mafia35 185 Napisano 27 Stycznia 2016 Czerń - zgadza się Płynność i działania uplynniacza - najgorszy model wraz z cx700 na rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 633 Napisano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Takie same nieprawdziwe komentarze byly o plazmach np st60 , g30 czyli ze plazma migocze, buczy, nie ma bieli,nie mozna ogladac w jasnym pomieszczeniu itp. Jeszcze jedno najwieksze pomyje wylewano na plazmy o rozdzielczosci 1024x768.czyli np tx-p42c3e lub tx-p42x60e.W praktyce jest zupelnie inaczej , Doskonala jakosc obrazu hd i sd.Najlepsze do kanalow sd byly plazmy o rozdzielczosci 850x480 czyli np daewoo. Doskonaly telewizor do kanalow sd, posiadam do dzis . Telewizor kupiony w 2008 roku.Dziala do dzis bez usterki . Daewoo pod wzgledem jakosci kanalow sd jest nawet lepszy od panasonica. Jesli w cx700 nie ma plynnosci to obraz w czasie dynamicznej sceny na filmie z youtube powinien sie zatrzymac, nic takiego nie zawuwazylem.W ktorym miejscu na filmie jest brak plynnosci? Edytowane 27 Stycznia 2016 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 27 Stycznia 2016 Aha. To testy w calej europie są nieprawdziwe pod wzgledem o ktorym napisalem w poprzednim poscie... Jakis spisek pewnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 633 Napisano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Brak plynnosci dostrzegaja tylko malkontenci.Podobnie bylo z pdp czyli plazmami, malkontenci byli bardzo aktywni przez caly czas.Czyli do konca produkcji pdp. Edytowane 27 Stycznia 2016 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 27 Stycznia 2016 Ogólnie temat płynności zostanie zamknięty w modelach Panasonica na 2016 rok ze względu na wprowadzenie dwóch suwaków od smużenia i juddera. W DX900 działa to idealnie więc temat zaraz się zakończy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 27 Stycznia 2016 Zobaczymy. Wprowadzenie dwóch suwaków nie oznacza, że poprawi się rozdzielczość z 500 linii do mon. 1080 (w tv 4k dla przypomnienia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek086 12 Napisano 19 Kwietnia 2016 Czy ktokolwiek sprawdzał rozdzielczość ruchu po aktualizacjach? Aktualizowany software w modelach LG UHD powodował wyższą rozdzielczość 3d. Może ktoś ma umiejętności by sprawdzić ten element po w sumie długim okresie od testów tego modelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castellano89 3 Napisano 20 Kwietnia 2016 To kto pochwali się ustawieniami do swojej "50"? Przetestowałem bardzo wiele ustawień z neta i nic mnie nie cieszy. BTW jak pozbyć się tych pjerdolonych ciemnych miejsc po bokach? Wysłane z mojego X600 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 20 Kwietnia 2016 Ciemnych miejsc raczej sie nie pozbedziesz... Przykro mi. Co do ustawień ekranu, to zamów kalibrację. Zwłaszcza, że gotowce Ci nie podchodzą. Wysłane z mojego Galaxy S7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek086 12 Napisano 21 Kwietnia 2016 Co do tych ciemnych miejsc, to chodzi Ci o kwestie bandingu podczas ruchu czy ciemne rogi? Jeśli rogi, to na forach jedynie wskazują na dosyć duże obniżenie podświetlenia, podobno nieco niweluje problem. Odnośnie kalibracji to pewnie sam bym zamówił jakąś profesjonalną, ale mało osób się tym zajmuje i ceny też jak dla mnie za taką usługę nieco wygórowane. Jestem ciekaw jak na odbiór (płynność, jakość) telewizji kablowej może wpływać korzystanie z dekodera vs korzystanie z modułu CI. Mam moduł CI i tu też ważna uwaga, system Panasa szybko reaguje na np. epg i zmiany kanałów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafibydgoszcz 1 Napisano 22 Kwietnia 2016 Takie same nieprawdziwe komentarze byly o plazmach np st60 , g30 czyli ze plazma migocze, buczy, nie ma bieli,nie mozna ogladac w jasnym pomieszczeniu itp. Jeszcze jedno najwieksze pomyje wylewano na plazmy o rozdzielczosci 1024x768.czyli np tx-p42c3e lub tx-p42x60e.W praktyce jest zupelnie inaczej , Doskonala jakosc obrazu hd i sd.Najlepsze do kanalow sd byly plazmy o rozdzielczosci 850x480 czyli np daewoo. Doskonaly telewizor do kanalow sd, posiadam do dzis . Telewizor kupiony w 2008 roku.Dziala do dzis bez usterki . Daewoo pod wzgledem jakosci kanalow sd jest nawet lepszy od panasonica. Jesli w cx700 nie ma plynnosci to obraz w czasie dynamicznej sceny na filmie z youtube powinien sie zatrzymac, nic takiego nie zawuwazylem.W ktorym miejscu na filmie jest brak plynnosci? Hmmm, nie wiem, czy pan nie myli płynności obrazu z zacięciami filmu. Tak jak sobie czytałem kiedyś pana wypowiedzi na temat DTS i filmów z DVD, to mam wątpliwości, czy w ogóle rozumie pan o czym tutaj piszę eksperci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 22 Kwietnia 2016 O to właśnie chodzi. Czytanie ze zrozumieniem. Tu nie chodzi o zacięcia tylko rozdzielczość, efekt gorącego powietrza etc. Wysłane z mojego Galaxy S7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 633 Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Goracego powietrza ? a co to za gusla i zabobony.Rozdzielczosc telewizora 4k .Nie posiadasz tego telewizora to nie pisz glupot.Pewnie zaraz napiszesz inna glupote o 700 liniach albo 3 liniach lub 1 lini. Kolega posiada panasonica 50cx700 , plynnosc i jakosc obrazu na kanalach hd jest bardzo dobra. Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slawko1 91 Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) 4K = się zaje*istośc, Mafia nie pogadasz Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Slawko1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 25 Kwietnia 2016 Nie da rady... Wysłane z mojego Galaxy S7 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 633 Napisano 26 Kwietnia 2016 Mafia jesteś ciemny jak but.Wysłane z amiga 500 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Ważne, że u ciebie jest jasno a wiedza zatrzymała ci sie na amidze 500... Wysłane z mojego Galaxy S7 Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castellano89 3 Napisano 27 Maja 2016 (edytowane) Wyłączają mi się powiadomki. Nie wiedzieć czemu. Ciemne rogi, Mańku. Przyciemnienie pomaga, ale zbyt bardzo wkurwia. A co najlepsze - nikt tych ciemnych rogów nie zauważa a mnie kurwica przez nie ogarnia. Panowie, głupie pytanie mam: Korzystając wyłącznie z anteny siatkowej mogę znaleźć programy na dvb-c? Panas obsługuje DVB-T, i C Edytowane 27 Maja 2016 przez Castellano89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 27 Maja 2016 Dvb-c to kablówka wiec odpowiedz sobie sam Wysłane z mojego Galaxy S7 za pomocą Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castellano89 3 Napisano 27 Maja 2016 (edytowane) Tak też podpowiadał mi zdrowy rozsądek. A zapytałem, bo spotkałem się z komentarzem w sieci iż przy dobrej antenie - dvb-c hula :-D Wysłane z mojego X600 przy użyciu Tapatalka Mafia, a jesteś w stanie polecić mi konkretny model tunera DVB-S/S2, spodka i konwertera? Przepraszam za off. Edytowane 27 Maja 2016 przez Castellano89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 28 Maja 2016 Do jakiej telewizji? Jeśli nc+ to bierz mediaboxa. Nie daj sie władować w premium boxa. Jeśli Polsat to ten nowy dekoder jest ok. Jeśli chcesz na własność a nie od operatora to ja polecam VU. Co do anten to bardzo dobra jest Triax TD110. Żadna pogoda jej nie straszna. Konwerter Inverto z serii ultra. Wysłane z mojego Galaxy S7 za pomocą Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castellano89 3 Napisano 28 Maja 2016 Dziękuję :-) Do FTA. Nie chcę wiązać się z żadnym operatorem. Poza tym pracuję w systemie zmianowym, więc niewiele i tak oglądam. Chodzi przede wszystkim o LM, bo całą resztę oferuje pakiet sportowy Eleven w Playerze za 16 zł. A coś bardziej budżetowego? Wysłane z mojego X600 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 28 Maja 2016 Może Ferguson? Wysłane z mojego Galaxy S7 za pomocą Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elenril 0 Napisano 24 Czerwca 2016 Witam, Jestem po siedmiu miesiącach używania tego telewizora i mogę przedstawić swoją opinie. Niestety, jest ona mocno negatywna. Rozdzielczość i ostrość obrazu pozostawia naprawdę dużo do życzenia, nawet w przypadku minimalnego ruchu obrazów. Ta sytuacja ma miejsce zarówno przy oglądaniu z TV cyfrowej, jak i z pozostałych źródeł. Wydaje mi się, że ten telewizor wypada zdecydowanie gorzej w porównaniu z kilkuletnim modelem Samsunga z podobnej półki cenowej, a nawet z 5-letnią plazmą Panasonica. Także filmy w 4K wyświetlanie z Netflixa nie wyglądają tak, jak się spodziewałem - szczególnie rzuca się w oczy spora "ziarnistość" w przypadku powierzchni z jednolitym. jasnym kolorem (widać to nawet na twarzach aktorów....). Podświetlanie poziome, pomimo ustawienia na minimum, również jest dosyć mocno widoczne w zaciemnionych miejscach. Próbowałem różnych ustawień obrazu i zdecydowałem się na te z francuskiego forum, które zostały zaproponowane w jednym z pierwszych postów w tym temacie. Ale ostatecznie jakiś czas temu ... powróciłem do wyjściowych ustawień producenta. Gdybym teraz miał wybierać jeszcze raz telewizor, na pewno nie zdecydowałbym się na ten model. Zastanawiam się nawet nad odsprzedażą, bo widzę, że o dziwo cena tego telewizora utrzymuje się na stałym poziomie. Chociaż może trafiłem na jakiś felerny egzemplarz.... Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 24 Czerwca 2016 Powyższe brzmi jak problem z ustawieniami, nie z samym telewizorem. Nie wystawiałbym mu takiej opinii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach