Łukasz Paweł 1 Napisano 9 Listopada 2017 Juz druga osoba sie 'nacieła' , wypadałoby zglosic to gdzies ? a tak btw jest http://allegro.pl/lg-oled55c7v-i7031376510.html c7 za 6950zl tylko ze z mall.pl - ktos ma jakies doswiadczenia ? I jeszcze takie pytanko ktos wie jak sprawdzic ilosc godzin przepracowanych na Lg ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sethh1 0 Napisano 9 Listopada 2017 Niby był zapakowany firmowo - przeźroczysta taśma na górze i dwie plastikowe białe taśmy pionowo - ale to nie problem drugi raz tak zapakować nie pozostawiając śladu... Na zdjęciu kolegi kilka postów wcześniej też widzę tą naklejkę 4k/HDR, której nie powinno być na tym modelu i której nie było na tv kupionym w MM... Na stronie internetowej Neo nie ma dzisiaj oledów od LG nawet w normalnej cenie... No nie chce mi się wierzyć w takie zbiegi okoliczności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plast 144 Napisano 9 Listopada 2017 49 minutes ago, Łukasz Paweł said: I jeszcze takie pytanko ktos wie jak sprawdzic ilosc godzin przepracowanych na Lg ? Musiałbyś wejść do menu serwisowego, czyli mieć pilota, który to potrafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hoadongtien 0 Napisano 9 Listopada 2017 I am impressed by the information that you have on this blog. It shows how well you understand this subject. The Hippopotamus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hindus3d 3 Napisano 9 Listopada 2017 a jak to jest z tymi zdechłymi pixelami w oledach - mówie tutaj akurat o A7 - jak uda mi się kupić bez martwych pikseli to mimo to istnieje duża szansa że pojawią się one później ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
efel 1 395 Napisano 9 Listopada 2017 13 minut temu, hindus3d napisał: a jak to jest z tymi zdechłymi pixelami w oledach - mówie tutaj akurat o A7 - jak uda mi się kupić bez martwych pikseli to mimo to istnieje duża szansa że pojawią się one później ? Taka sama szansa jak w innych TV LCD, czyli raczej mała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 9 Listopada 2017 (edytowane) Najlepiej byłoby aby każda osoba w przypadku odesłania egzemplarza z padniętymi pixelami, spisała sobie numer seryjny takiego egzemplarza i potem podawała go na forum, aby każdy nowy zamawiający mógł go sobie odpowiednio wcześniej zapisać na kartce i potem przy odbiorze mógł się od razu zorientować czy ten egzemplarz przypadniem nie znajduje się na liście trefnych egzemplarzy z padniętymi pixelami. W związku z tym apeluję o stworzenie publicznej listy numerów seryjnych trefnych egzemplarzy z dokładnym opisem zauważonych konkretnych wad danego egzemplarza, a w ogóle to przydałby się taki temat dla tv wszystkich marek. Edytowane 9 Listopada 2017 przez mmpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyhoo24 0 Napisano 9 Listopada 2017 a7 zamówiony z mediaexpert, ze zwrotem lg około 4400. Pytanie do posiadaczy: czy można go powiesić, gdzieś rzuciło mi się że oledy tylko stoją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbysok 0 Napisano 9 Listopada 2017 17 godzin temu, Xisiek napisał: Czy naprawdę kolegów nie dziwi fakt, że solidne LCD w tym rozmiarze kosztuje więcej. Nie zastanawia Was to? A jakie konkretnie modele LCD byłyby lepsze w tym przedziale cenowym? lub niższym Potrzebuję kupić tv właściwie tylko i wyłącznie do oglądania telewizji wiadomości, bajki, sport, Animal, NG, Discovery. I Full HD mi w zupełności wystarczy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plast 144 Napisano 9 Listopada 2017 26 minutes ago, krzyhoo24 said: a7 zamówiony z mediaexpert, ze zwrotem lg około 4400. Pytanie do posiadaczy: czy można go powiesić, gdzieś rzuciło mi się że oledy tylko stoją. Oczywiście, że można powiesić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 9 Listopada 2017 (edytowane) No właśnie nie bardzo jest co wybrać. 2 - 3 lata temu były takie modele jak H6400 czy Sony W805. A teraz? Edytowane 9 Listopada 2017 przez pawelll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbysok 0 Napisano 9 Listopada 2017 36 minut temu, krzyhoo24 napisał: a7 zamówiony z mediaexpert, ze zwrotem lg około 4400. Pytanie do posiadaczy: czy można go powiesić, gdzieś rzuciło mi się że oledy tylko stoją. Jak wyszła Ci taka cena..? 5449 minus nawet 500 zł (a LG za ten model zwraca chyba tylko 200), to jeszcze daleko do 4400... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyhoo24 0 Napisano 9 Listopada 2017 10 minut temu, plast napisał: Oczywiście, że można powiesić. Dzięki, bo przez chwilę zgłupiałem zamówiłem odbiór osobisty w następny weekend. Co posprawdzać przy odbiorze? Przed chwilą, zbysok napisał: Jak wyszła Ci taka cena..? 5449 minus nawet 500 zł (a LG za ten model zwraca chyba tylko 200), to jeszcze daleko do 4400... zamawiałem wczoraj, był za 4631 - 200 od lg - wychodzi ok.4400. Dziś dają do niego gratis drugi tv wolę jednak tamtą cenę. Były jeszcze lepsze ceny. Można było go wyrwać za około 4 tys. Podobno listopad jest najlepszym miesiącem na zakupy sprzętu rtv, agd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tico 1 Napisano 9 Listopada 2017 Tylko teraz to strach kupowac na promocjach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sethh1 0 Napisano 12 Listopada 2017 Może ktoś polecić jakiś fajny i sprawdzony uchwyt ścienny do A7? rozstaw 300x200 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiek001 0 Napisano 13 Listopada 2017 Pytanie z innej beczki - czy można transportować OLEDa w pozycji poziomej/na leżąco? Za bardzo nie mam możliwości zabrać go ze sklepu w pozycji stojącej a jedynie na leżąco. Pytanie czy to bezpieczne i czy nic się tak nie uszkodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 13 Listopada 2017 @misiek001 Znalazłem na szybko informację na australijskiej stronie LG, że "nie wolno pod żadnym pozorem" transportować telewizorów na leżąco: http://www.lg.com/au/support/product-help/CT20088015-20150351567855-others Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 13 Listopada 2017 Swego czasu analizowałem ten temat. Problem polega na wrażliwości matrycy na wstrząsy, drgania i przeciążenia szczególnie w płaszczyźnie prostopadłej do ekranu. Przy transporcie najmniejsze są właśnie przy pozycji pionowej (i to najlepiej równolegle do osi pojazdu). Teoretycznie OLED powinien być trochę mniej wrażliwy niż np. plazma. No i oczywiście kwestia rozmiaru - przy małych LCD nie ma się co za bardzo przejmować- woziłem 32" poziomo i bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damiano85 535 Napisano 13 Listopada 2017 Ja nie miałem pojęcia o tym transporcie. Swojego Oleda zapakowałem do samochodu na leżąco. Jechałem kilka kilometrów przez miasto i nic się nie stało. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 13 Listopada 2017 (edytowane) No to miałeś szczęście. Albo nie miałeś, bo masz przez to teraz delikatnie większy banding, albo żółty zafarb Edytowane 13 Listopada 2017 przez Subman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damiano85 535 Napisano 13 Listopada 2017 1 minutę temu, Subman napisał: No to miałeś szczęście. A nie miałeś, bo masz przez to teraz delikatnie większy banding, albo żółty zafarb No właśnie wygląda na to że miałem więcej szczęścia niż rozumu bo z matrycą najmniejszych problemów nie mam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nazwa użytkownika 26 Napisano 14 Listopada 2017 (edytowane) Generalnie to na każdym pudełku jakie widziałem, czy to telewizor czy monitor, jest wyraźnie oznaczone gdzie jest góra, dół i front i że to jest jedyny właściwy sposób transportu. Lepiej nie ryzykować z innym położeniem, tym bardziej kiedy odbieramy osobiście ze sklepu i sprawdzamy telewizor, bo wtedy nie podlega wątpliwości to że telewizor opuszcza sklep w pełni sprawny i każde późniejsze fizyczne uszkodzenie może być tylko winą klienta. Generalnie warto pokombinować, karton od 55 calowego telewizora powinien się zmieścić w poprzek miedzy tylnymi a przednimi siedzeniami nawet jeżeli na pierwszy rzut oka i po pierwszej próbie wygląda tak jakby się nie dało. Choć z A7 jest taki problem że karton jest dość gruby. Karton od W805C miał zaledwie 20 cm, od XE90 już chyba 26, a ten od A7 jest jeszcze szerszy, już na prawdę spory. Także generalnie jazda z nosem w przedniej szybie, o ile w ogóle się uda. Edytowane 14 Listopada 2017 przez Nazwa użytkownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ary 99 Napisano 14 Listopada 2017 Panowie, co lepsze? 55xe9005 czy ten OLED w fhd? Netflix i ps4pro. Coraz więcej treści hdr. Pokój lekko oświetlony, siedzę na przeciwko, okno od północy. W sdr A7 super, natomiast w hdr xe90 naprawdę daje radę. Moje maks to 5tys i ani grosza więcej. Aktualnie mam jakiś bubel na ips, więc nie ważne co wybiorę, będzie znaczny progres. Bardziej zależy mi na kupnie przyszłościowym. Tv na 5lat Jakieś rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tico 1 Napisano 15 Listopada 2017 Heh gdybyś zapytał o wybór między modelami LCD lub OLEDAMI to można by było coś radzić. Tu jest sprawa bardziej skomplikowana i głównym wyznacznikiem są własne preferencje co do oczekiwanych efektów ponieważ obie technologie są różne, mają swoje wady i zalety. To czego nie ma LCD ma OLED i odwrotnie... Musisz sobie sam odpowiedzieć czy zależy Ci na efektach HDR czy niesamowitej czerni i kontrastowi. Najlepiej wziać oba i przetestować u siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nazwa użytkownika 26 Napisano 15 Listopada 2017 (edytowane) 23 godziny temu, Ary napisał: Panowie, co lepsze? 55xe9005 czy ten OLED w fhd? Netflix i ps4pro. Coraz więcej treści hdr. Pokój lekko oświetlony, siedzę na przeciwko, okno od północy. W sdr A7 super, natomiast w hdr xe90 naprawdę daje radę. Moje maks to 5tys i ani grosza więcej. Aktualnie mam jakiś bubel na ips, więc nie ważne co wybiorę, będzie znaczny progres. Bardziej zależy mi na kupnie przyszłościowym. Tv na 5lat Jakieś rady? Bez porównania obu obok siebie raczej nic sensownego nie wymyślisz i nie dokonasz świadomego wyboru. Sam już sporo tutaj napisałem więc nie ma sensu się powtarzać, więc powiem krótko i użyję prostego i wymownego porównania, które chyba najlepiej oddaje moje wrażenia z porównania OLED i LCD obok siebie. Wyobraź sobie idealne podłoże do tworzenia - malowania, rysowania, czegokolwiek. Twój obraz będzie tak dobry jak go stworzysz. To jest OLED. LCD to malowanie na uwalonej i pogniecionej kartce. Edytowane 15 Listopada 2017 przez Nazwa użytkownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach