Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG 65E6V Test - Signature OLED 4K z HDR

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy jeden tv na VA ma pod dużym kątem problem ze spadkiem jakosci obrazu, bez względu czy kosztuje 2 czy 12 tys. Ba czasem nawet te droższe mają gorsze katy od tych tańszych. Tak więc jeżeli chcemy mieć dobre katy, to I'm sorry - tylko Oleś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak chcemy dobre kąty i aby się telewizor nie wypalał to co kupić ? ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akwarium albo szklana kule z padajacym na chatke sniezkiem.

• Lubię 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Binary leżę :-)

Nigdy nie będzie "ideałów" zawsze gdzieś coś się "spie...li"

A nie panikowałbym z tym E6 i wypaleniami, każdy miał świadomość że istnieje takie ryzyko, choć wszystkie "niezależne" portale łącznie z Tym pisały że nie ma problemu..,czemu inne panele bardziej inne mniej to już pewnie tajemnica producenta...

Ja raczej szukałbym pozytywu i tego że LG wie że jest problem i od niego nie ucieka. To dobra informacja dla Nas jako użytkowników tak że nie kombinować naprawić i nie szukać "jak koń pod górkę"....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracam ponownie .

W pierwszej kolejności wybrałem drogę z tytułu rękojmi ze wskazaniem na wymianę całego telewizora , ale zobaczymy co się da ustalić i uzyskać.

Prawdę pisząc wahałem sie z wyborem drogi tylko dlatego że osobiście lubię sklep w którym dokonałem zakupu i na pewno  bym go polecił ale ścieżka z tytułu rekojmi jest lepsza od strony prawnej choć z serwisem LG też nie było jakiegoś problemu.

zobaczymy co będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, ma_ko napisał:

koszty kalibracji w plecy...

Jak się kalibruję tv na zapaleńca chwilkę po zakupie to tak jest..

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
21 godzin temu, Xisiek napisał:

W ogóle to mam wrażenie, że LG przy oledach dużo rzeczy robi "po cichaczu"

Jak Japończycy z Sony ZD9 a dokładnie chodzi o procek i jakiś chip...

Temat już był powielany na forum, ostatnio dużo pojawia się tematów na innych forach w tym na głównym Sony że ludzie się pieklą że nabyte przez nich TV Bravia z 2016 r. Seria XD zostanie bez wsparcia VP9 P2. To tak jak OLEDy nabyte w 2016 r.

No ale tak jest często powielane Np. W smartfonach Galaxy było podobnie w jednych modelach patent, podzespół i oczko od Sony. A w innych tych samych modelach wszystko to samo co wspomniałem tylko już samsungowe. A przecież chodzi cały czas o ten sam Model.

Edytowane przez Robert_1988_KrK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Robert_1988_KrK napisał:

ostatnio dużo pojawia się tematów na innych forach w tym na głównym Sony że ludzie się pieklą że nabyte przez nich TV Bravia z 2016 r. Seria XD zostanie bez wsparcia VP9 P2. 

Jest na to sposób, trzeba kupować Panasonica - tam tez wsparcia nie ma, a nikt nie płacze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
43 minuty temu, Xisiek napisał:

Jest na to sposób, trzeba kupować Panasonica - tam tez wsparcia nie ma, a nikt nie płacze :D

Płakać chyba nie płaczą, możliwe że tylko się ,,Nieco obrażają'' :D

Edytowane przez Robert_1988_KrK
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że w ogóle lg podzielił się swoimi panelami (pewnie krzyczą za nie jak cygan za matkę! )

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Też nie będzie zadowolony, bo po OLEDzie wieczorem halo bije po oczach, a i kąty nie te, więc zabraknie mu kontrastu.
Coś za coś.

Kto ogląda tv pod kątem? Masochiści próbujący udowodnić sobie i nie tylko że to nie jest to? Chyba nie o "to" w tym chodzi prawda? Coś za coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam z tego co pamiętam to w LG była mała kłótnia z tego powodu - tj. że LG Display podjęło decyzję o dzieleniu się panelami OLED z innymi. LG Electronics (które produkje telewizory OLED) nie chciało, aby LG Display dzieliło się z innymi rynkiem OLED, ale LG Display coś powiedziało w stylu, że muszą "maksymalizować" zyski, czy coś w tym rodzaju :)

6 minut temu, christoff.w napisał:

Kto ogląda tv pod kątem? Masochiści próbujący udowodnić sobie i nie tylko że to nie jest to? Chyba nie o "to" w tym chodzi prawda? Coś za coś.

Była już o tym rozmowa christoff. Nie wszyscy domownicy mogą idealnie na wprost siedzieć przed telewizorem, a po wtóre nawet siedząc na wprost możesz już zaczać łapać kąty (co potwierdził chyba nawet Maciej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zupelnie subiektywnie oczywiście napiszę że w momencie zakupu oleda miałem w domu plazmę Kuro a u sąsiada DX900 i pomimo 

klopotów z telewizorem jestem przekonany o ogromnej przewadze oledó nad konkurencją LCD co do jakości obrazu.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby się tylko OLEDy nie wypalały i miały większą jasność to w ogóle byłby ideał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakby się tylko OLEDy nie wypalały i miały większą jasność to w ogóle byłby ideał

Wszystko się wypala...nawet my... ;)

• Lubię 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, christoff.w napisał:

I tym optymistycznym akcentem można by zakończyć dyskusję na temat wad/zalet obu technologii ;)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam wszystkim bajkę Brzechwy:

Niech ci co mają OLEDy cieszą się i niech ci co mają LCDki tez sią cieszą. I wszyscy będziemy zadowoleni.

A za kilka lat i tak z naszych super wypasionych TV będzie ... zupa :) .

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, christoff.w napisał:

He,he - dobre, naprawdę dobre !

Nie lubię tego robić, ale uczciwie przyznam, że jeżeli moglibyśmy przyznawać nagrody na najlepszy tekst miesiąca, ba kwartału to dla mnie, ten jest obecnie numerem 1 :)

1 godzinę temu, Robert_1988_KrK napisał:

możliwe że tylko się ,,Nieco obrażają'' :D

Hehehehe

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, binary napisał:

Akwarium albo szklana kule z padajacym na chatke sniezkiem.

no to głosujemy bo dla mnie nr 1 to powyższy tekst. Czytam sobie w skupieniu wasze żale, a tu nagle eureka. Osobiście "wchodzę" w akwarium :)))

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli sklep nie robi problemów to OK. Dziwne to podejście LG (serwisanta "sugestia") ,ale fakt teoretycznie droga Rękojmi jest chyba jednak lepsza..., dali ci z LG cokolwiek na papierze?

Bo przecież sklepowi trzeba też coś "zarzucić" czy daj jakiś pretekst do skorzystania z takiej a nie innej Formy funkcjonowania "rękojmi"..

Daj znać jak to sklep chce załatwić i czy wystąpiłeś do nich pisemnie czy załatwiasz temat na "gębę"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, kobolko napisał:

I tym optymistycznym akcentem można by zakończyć dyskusję na temat wad/zalet obu technologii ;)

No ja bym polemizowałbym z tym "optymistycznym akcentem", ale niech Ci będzie :)

17 minut temu, ma_ko napisał:

Jeśli sklep nie robi problemów to OK. Dziwne to podejście LG (serwisanta "sugestia") ,ale fakt teoretycznie droga Rękojmi jest chyba jednak lepsza..., dali ci z LG cokolwiek na papierze?

LG może jedynie naprawiać OLEDa. Jak po 5 miesiącach znów się wypali, to będą znów o kolejne 20 tys. PLN do tyłu. Rękojmia i zwrot pieniędzy lub wymiana na inny telewizor (w domyśle pewnie chodziło tu o LCD) jest tu dla samego LG korzystniejsza.
A tak swoją drogą, to mamy tu dość istotną informację. LG Polska wymienia w ramach gwarancji wypalone OLEDy - jest to kolejny potwierdzony przypadek. LG UK natomiast odmawia naprawy takich telewizorów. Ciekawe skąd tak różne podejścia ? Chodzi o różne prawa konsumentów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obstawiam że jakieś tam podstawy mają że tych wymian nie robią jako LG za to Wiem że bez problemu załatwiają to przez sklepy...

Ja czekam na serwis..., ale obawiam się że jak dojadą to mogą już niczego nie zobaczyć...

U mnie jest to zacienie widoczne gołym okiem ale aparatem tego nie "zbiorę" efekt i "ślad" po wypaleniu podobny jak u kolegi, był zdecydownie mocniejszy na początku jak zauważyłem, teraz po kuracjach "rodem z plasm" efekt jest mniejszy choć kształt nadal widać.., choć dziś raczej nazwę to "trwałym powidokiem po wypaleniu" haha...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Subman napisał:

No ja bym polemizowałbym z tym "optymistycznym akcentem", ale niech Ci będzie :)

Taki mały sarkazm to był ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hehehehe

A dziękuję,dziękuję...Teraz czekam na jakąś statuetkę od kikiego! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi