hennepin 41 Napisano 21 Lipca 2017 To ja jestem tym użytkownikiem, który zmieniał KS7500 na KS9500 i przeskok jest niesamowity, jestem zachwycony tym TV, jakość czerni, HDR tutaj są na dużo wyższym poziomie. Obudowa jest skręcana, a z racji tego, że jest to FALD, TV jest grubszy, wymusił więc siłą rzeczy solidniejszą konstrukcję i montaż. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 21 Lipca 2017 Powiem tak konsola duzo mecze duzo filmy moze ciutko mniej Panowie kupiłem mam nadzieje że będę zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 21 Lipca 2017 (edytowane) Czego nie kupisz z tych dwóch modeli, to i tak będziesz zadowolony.;) W przypadku gier dochodzą stałe elementy HUDu, a w zeszłorocznych modelach OLED zdarzały się wypalenia (aczkolwiek nie od gier, a jaskrawych pasków kanałów informacyjnych). Te przypadki są jednak w zdecydowanej mniejszości i oczywiście nie chcę straszyć, a jedynie wskazać że kupując LCD w ogóle nie będziesz się musiał nad tym elementem zastanawiać. Edytowane 21 Lipca 2017 przez vader_4747 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 21 Lipca 2017 Tv zakupiony Panowie dziękuje wszystkim bardzo za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 21 Lipca 2017 Gratulacje. Podziel się wrażeniami jak już go dostaniesz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 21 Lipca 2017 Dziękuję Na pewno napiszę chodź ja to bardziej znam się na muzyce niż na Tv :))) A tak z ciekawości ile nitów hdr ma ks 9500 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 21 Lipca 2017 W szczycie na tablicy testowej wyszło 1280 nit. https://hdtvpolska.com/samsung-ks9500ks9800-ue65ks9500-test-flagowy-model-suhd/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
testujekonto 1 Napisano 21 Lipca 2017 Już po zakupach? bo mam nowiutkiego nierozpakowanego UE65KS9500 i chciałem go sprzedać w korzystnej cenie. Ktoś jeszcze rozważał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 21 Lipca 2017 czesc zadzwon do mnie 793223627 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 59 172 Napisano 21 Lipca 2017 9500 na pewno jest TOPOWYM TV zakrzywieniem się nie martw zobaczysz że jest OK a nawet będziesz zadowolony Czekam na pierwsze WOOW I ta cena ! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 21 Lipca 2017 (edytowane) Myślę ze po przejściu z samsunga e 6100- czy jakos tak 40 cali będzie spora różnica. Z tym zakrzywieniem to też różnie pewnie bywa bo np mój kolega bardzo się również napalił na ks 9500 i mu się zakrzywienie bardzo podoba i być może weźmie od kolegi z powyżej Edytowane 21 Lipca 2017 przez DamianRos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 21 Lipca 2017 Myślę ze po przejściu z samsunga e 6100- czy jakos tak 40 cali będzie spora różnica. Pewnie masz na mysli Samsunga ES6100. Jeżeli tak to nawet sobie nie wyobrażasz jakiego skoku jakościowego doznasz (Mam ten telewizor w domu i wiem dokładnie jak się sprawuje). Zresztą z czego byś nie przechodził to będziesz zachwycony bo ks9500 to najwyższa półka. A ZAKRZYWIENIEM ekranu się nie przejmuj, nawet jak początkowo będzie się wydawać dziwne to na pewno się przyzwyczaisz. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 21 Lipca 2017 (edytowane) Heh es 6100 dziś wylądował u rodziców Mam nadzieje że dobrze zrobiłem kupując ks 65- 9500 bo byłem nastawiony na 55 B6 które widziałem w akcji i sceny z królem ( można to gdzieś ściągnąć ?) zrobiły na mnie piorunujące wrażenie...Ja powiem wam szczerze jako laik nie zauważyłem w obrazie b6 w sklepie aż tak bardzo tej czerni. Inaczej nigdy wcześniej się na niej nie skupiałem. O wiele bardziej hdr mi zapadł w głowie. Tak naprawdę to na Waszym-naszym notabene REWELACYJNYM forum pod względem wiedzy jak i kultury osobistej dowiedziałem się o tym jak ważnym czynnikiem jest czerń...Szczerze jak odpaliłem wczoraj halo 5 na es 6100 jak na moje oko ta czerń jest naprawdę spoko Edytowane 21 Lipca 2017 przez DamianRos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 21 Lipca 2017 Heh es 6100 dziś wylądował u rodziców Mam nadzieje że dobrze zrobiłem kupując ks 65- 9500 bo byłem nastawiony na 55 B6 które widziałem w akcji i sceny z królem ( można to gdzieś ściągnąć ?) Zapewne o to demo Ci chodzi:http://4kmedia.org/lg-chess-hdr-demo/ A jak grasz w Halo 5 to możesz się podzielić gamertagiem, to dodam Cię do znajomych️ Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 21 Lipca 2017 (edytowane) Tak dokładnie Gamertag? Pewnie chodzi o granie przez neta? (nick) Wiesz co na razie gram offline. Gram w tę grę od jej pierwszej części i nadal jak dla mnie jest klimat Edytowane 21 Lipca 2017 przez DamianRos 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 21 Lipca 2017 Ja jestem wielkim fanem Halo. To moja ulubiona strzelanka️ Jakbyś chciał kiedyś pograć w multi albo coopa to się odezwij. ️Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 21 Lipca 2017 No to świetnie się składa 2 tyg poćwiczę i gramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychu2233 9 Napisano 21 Lipca 2017 A co powiecie na 58dx800? Fajna kwota, mega kinowy obraz:)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Donio 9 Napisano 25 Lipca 2017 Damianros,dostałeś już swoje cudo ?jakie wrażenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 25 Lipca 2017 (edytowane) Witam Panowie Telewizor dziś wysłali tak więc będzie albo jutro albo w czwartek. Napewno podzielę się wrażeniami Narazie chciałbym znaleźć jakieś krótkie materiały demonstracyjne pokazujące moc tego telewizora. Możecie coś polecić? Pewnie też wyskoczę do wypożyczalni po jakieś filmy bluray 4 k z fajnym efektem hdr. Słuchajcie na youtube odpale hdr na ks 9500? http://allegro.pl/lowca-i-krolowa-lodu-4k-ultra-hd-blu-ray-hdr-pl-i6901343417.html Oglądał ktoś może? Chyba dobra cena prawda? Edytowane 25 Lipca 2017 przez DamianRos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 25 Lipca 2017 Witam Panowie Telewizor dziś wysłali tak więc będzie albo jutro albo w czwartek. Napewno podzielę się wrażeniami Narazie chciałbym znaleźć jakieś krótkie materiały demonstracyjne pokazujące moc tego telewizora. Możecie coś polecić? Pewnie też wyskoczę do wypożyczalni po jakieś filmy bluray 4 k z fajnym efektem hdr.Sporo dem znajdziesz tutaj: http://demo-uhd3d.comWysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 25 Lipca 2017 Dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandel1 77 Napisano 25 Lipca 2017 Tak odpalisz HDR 4k na YouTube na ks 9500 Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 26 Lipca 2017 Panowie doszedł do mnie telewizor. Jest ogromny Ale pół h i już się wszyscy przyzwyczaili w 2 miejscach na konstrukcji podtrzymującej tv są małe odpryski sugerujące że tv raczej nie stał 2 tygodnie na ekspozycji jak było w opisie. W prawym górnym rogu ekranu są delikatne ślady jakby po odklejonej naklejce? Nie wiem czy to coś w miare normalnego? Pilot w stanie idealnym folie na tv ok. Żadnych rysek. Wykonanie tv bardzo fajne, zakrzywienie kompletnie mi nie przeszkadza. Odpaliłem demo króla i ponownie jak przy B6 w sklepie opad szczęki...REWELACJA... Czerń fenomenalna kolory piękne hdr no BAJKA Dla mnie laika czerń i ogólnie B6 i Ks 9500 to ta sama półka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Donio 9 Napisano 26 Lipca 2017 (edytowane) To fajnie,za te piniondze to nie ma co stękać o jakieś ryski na konstrukcji ważne że matryca cała.A i masz spokój z odklejającą się obudową :P.Sam będe polował ks9500 ale to we wrześniu :P.Ciekawe jak na takim samsungu dzialają filmy online np.cda.pl czy też filmy.to ps.masz go na wieszaku czy podstawce ? Edytowane 26 Lipca 2017 przez Donio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach