Skocz do zawartości
Gmeru

Znamy oficjalne polskie ceny telewizorów OLED TV 2017 od LG

Rekomendowane odpowiedzi

Znamy oficjalne polskie ceny telewizorów OLED TV 2017 od LG

Dzisiaj podczas oficjalnej polskiej premiery telewizorów OLED TV od LG, poznaliśmy sugerowane ceny detaliczne. Ile będziemy musieli zapłacić za najnowsze nowinki technologiczne? I co ważne: ile będzie kosztować model W7 czyli wallpaper TV?

Przeczytaj całość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minimalnie taniej niż w zeszłym roku. W7 bez niespodzianek.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniej więcej spodziewany poziom, czekamy wiec juz tylko na test i ceny transakcyjne. 

PS. Gmeru, TV w formie tapety robi wrażenie jakiego typu? :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro odbieramy B7 w 55" czyli tak żeby zobaczyć co za te 13tyś dostaniemy. W przyszłym tygodniu wrzucimy info. W7 mamy mniej więcej przebadany ale to bardziej ciekawostka więc tym się podzielimy w dalszej kolejności.

Co do tego W7 no wrażenie fajności ;))) Bez kitu... to jest ten moment kiedy bym myślał czy zmieniać auto czy kupić 77" hahaha masakra... Tak mi się podoba ten telewizor. Nieziemski jest. Ogólnie spodziewałem się ceny 200 - 300tyś a tutaj netto to nie uważam, że to dramat zważając jaki kosmos kleimy do ściany;))) i w jakim calarzu. Dni projektorów są policzone jak nic ;p a takie mega instalacje to często i 500 000 ludzie wydają w tym kraju... To co tam taki oledzik 77" ;p  Za 5 lat pewnie takie ekrany będą zamiast ekranów do projów...

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35k za "W" to dobra cena na początek.Zwłaszcza gdy wspomni się premierę  55EA 980 i cenę na starcie 40k.

Co prawda marża była wtedy taka,że mogłem ją kupić za 25k ;-).

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie... te ceny są naprawdę ok jak za taką NOWINKĘ i dającą taką jakość (znamy już jego możliwości obrazowe po kalibracji i nie ma żadnych negatywnych niespodzianek). Nikt nie przesadził. A wrażenie każdego kto to zobaczy: bezcenne ;) Szkoda, że nigdzie nie miałem jeszcze okazji podziwiać 77" w takiej formie. Przecież to już ogrom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Gmeru napisał:

Jutro odbieramy B7 w 55" czyli tak żeby zobaczyć co za te 13tyś dostaniemy. W przyszłym tygodniu wrzucimy info. W7 mamy mniej więcej przebadany ale to bardziej ciekawostka więc tym się podzielimy w dalszej kolejności.

Co do tego W7 no wrażenie fajności ;))) Bez kitu... to jest ten moment kiedy bym myślał czy zmieniać auto czy kupić 77" hahaha masakra... Tak mi się podoba ten telewizor. Nieziemski jest. Ogólnie spodziewałem się ceny 200 - 300tyś a tutaj netto to nie uważam, że to dramat zważając jaki kosmos wieszamy na ścianie i w jakim calarzu. Dni projektorów są policzone jak nic ;p a takie mega instalacje to często i 500 000 ludzie wydają w tym kraju... To co tam taki oledzik 77" ;p  Za 5 lat pewnie takie ekrany będą zamiast ekranów do projów...

W Poznaniu w MM Bukowska będziemy mieć serię W.

Mieliśmy małą bekę z Samsunga ostatnio bo zmieniał ekspozycją na serię Q i w jednym miejscu pozostało miejsce na model,który jeszcze nie dojechał-jest tam taka "podkładka 65" o grubości mniej więcej 2,57mm i stwierdziliśmy,że to taki przedsmak przed serią W od LG...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepowiednia zbliża się dużymi krokami :-). Zwijane telewizory już są w zasięgu tylko kiedy pozwolą nam na nie producenci. Zwijany ekran Oled to rychła śmierć dla projektorów. Muszą tylko jeszcze powalczyć z tym wypalaniem dla nieświadomych :-). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgoda. Wszystko jednak zależy od ... przekątnej :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt i ceny :-).

Kasa na poziomie 200 k PLN za przekątną ponad 100 cali nie będzie fajna dla normalnego zjadacza chleba a pewnie takiej trzeba będzie oczekiwać :-).

Poczekamy zobaczymy. Tylko obym doczekał tych czasów.

Gmeru jako młodziak zapewne będzie miał ten przywilej i doczeka się takich czasów :-) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem recenzję na wyżej wymienionej stronie to za wiele różnic nie ma. Pytanie czy oplaca się dla tych różnic dopłacać te kilka tyś. Trzeba czekać na recenzję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poważnie Gmeru , 77 cali to ogrom ????? chyba nie oglądasz na swoim filmów w formacie 2,39:1, do tego potrzeba minimum panelu 88 cali aby to zmniejszenie nie psuło wielkości obrazu, a taki oled nawet za 5 lat będzie kosztował min 60 tyś zł , więc ilu to kupi ? Projektory wtedy będą jeszcze duuuużo lepsze, mowa o Sony i JVC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyśleć tylko, że jeszcze przecież nie aż tak bardzo dawno temu za ekrany 42' i to nawet nie Full HD płaciło się grubo ponad 10K, a teraz mamy w zasięgu ręki i portfela tak naprawdę obłęd dla zmysłów w postaci OLED i to zaczynający się od rozmiarów 50'. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat we wakację chciałbym kupić OLEDA. Jestem bardzo ciekawy czy różnice będą na tyle istotne, żeby kupić z serii 7 za parę tysięcy więcej. Czekam na testy B7 i E7 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica będzie taka że Seria 7 będzie jaśniejsza o jakieś ok. 150 - 200 nitów jasności, 65E6V można kupić za 16-17 tyś , a 65E7V cena 30 tyś, no i E6V ma dobre 3D,

sam sobie musisz odpowiedzieć na pytanie czy dla tej różnicy w jasności warto dopłacać 14 tysięcy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z drugiej strony roznica w ramach serii B wynosi juz blizej 6 tys., a skoro rozwaza serie B, to najwyrazniej 3D mu zwisa. Troche rzeczy poprawili w tym input lag na stalym, niskim poziomie, wiec z kolei zapalony gracz moze wolec doplacic. Do tego jeszcze kilka poprawek, ktore sprawiaja, ze sam pewnie wezme B7/C7, tylko niech spadnie lekko cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym roku jak widać nie ma przełomu, czy za rok LG będzie już produkowało oledy na nowej generacji matryc (może drukowane oledy) ?

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się na 3D mi nie zależy. Jeśli różnica rzeczywiście będzie tylko w jasności to chyba nie ma sensu dopłacać kilka tysięcy. I w teście C7 wydać, że poprawili input laga, a 40% czasu to granie u mnie na konsoli :) Celuję w 55 cali. No nic poczekam na testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, pmcomp napisał:

Zgoda. Wszystko jednak zależy od ... przekątnej :) 

I możliwości technicznych - ja musiałbym dużo przebudować w salonie, żeby mieć projektor i ekran - taki W77 zamiast aktualnego Kuro 60 będzie optymalny. Ale jak będę się przeprowadzał, to na pewno projektor i ekran +100 cali. Marzy mi się mini Imax :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja do cen bym dodal po 500+ i biore kazdy model, powiesze se na balkonie i nad wanna, albo w garazu :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi