu oraz sam HDR robi niesamowita robote i jest o wiele lepsza opcja niz samo 4K. Projektor ma takie funkcje ze czasami jak przesadzisz z wyostrzaniem obraz wyglada bardziej ostro (pozornie) niz na natywnym przetworniku. W porownaniu do urzadzenia za 3-5 tys łał bedzie na miekko Konkretnie na temat. dziękuję A z tym dokładaniem to tak właśnie jest jak piszesz hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 11 Grudnia 2017 To będzie nowy klubowicz do naszego klubu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 11 Grudnia 2017 łubudubu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) A z ost ciekawostek na AVSach piszą ze nowy samsung odtwarza netflixa 4k/24 z HDR. Hubio mozesz to potiwerdzic ? tylko nie patrzac na to co pokazuje w info prjektor - tylko pokazujac zrodlo (netflix), czyli z klawiatury blutooth przycisk F4 albo z pilota od samsunga klawisz info. Edytowane 11 Grudnia 2017 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) 25 minut temu, szewi napisał: A z ost ciekawostek na AVSach piszą ze nowy samsung odtwarza netflixa 4k/24 z HDR. Hubio mozesz to potiwerdzic ? tylko nie patrzac na to co pokazuje w info prjektor - tylko pokazujac zrodlo (netflix), czyli z klawiatury blutooth przycisk F4 albo z pilota od samsunga klawisz info. Cały czas nie mam Netflixa... Nie wziąłem na razie bo i tak nie miałbym czasu na oglądanie, ale jak tylko będzie chwila oddechu na pewno wezmę choćby na okres testowy i wam odpiszę... Jest bardzo duża szansa bo jak pisałem wcześniej np. z youtuba to co jest zapisane w 24Hz idzie w 12bitowym i 4k... 12 godzin temu, USS-SMAUG napisał: W podobnej cenie miałem fajną Optomę upatrzoną, ale nie było 3D - żona nie kontent. Wolę jednak mieć kontent żonę Prawdopodobnie chodziło Ci o Optomę UHD 550X więc noś żonę na rękach bo brak 3d to najmniejszy z minusów tego projektora. Ma bardzo słaby kontrast 600:1 (niższy niż w modelach HD). Była cała dyskusja na tym portalu i zarzucono, że preferują tylko określone firmy na co Maciej Koper odpisał, że nie mogli by mu nawet dać znaczka "POLECAM" bo co z tego, "że ma 4k skoro nie ma fundamentów" (cytat z pamięci) Ma ta Optoma podobno niezłą ostrość i 4k, ale nie ma HDR... (tzn. jakieś bardzo udawane), ale najgorsze, że ma słaby kontrast. O takich "szczegółach" jak drugie hdmi tylko 1.4 czy brak elektronicznego ustawiania nie wspomnę..., a cena zbliżona do 7300. Edytowane 11 Grudnia 2017 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) 10 minut temu, hubio napisał: Cały czas nie mam Netflixa... Moja żona już prawie od niego uzależniona Jest osobą która musi mieć coś w tle włączonego (TV) ale w momencie dosłyszenia pierwszych reklam szybko zmienia telewizję na Netflixa hehe. Ja późnym wieczorem/nocą lubię jakiś film/serial zapodać dla relaksu przed snem a Netflix sprawił, że już dawno temu przyzwyczaiłem się do jakości obrazu.. Polecam EDIT: dodatkowo wcale nie jest drogi - najwyższy pakiet za ok 50zl współdzielę z 2ma osobami (mógłbym z 3ma, ale chcę mieć 2 odbiorniki dla siebie) Cytat Prawdopodobnie chodziło Ci o Optomę UHD 550X więc noś żonę na rękach bo brak 3d to najmniejszy z minusów tego projektora. Ma bardzo słaby kontrast 600:1 (niższy niż w modelach HD). Była cała dyskusja na tym portalu i zarzucono, że preferują tylko określone firmy na co Maciej Koper odpisał, że nie mogli by mu nawet dać znaczka "POLECAM" bo co z tego, "że ma 4k skoro nie ma fundamentów" (cytat z pamięci) Nie trafiłeś myślałem o UHD60 Edytowane 11 Grudnia 2017 przez USS-SMAUG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) generalnie komentarz hubio odnosni sie w podobnym tylko troche mniejszym stopniu do 60 i 65. W porownaniu z Epsonem ma gorsze mozliwosci ustawienia projektora (zoom, lens shift, braku pamieci soczewki) wykonanie obudowa, slabszy kontrast, szeroka paleta barw, jesli w ogole mozn nazwac to szeroka paleta jak jest zmapowana do rec 709 a nie do BT2020..Z bardo dobra ostroscia w 4K wynikajaca z wyzszej rozdzielczosci na wstepie (tez nie natywnej)...Cos musi byc lepsze niz gdzie indziej Ale 4k to nie tylko rozdzielczosc, do teog dochodzi chyba wazniejsze pokrycie szeroka paleta no i HDR. 3d to tez fajny dodatek (mozna napisac ze w dzisiejszych czasach zacyzna byc unikatowy...), z ktorego mozna ale nie trzeba korzystać. Ja mam ok 70 filmow 3d no wiec naturalne dla mnie bylo ze nie wezme prjektora ktory nie obsluguje teog formatu. Chociaz z perspektywy czasu wole ogladac 4K z HDR i szeroka paleta, a dawna euforia 3d juz mi przeszła, co nie zmienia faktu ze wole miec jakas opcje niz jej nie mieć. Edytowane 11 Grudnia 2017 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 11 Grudnia 2017 No to faktycznie po pracy biorę żonę.. ponosić na rękach Dlatego właśnie pisałem na początku że wybór nie jest łatwy. A im głębiej w las tym więcej drzew. Co do 3D osobiście lubię, ale nie musze mieć - filmy są ładne, fajnie się ogląda, ale efekt łał mi szybko mija i.. jakoś tak siedzieć w tych okularach dziwnie. Niemniej jednak cieszę się, że nie kupuję w pośpiechu, bo bym już pewnie miał 'to coś', o czym tak konkretnie się wypowiedzieliście. Dziękuję Panowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 11 Grudnia 2017 zawsze najlepiej tez poprosic o demo w jakims prpofesjonalnym miejscu / sklepie A/V to mozesz wybrac swiadomie. Przewazanie maja te prjektory na stanach w salkach demo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 11 Grudnia 2017 5 minut temu, szewi napisał: zawsze najlepiej tez poprosic o demo w jakims prpofesjonalnym miejscu / sklepie A/V to mozesz wybrac swiadomie. Przewazanie maja te prjektory na stanach w salkach demo. Tak zamierzam zrobić. Właśnie szukam czegoś w Poznaniu, bo może jutro będę to bym od razu podleciał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 11 Grudnia 2017 37 minut temu, szewi napisał: generalnie komentarz hubio odnosni sie w podobnym tylko troche mniejszym stopniu do 60 i 65. W porownaniu z Epsonem ma gorsze mozliwosci ustawienia projektora (zoom, lens shift, braku pamieci soczewki) wykonanie obudowa, slabszy kontrast, szeroka paleta barw, jesli w ogole mozn nazwac to szeroka paleta jak jest zmapowana do rec 709 a nie do BT2020..Z bardo dobra ostroscia w 4K wynikajaca z wyzszej rozdzielczosci na wstepie (tez nie natywnej) Dokładnie... 60 i 65 to są wyższe modele od 550x, ale tu już są ceny ok 14 tyś więc za cenę Epsona 9300, a "fundamenty" nadal słabe... Chciałbym zobaczyć jak on świeci bo dla mnie akurat ostrość jest ważna, ale wobec zdecydowanych argumentów Macieja Kopera to nie chciałem ryzykować. Ludzie generalnie się spierają między Sony, JVC a tymi naszymi Epsonami ale jakoś tej Optomy nikt nie bierze pod uwagę. Nie ma testów, nie ma opinii... Nic prawie o nim nie ma... Kiedy latem/jesienią tak było myślałem, że dlatego, że nowy model i jeszcze nikt nie sprawdził, ale wczoraj zainspirowany wpisem Smauga spojrzałem jeszcze raz i nadal nie wiele o tej Optomie. Sam fakt zmapowania do rec 709 czyli tak naprawdę coś co HDRem nie jest jeszcze nie przekreśla go tylko czyni nie przyszłościowym; bo nadal filmów 4kHDR jest jak na lekarstwo, ale najważniejsza dla mnie dyskwalifikująca sprawa to kontrast niższy niż w modelach Optomy HD. Tak się zastanawiam jak może wyglądać obraz kiedy jest super ostrość i słaby kontrast ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 11 Grudnia 2017 Zapal światło w pokoju, to zobaczysz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 11 Grudnia 2017 2 godziny temu, USS-SMAUG napisał: Dlatego właśnie pisałem na początku że wybór nie jest łatwy. A im głębiej w las tym więcej drzew. Tu się z Tobą w pełni zgadzam. Niby jest parę producentów, ale mają mnóstwo różnych modeli. Na początku ciężko to wszystko ogarnąć. Ja osobiście sprawdzałem 4 projektory i z obecnego Epsona 9300 jestem bardzo zadowolony... Na tyle, że nie myślę już o kolejnej zamianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 13 Grudnia 2017 ciekawa sprawe zaobserwowalem, ze czasy synchronizacji z epsonem po hdmi wydluzyly sie po tym jak zaczalem korzystac z Oppo 203. Na panasonicu synchronizacja trwa krocej. Nie sa to oczywiscie czasu takie jak n a JVC gdzie trzeba czasem uzbroic sie w cierpliwosc ponad 10 sekund zey zobaczyc skad inand piekny obraz, ale wydluzyly sie o kilka sekund. Ciekawe z czego to wynika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 13 Grudnia 2017 Miałem wczoraj się ustawić w Poznaniu na testowanie 9300 ale nie dałem rady czasowo. W piątek będę we wrocku dłużej, to może tam się uda coś znaleźć. Jakoś tak ciężko przed świętami, ludzie prezenty kupują czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 14 Grudnia 2017 21 godzin temu, szewi napisał: ciekawa sprawe zaobserwowalem, ze czasy synchronizacji z epsonem po hdmi wydluzyly sie po tym jak zaczalem korzystac z Oppo 203. Na panasonicu synchronizacja trwa krocej. Nie sa to oczywiscie czasu takie jak n a JVC gdzie trzeba czasem uzbroic sie w cierpliwosc ponad 10 sekund zey zobaczyc skad inand piekny obraz, ale wydluzyly sie o kilka sekund. Ciekawe z czego to wynika. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Sam projektor się włącza ok 30-60 sek więc każde urządzenie do niego podłączone będzie szybsze Chyba, że czegoś nie zrozumiałem. Ja włączam Samsunga przez HDMI CEC więc Samsung zawsze czeka na projektor. A Q10pro nie ma CEC, ale włącza się też oczywiście w kilka sekund. Projektor zawsze na początku wydmuchuje powietrze czasami dłużej, czasami krócej, ale zawsze dłużej niż jakikolwiek player jaki dotąd miałem podłączony do niego czyli SONY UHD, wcześniejszy bluray Samsunga, Minix... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 14 Grudnia 2017 nie o to mi chodzi. jak cos zmieniasz w ustawiniach obrazu (zmiana rozdzielczosci np) to wtedy nastepuje synchronizacja i wtedy masz na chwile ciemny obraz. Na Panasie to trwalo doslownie sekunde na Oppo moze 3-4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 14 Grudnia 2017 6 godzin temu, szewi napisał: nie o to mi chodzi. jak cos zmieniasz w ustawiniach obrazu (zmiana rozdzielczosci np) to wtedy nastepuje synchronizacja i wtedy masz na chwile ciemny obraz. Na Panasie to trwalo doslownie sekunde na Oppo moze 3-4. Jasne, rozumiem. Nigdy na to nie zwracałem uwagi czy 2 czy 3 czy 10 sek. wszystko jedno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irokez 154 Napisano 15 Grudnia 2017 Panowie pytanie czy ktoś zastanawiał się na hd fury do 4k/60hz z hdr do gier??? Wiem że jest takie rozwiązanie pytanie czy ktoś je próbował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach