DamianRos 20 Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) Witam , to znowu ja Panowie w poniedziałek najbliższy miałem zamawiać lg b6 55 a tu wczoraj żona znalazła samsunga ks 8000 w 65 calach w cenie 7500... Nie powiem 65 cali imponuje ale czy warto B6 poświęcić na rzecz tego telewizora ? Edytowane 20 Lipca 2017 przez DamianRos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 20 Lipca 2017 Samsungi KS7000 i KS8000 to dobre telewizory, ale na pewno w kwestii czerni nie ma co porównywać LCD LED z OLEDem. Pytanie czy planujesz oglądać całkiem po ciemku czy z jakimś oświetleniem? Czy na wprost czy z różnych kątów? Czy grasz (kwestia input laga, chociaż B6 ma i tak bardzo dobrego)? No i kluczowe: z jakiej odległości (55" vs 65" to różnica spora jakby nie było) oraz jakie materiały? Wszelakie Blu-Ray i materiały 4K bez kompresji będą wyglądać dużo lepiej na B6, ale ze słabej jakości materiałami może być różnie. Możesz porównać zakładka obok zakładki testy na rtings (UNKS9000 to UKKS8000) http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks9000 vshttp://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b6-oled 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 20 Lipca 2017 Ja zawsze bym stawiał na jakość, nawet kosztem wielkości. Aczkolwiek KS8000 to na prawdę bardzo dobry tv. Także napisz z jakiej odległości oglądasz i w jakich warunkach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 20 Lipca 2017 Panowie 2,80 od tv nienasłoneczniony pokój oglądanie w dzień jak i w nocy : piłka nożna, xbox one s, filmy Blu-Ray i materiały 4K , tv... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 20 Lipca 2017 To ja bym brał OLEDA. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 20 Lipca 2017 za duży prawda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 20 Lipca 2017 Za duży to nie jest na pewno. Ja po prostu wolałbym poświęcić rozmiar na rzecz jakości obrazu. Oczywiscie to też kwestia osobistych prefetencji. Jeżeli bardzo zależy Ci na wielkości, a do tego masz jakieś obawy co do wypaleń itd. to ks8000 też bedzie fajny. Musisz sam podjąć decyzję. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) Panowie a ten samsung 9500 ? Cena 8000... http://allegro.pl/telewizor-ue65ks9500-curved-ultra-hd-okazja-i6899175216.html#thumb/1 Edytowane 20 Lipca 2017 przez DamianRos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 20 Lipca 2017 Bardzo dobry telewizor. To Fald czyli ma pełne lokalne wygaszanie znacząco poprawiające czerń. Miej na uwadze, że jest zakrzywiony a nie każdemu to się podoba. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 20 Lipca 2017 No tak nie do konca mi sie podoba zakrzywienie ale z 2 strony 65 cali i hdr super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 20 Lipca 2017 Osobiście to bardzo nie lubię zakrzywionych telewizorów, ale to jest kwestia indywidualnych preferencji. Są osoby, którym takie modele się bardzo podobają. To już musisz sam sobie odpowiedzieć na to pytanie. Jeżeli chodzi o jakość obrazu to jest ona na bardzo wysokim poziomie. Zresztą FALDy to właśnie topowe modele LCD i na pewno ks9500 będzie zdecydowanie lepszy od ks8000, także przy porównaniu tych dwóch modeli to nawet nie ma się co zastanawiać. Masz tutaj na portalu recenzję, ale pewnie już ją widziałeś: https://hdtvpolska.com/samsung-ks9500ks9800-ue65ks9500-test-flagowy-model-suhd/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 20 Lipca 2017 21 minut temu, DamianRos napisał: No tak nie do konca mi sie podoba zakrzywienie ale z 2 strony 65 cali i hdr super Idź do sklepu i oceń Ja podobnie wolę prosty ekran, ale to jest taki tv że to w ogóle przestaje mieć znaczenie - ponadto to jest nieduże wygiecie i najpewniej po dwóch dniach zapomnisz o nim w ogóle. ps.8000zł za ks9500 to aż za dobra cena. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Donio 9 Napisano 20 Lipca 2017 Te samsungi ładnie wyglądają ,gdyby nie te odchodzące panele to byłoby super.Poczytalem w sieci i w ks8000 i ks9500 też prędzej czy póżniej potrafi taka tylna ramka się odkleić :/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 20 Lipca 2017 Ramka odchodząca była masowym problemem tylko w serii ks7000. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) 3 minuty temu, Xisiek napisał: Ramka odchodząca była masowym problemem tylko w serii ks7000. W KS8000 też zgłaszano ten problem, na drugim HDTV były wpisy i jakieś zdjęcia mi się przewinęły. Chodziło na pewno o KS8000 na nasz region (bo w sieci jest to o tyle problematyczne, że ludzie UNKS8000 czyli UEKS7000 nazywają KSem 8000 po prostu i się robi zamieszanie). Z tym, że mało tych wpisów było, albo po prostu znacznie więcej KSów 7000 się sprzedało niż 8000 (co by mnie nie dziwiło jakoś bardzo, bo jednak każdy wolał tańszy model, a przez długi czas pisano, że nie warto dopłacać) albo jednak kontrola jakościowa dla modelu wyższego jest lepsza i tylko pojedyncze przypadki problematyczne były. Ja mam tego niżśzego brata czyli UEKS7000 od 8-9 miesięcy i ramka nie odchodzi wcale, nawet zerknąłem z każdej strony teraz przed napisaniem wpisu żeby nie wyszło głupio. Natomiast generalnie no problem był, jest..nie wiem czy to poprawiali w nowej partii czy nie, różne głosy były. To, że u mnie jest OK nie zeruje problemu u innych, którzy go mieli. Nie wiem jak z KS9500 bo czytałem, że jest skręcany i nie powinno być tego problemu, ale już później na żywo go pod tym kątem nie oglądałem. Edytowane 20 Lipca 2017 przez Fjubens 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 20 Lipca 2017 Kurcze praktycznie bylem zdecydowany na B6 55 Nie powiem 65 cali robi wrażenie tym bardziej ze jest to topowy samsung. Pytanie tylko czy ta cena nie jest podejrzanie niska? Pisza że stał 2 tyg w sklepie hmmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 20 Lipca 2017 22 minuty temu, DamianRos napisał: Kurcze praktycznie bylem zdecydowany na B6 55 Nie powiem 65 cali robi wrażenie tym bardziej ze jest to topowy samsung. Pytanie tylko czy ta cena nie jest podejrzanie niska? Pisza że stał 2 tyg w sklepie hmmm... Cena jest niska, ale to co podejrzane dla mnie to nie cena, a czas jaki podają stania w sklepie na ekspozycji. Raczej telewizory tam dłużej przebywają, ale kto wie..może poszły już sztuki z magazynów i ten się tylko ostał i sprzedają taniej żeby już model skreślić całkiem z listy sprzedaży w sklepie. Samsunga KS8000 ciężko mi było tu porównywać z OLEDem, bo OLED wypada po prostu lepiej, ale KS9500 w 65" względem 55" OLEDa to już temat warty dyskusji i wolałbym tę 65" jednak. Był tu użytkownik też który zmieniał KSa 7500 na KSa 9500 i był pod ogromnym wrażeniem przeskoku jakościowego. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 21 Lipca 2017 Nie nie w tym momencie nie biore ks 8000 pod uwagę tylko B6 i ks 9500 w poniedzialek decyzja , ciężko będzie wybrać z 2 2 strony co nie wybiorę będzie wypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Donio 9 Napisano 21 Lipca 2017 9 godzin temu, Xisiek napisał: Ramka odchodząca była masowym problemem tylko w serii ks7000. NIe tylko,w sieci jest masa na anglojęzycznych forach informacji o ramce w modelu ks8000,a w jutubie masa filmików uzytkownikow ks8000 z problemem "panel separation". Jeżeli ks9500 jest skręcany to super i bardzo dobra cena. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 21 Lipca 2017 A to ja się nieprecyzyjnie wypowiedziałem, dzięki za poprawki Chodziło mi o to że problem odchodzenia narożnika pleckow nie dotyczy ver.9500. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 21 Lipca 2017 (edytowane) Słuchajcie dzwoniłem w sprawie samsunga pan powiedzial ze sprzedany ale aukcja dalej wisi Jeżeli sprzedany to dylemat się sam rozwiązał... http://allegro.pl/telewizor-ue65ks9500-curved-ultra-hd-okazja-i6899175216.html#thumb/1 A jednak jest jedna sztuka Edytowane 21 Lipca 2017 przez DamianRos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 21 Lipca 2017 Się nie dziwię taka cena Damian a z jakiej odległości planujecie oglądać? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 21 Lipca 2017 (edytowane) 2,70 -czy te zakrzywienie jest tak samo duże jak w ks 7500 ? Kurcze nie chciał bym pochopnie kupić. Będę chciał go kalibrować u P.Macka który osobiście mi doradził ks 9500 ze wzgledu na te 10 cali które zrobią różnice. Edytowane 21 Lipca 2017 przez DamianRos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Donio 9 Napisano 21 Lipca 2017 BIerz, bo mnie ręka swędzi aby go chapnąć 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 21 Lipca 2017 8 minut temu, DamianRos napisał: 2,70 -czy te zakrzywienie jest tak samo duże jak w ks 7500 ? Kurcze nie chciał bym pochopnie kupić. Będę chciał go kalibrować u P.Macka który osobiście mi doradził ks 9500 ze wzgledu na te 10 cali które zrobią różnice. Powiem tak, te 10 cali robi gigantyczna różnice w wielkości. Obydwa tv to naprawdę wspaniałe panele, jeżeli będziesz bawił się w HDR i konsole - zdecydowanie ks9500, jeżeli głównie zwykły blu-ray - Oleś. Aha Samsung ma lepszą płynność/ostrosc obrazu ruchomego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach