Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

W starszych oledach jakoś nie doczytałem aby były problemy z tzw bandingiem.

Moja B7 nie miała problemu z bandingiem tylko poprostu wypaliło matrycę. Nowa od nowości problem bandingu. Nowa też inaczej świeciła i inaczej wygladała. Ale ten banding mnie poprostu wkurwial nazywając rzeczy po imieniu.

Nie mniej LG stanęło na wysokości zadania pomimo różnych perturbacji.

W domu od lat miałem plazmy LG teraz OLED oraz LED i LED nano cell u teściów. A u dzieci ostała się plazma 3d 50cali mniejszą sprzedałem za grosze.

Obie plazmy mają chyba po 10lat i chodzą do tej pory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To nie tak.
Do B7 matryca nowa ale do B7 a nie od np B9.
Tak było w moim przypadku.
Ale co z tego skoro nowa okazała się jeszcze gorsza.
I koniec końców dostałem nowego 65b9 i puki co jest oki.

Ale ortografię to Ty szanuj :D

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za czujność.

Wiem, że bije po oczach ale już poszło i tak zostało.

Swoją drogą telefon sam podsuwa wyrazy raczej zamienia i nieraz jak ponownie nie przeczyta się tekstu to wychodzą dziwne rzeczy.

Ale w żaden sposób nie może być to usprawiedliwieniem.

Pozdr

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuźwa bez przesady chłopy. Elektronika lubi takie psikusy robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, otwierając YT przez przeglądarkę otrzymujemy komunikat:

"niedługo przestaniemy obsługiwać tę przeglądarkę, aby zapewnić sobie jak najlepsze wrażenia, zaktualizują"

trochę siara jakby nie miało to działać, a wszystko na to wskazuje 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, otwierając YT przez przeglądarkę otrzymujemy komunikat:
"niedługo przestaniemy obsługiwać tę przeglądarkę, aby zapewnić sobie jak najlepsze wrażenia, zaktualizują"
trochę siara jakby nie miało to działać, a wszystko na to wskazuje
Who cares :) Jest do tego aplikacja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, JohnnyCash napisał:

Who cares :) Jest do tego aplikacja :)

żeby się zaraz okazało, że nie będziesz mógł neta przeglądać bo nie ma zabezpieczeń i wsparcia

daliby znaną przeglądarkę z aktualizacjami, bo po dwóch latach gdzie tv był blisko 10k i takie jaja, sprawdzę to na C9

co się dziwić, taka dziś polityka zmuszająca do wymiany sprzętu co roku

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, gol77 napisał:

żeby się zaraz okazało, że nie będziesz mógł neta przeglądać bo nie ma zabezpieczeń i wsparcia

daliby znaną przeglądarkę z aktualizacjami, bo po dwóch latach gdzie tv był blisko 10k i takie jaja, sprawdzę to na C9

co się dziwić, taka dziś polityka zmuszająca do wymiany sprzętu co roku

No zablokować używania przeglądarki w tv to mocne ograniczenie funkcjonalnosci . Dosyć słaby żart ze strony lg

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No zablokować używania przeglądarki w tv to mocne ograniczenie funkcjonalnosci . Dosyć słaby żart ze strony lg
Należy uczciwie sobie zadać pytanie: ile razy w ciągu roku korzysta się z przeglądarki w TV? :) O ile korzystam z aplikacji typu xplay, YT, Netflix to nie kupiłem telewizora, żeby przeglądać w nim internet :) Jak dla mnie przeglądarki by mogło w ogóle nie być :)

BTW, jak wygląda wymiana OLED w czasie pandemii? Umówił się z serwisem, że spakuję im stary TV i dokonamy wymiany pudeł pod blokiem, żeby zminimalizować ryzyko kontaktu w pomieszczeniu :) Ja ryzykuję, że dostanę stłuczony TV, oni, że stłuczony odbiorą ode mnie :) Sytuacja win - win :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, JohnnyCash napisał:

Należy uczciwie sobie zadać pytanie: ile razy w ciągu roku korzysta się z przeglądarki w TV? :) O ile korzystam z aplikacji typu xplay, YT, Netflix to nie kupiłem telewizora, żeby przeglądać w nim internet :) Jak dla mnie przeglądarki by mogło w ogóle nie być :)

BTW, jak wygląda wymiana OLED w czasie pandemii? Umówił się z serwisem, że spakuję im stary TV i dokonamy wymiany pudeł pod blokiem, żeby zminimalizować ryzyko kontaktu w pomieszczeniu :) Ja ryzykuję, że dostanę stłuczony TV, oni, że stłuczony odbiorą ode mnie :) Sytuacja win - win :)

Wiesz co ja np Uzywam bardzo często  czasami w celu znalezienia mniej legalnych źródeł by coś tam pooglądać nie ukrywam . I gdyby producent mi tą możliwość zablokował byłbym bardzo zniesmaczony .

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiesz co ja np Uzywam bardzo często  czasami w celu znalezienia mniej legalnych źródeł by coś tam pooglądać nie ukrywam . I gdyby producent mi tą możliwość zablokował byłbym bardzo zniesmaczony .

Kup sobie przystawkę z Android TV i problem znika... Używanie natywnej przeglądarki na WebOS to swego rodzaju masochizm domniemam...

• Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup kup kup... nowy OLED co dwa lata, przystawkę i kino domowe. 

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, JohnnyCash napisał:

Kup sobie przystawkę z Android TV i problem znika... Używanie natywnej przeglądarki na WebOS to swego rodzaju masochizm domniemam...

Nie po to kupuje się tv , żeby do niego po kilku latach jakieś  przystawki i inne cuda kupować .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Damianos19932 napisał:

Nie po to kupuje się tv , żeby do niego po kilku latach jakieś  przystawki i inne cuda kupować .

Sam TV jeszcze przez długi czas nie będzie w stanie zastąpić wszystkiego, wiec bez żadnych „przystawek” nie da używać tv.

Edytowane przez Nygus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Android TV... Mówi Ci to coś? 😜

No niestety ale w tv producenci mogą sobie robić co chcą w tym temacie i idealnie nigdy nie będzie. Ja mam u siebie KODI ale zdaje sobie sprawę, że na takim ShieldTV działa jednak lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To chyba pierwszy raz w życiu TV kupujesz. To nie komputer gdzie możesz sobie zwiększyć pamięć ram czy procesor wymienić. Życie funkcji multimedialnych w tv dziś to maks 5 lat od daty wprowadzenia na rynek.

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie bardzo się zgodzę.
Na webos 2 z 2014 działają mi wszystkie aplikacje.

Jedyne co, to video player w przeglądarce, na niektórych stronach internetowych się nie odpala, od jakiegoś czasu.

Ale to mało istotne dla mnie.

Używam, Netflix, Amazon prime, YouTube, player.pl, hbo-go używałem do grudnia, (zakończyłem subskrypcje obecnie).
Zalukaj, na przeglądarce internetowej, (tam wszystko działa).

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kKadajo napisał:

To chyba pierwszy raz w życiu TV kupujesz. To nie komputer gdzie możesz sobie zwiększyć pamięć ram czy procesor wymienić. Życie funkcji multimedialnych w tv dziś to maks 5 lat od daty wprowadzenia na rynek.

Chyba w innym świecie żyjesz ;) skąd te wiadomości , że po 5 latach wyłączają Ci wszystkie aplikacje ? Z kapelusza ?

2 godziny temu, raf7705 napisał:

No nie bardzo się zgodzę.
Na webos 2 z 2014 działają mi wszystkie aplikacje.

Jedyne co, to video player w przeglądarce, na niektórych stronach internetowych się nie odpala, od jakiegoś czasu.

Ale to mało istotne dla mnie.

Używam, Netflix, Amazon prime, YouTube, player.pl, hbo-go używałem do grudnia, (zakończyłem subskrypcje obecnie).
Zalukaj, na przeglądarce internetowej, (tam wszystko działa).

Zalukaj ? Od jakiegoś czasu nie wrzucają nowych filmów , przenieśli się na jakąś inną witrynę czy masz jakąś ciekawą alternatywę ?

3 godziny temu, Nygus napisał:

Sam TV jeszcze przez długi czas nie będzie w stanie zastąpić wszystkiego, wiec bez żadnych „przystawek” nie da używać tv.

Ja w swoim tv oprócz fabrycznie wbudowanego chromecasta nie mam żadnej przystawki i daje rade , mam świadomość że nie zastąpi mi wszystkiego np takiego tostera ale jako odbiornik treści multimedialnych daje rade .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Damianos19932 napisał:

Chyba w innym świecie żyjesz ;) skąd te wiadomości , że po 5 latach wyłączają Ci wszystkie aplikacje ? Z kapelusza ?

Zalukaj ? Od jakiegoś czasu nie wrzucają nowych filmów , przenieśli się na jakąś inną witrynę czy masz jakąś ciekawą alternatywę ?

Ja w swoim tv oprócz fabrycznie wbudowanego chromecasta nie mam żadnej przystawki i daje rade , mam świadomość że nie zastąpi mi wszystkiego np takiego tostera ale jako odbiornik treści multimedialnych daje rade .

Aha, to nie wiedziałem... czyli oglądasz tv z programami z anteny, i to co jest dostępne po sieci online, po prostu nie masz nic podłączone do tv. Super!!!

Edytowane przez Nygus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Nygus napisał:

Aha, to nie wiedziałem... czyli oglądasz tv z programami z anteny, i to co jest dostępne po sieci online, nie masz nic podłączone do tv. Super!!!

Oprócz swojego ps4 to zgadza się nic . Oglądam tv naziemną , korzystam z serwisów VOD , i czasami przerzucę przez chromecasta jakiś mecz piłki nożnej to wszystko . 😃

Edytowane przez Damianos19932

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Damianos19932 napisał:

Oprócz swojego ps4 to zgadza się nic . Oglądam tv naziemną , korzystam z serwisów VOD , i czasami przerzucę przez chromecasta jakiś mecz piłki nożnej to wszystko . 😃

Jednak sam tv nie wystarczył, dziwne... Gratulacje!!!

Edytowane przez Nygus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Nygus napisał:

Jednak sam tv nie wystarczył, dziwne... Gratulacje!!!

Widzę , że mam do czynienia z trollem . Tak konsola służy do grania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czasem sobie wykupię premium, jak jest coś co chcę obejrzeć, głównie o polskie produkcje mi chodzi. Nie używałem ze 2 miesiące chyba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Damianos19932 napisał:

Widzę , że mam do czynienia z trollem . Tak konsola służy do grania :)

Trollem to sam jesteś.

Skoro jak twierdzisz tv nie potrzebuje "przystawek" to po co Ci konsola? a te mecze to telepatycznie przesyłasz na tv. W dzisiejszych czasach sam tv ciągle nie jest wystarczającym urządzeniem, nie może być bez "przystawek" wykorzystywany do "wszystkiego" co jest związane z domowa rozrywką, musi mieć różne "przystawki" bo ma za dużo ograniczeń, nie odtwarza wszystkich treści, dźwięk...

Edytowane przez Nygus
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z doświadczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi