Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

@jim1990

Jeżeli jak mówisz matryca jest prosta, a tylko biała część jest kiepsko spasowana to nie jest to uszkodzenie mechaniczne i sprzedawca nie powinien robić problemów.  Z tym kursorem to dziwna sprawa i podejrzewam że to będzie Ci doskwierało o wiele bardziej podczas normalnego użytkowania niż odstająca obudowa, bo praktycznie wszystko się obsługuje kursorem w tym TV. Nie słyszałem o takim problemie do tej pory ale to wskazuje że coś jest nie tak albo z pilotem, albo z samym TV. Jeżeli chodzi o fioletowe wzorki jak świecisz to normalne raczej, ale najlepiej by było jakbyś wrzucił fotkę, bo może u Ciebie jest coś inaczej 

Edytowane przez efel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, jim1990 napisał:

A jak u Was ze spasowaniem obudowy? U mnie wygląda to w ten sposób. Przed zakupem czytałem, że samo wykonanie zewnętrzne B7 jest bez zarzutu. Wersja 55cali.

U mnie jest na razie wszystko dobrze,  nie odstaje nic.  Na zdjęciach testowych 10 i 20 % jest ok. Tv mam od ok 2 tyg. i jestem mega zadowolony!!! Jak zauważyłem Masz fajny uchwyt na ścianę-jaki jeśli można i jak byś mógł podaj średnicę i dł. śrub montażowych do 55B7V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zbycho45

Śruby M6, długość z tego co pamiętam wystarczą 25 mm w zupełności. Jak zastanawiasz się nad uchwytem to ja mam taki i jestem mega zadowolony bo można regulować np wysokość w każdej chwili (niezastąpione jak się ma małe dzieci).

http://www.uchwytylcd.eu/p1510,f500-new-solidny-obrotowy-scienny-uchwyt-na-sprezynie-gazowej-do-telewizorow-lcd-led-50-60.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylna maskownica wpinana jest na zatrzaski i przykręcana śrubkami, najprawdopodobniej z tej strony się nie zapięła - wystarczy ją docisnąć i będzie ok. (tylko uważaj na matrycę od strony ekranu żeby jej punktowo ni naciskać).

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, zbycho45 napisał:

Jak zauważyłem Masz fajny uchwyt na ścianę-jaki jeśli można i jak byś mógł podaj średnicę i dł. śrub montażowych do 55B7V.

Kupiłem na morele za 200zł: http://allegro.pl/hama-uchwyt-lcd-led-vesa-400x400-fullmotion-xl-i7047527623.html Bardzo solidny, polecam.

Śruby, jak pisał kolega wyżej, M6. Ja użyłem o długości 20mm (są dołączone do uchwytu).

@tommor

Spróbuję dziś wieczorem. Dzięki.

Edytowane przez jim1990
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie. Ja jutro odbieram z MM 65"C7. Jest ktoś może kto ma jeszcze karton z tv w domu?  Potrzebuję wymiary  dł/wys/szer (nie wiem czy wejdzie mi do samochodu). 

Szukałem danych na necie ale znalazłem tylko wymiary fizyczne tv.

Edytowane przez Tomek1977

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1446x207x810

http://www.lg.com/pl/telewizory/lg-OLED55C7V

PS. Pospieszyłem się, to wymiary 55"

65":

Karton 1677x207x950
Waga (bez podst/z podst/brutto) 22.8 / 24.7 / 32.7

http://www.lg.com/pl/telewizory/lg-OLED65C7V

Mam ten sam problem. Gdybym kupił A7 to nie zmieszczę go (pionowo) do żadnego samochodu którym dysponuję. A jednym zabraknie mi 2 cm na długości :)

Edytowane przez pawelll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytałem trochę o wypaleniach w B6 na PS4 i TVN24, nie powiem że mnie to uspokoiło. Jak się ma sprawa z B7 ? Znane są jakieś doniesienia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden OLED 7 serii jeszcze się nie wypalił - przynajmniej nikt nie zgłosił to ani na tym forum ani na amerykańskim.

• Dzięki 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Najgorszy77 napisał:

Poczytałem trochę o wypaleniach w B6 na PS4 i TVN24, nie powiem że mnie to uspokoiło. Jak się ma sprawa z B7 ? Znane są jakieś doniesienia ?

Podobno tegoroczne modele LG oled wykrywają statyczne obiekty "loga stacji" i wyświetlają je z inną częstotliwością (migotają) ale tego nie odczujesz, do tego jest jeszcze opcja przesunięcia obrazu. Gdy nie oglądasz cały czas jednej stacji nie będzie problemu.

Edytowane przez Michadex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, pawelll napisał:

1446x207x810

http://www.lg.com/pl/telewizory/lg-OLED55C7V

PS. Pospieszyłem się, to wymiary 55"

65":

Karton 1677x207x950
Waga (bez podst/z podst/brutto) 22.8 / 24.7 / 32.7

http://www.lg.com/pl/telewizory/lg-OLED65C7V

Mam ten sam problem. Gdybym kupił A7 to nie zmieszczę go (pionowo) do żadnego samochodu którym dysponuję. A jednym zabraknie mi 2 cm na długości :)

Dzięki. Na stronie lg nie szukałem :) i błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Michadex napisał:

Podobno tegoroczne modele LG oled wykrywają statyczne obiekty "loga stacji" i wyświetlają je z inną częstotliwością (migotają) ale tego nie odczujesz, do tego jest jeszcze opcja przesunięcia obrazu. Gdy nie oglądasz cały czas jednej stacji nie będzie problemu.

Ciekawe to co piszesz. Mnie udało się tylko raz wywołać powidok, po grze w Forza Motorsport 7 w HDR. Znikną jednak w mniej niż minutę. Zanim zdążyłem włączyć planszę, nie było już śladu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Damiano85 napisał:

Ciekawe to co piszesz. Mnie udało się tylko raz wywołać powidok, po grze w Forza Motorsport 7 w HDR. Znikną jednak w mniej niż minutę. Zanim zdążyłem włączyć planszę, nie było już śladu.

Jak długa była ta sesja ? W nowej Forzie hud się przemieszcza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Michadex napisał:

Jak długa była ta sesja ? W nowej Forzie hud się przemieszcza...

Grałem jakieś trzy godziny. Ale powidok został po aucie w menu. Siedziałem w ustawieniach, Auto miało biały lakier i stało w słońcu. Do tego HDR więc się nie dziwię że coś tam zostało na chwilę. Podczas gry nie udało mi się zaobserwować powidokow. Grałem w Gears of War, Forza, Halo 5 po kilka godzin i nic nie było. W Forza 7 gram w widokiem z kokpitu zawsze. Kokpit się nieco porusza i żaden z jego elementów nie zostawił nigdy śladu. 

Wracając do napisów to mam jeden Film z napisami i mogę potwierdzić, że B7 czyta napisy zarówno SRT jak i TXT. Jest też możliwość zmiany kodowania, koloru, rozmiaru i tak dalej. 

Edytowane przez Damiano85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Damiano85 napisał:

Grałem jakieś trzy godziny. Ale powidok został po aucie w menu. Siedziałem w ustawieniach, Auto miało biały lakier i stało w słońcu. Do tego HDR więc się nie dziwię że coś tam zostało na chwilę. Podczas gry nie udało mi się zaobserwować powidokow. Grałem w Gears of War, Forza, Halo 5 po kilka godzin i nic nie było. W Forza 7 gram w widokiem z kokpitu zawsze. Kokpit się nieco porusza i żaden z jego elementów nie zostawił nigdy śladu. 

Wracając do napisów to mam jeden Film z napisami i mogę potwierdzić, że B7 czyta napisy zarówno SRT jak i TXT.

Czy ty grasz na X ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przed chwilą, Michadex napisał:

Czy ty grasz na X ?

Mam Xbox One X. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Michadex napisał:

Podobno tegoroczne modele LG oled wykrywają statyczne obiekty "loga stacji" i wyświetlają je z inną częstotliwością (migotają) ale tego nie odczujesz

A skąd pochodzi ta informacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Michadex napisał:

Mogę przyjechać, trochę pograć :) ? Kupię jedzenie i PICIE :))) :P

Fajnie się masz ;)

Michadex posiadasz B7 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie od 2 tygodniu z hakiem są codziennie kilkugodzinne sesyjki Diablo 3 @ PS4, tam jest hud niemal non stop, póki co nawet powidoku nie było (lub go nie zauważyłem). B7.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mogę przyjechać, trochę pograć ? Kupię jedzenie i PICIE :)))
Fajnie się masz

Jeśli jesteś z Wawy to zapraszam. Mam X i 65B7. battlefront 2 wygląda fajowo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Michadex napisał:

Mogę przyjechać, trochę pograć :) ? Kupię jedzenie i PICIE :))) :P

Fajnie się masz ;)

Nie ma problemu, ale dwa czteropaki muszą być minimum :P

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Xisiek napisał:

A skąd pochodzi ta informacja?

Od serwisanta LG z wieloletnim stażem.

33 minuty temu, Najgorszy77 napisał:

Michadex posiadasz B7 ?

Tak, mam B7.

7 minut temu, panedek napisał:

Jeśli jesteś z Wawy to zapraszam. Mam X i 65B7. battlefront 2 wygląda fajowo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie jestem z Warszawy, niestety :(

4 minuty temu, Damiano85 napisał:

Nie ma problemu, ale dwa czteropaki muszą być minimum :P

No ba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz Ci co nie maja to dopiero dobrze się mają. Blending, Dihternig, Alfa Centauring, skaczące kursory, żółte odcienie, różowe, powidoki, wypalenia i czort wie co jeszcze :D:D:D

• Plusik 1
  • Dzięki 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Najgorszy77 napisał:

No widzisz Ci co nie maja to dopiero dobrze się mają. Blending, Dihternig, Alfa Centauring, skaczące kursory, żółte odcienie, różowe, powidoki, wypalenia i czort wie co jeszcze :D:D:D

Ojojoj :)

Edytowane przez Michadex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi