szpaksonus 5 Napisano 14 Września 2017 19 godzin temu, andre126p napisał: Hmm, czekałem na pierwsze opisy od Was, (Nas zwykłych użytkowników) i bardzo ale to bardzo ostudziliście mój zapał co do tego modelu. Nie mogę tego nijak pogodzić z oceną portalu hdtvpolska "bardzo polecamy" Bardzo polecany jest i owszem ale w swojej klasie cenowej, jeżeli przyrównasz go do droższych modeli to już inna ocena by była. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radykalny 0 Napisano 17 Września 2017 Samsung MU7002 jest teraz w cenie ~4500zł. Czy różnica między telewizorami jest warta dopłaty? C70 rozczarował mnie płynnością (smugi za postaciami w szybkich scenach - Netflix) i równomiernością podświetlenia (głównie na planszy 5% szarości). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_Cinek 0 Napisano 19 Września 2017 Witam, U mnie w regione nawet nie mozna tego TV zobaczyc na zywo. Niby ma go Neonet ale jak dzwonilem to ani na sklepach ani na magazynach. Sam szukam TV do 3500PLN i rozwazalem 55 TCL C7006 lub MU6402 od Samsunga. Malo sie znam na TV od strony technicznej a TV glownie ma sluzyc uzytkowi dziennemu. Moze kiedys jakas konsola itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 19 Września 2017 3 godziny temu, Marcin_Cinek napisał: Sam szukam TV do 3500PLN i rozwazalem 55 TCL C7006 lub MU6402 od Samsunga. Samsung to pewniejszy wybór, trzeba tylko przed kupnem upewnić się czy jest tam matryca typu VA a nie dziadowski PLS/IPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 27 Września 2017 Tak się zastanawiam czemu aktualizacje do tych TCL-ów się przesyła przez jakieś osobe trzecie (Marek czy Krzysztof Górski)?http://www.hdtv.com.pl/forum/1410642-post931.html Nie powinny takie rzeczy po prostu na stronie lądować do pobrania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 27 Września 2017 12 minut temu, Fjubens napisał: Tak się zastanawiam czemu aktualizacje do tych TCL-ów się przesyła przez jakieś osobe trzecie (Marek czy Krzysztof Górski)?http://www.hdtv.com.pl/forum/1410642-post931.html Nie powinny takie rzeczy po prostu na stronie lądować do pobrania? Naturalnie, że powinny tego typu rzeczy znaleźć się na oficjalnej stronie producenta. Dystrybucja "szeptana" świadczy albo o braku profesjonalizmu samego TCL, albo o braku autoryzowania tychże aktualizacji przez producenta. PS. Trzeciej ścieżki raczej nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 7 Października 2017 Właśnie pojawił się test Tomasza Chmielewskiego : http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/tcl-55c7006-test.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 7 Października 2017 Hehe. Jak zwykle, producent dał uszkodzony egzemplarz do testów. Stara śpiewka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 7 Października 2017 (edytowane) Co to jest gniazdo CICAM? Ja znam gniazdo CI na moduł CAM. A na 100% jest to gniazdo na moduł CI+. I nie jest to literówka bo umieszczono to dwa razy. Ja myslałem, że testerzy mają jako takie pojęcie o technice . CI = common interface CAM = conditional access module Edytowane 7 Października 2017 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 7 Października 2017 (edytowane) Jaki tam uszkodzony egzemplarz, to jest zwyczajnie typowa jakość (jej brak) TCL. PS. Test ostrości dokładnie pokazuje to o czym pisane było w naszym portalowym teście - ostrość obrazu ruchomego zwyczajnie nie istnieje na tym tv. Edytowane 7 Października 2017 przez Xisiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Denail 0 Napisano 27 Października 2017 Witam wszystkich jako że nie jestem za bardzo biegł w forach, oraz specem do telewizorów, to na wstępie proszę o wyrozumiałość Zakupiłem własnie polecany telewizor 55 cali, pierwsze wrażenie po wyciągnięciu z pudelka - super ładnie się prezentuje. Włączenie go już w pieszych krokach konfiguracji, zauważyłem jakieś dziwne przejaśnienia w rogach oraz na środku ekranu. Wcześniej czytając wpisy z waszego forum lub innego (obecnie nie pamiętam) natkałem się na czarne zdjęcie z białym krzyżem umieszczonym centralnie. Zgrałem go na pena i wyświetliłem na telewizorze. Jak się okazało moje pierwsze spostrzeżenia były trafne, ewidentnie w rogach i na samy środku są widoczna białe przejaśnienia. Załączam dwa zdjęcia wykonane telefonem. Pytanie czym są te białe przejaśnienia? Każde sugestie co i jak ewentualnie jeszcze można przetestować, chętnie wysłucham i spróbuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 28 Października 2017 To jest clouding, czyli wada nierównomiernego podświetlenia. Dość często pojawia się w tanich tv, szczególnie tych mniej uznanych producentów, choć i w droższy tv też się od czasu do czasu pojawia. Sztukę z takim "potworkiem" na samym środku warto czym prędzej oddać sprzedawcy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Denail 0 Napisano 28 Października 2017 1 hour ago, Xisiek said: To jest clouding, czyli wada nierównomiernego podświetlenia. Dość często pojawia się w tanich tv, szczególnie tych mniej uznanych producentów, choć i w droższy tv też się od czasu do czasu pojawia. Sztukę z takim "potworkiem" na samym środku warto czym prędzej oddać sprzedawcy. Xisiek dzięki za szybką odpowiedź, problem już zgłoszony do Saturna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Denail 0 Napisano 28 Października 2017 Nie wiem czy to normalne, ale dziś wieczorem, po prawie całym dniu użytkowania TV, obraz się poprawił. Sama jasna plama w centrum ekranu, wcześniej zmieniła ubarwienie na bardziej czerwonawe. Obecnie jest ledwo widoczna, zależy pod jakim kontem się patrzy na ekran. Załączam zdjęcia. Ktoś potrafi takie zjawisko wytłumaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 29 Października 2017 Poszukaj wpisów nt. "masowania matrycy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Denail 0 Napisano 29 Października 2017 10 hours ago, pawelll said: Poszukaj wpisów nt. "masowania matrycy" Pawell - dzięki za info, sprobóje wieczorem - jakieś sugestie jakiego typu scierki lub materiału użyć do masowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 29 Października 2017 Nie ćwiczyłem tematu, znam go tylko z teorii czyli z forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Denail 0 Napisano 29 Października 2017 29 minutes ago, pawelll said: Nie ćwiczyłem tematu, znam go tylko z teorii czyli z forum. Ok, poGoogluje Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 29 Października 2017 Co się poprawiło? Mniejszy krzyżyk, a TCL przyciemnił sobie automatycznie podświetlenie stąd kłopot mniej widoczny. Ale tv nadal jest tak samo uwalony jak był. 1 godzinę temu, Denail napisał: Pawell - dzięki za info, sprobóje wieczorem - jakieś sugestie jakiego typu scierki lub materiału użyć do masowania? Masowanie jest dobre jak plecy bolą a nie do "naprawiania" tv. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Denail 0 Napisano 29 Października 2017 48 minutes ago, Xisiek said: Co się poprawiło? Mniejszy krzyżyk, a TCL przyciemnił sobie automatycznie podświetlenie stąd kłopot mniej widoczny. Ale tv nadal jest tak samo uwalony jak był. Masowanie jest dobre jak plecy bolą a nie do "naprawiania" tv. Celowo zmniejszylem samo zdjęcie, bo biel krzyża, przysłaniała defekt. Zmieniałem wszystkie możliwe opcje obrazu, i na każdym jego widoczność była mniejsza. Sam Saturn jeszcze się nie odezwał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakub_a 0 Napisano 30 Października 2017 Ten model, wygląda na to, nie ma równego podświetlenia. Poniżej zdjęcie mojego egz. Test na rtings.com też podobnie pokazuje tą niedoskonałość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 1 Listopada 2017 Dnia 29.10.2017 o 14:47, Denail napisał: Celowo zmniejszylem samo zdjęcie, bo biel krzyża, przysłaniała defekt. Zmieniałem wszystkie możliwe opcje obrazu, i na każdym jego widoczność była mniejsza. Sam Saturn jeszcze się nie odezwał. Na zdjęciu, które wkleiles jako drugie krzyżyk jest mniejszy, dlatego tak jak było wspominane clouding się zmniejszył. To nie są czary - tak działa dynamiczne podświetlenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz_K 18 Napisano 2 Listopada 2017 Ten model, wygląda na to, nie ma równego podświetlenia. Poniżej zdjęcie mojego egz. Test na rtings.com też podobnie pokazuje tą niedoskonałość. Ile masz cali?Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakub_a 0 Napisano 3 Listopada 2017 ”65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz_K 18 Napisano 3 Listopada 2017 ”65 Szczerze mówiąc dziwią mnie te smugi, oglądałem ten telewizor i nie spotkałem się z taką nierównomiernością. Proponuję napisać do Macieja, który ten telewizor testował. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach