rafcio76r 44 Napisano 11 Czerwca 2016 Dasz znać na PW gdy znajdziesz jakąś fajną promocję na 60ks7000 albo 55ks7000? Będę wdzięczny gdyż także się nastawiam na zakupy. Oczywiście na zasadzie wzajemności - gdy znajdę dobrą cenę również nie omieszkam się podzielić informacją. Nie ma sprawy, jak coś wypatrzę, to napiszę. Ceny rynkowe TV obserwuję już od pół roku, więc wiem jakie promocje są warte zachodu, a jakie należy sobie odpuścić 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcoss 2 Napisano 11 Czerwca 2016 No, 65KS8000 kupiony. Wbrew opiniom prezentowanym na różnych forach - żadnych cloudingów, zamrożenia obrazu, jakieś przewijanie podświetlenia itp. Wspaniały sprzęt którego piękno obrazu przesłoniło cenę mojej małżonki . Czekam na kalibracja, która wyciśnie z niego wszystkie soki. Śmiem wątpić, że wszyscy którzy narzekają na ten model to powielają coś co gdzieś wyczytali. Na razie działa bezbłędnie i go polecam. Wysłane z Mi Note LTE 64GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cambel 0 Napisano 11 Czerwca 2016 (edytowane) No, 65KS8000 kupiony. Wbrew opiniom prezentowanym na różnych forach - żadnych cloudingów, zamrożenia obrazu, jakieś przewijanie podświetlenia itp. Wspaniały sprzęt którego piękno obrazu przesłoniło cenę mojej małżonki . Czekam na kalibracja, która wyciśnie z niego wszystkie soki. Śmiem wątpić, że wszyscy którzy narzekają na ten mi model to powielają coś co gdzieś wyczytali. Na razie działa bezbłędnie i go polecam. Wysłane z Mi Note LTE 64GB Jak masz ustawione Auto Montion Edytowane 11 Czerwca 2016 przez cambel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
narc 5 Napisano 11 Czerwca 2016 No, 65KS8000 kupiony. Wbrew opiniom prezentowanym na różnych forach - żadnych cloudingów, zamrożenia obrazu, jakieś przewijanie podświetlenia itp. Wspaniały sprzęt którego piękno obrazu przesłoniło cenę mojej małżonki . Czekam na kalibracja, która wyciśnie z niego wszystkie soki. Śmiem wątpić, że wszyscy którzy narzekają na ten model to powielają coś co gdzieś wyczytali. Na razie działa bezbłędnie i go polecam. Mam 60KS7000 i potwierdzam to wszystko o czym kolega pisze. Czekam na Twoje ustawienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 11 Czerwca 2016 Może pojawiła sie w sklepach nowa partia To po pierwsze A po drugie to co pisalismy o wyciekajacym podświetleniu dotyczylo modelu 55 calowego Wysłane z mojego SM-N910C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boywrc 13 Napisano 12 Czerwca 2016 No i jest problem z obudową 60KS7000, kilku milimetrowa szczelina.. Niestety będę musiał odesłać. Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RHJG 104 Napisano 12 Czerwca 2016 Witam brakoróbstwo, dokręcić obudowę próbowałeś ? Jakie wrażenie z samego działania TV-obraz etc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boywrc 13 Napisano 12 Czerwca 2016 Nie ma śrub, tam są zatrzaski. Boję się że mogą być połamane. Wydaje mi się, że tego nie było i szczelina powstała dopiero jak się rozgrzal. Jakość ekstra, podświetlanie równomierne, żadnych chmurek, bad pixeli. Obejrzałem mecz, relacje WRC i Interstellar, naprawdę podoba mi się czarny. Natomiast nie wiem czy go chce jak jest byle jak złożony.. Made in Slovakia Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wing 6 Napisano 12 Czerwca 2016 Te ramki są klejone aby było cieńko... Już przed premierą był z tym problem szczególnie na krawędziach -->> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 12 Czerwca 2016 Skoro obrazowo telewizor jest ok to zgłoś do serwisu. Przyjadą i zrobią. Ja bym nie wymieniał na inny bo moze sie trafić model np z cloudingiem A ze jakość jest taka a nie inna to juz było widać od serii H tam tez zdarzały sie wtopy Wysłane z mojego SM-N910C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteo23 2 Napisano 14 Czerwca 2016 Hej, mam mieszane uczucia co do 55ks7000. Kupiłem ten telewizor rodzicom i w porównaniu do mojego 48js8500 obraz gorszy. Czy to jest to możliwe i co może być przyczyną? W moim tv obraz jak zyleta, natomiast w ks7000 obraz gorszy jakby mniej ostry, jakby upscaling gorzej działał. Nie wiem, co robić, czy oddawać i szukać innego modelu? Próbowałem obrazu z dekodera nc+ jak i przez moduł cam. Obraz takiej samej jakości. Kabel antenowy? Odpaliłem także film film blueray przez odtwarzacz i również nie powalił. Wadliwy egzemlarz, czy po prostu ten tv tak ma.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 14 Czerwca 2016 A moze to przez to ze na mniejszym ekranie po prostu sie wydaje ze jest ostrzej Wysłane z mojego SM-N910C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Generalnie im większy ekran, tym większe widać niedoskonałości obrazu SD i pseudo HD. Załącz ten sam materiał w formacie 1080p oraz 4k i porównaj obraz. Może to być kwestia wadliwego egz., kwestia rozkalibrowanego egz. itd. Ja testowałem model 60KS7000 i obraz oceniam jako naprawdę dobry. Sprawdź jeszcze Panasa 58DX750 - być może obraz na nim bardziej Ci podejdzie. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez rafcio76r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteo23 2 Napisano 15 Czerwca 2016 Dzięki chłopaki. Będę testował dzisiaj i jutro. Generalnie jak oglądałem mecz na polsacie HD to piłkarze mieli takie rozmazane obwódki wokół własnych postaci, jakby lekka aura wokół. Oglądałem z bliska. Ogólnie mało ostry ten obraz był. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 15 Czerwca 2016 Na obwodki pomaga odpowiednie ustawienie tak jak w tescie napisano co wyłączyć Wysłane z mojego SM-N910C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteo23 2 Napisano 15 Czerwca 2016 Na obwodki pomaga odpowiednie ustawienie tak jak w tescie napisano co wyłączyć Wysłane z mojego SM-N910C ok, którym teście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 15 Czerwca 2016 W tym w.ktorym piszemy Wysłane z mojego SM-N910C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lahcim 27 Napisano 15 Czerwca 2016 Dzięki chłopaki. Będę testował dzisiaj i jutro. Generalnie jak oglądałem mecz na polsacie HD to piłkarze mieli takie rozmazane obwódki wokół własnych postaci, jakby lekka aura wokół. Oglądałem z bliska. Ogólnie mało ostry ten obraz był. Jak byś teraz oglądał mecz Rosja - Słowacja na Das Erste HD to się nie zdziw że obraz jest w trakcie ruchu rozmazany ( ciągnie się np za piłką ) bo wszyscy tak mają. Ja przełączyłem na CBC sport z 46e i jak ręką odjął żadnego rozmycia za piłką już nie ma na moim Samsungu z panelem 240 hz i drugim 120 hz. Jak oni te transmisję robią to naprawdę dziwne, ten sam mecz na dwóch kanałach i na jednym rozmycie a na drugim nie ma rozmycia i to sprawdzone na dwóch tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteo23 2 Napisano 15 Czerwca 2016 ok, którym teście? sorka, ale naprawdę nie wiem o którym teście piszesz... Możesz wkleić jakiś link? Jak byś teraz oglądał mecz Rosja - Słowacja na Das Erste HD to się nie zdziw że obraz jest w trakcie ruchu rozmazany ( ciągnie się np za piłką ) bo wszyscy tak mają. Ja przełączyłem na CBC sport z 46e i jak ręką odjął żadnego rozmycia za piłką już nie ma na moim Samsungu z panelem 240 hz i drugim 120 hz. Jak oni te transmisję robią to naprawdę dziwne, ten sam mecz na dwóch kanałach i na jednym rozmycie a na drugim nie ma rozmycia i to sprawdzone na dwóch tv. no ok, ale serio w moim 48js8500 nie mam absilutnie zadnych problemów. To Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 15 Czerwca 2016 Chodzi o test KS8000, to troszkę wyższy model od KS7000. Wykorzystaj ustawienia opisane w teście KS8000. Test jest na 1 stronie tego wątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 15 Czerwca 2016 Amen Wysłane z mojego SM-N910C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteo23 2 Napisano 17 Czerwca 2016 Hej, jeszcze raz dzieki za pomoc. Telewizor chodzi bez żadnego zajaknięcia. Jest po prostu super. Wkurza tylko brak zminiaturyzowanego obrazu oglądanej stacji w przewodniku. Menu TV chodzi szybko i płynnie. Obraz rewelacyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomoman 0 Napisano 19 Czerwca 2016 Mocno się zastanawiam nad modelem KS8000, ale ponieważ ma to być TV pod HDR, to niepokoją mnie te wady. Nigdzie nie znalazłem potwierdzenia takich problemów, może mieliście uszkodzony egzemplarz? Rozważam jeszcze Sony XD85, ale już sam nie wiem. Czy ktoś ma serię 8 lub 9 Samsunga i może potwierdzić te problemy z HDR opisane w recenzji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RHJG 104 Napisano 19 Czerwca 2016 Witam HDR jest na początku drogi.Samsung i Sony reagują podobnie. Samsung twierdzi,że będzie upgrade firmware dla obecnych telewizorów jeszcze w tym roku,aby umożliwić korzystanie z dynamicznych metadanych dla HDR 10.Pewnie inne firmy też tak zrobią ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 19 Czerwca 2016 RH podrzuć jakiegoś linka z tymi zapowiedziami Wysłane z mojego SM-N910C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach