Egooo 2 Napisano 30 Sierpnia 2017 Z przyjemnością informujemy, że doczekaliśmy się oficjalnego potwierdzenia wejścia serii C70 na sklepy Saturn i Media Markt. My również czekaliśmy na ten moment. 5 września mogą Panowie udać się do sklepu i obejrzeć długo oczekiwany model, życzymy miłego popołudnia Zespół TCL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Deetry 6 Napisano 30 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, Fjubens napisał: Teoretycznie jak do Saturna wchodzi to do MM też powinien, bo to jeden właściciel. Może MM masz u siebie w mieście? Media Markt jest, więc czekam z pendrivem w ręku do 5 września Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antonio12 0 Napisano 31 Sierpnia 2017 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Telewizor pojawił się również w Komputroniku, ale na stronie jedyna dostępna lokalizacja to magazyn centralny pod Poznaniem. Cena 3k za 49", 3,5k za 55". Czy ten telewizor będzie bardzo odstawał od MU7002? Bo Samsung w promocji jest do dzisiaj za 3600zł w MM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 31 Sierpnia 2017 Żaden TCL nie wejdzie do MM/S = MSH niemiecka dystrybucja w Polsce. Niech ktoś poda link do komunikatu TCL o wejściu z C00x do sieci MSH od 5 września. Podoba mi się akcja z txt-em niby przedstawiciela TCL na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L4s3c7k4 0 Napisano 31 Sierpnia 2017 trudno się wszystko czyta i w teorii teścik bardzo fajny ale czy TLC C70 55" czy PHILIPS 55PUS7101/12 albo może jest inny konkurent warty porównania do ~3500zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xpsajtexx 4 Napisano 31 Sierpnia 2017 Ja jeszcze myślę nad modelem TCL 55P6046, kilka stów tańszy od C70. Matryca VA, ale HDR nieporozumienie. U mnie tylko do ps4 pro.W salonie mam Philipsa 55PUS6561 i złego słowa nie mogę powiedzieć, chyba że za mało wymagający jestem.@up zauważ, że test na rtings jest modelu C80. Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 31 Sierpnia 2017 75" ma na 100% 120Hz z suwakami ; ) Dzisiaj potwierdzone na IFIE u źródła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szpaksonus 5 Napisano 31 Sierpnia 2017 2 godziny temu, Gmeru napisał: 75" ma na 100% 120Hz z suwakami ; ) Dzisiaj potwierdzone na IFIE u źródła. A jaka jest cena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bikerus 7 Napisano 2 Września 2017 W Auchan pojawiły sie telewizory TCL. Cenowo super wychodzi U60P6046 za 2999 pln. W sumie dobra cena jak za 60 cali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 2 Września 2017 (edytowane) Dnia 31.08.2017 o 14:26, 2015 napisał: Żaden TCL nie wejdzie do MM/S = MSH niemiecka dystrybucja w Polsce. Niech ktoś poda link do komunikatu TCL o wejściu z C00x do sieci MSH od 5 września. Podoba mi się akcja z txt-em niby przedstawiciela TCL na forum. Nie bardzo rozumiem o czym piszesz. Przecież TV TCL od dawna są w ofercie MM. https://mediamarkt.pl/search?query[menu_item]=&query[querystring]=tcl Edytowane 2 Września 2017 przez pawelll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Egooo 2 Napisano 3 Września 2017 Mowa o c70 te starsze dawno są w MM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawcho 18 Napisano 3 Września 2017 Dnia 31.08.2017 o 19:27, Gmeru napisał: 75" ma na 100% 120Hz z suwakami ; ) Dzisiaj potwierdzone na IFIE u źródła. czyli do plusów z testu należy dodać do wersji 75 cali - 12- hz matrycę i upłynniacz. więc przy cenie 11 tysięcy złotych jest praktycznie bezkonkurencyjny czy też się mylę. No jedyne zagrożenie w tej cenie to Sony ex 8595 / aktualnie w RTV AGD - 11.500/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 3 Września 2017 7 godzin temu, Egooo napisał: Mowa o c70 te starsze dawno są w MM Kolega napisał "żaden TCL". Jaki model miał na myśłi- nie wiem. Napisał co napisał. Żaden to żaden. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 4 Września 2017 Dnia 2017-08-30 o 18:22, Egooo napisał: Od 5 września mają być w marketach Saturn i reszcie tak podała oficjalną stroną TCL To już jutro. Twierdzę, że C7xxx w tych cenach nie wejdzie do MSH DE/PL. Prośba o link cytatu do komunikatu oficjalnego TCL nie ma rezonu. Dziwne to. MSH musi dopisać jakieś 1 500 pln do ceny by nie załamać rynku SAMSUNG/LG/SONY. Pisałem już o tym. Może tak lokalni, polscy dealerzy zgłoszą się do dystrybucji TCL o dostawy Cxxx. To szansa dla małych i lokalnych firm na sukces finansowy. Jeżeli w moim Wieliszewie (lokalny salon RTV) 55" TCL będzie tańszy o 1 500 zeta od oferty MSH to ja to będę polecał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kAosPOLSKA 0 Napisano 4 Września 2017 Czy telewizor TCL c70 posiada wyjście optyczne? Umożliwiające podłączenie soundbar po kablu optycznymWysłane z mojego STH100-2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
red_spider 1 Napisano 4 Września 2017 Ma wyjście optyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krys999 1 Napisano 4 Września 2017 (edytowane) Z Facebook TCL Polska Edytowane 4 Września 2017 przez krys999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xpsajtexx 4 Napisano 4 Września 2017 (edytowane) Znalazłem na fb oficjalnym profilu taka informację Edytowane 4 Września 2017 przez xpsajtexx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 4 Września 2017 Z testu: "60Hz matryca TCL C70 nie posiada jakiegokolwiek systemu upłynniacza, toteż filmy oddawane są ze swoją naturalną, źródłową płynnością. Te nagrywane w 24 klatkach cechują się skokowym (kinowym) obrazem, zaś transmisje sportowe mają tendencję do smużenia." Janunio (2015) ma nieco inną opinię od Waszej. "Upłynniacz na matrycy 50 Hz to wielki KIT !!! Ciekawe kiedy to ma być dopisanie klatek z sygnału 1080i/50Hz na sygnał 1080/50p. Czyli dostawa AV 50i i zmiana na 50p. CZARY MARY ...Pojawia się teraz wiele nowych txt o smużeniu piłki (ogon sputnika). Obecne matryce są całkowicie wolne od efektu smużenia. To cecha pierwszych z lat 70-tych monitorów LCD. Dziś rodzice wstawiają je dzieciom lub wnukom. A gimbusy piszą co widzą ..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 4 Września 2017 Chętnie bym wszedł w polemikę, ale musiałbym przeczytać przekład powyższego tekstu na polski... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 5 Września 2017 Obawiam sie, ze nie jest to kwestia kompetencji jezykowej, tylko "wyzszego" stanu swiadomosci. Jak mowia poeci ludowi - bez flaszki nie ugryziesz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 5 Września 2017 Test Kopra/Gmeru naucza czytelnika, że TCL model C70 nie ma upłynniacza ale forum lansuje inne (PANASONIC/SONY) TV 50 Hz, które podobno świetnie upłynniają. Powstaje pytanie: Czy da się na panelu 50 Hz cokolwiek upłynniać ? Dodatkowo powstaje kolejne pytanie: dla jakich klatkarzy 24/25/30. Więc reaguję: [1] "Upłynniacz na matrycy 50 Hz to wielki KIT !!! [2] Sprawa smużenia prowadzi do kontrowersji:"Pojawia się teraz wiele nowych tekstów o smużeniu piłki (ogon sputnika). Piszę więc: obecne matryce są całkowicie wolne od tak postrzeganego (przez Kowalskiego) efektu smużenia. To cecha pierwszych LCD w biurach z lat 70-tych monitorów LCD. Dziś smużenie jest mylone z problemem utraty ostrości połaci ekranu reprodukującego zdarzenie. Gdy oglądamy zdarzenie piłkarskie to patrzymy na głównych aktorów. Tymczasem widownia czy trawa się rozjeżdża. Proszę o mniej pseudo naukowych wypocin a więcej treści dla widza VIDEO/TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 5 Września 2017 No i mamy na prywatnym FaceBooku kilka wpisów, tekstów o tym, że jakaś niemiecka sieć w Polsce ma sprzedawać TCL C7000 (To Co Lubisz). Jest godzina 16.oo i nic. Może jutro się uda. Oby nie ... Bo dopiszą 1 500 zeta do ceny. Wolę jak polscy mali dystrybutorzy będą sprzedawać atrakcyjny cenowo produkt z Chin, produkowany w Szczecinie (Polska), niż jakiś niemiecki Gigant MSH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Deetry 6 Napisano 5 Września 2017 Chyba jednak nie bedzie mi dane obejrzec tego tv na zywo w Rzeszowie...Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szpaksonus 5 Napisano 5 Września 2017 Nadal nie widać nigdzie w ofercie 75" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach