MarcinC 331 Napisano 7 Lutego 2016 pmcomp ty nie dajesz się prowokować? Ty robisz z siebie forumowego błazna numer 1 od dawna już ale chyba jeszcze o tym nie wiesz. To może się domyśl? Każdy jest w stanie cię sprowokować abyś następnie wypluł z siebie 100 nic nie znaczących postów. Następnie moderacja musi usunąć wszystkie twoje wypociny do śmieci. I zapewne tutaj będzie tak samo. Dawaj dawaj. Jeszcze coś napisz. Jakieś stare płytki vinylowe itp. Nie zapomnij się o jakieś "mądrości dla ludu". 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kozak 0 Napisano 7 Lutego 2016 User zarejestrowany 1 lutego 2006 roku? I całe 5 postów? I akurat pojawia się właśnie w tym gorącym momencie dyskusji, że AŻ POSTANOWIŁ NAPISAC ??? Unbelivable ... Jaśko Pawlak w Samych swoich, o czym poniżej też użył raz tego słowa. Może będzie okazja wyszukać. Uśpione konto pod którym ukrywa się ... ? Chwyty poniżej pasa rodem z przedszkola. Nie dam sie sprowokować tym razem . Uwierz mi, że milczenie to złoto. Dorośniesz to zrozumiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 7 Lutego 2016 (edytowane) To się nazywa ... brak powtarzalności w procesie produkcyjnym i byc może to jest największa "tajemnica" LG . Matryce nie są powtarzalne na całej powierzchni w procesie produkcyjnym. Taka moja teoria spiskowa. Ale nie ma czasu. Trzeba tłuc i sprzedawać TV takie jakie są tu i teraz i zmaksymalizować zyski zanim konkurencja się ocknie i dogoni. Przypominam wszystkim, że z punktu widzenia LG chodzi ... WYŁĄCZNIE O KASĘ, a nie zadowolenie klienta. No chyba nie ma tu żadnego naiwnego, który myśli, że jest inaczej? To prawie jak w polityce. Czy w programie 500+ politykom chodzi o dobro naszych dzieci ??? NIE, chodzi o kasę, stołki i o władzę . Kolega pmcomp często pisze sensowne uwagi i spostrzeżenia merytoryczne. I z większością uwag technicznych (np. co do problemu z jednorodnością i powtarzalnością matryc) się zgadzam, sam zresztą tez o tym pisałem. A to, że daje się prowokować (albo raczej sam siebie prowokuje) i nakręcać to już zupełnie inna sprawa Konia z rzędem kto przeprowadzi logiczny wywód powiązania niepowtarzalności matryc z programem 500+ :) Edytowane 7 Lutego 2016 przez pawelll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 7 Lutego 2016 (edytowane) Ja jestem tylko z wykształcenia inżynierem elektronikiem po Wydziale Elektroniki Politechniki Warszawskiej. Przecież ja się NA TYCH ZABAWKACH NIE MAM PRAWA ZNAĆ !!! 35 lat doświadczenia i zabawy w klocki AV, gdzie niektórzy czytelnicy tego portalu jeszcze wtedy nawet w planach nie byli, nic nie znaczy :)/ Wszystko co pisze żeby sobie popisać. Tylko czasem mnie krew zalewa jak czytam marketingowy bełkot, sponsorowany PR i wnioski, które nijak się mają do rzeczywistości ... tej technicznej. Ot taki forumowy błazen . Pa, jadę na dwa tygodnie na ciepłą wyspę. Może nie napiszę w tym czasie ani literki ... chyba że znowu ktoś wymyśli jakieś mądrości. Wszystkim życzę takich widoczków ... na Waszych wspaniałych i najlepszych telewizorach: To miało być sarkastyczne i mam nadzieję, że tak zostanie odebrane . Ja wolę w naturze, podobnie jak koncerty muzyczne. Do usłyszenia. Pozdro. Edytowane 7 Lutego 2016 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lycone 106 Napisano 7 Lutego 2016 (edytowane) Czekałem na post o doświadczeniu w AV. Lubię te przejścia z tematu TV na podkreślenie swojego "stażu", a następnie pochwalenie się wakacjami Prawie za każdym razem to samo. Edytowane 7 Lutego 2016 przez lycone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Draag 2 Napisano 8 Lutego 2016 (edytowane) No cóż za dyskusja się wywiązała. Ja tam jestem bardzo zadowolony z "910". Oczywiście wad trochę ma - choćby ten biały. No, ale z dwojga złego wolę, żeby czarne było czarne niż białe było białe. Biały plansz jest w filmach jednak mniej niż ciemnych. Dajmy na to taki Star Wars - ujęcia w kosmosie są OBŁĘDNE. Muszę wygrzebać wszystkie filmy z kosmosem w roli głównej Boję się tylko o trwałość. Uspokaja mnie gwarancja na 5 latek. Aha, no i dodajmy do tego bardzo dobry dźwięk. Jak miałem przez chwilę JU6800 to nie dało się słuchać... Edytowane 8 Lutego 2016 przez Draag 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtazo 9 Napisano 8 Lutego 2016 Ja swojego (930) mam juz od roku i cały czas jest za[beeep]iście Wczoraj nawet skończyłem Until Down gra referencyjna dla oledów -sama gra tez dobra! Dodam, że po roku nic gorzej nie świeci tylko lepiej :-p konkretnie duzo wyniosły aktualizacje dotyczące również płynności, wcześniej nie moglem ustawić by pilka w tenisie nie leciała szarpana a teraz sie da, dwa finały w Australii obejrzane z satysfakcją! Zauważyłem również różnice w detalach w ciemnych scenach, któraś z poprawek dokonała lekkiego upgrade'u itp, itd. (I wierzcie mi bo przygladam się ciemnym scenom w totalnej ciemnicy z nawet zaklejoną diodą od dysku Toshiby - ten kto zna ten dysk to wie jaka ta dioda jest mała i jak lekki świeci a mimo to ja zakleilem izolacją:-) Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
llukk 102 Napisano 8 Lutego 2016 zawsze mnie śmieszą kłótnie o jakość obrazu na planszach testowych he he. kupujemy telewizory czy projektory czy inne urządzenia av ,żeby oglądać plansze testowe czy np filmy? wiadomo plansze testowe są po to aby ocenić np. jakość bieli czy czerni ze wzorcem ale to musi mieć przełożenie na oglądany obraz. Kazdy w każdym urządzeniu może znależć jakąś wadę tylko czy o to chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malydiabelek 8 Napisano 8 Lutego 2016 llukk dla mnie wywody jakie robi pmcomp sa ciekawe z natury, ale w rzeczywistosci ogladamy obraz ruchomy, nie stateczny, nie jestem tez maniakiem kina czarno-bialego, badz plansz jednolitych kolorowo 910 ma kilka detali, ktore mi przeszkadzaja (pisalem wczesniej), ale to drobiazgi czekam na kalibracje i ponownie zapuszcze Nienawistna ósemka, zeby zobaczyc czy snieg jest bialy czy inny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoL 39 Napisano 8 Lutego 2016 (edytowane) Ja napisałem jak jest bo testuję i obcuję z tym na co dzień. I tyle. Ty nie. Więc nie muszę już nic więcej pisać Sorry Gmeru, miałem 2 sztuki w domu. Na obu pasy i brak idealnej bieli. Więc...Są filmy na których to niestety widać. I biel i pasy. Oczywiście obraz oled nadal jest poza jakimkolwiek zasięgiem lcd. Ale wady ma. PS. Nie chce wkładać kija w mrowisko, ale po zakupie TV umawiałem się na kalibracje, niestety jak w tym temacie napisałem o możliwych "kontaktach" testerów z LG i braku jakichkolwiek wad w testach (pasy) i ogólnym moim opisie ze zdjęciami i lamencie na pasy, to zostałem totalnie olany i nici z mojej kalibracji:) Edytowane 8 Lutego 2016 przez PiPoL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszek 44 Napisano 9 Lutego 2016 Ja jestem tylko z wykształcenia inżynierem elektronikiem po Wydziale Elektroniki Politechniki Warszawskiej. Przecież ja się NA TYCH ZABAWKACH NIE MAM PRAWA ZNAĆ !!! 35 lat doświadczenia i zabawy w klocki AV, gdzie niektórzy czytelnicy tego portalu jeszcze wtedy nawet w planach nie byli, nic nie znaczy :)/ Wszystko co pisze żeby sobie popisać. Tylko czasem mnie krew zalewa jak czytam marketingowy bełkot, sponsorowany PR i wnioski, które nijak się mają do rzeczywistości ... tej technicznej. Ot taki forumowy błazen . Pa, jadę na dwa tygodnie na ciepłą wyspę. Może nie napiszę w tym czasie ani literki ... chyba że znowu ktoś wymyśli jakieś mądrości. Wszystkim życzę takich widoczków ... na Waszych wspaniałych i najlepszych telewizorach: To miało być sarkastyczne i mam nadzieję, że tak zostanie odebrane . Ja wolę w naturze, podobnie jak koncerty muzyczne. Do usłyszenia. Pozdro. Proponuję przeniesienie do działu Megalomania. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 10 Lutego 2016 Po przeniesieniu dopisz, że aktualnie pada . Wszystkim się humor poprawi. A żeby wpie był na temat, nie tak jak Twój , w Niemczech jest do kupienia bez żadnego problemu 9509, płaski 4K 65". Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) Jak pada to moze ryby biora BTW. Gdzie pada? Edytowane 10 Lutego 2016 przez binary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszek 44 Napisano 10 Lutego 2016 Po przeniesieniu dopisz, że aktualnie pada . Wszystkim się humor poprawi. A żeby wpie był na temat, nie tak jak Twój Pozdro Może i nie na temat ale jak czujesz taką potrzebę to śpieszę poinformować, że lepiej o swoich sukcesach informować np. na rynku jakiegoś dużego miasta. Tam dopiero jest forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 067 Napisano 10 Lutego 2016 Biorącymi (!) rybami jestem zainteresowany! Przyłączam się do pytania: gdzie pada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 10 Lutego 2016 Po przeniesieniu dopisz, że aktualnie pada . Wszystkim się humor poprawi. A żeby wpie był na temat, nie tak jak Twój , w Niemczech jest do kupienia bez żadnego problemu 9509, płaski 4K 65". Pozdro tylko 4299 euro za wersje 55" 2x 910V mozna kupic za to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rudeford 2 Napisano 11 Lutego 2016 Prostowanie tego co producent zepsuł trochę kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Biorącymi (!) rybami jestem zainteresowany! Przyłączam się do pytania: gdzie pada? Zapraszam na blog.Opisalem tam miejsce gdzie biorą szczupaki i sumy oraz zapodałem dowody . BTW już nie pada, wyszło piękne słońce, a temperatura to niestety jakieś 33 stopnie C. A gdzie? Tam gdzie bywają najwięksi magalomani i snoby z tego portalu. Ktoś chce się jeszcze zapisać do tego klubu czy woli jednak pozostać poprawnym i anonimowym? Co przy dzisiejszej władzy wydaje się rozsądnym posunięciem . . Aaaaaa ... już załapałem. Lepiej czytać o takich miejscach na portalach typu Gazeta, Onet, Plotek czy Pudelek. One są przecież bardziej wiarygodne bo czasem ludzie piszą tam w przeciweństwie do mnie za pieniądze albo korzystając z copy paste umieszczają teksty i zdjęcia z netu bo Pan Redaktor tak nakazał. O pisaniu o własnych doświadczeniach z tematyką audio i video juz nie wspominam bo tam takich brak. I nie mam na myśli testów tylko ciągłe obcowanie na codzień z urządzeniami, które się posiada i za które się zapłaciło własną kasą. Wtedy jak coś nie działa jak powinno bardziej boli niz taka oto biel na wypożyczonym urządzeniu . Pozdro Edytowane 11 Lutego 2016 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 11 Lutego 2016 Dobra to nie pisz gdzie. Juz nie chce wiedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macjuch 0 Napisano 11 Lutego 2016 Wkurza ta gadka o niczym. Wróćcie do właściwego tematu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Lepsza gadka o niczym, niz cisza na temat zabytkowego telewizora. Edytowane 11 Lutego 2016 przez binary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Tym bardziej, że nt. zalet i wad tego telewizora napisano już wszystko. I w teście i w komentarzach userów. Kro chce tani OLED wybiera 910kę albo 930kę. Kro chce dobry OLED wybiera płaską 950kę LG albo ... czeka. Kto chce drogi, skórzany OLED wybiera Panasa. O czym tu więcej pisać ??? A kro chce dobry i duzy obraz 4K czeka na nowe tańsze projektory. I trochę poczeka . Edytowane 11 Lutego 2016 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malydiabelek 8 Napisano 11 Lutego 2016 allah akbar amen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Kilka dni temu zobaczyłem DEMO LG OLED FHD. To nowość. Kopia inspiracji (4K) kuchennej z SAMA SUHD o kolorach na warzywach, krabach kuchennych. Dopiero teraz ekran OLED LG na sklepie daje czad ! Szkoda, że LG ma w materiałach PROMO opóźnienie półroczne. Ja tam czekam na 55" flat OLED w MM/SATURN/ EURO Edytowane 11 Lutego 2016 przez 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlaczego 2 Napisano 13 Lutego 2016 (edytowane) witam po krótkiej przerwie i przepraszam, że wywołałem burzę prawie o niczym na 3 strony reasumując już wiemy: tani OLED wybiera 910kę albo 930kę.dobry OLED wybiera 960 lub płaską 950 LG albo ... czeka.Kto chce drogi, skórzany OLED wybiera Panasa. wszystko sprowadza się do zasobów i ewentualnie wyważenia cena / jakość i oby = spełnienie oczekiwań ważne aby wiedzieć czego się spodziewać aby móc oczekiwać... =========== dla mnie ważniejsze od zaróżowienia jest deformacja powierzchni ale mam 2 ściany szklane i białe ściany pozostałe, więc gdy dodamy moje zboczenie i zawodowe skaleczenie co do krzywizny dla mnie jest fan ale gdyby było to bardzo jednolite i idealnie ciągłe WAŻNE = DEFORMACJE SĄ DOKUCZLIWE NA WYŁĄCZONYM TV LUB PRZY CIEMNYCH SCENACH W DZIEŃ dla większości nie zauważalne =========== kolejnym zakapiorem jest system utrzymania płynności ruchu i system wyostrzania obrazu 1` system ma problem ze "zrywaniem" gdy scena jest statyczna i nagle mały fragment (np. twarz) nagle się rusza ; nie obserwuję tego gdy startuje cała powierzchnia po wielu próbach ma tru_motion de-judder = 1 de-blur = 10 prawdziwe kino = wyłączone 2` system działa rewelacja w statycznym lub bardzo powolnie zmieniającym się obrazie = z dobrym sygnałem sd w wersji " i " potrafi zrobić wrażenie jakby fullhd ale przy poruszaniu się obiektu rozmywa mikro-detale pytanie ile w tym winy dostawcy obrazu a ile wyświetlacza ? mam ustawione kontrast dynamiczny = niski super rozdzielczość = średnia redukcja szumów = automatyczna redukcja mpeg = niska ======= ostatnie pytanie czy obserwujecie zmieniające się natężenie = jasność szczególnie bieli i białego tła np. na pasach informacyjnych przy zmianie obrazu z jasnego na ciemny ? czerń = automatycznie ochrona oczu = wyłączone i ciekawostka na koniec w temacie braku gniazda słuchawkowego gdy wyrzucam dźwięk po av na złącze euro mam sporawe opóźnienie fonii do wizji chyba pora zakupić adapter do optyka... co do idealnych tv - od 20 lat powtarzam, że nie miałem nawet możliwości przeczytania o takim egzemplarzu a co dopiero modelu !!! prawie idealne są zbyt duże flagowe lub pokazowe 70-90` - gdy moje optimum 48-55` i rozsądny budżet a teraz poproszę już z uśmiechem i "na luzie" czytajcie dalej co do marzeń niektórych ludzi o zwijanym ekranie lcd=oled one już są ale co z tego - jak chcecie je równiutko "rozłożyć" lub zawiesić gdzie audio, skoro byle podmuch z głośnika zwieje "matrycę ze snów marzycieli"... p.s. odnośnie polemiki można już wszystko wyczytać na poprzednich 30 stronach, mam prośbę może teraz o konkretach i opcjach możliwych do zrealizowania w tytułowych lg_910 poproszę. Edytowane 13 Lutego 2016 przez dlaczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach