Robert_1988_KrK 473 Napisano 15 Września 2016 UPC 1080i * 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boywrc 13 Napisano 15 Września 2016 UPC 1080i *1080p to full HD, horizon wysyła taki sygnał do tv Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jafo73 0 Napisano 20 Września 2016 Pytanie do użytkowników; czy biel w tym tv wpada w niebieski ? Tak to wygląda w sklepie i na filmikach w necie,że dominuje blue . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtekpon 19 Napisano 20 Września 2016 U mnie wpada bardziej w lekki róż niż niebieski. Liczę, ze kalibracja sie z tym rozprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mielnia 1 Napisano 21 Września 2016 Witam orientuje się ktoś czy ten model eg910v jest jeszcze w produkcji jak tak to do kiedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stanec 17 Napisano 21 Września 2016 Podobno ma być w produkcji do końca tego roku. W przyszłym roku mają być już tylko modele 4K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 22 Września 2016 ja dalej mam problem z nadmiernym lokalnym dimmingiem nawet w grach w trybie gry, widac na zdjeciach przy caise okrazenia i pozucjy w wywscigu (gorne rogi) walczyl ktos z tym ? da sie to wylaczyc? fotosy: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 22 Września 2016 Pytanie do użytkowników; czy biel w tym tv wpada w niebieski ? Tak to wygląda w sklepie i na filmikach w necie,że dominuje blue . Kwestia odpowiedniej kalibracji. ja dalej mam problem z nadmiernym lokalnym dimmingiem nawet w grach w trybie gry, widac na zdjeciach przy caise okrazenia i pozucjy w wywscigu (gorne rogi) W telewizorach oled nie ma czegoś takiego jak local dimming Ze zdjęć nie wiem też o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 22 Września 2016 37 minut temu, Maciej Koper napisał: Kwestia odpowiedniej kalibracji. W telewizorach oled nie ma czegoś takiego jak local dimming Ze zdjęć nie wiem też o co chodzi. na zdjeciach widac pod czasem wyscigu i pod polem z miejscem w wyscigu, sa przyciemnione czesci ekranu, (lewy iprayw gorny róg) chodzi o to ze podczas grania, miejsca te sa nadmiernie przyciemnione, powstaja takie ciemne chmury, ktore sa ciemniejsze od calej reszty obrazu, wyglada to strasznie, i drazni to samo dzieje sie czasem z logiem stacji tv jest ono przyciemnione i pod spodejest taka ciemna chmura 45 minut temu, Maciej Koper napisał: Kwestia odpowiedniej kalibracji. W telewizorach oled nie ma czegoś takiego jak local dimming Ze zdjęć nie wiem też o co chodzi. tutaj film: wyslalem go tez do LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KARTON 14 Napisano 23 Września 2016 Witam. Panowie co radzicie. Kupować EG910V czy poczekać BJ6 w 55 calach? Nie mam ciśnienia ceny lecą w tej chwili BJ6 w MM za 13tys. EG 6499 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 689 Napisano 23 Września 2016 To jest konsekwencja wady technologii oled - powidoczek PS.Oled to nie jest trafny wybór do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loky 68 Napisano 23 Września 2016 To chyba nie jest "powidoczek". Jeśli dobrze rozumiem, to się pojawia i znika natychmiast po zniknięciu stale wyświetlanego elementu - jakby panel bronił się przed powstaniem wypalenia i niwelował kontrast w tym miejscu. Wcześniej ktoś to pokazywał dookoła stale wyświetlanego na ekranie wyniku meczu. Rzecz jest ciekawa, warto by dojść co to jest. 100patrz, pytałeś o to LG? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 23 Września 2016 Jeśli możesz poczekać, to poczekaj. Po pierwsze nowy model jest płaski, po drugie jest 4k i to ze wsparciem dla HDR-a, po trzecie producent podaje, że zwiększył żywotność panelu w porównaniu do modeli z roku 2015. Kolego 100patrz, tak myślałem do początku, że o to właśnie Ci chodzi - ciemna poświata wokół statycznych obrazów. Faktycznie wygląda to kiepsko. Rozumiem, że na kanałach telewizyjnych tych "zaciemnień" w tych miejscach nie ma??? Jeśli nie ma, to może po prostu oznaczać, że w ten sposób działa w TV zabezpieczenie przed utrwaleniem na matrycy statycznych obrazów. Dobrze by było, aby się wypowiedzieli inni użytkownicy tego TV, którzy dość intensywnie wykorzystują tego OLED-a do gier. Jeśli u nich jest podobny problem, to oznacza, że ten OLED do gier po prostu się nie nadaje. Mnie takie coś również by irytowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 23 Września 2016 a co to za gra? ja bym powiedział że to wygląda jak celowy element gui gry by cyfry były lepiej widoczne na tle jasnego nieba 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loky 68 Napisano 23 Września 2016 Dnia 21.04.2016 o 21:10, 100patrz napisał: pytanie do prawdziwych uzytkowników tgo OLEDa, na moim tv obserwuje czarną obwódkę wokół wyniku podczas oglądania sportu na zielonej trawie jak tutaj: ma ktos z was cos takiego ? https://zapodaj.net/8e013cc731563.jpg.html 53 minuty temu, klaus71 napisał: a co to za gra? ja bym powiedział że to wygląda jak celowy element gui gry by cyfry były lepiej widoczne na tle jasnego nieba To nie gra. Coś jest na rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 23 Września 2016 3 godziny temu, loky napisał: To nie gra. Coś jest na rzeczy. Gra: Forza motorsport 6 4 godziny temu, klaus71 napisał: a co to za gra? ja bym powiedział że to wygląda jak celowy element gui gry by cyfry były lepiej widoczne na tle jasnego nieba nie jest to celowe w grze, na moim starym LCD sie tak nie dzieje; to ja bylem z tym czarny wokol wyniku, Do LG wczoraj dopeiro wyslalem bo mnie zaczelo znowu denerwować, Dzieje sie tak wszytkich zrodlach, TV, PC, xbox, gdziekolwiek jest stały element, na dodatek jak 'staly element zniknie' to 'czarna chmura znika z lekkim (widozcznm) opzonieniem' okolo 0,5 sekundy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loky 68 Napisano 23 Września 2016 46 minut temu, 100patrz napisał: Gra: Forza motorsport 6 Chodziło mi o to, że to nie jest zamierzony efekt w grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 24 Września 2016 Jak wyżej. Nic nie zyskasz.Tyle co innych cennik kalibracji znajdziesz na stronie http://skalibrujtv.pl szczerze polecam Ci poddać go kalibracji i myślę, że inni użytkownicy, którzy mają ją za sobą potwierdzą A ta strona po angielsku oznacza, że wychodzicie z usługą poza granice Polski? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 25 Września 2016 A ta strona po angielsku oznacza, że wychodzicie z usługą poza granice Polski? Nie ma wersji angielskiej, ale w języku krajów sąsiadujących jak najbardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danio31b 15 Napisano 26 Września 2016 Dnia 23.09.2016 o 20:36, 100patrz napisał: Gra: Forza motorsport 6 nie jest to celowe w grze, na moim starym LCD sie tak nie dzieje; to ja bylem z tym czarny wokol wyniku, Do LG wczoraj dopeiro wyslalem bo mnie zaczelo znowu denerwować, Dzieje sie tak wszytkich zrodlach, TV, PC, xbox, gdziekolwiek jest stały element, na dodatek jak 'staly element zniknie' to 'czarna chmura znika z lekkim (widozcznm) opzonieniem' okolo 0,5 sekundy Dnia 23.09.2016 o 20:36, 100patrz napisał: Gra: Forza motorsport 6 nie jest to celowe w grze, na moim starym LCD sie tak nie dzieje; to ja bylem z tym czarny wokol wyniku, Do LG wczoraj dopeiro wyslalem bo mnie zaczelo znowu denerwować, Dzieje sie tak wszytkich zrodlach, TV, PC, xbox, gdziekolwiek jest stały element, na dodatek jak 'staly element zniknie' to 'czarna chmura znika z lekkim (widozcznm) opzonieniem' okolo 0,5 sekundy A Bawiłeś się ustawieniami?? Tryb gra ,Kino ,suwak kontrastu?/ Nie chce mi się wierzyć ,że to dopiero teraz to wychodzi ,jak telewizor kończy swój żywot w sklepach ,może masz walnięta matrycę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 26 Września 2016 (edytowane) To co masz widoczne na filmie to nie jest ani powidok jak ktoś tu napisał ani wada TV. Tak ekran "broni się' przed nadmiernym ryzykiem wypalenia. Mój OLED gra już rok i powidoków a tym bardziej wypaleń nie uświadczyłem,mimo że zdarza mi się grać czasami kilka godzin. Co nie oznacza,że ekranu wypalić nie można...tutaj fotka model 980 który grał nieprzerwanie 24h na dobę przez 11 miesięcy wyświetlając non stop logo LG OLED... http://www.fotosik.pl/zdjecie/c6ddbe209345952c (Gmeru-nie mogę dodać zdjęcia poprzez opcję "przeciągnij pilki do dodania lub wybierz pilki-wtf? ;-) ) Edytowane 26 Września 2016 przez marsellus_w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 26 Września 2016 7 godzin temu, Danio31b napisał: A Bawiłeś się ustawieniami?? Tryb gra ,Kino ,suwak kontrastu?/ Nie chce mi się wierzyć ,że to dopiero teraz to wychodzi ,jak telewizor kończy swój żywot w sklepach ,może masz walnięta matrycę?? Na pierwszym fabrycznym software tego nie było to pojawilo sie po ktorjes tam aktualizacji gram tylko w trybie game, z lekkimi modyfikacjami; jedyne czego nie probowalem to fabryczny reset, ale watpie by to pomoglo w filmach tego zjawiska nie ma I jest odpowiedz od LG Dear sir , We contact you because we have feedback from our technical department regarding the photo’s you send. The dark circles you experience surrounding the time and lap indication are caused by a lowering off the resolution to prevent burn-in problems in that area. This is part of a specification of the screen and as such we won’t be able to fix the problem by replacing the screen. Kindest regards, i wsystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loky 68 Napisano 26 Września 2016 (edytowane) Ciekawe czy np. w 920 jest taki sam patent. Niespecjalnie mi się to podoba. "Przeczytałem internet" i kwestia wypaleń w modelach z 2015r jest podobno rozwiązana w inny, znacznie mniej prymitywny sposób. Edytowane 26 Września 2016 przez loky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 26 Września 2016 2 godziny temu, 100patrz napisał: Na pierwszym fabrycznym software tego nie było to pojawilo sie po ktorjes tam aktualizacji gram tylko w trybie game, z lekkimi modyfikacjami; jedyne czego nie probowalem to fabryczny reset, ale watpie by to pomoglo w filmach tego zjawiska nie ma I jest odpowiedz od LG Dear sir , We contact you because we have feedback from our technical department regarding the photo’s you send. The dark circles you experience surrounding the time and lap indication are caused by a lowering off the resolution to prevent burn-in problems in that area. This is part of a specification of the screen and as such we won’t be able to fix the problem by replacing the screen. Kindest regards, i wsystko jasne Pisałem o tym 2 posty wyżej ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danio31b 15 Napisano 27 Września 2016 (edytowane) Pytanie dlaczego teraz to wychodzi i dlaczego nikt nie zgłasza podobnych problemów.A może dodali taki "Ficzer" w aktualizacji?? Edytowane 27 Września 2016 przez Danio31b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach