Skocz do zawartości
Maciej Koper

TCL C70 TEST (U55C7006) - ofensywa ze strony chińskiego gracza?

Rekomendowane odpowiedzi

Z przyjemnością informujemy, że doczekaliśmy się oficjalnego potwierdzenia wejścia serii C70 na sklepy Saturn i Media Markt. My również czekaliśmy na ten moment. 5 września mogą Panowie udać się do sklepu i obejrzeć długo oczekiwany model, życzymy miłego popołudnia Zespół TCL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Fjubens napisał:

Teoretycznie jak do Saturna wchodzi to do MM też powinien, bo to jeden właściciel. Może MM masz u siebie w mieście?

Media Markt jest, więc czekam z pendrivem w ręku do 5 września :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Telewizor pojawił się również w Komputroniku, ale na stronie jedyna dostępna lokalizacja to magazyn centralny pod Poznaniem. Cena 3k za 49", 3,5k za 55".

Czy ten telewizor będzie bardzo odstawał od MU7002? Bo Samsung w promocji jest do dzisiaj za 3600zł w MM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden TCL nie wejdzie do MM/S = MSH niemiecka dystrybucja w Polsce.

Niech ktoś poda link do komunikatu TCL o wejściu z C00x do sieci MSH od 5 września. 

Podoba mi się akcja z txt-em niby przedstawiciela TCL na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trudno się wszystko czyta i w teorii teścik bardzo fajny ale czy TLC C70 55" czy PHILIPS 55PUS7101/12 albo może jest inny konkurent warty porównania do ~3500zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze myślę nad modelem TCL 55P6046, kilka stów tańszy od C70. Matryca VA, ale HDR nieporozumienie. U mnie tylko do ps4 pro.
W salonie mam Philipsa 55PUS6561 i złego słowa nie mogę powiedzieć, chyba że za mało wymagający jestem.
@up zauważ, że test na rtings jest modelu C80.

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

75" ma na 100% 120Hz z suwakami ; ) Dzisiaj potwierdzone na IFIE u źródła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Gmeru napisał:

A jaka jest cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Auchan pojawiły sie telewizory TCL.

Cenowo super wychodzi U60P6046 za 2999 pln.

W sumie dobra cena jak za 60 cali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 31.08.2017 o 14:26, 2015 napisał:

Żaden TCL nie wejdzie do MM/S = MSH niemiecka dystrybucja w Polsce.

Niech ktoś poda link do komunikatu TCL o wejściu z C00x do sieci MSH od 5 września. 

Podoba mi się akcja z txt-em niby przedstawiciela TCL na forum.

Nie bardzo rozumiem o czym piszesz. Przecież TV TCL od dawna są w ofercie MM.

https://mediamarkt.pl/search?query[menu_item]=&query[querystring]=tcl

Edytowane przez pawelll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowa o c70 te starsze dawno są w MM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 31.08.2017 o 19:27, Gmeru napisał:

czyli do plusów z testu należy dodać do wersji 75 cali - 12- hz matrycę i upłynniacz. więc przy cenie 11 tysięcy złotych jest praktycznie bezkonkurencyjny czy też się mylę. No jedyne zagrożenie w tej cenie to Sony ex 8595 / aktualnie w RTV AGD - 11.500/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Egooo napisał:

Mowa o c70 te starsze dawno są w MM

Kolega napisał "żaden TCL". Jaki model miał na myśłi- nie wiem. Napisał co napisał. Żaden to żaden.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia ‎2017‎-‎08‎-‎30 o 18:22, Egooo napisał:

Od 5 września mają być w marketach Saturn i reszcie tak podała oficjalną stroną TCL 

To już jutro.

Twierdzę, że C7xxx w tych cenach nie wejdzie do MSH DE/PL. Prośba o link cytatu do komunikatu oficjalnego TCL nie ma rezonu. Dziwne to. MSH musi dopisać jakieś 1 500 pln do ceny by nie załamać rynku SAMSUNG/LG/SONY. Pisałem już o tym.

Może tak lokalni, polscy dealerzy zgłoszą się do dystrybucji TCL o dostawy Cxxx. To szansa dla małych i lokalnych firm na sukces finansowy. Jeżeli w moim Wieliszewie (lokalny salon RTV) 55" TCL będzie tańszy o 1 500 zeta od oferty MSH to ja to będę polecał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy telewizor TCL c70 posiada wyjście optyczne? Umożliwiające podłączenie soundbar po kablu optycznym

Wysłane z mojego STH100-2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem na fb oficjalnym profilu taka informację

Screenshot_20170904-150610.thumb.png.7de38804e9d7fcc7b4423cd50cee5454.png

Edytowane przez xpsajtexx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z testu:
"60Hz matryca TCL C70 nie posiada jakiegokolwiek systemu upłynniacza, toteż filmy oddawane są ze swoją naturalną, źródłową płynnością. Te nagrywane w 24 klatkach cechują się skokowym (kinowym) obrazem, zaś transmisje sportowe mają tendencję do smużenia."

Janunio (2015) ma nieco inną opinię od Waszej. :P
"
Upłynniacz na matrycy 50 Hz to wielki KIT !!! 
Ciekawe kiedy to ma być dopisanie klatek z sygnału 1080i/50Hz na sygnał 1080/50p. Czyli dostawa AV 50i i zmiana na 50p. CZARY MARY ...

Pojawia się teraz wiele nowych txt o smużeniu piłki (ogon sputnika). Obecne matryce są całkowicie wolne od efektu smużenia. To cecha pierwszych z lat 70-tych monitorów LCD. Dziś rodzice wstawiają je dzieciom lub wnukom. A gimbusy piszą co widzą ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie bym wszedł w polemikę, ale musiałbym przeczytać przekład powyższego tekstu na polski...

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam sie, ze nie jest to  kwestia kompetencji jezykowej, tylko "wyzszego" stanu swiadomosci.  

Jak mowia poeci ludowi - bez flaszki nie ugryziesz.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test Kopra/Gmeru naucza czytelnika, że TCL model C70 nie ma upłynniacza ale forum lansuje inne (PANASONIC/SONY) TV 50 Hz, które podobno świetnie upłynniają.

Powstaje pytanie: Czy da się na panelu 50 Hz cokolwiek upłynniać ? Dodatkowo powstaje kolejne pytanie: dla jakich klatkarzy 24/25/30. 

Więc reaguję: 
[1] "Upłynniacz na matrycy 50 Hz to wielki KIT !!! 

[2] Sprawa smużenia prowadzi do kontrowersji:
"Pojawia się teraz wiele nowych tekstów o smużeniu piłki (ogon sputnika).

Piszę więc: obecne matryce są całkowicie wolne od tak postrzeganego (przez Kowalskiego) efektu smużenia. To cecha pierwszych LCD w biurach z lat 70-tych monitorów LCD.

Dziś smużenie jest mylone z problemem utraty ostrości połaci ekranu reprodukującego zdarzenie. Gdy oglądamy zdarzenie piłkarskie to patrzymy na głównych aktorów. Tymczasem widownia czy trawa się rozjeżdża. 

Proszę o mniej pseudo naukowych wypocin a więcej treści dla widza VIDEO/TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mamy na prywatnym FaceBooku kilka wpisów, tekstów o tym, że jakaś niemiecka sieć w Polsce ma sprzedawać TCL C7000 (To Co Lubisz). Jest godzina 16.oo i nic. Może jutro się uda.  Oby nie ... Bo dopiszą 1 500 zeta do ceny.  

Wolę jak polscy mali dystrybutorzy będą sprzedawać atrakcyjny cenowo produkt z Chin, produkowany w Szczecinie (Polska), niż jakiś niemiecki Gigant MSH. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak nie bedzie mi dane obejrzec tego tv na zywo w Rzeszowie...d0f3b0aaca553a8dd6a147753e94fbdf.jpg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi