Xisiek 1 688 Napisano 2 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, Deetry napisał: Z ciekawosci napisalem do TCL na facebooku w sprawie c70. Cytuje: ''Telewizory z serii C70 zostały już wyprodukowane, teraz czekamy na zgodę sklepów Media Markt i Saturn do wprowadzenia ich na polski rynek, miłego dnia Zespół TCL". Hmm, albo to jest bajka albo w TCL robią na odwrót. Przecież najpierw się coś kontraktuje a potem wypuszcza na linie, aby nie obudzić się z przysłowiową ręką w nocniku. Chyba, że mamy tu opcje, pierwszych dostaw z problemami i siec odmówiła odbioru zakontraktowanych dostaw.Tak czy siak ciekawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaXeN 66 Napisano 2 Sierpnia 2017 Dnia 1.08.2017 o 21:44, 2015 napisał: Dystrybucja towaru a sprzedaż towaru (TV) to są zupełnie oddzielne kategorie sztuki. Silny stereotyp panuje. Cześć Kiki/Locoloco Krzysztofie - ależ aktywny jak zawsze Urlop widać posłużył. Dnia 1.08.2017 o 21:44, 2015 napisał: Sytuacja bardzo ciekawa. To do kiedy masz TCL-a na wyłączność skoro już tak często tu zaglądasz - zdradzisz nam? Od cała tajemnica braku w sieciówkach i tak szeroko zakrojonej "reklamy" na HDTV.com...Taki prezent od TCL za wciskanie wcześniejszych serii S78 i S79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 3 Sierpnia 2017 6 godzin temu, MaXeN napisał: Cześć Kiki/Locoloco Krzysztofie - ależ aktywny jak zawsze Urlop widać posłużył. To do kiedy masz TCL-a na wyłączność skoro już tak często tu zaglądasz - zdradzisz nam? Od cała tajemnica braku w sieciówkach i tak szeroko zakrojonej "reklamy" na HDTV.com...Taki prezent od TCL za wciskanie wcześniejszych serii S78 i S79 2015 to akurat 'Janunio' (Audiostereo) oraz 'Bluray' (HDTV), ten od wpisów o tym, że Philips 6561 jest najlepszym telewizorem i że z Niemiec przyjeżdżają do Polski po ten model, bo tam już brakuje kolejnych sztuk. Chociaż patrząc na jego wpisy na Audiostereo to jest niewlele lepiej niż w przypadku Kikiego...: Btw. Z tą kalibracją przez maila, telefon czy co tam jeszcze to już mi ręce opadają.. http://www.hdtv.com.pl/forum/1398409-post4.html http://imgur.com/aNNo8ZW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC 331 Napisano 3 Sierpnia 2017 Największy burdel na forum robią starsze osoby jak pmcomp, janunio 2015 czy kiki. Ludzie, idźcie już na emeryturę i dajcie żyć młodym i prężnym umiejącym posługiwać się normalnym językiem i nie zaczepiającym na każdym kroku. Wasz czas już minął. Coś jak w obecnej polityce. A mówią, że starsza osoba to poważna i dająca przykład. Forum dobitnie pokazuje kto ma największe problemy i komu się najbardziej nudzi na starość. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stachuu0 9 Napisano 3 Sierpnia 2017 6 minut temu, MarcinC napisał: Największy burdel na forum robią starsze osoby jak pmcomp, janunio 2015 czy kiki. Ludzie, idźcie już na emeryturę i dajcie żyć młodym i prężnym umiejącym posługiwać się normalnym językiem i nie zaczepiającym na każdym kroku. Wasz czas już minął. Coś jak w obecnej polityce. A mówią, że starsza osoba to poważna i dająca przykład. Forum dobitnie pokazuje kto ma największe problemy i komu się najbardziej nudzi na starość. Az mi się skojarzyło nagranie z YouTube'a - super partia. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 495 Napisano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) 12 minut temu, MarcinC napisał: Największy burdel na forum robią starsze osoby jak pmcomp, janunio 2015 czy kiki. Ludzie, idźcie już na emeryturę i dajcie żyć młodym i prężnym umiejącym posługiwać się normalnym językiem i nie zaczepiającym na każdym kroku. Wasz czas już minął. Coś jak w obecnej polityce. A mówią, że starsza osoba to poważna i dająca przykład. Forum dobitnie pokazuje kto ma największe problemy i komu się najbardziej nudzi na starość. Prężny? He, he, he, he. A żyj sobie, ja ci nie wróg. Wiadomym jest że należysz do klubu moich fanbojów. Największy burdel robią hejterzy tacy jak ty. Nie mając kompletnie nic do powiedzenia w tematach merytorycznych. Wystarczy przejrzeć twoje posty. Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 3 Sierpnia 2017 E tam, pmcomp trochę zadziorny jest ale fajnie pisze. Janunio to z księżyca się urwał a o górskim, to się nawet nie będę wypowiadał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
red_spider 1 Napisano 3 Sierpnia 2017 Informacja z Neo24, że termin dostawy telewizorów nie został potwierdzony przez dystrybutora... moje zamówienie anulowali bo nie mają pojęcia kiedy ten tv będzie u nich dostępny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) 13 minut temu, red_spider napisał: Informacja z Neo24, że termin dostawy telewizorów nie został potwierdzony przez dystrybutora... moje zamówienie anulowali bo nie mają pojęcia kiedy ten tv będzie u nich dostępny. Ehh, a miało być 5% rynku ... Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez Xisiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 3 Sierpnia 2017 28 minut temu, Xisiek napisał: Ehh, a miało być 5% rynku ... Może Kiki tyle nabije. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 495 Napisano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Xisiek napisał: Ehh, a miało być 5% rynku ... Na 5% udziału w rynku, na ogromnie trudnym dziś rynku RTV/AGD to ... trzeba umieć zapracować . W dzisiejszych czasach za dwa lata plus dobre produkty, świetna cena i znakomita obsługa klientów i serwis. Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbert120 7 Napisano 3 Sierpnia 2017 Jak małe dzieci ... ehhh panowie to zmieńcię markę i po kłopocie . Jak te przekupy na rynku hehehe . Pozdro Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 3 Sierpnia 2017 Norbert ale to przecież nie nasza wina, że chłopcy z TCLu mają bałagan i opowiadają intrygujące historie o wielokrotnym zwiększeniu sprzedaży, podczas kiedy nie potrafią nawet wprowadzić produktu w terminie na "masową" skalę do sieci elektromarketow Poza tym budowanie pozycji powaznej marki nie może się opierać na dystrybucji via jeden sklepik wysylkowy o mocno dyskusyjnej wiarygodność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakub_a 0 Napisano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Quote z pewnością nie warto wchodzić w tryb przestrzeni barw „użytkownik”. Jeśli ktoś otrzymał taką kalibrację, to z pewnością nie jest ona optymalna. Jakie jest zatem sugerowane ustawienie? "Native" ? Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez jakub_a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 3 Sierpnia 2017 TCL jest mocno blokowany w PL. Wejście na "półkę" MSH kosztuje dużo. Bardzo dużo. Pisałem wcześniej, że takie parametry TV VA (by SAMSUNG) w takich cenach demontuje rynek PL. TCL znalazło obejście tej sytuacji. W Olsztynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pepka 15 Napisano 3 Sierpnia 2017 A no znalazło. Tyle, że MSH w Polsce dziennie sprzedałoby pewnie więcej niż Loco przez pół roku ;-). Może im taki układ pasuje... mniej reklamacji do rozpatrzenia ;-). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 3 Sierpnia 2017 No ale wtedy 5% to mogą zobaczyć na etykiecie od piwa, co najwyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 3 Sierpnia 2017 11 minut temu, raf7705 napisał: No ale wtedy 5% to mogą zobaczyć na etykiecie od piwa, co najwyżej Już kiedyś w podobnym tonie pisałem, ale jeśli faktycznie skończy się tym, że TCL C70 nie wejdzie do MM/Saturn, a w pozostałych marketach również się nie pojawi albo tylko w kilku sieciach to kampania reklamowa Kikiego będzie większa na wszelakich forach o tematyce TV niż kiedykolwiek wcześniej. Podrzucam garść haseł, które będzie można użyć przedstawiając produkt, jako, że pewnie Pan Krzysztof czyta te forum: "Obraz tak płynny jak nigdy wcześniej" "Sport jeszcze nigdy nie był piękniejszy" "Poczuj się jak na stadionie Wembley (ewentualnie jak widać, że patriota to zmiana hasła na: "...jak na Narodowym") "Głośniki JBL pozwolą Ci poczuć magię każdego dźwięku" 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 3 Sierpnia 2017 3 godziny temu, 2015 napisał: TCL jest mocno blokowany w PL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 3 Sierpnia 2017 Zapomniałem dokleić jeszcze jednej informacji do poprzedniego posta o płynności. TCL C70 pomimo 60Hz matrycy potrafi odtwarzać filmy (24Hz) ze swoją źródłową płynnością. Oznacza to, że nie jest wprowadzany dodatkowy judder jak bywa to w niedrogich modelach. Oczywiście filmy nadal płynne nie są, bo taka natura 24 fps materiału, ale przynajmniej nie ma efektu "cofania się" ruchu. Na poniższym gifie widać jak to wygląda w spowolnionym tempie. Widać też, że nie ma miejsca jakakolwiek interpolacja ruchu. 6 godzin temu, jakub_a napisał: Jakie jest zatem sugerowane ustawienie? "Native" ? Nie, to trzecie. "Auto" jeśli dobrze pamiętam. Dnia 2.08.2017 o 10:11, BrinX napisał: Aktualnie mam Panasonica 42ST50 i jest ok jesli chodzi o jakość obrazu. Jak ten TCL ma sie do Panasa? Głownie chodzi o reprodukcje kolorów. Zastanawiam sie nad zmianą TV na 55 cali i myślałem o tym TV. Głownie Netflix/Showmax/Amazon Video przez Nvidia Shield TV Na pewno będziesz rozczarowany kątami widzenia i być może płynnością. Reszta walorów na plus TCL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 3 Sierpnia 2017 2 godziny temu, Fjubens napisał: "Poczuj się jak na stadionie Wembley (ewentualnie jak widać, że patriota to zmiana hasła na: "...jak na Narodowym") Mi osobiście pasuje ten patriotyczny wariant: "Te CE eL C70 Dżej Bi eL - poczuj się jak na Narodowym" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fixer45 0 Napisano 5 Sierpnia 2017 Wczoraj byłem w euro agd i były ulotki z tcl c70 ale nie pytałem o nic więcej sprzedawcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 5 Sierpnia 2017 Powtarzam mój prosty txt o TCL: " TCL jest mocno blokowany. Wejście na polską "półkę" niemieckich sieci sprzedażowych MSH ( u nas to Media Markt i SATURN) kosztuje dużo. Bardzo dużo. "\\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 5 Sierpnia 2017 nie ma efektu "cofania się" ruchu. To nowość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gugala.marcin 12 Napisano 6 Sierpnia 2017 Kiki na swoim forum zapowiedział że zrobi filmiki w celu pokazania/udowodnienia jak ten tv bardzo dobrze sprawuje się w sporcie, następnie nagrał te filmiki i wystawił je do oceny (to i pewnie je przejrzał jak się nagrały) będąc pewnym swego, więc widocznie uznał że te filmiki w jego mniemaniu udowadniają że ten tv bardzo dobrze sprawuje się w sporcie. Ja od razu zobaczyłem że na tych filmikach latają po dwie lub więcej piłek a piłkarze mają po dwie głowy i trzy nogi w niektórych momentach itp. Więc chyba logiczne że wypreparowałem te konkretne momenty aby pokazać że nie wygląda to dobrze bardzo delikatnie mówiąc. Zajrzałem na forum, źeby zobaczyć co tam ciekawego w temacie TCLa słychać a tu znowu o Kikim tylko Chyba najrozsądniej byłoby umówić się, źe spuszczamy kurtynę milczenia na tego pana i jego wymysły, bo z forum technologicznego robi się niepotrzebnie forum plotkarskie Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach