mario448 0 Napisano 8 Marca 2016 Sprawdziłem podane przez Ciebie opcje i niestety nic z tego. Z TV idzie kabel do CD-ka po kablu optycznym, który to interkonektem jest podłączony do wzmacniacza. Cd to Denon DCD 710AE a wzmak to Denon PMA 1510AE jeżeli to pomoże. Ktoś coś podpowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 8 Marca 2016 Zerknij czy w ogóle złącze podczerwieni świeci się za telewizorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartmeces 1 Napisano 8 Marca 2016 Dziś znowu go oglądałem w RTV 3600 50 by mogł trochę stanięć Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 8 Marca 2016 (edytowane) Sprawdziłem podane przez Ciebie opcje i niestety nic z tego. Z TV idzie kabel do CD-ka po kablu optycznym, który to interkonektem jest podłączony do wzmacniacza. Cd to Denon DCD 710AE a wzmak to Denon PMA 1510AE jeżeli to pomoże. Ktoś coś podpowie? W Denonie DCD 710 jest tylko wyjscie optyczne.Jesli kabel optyczny z telewizora jest podlaczony do denona DCD 710 to nie bedzie dzialac.Wyjscie optyczne z telewizora musisz podlaczyc do wejscia optycznego do wzmacniacza. Zajrzalem do internetu.W Denonie PMA 1510AE nie ma optycznego wejscia.Niestety nic nie zrobisz. Inne rozwiazanie to kupno Konwertera S/PDIF OPTICAL (IN) -> COAXIAL (OUT) W denonie nie ma wejscia COAXIAL czyli konwerter tez nie pomoze. Edytowane 8 Marca 2016 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario448 0 Napisano 8 Marca 2016 Mafia35 wyjście świeci na czerwono. Dzięki grundig za wyjaśnienie tematu. Pozostaje więc podłączenie tylko za pomocą interkonektu z TV do wzmacniacza aby uzyskać dźwięk. Zastanawia mnie tylko po co jest w takim razie to wejście w DCD710, ale to już inna kwestia. Dziękuję bardzo Wszystkim za zainteresowanie się tematem i odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 8 Marca 2016 W DCD710 nie ma wejścia tylko jest wyjscie. Mozesz optykiem podłaczyc go do innego wzmacniacza czy nawet soundbara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario448 0 Napisano 9 Marca 2016 A Playkę da się optykiem podłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 9 Marca 2016 Tzn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario448 0 Napisano 9 Marca 2016 Czy zadziała podłączenie optykiem podłączenie ps3 do TV, zamiast kablem hdmi, i czy jest taki sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 9 Marca 2016 W tv masz wyjście a nie wejscie więc to nie zadziala. Ale i tak nie miałoby to sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rangerek 1 Napisano 11 Marca 2016 Czy zadziała podłączenie optykiem podłączenie ps3 do TV, zamiast kablem hdmi, i czy jest taki sens? wyszukaj w google "toslink to cinch" i podłącz prze ztakie urządzenie - bo jak widze Twój wzmacniacz nie ma wejść cyfrowych (a przynajmniej tak twierdzi google ) a odtwazrzacze (czegokolwiek) nie mają najczęściej wejść tylko wyjścia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castellano89 3 Napisano 26 Marca 2016 Dobra, Miśki. Kto podpowie jak ustawić Panasa pod wydarzenia sportowe? No, dobra - pod piłkę nożną. To co tu widać to paranoja :-D Wysłane z mojego X600 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 26 Marca 2016 Dobra, Miśki. Kto podpowie jak ustawić Panasa pod wydarzenia sportowe? No, dobra - pod piłkę nożną. To co tu widać to paranoja :-D Wysłane z mojego X600 przy użyciu Tapatalka W teście masz opisane wstępne zalecenia dot. ustawień obrazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vade 11 Napisano 26 Marca 2016 witam wszystkich.ostatnio byłem na kupnie tv ok 50 cali. poczytałem sporo w necie, rozeznałem sprawę w sklepach(no ale to tylko sklep i tak do końca możliwości sa mocno ograniczone)i zdecydowałem się na panasonica cx 700,a konkretnie na cxm710. przywiozłem do domu zwiesiłem na ścianie i...... piszecie że obraz żyleta, a ja jakoś widzę taki taki ziarnisty szczególnie w ciemnych miejscach,tłach ,kąty widzenia tragedia,brak mu takiej wyrazistości brak szczegółów, ,ruch jest w miarę poprawny,kolory też ok.próbowałem rożnych ustawiań i jakoś nie widzę poprawy odległość 3,5m c.polsat hd500,dobrej jakości kabel hdmi nie wiem czy to był najlepszy wybór może trzeba było brać sony samsunga czy lg? powiedzcie mi,bo też przed kupnem sprawdzaliście i porównywaliście z innymi i co was urzekło w tym tv? bo szału nie ma,a w opisach i opiniach wielki wow dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vade 11 Napisano 27 Marca 2016 i jeszcze jedno Obecnie w sklepach, dostępny jest m.in model CX700 (bliźniaki to CXM710 / CXE720 w zależności od miejsca zakupu), co to znaczy czy modele 710 i 720 robione są pod sieci handlowe typu MM? i to lokalne wygaszanie gdzie to się wył?,a może ktoś podpowie jak poprawnie ustawić ten tv? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 30 Marca 2016 W linku sa zaawnasowane ustawienia obrazu dla cx700 mozesz sprawdzic. http://hdtvpolska.com/topic/36637-optymalne-ustawienia-obrazu-panasonic-tx-55cx700e/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vade 11 Napisano 31 Marca 2016 (edytowane) dzięki sprawdzałem już te ustawienia,cholera wywaliłem tyle kasy na kiepski telewizor,ale tak to jest jak sie człowiek podeprze opiniami i testami.W dodatku minął czas na zwrot i teraz zostałem z dziadostwem na ścianie. jedna szjsung ,na którym wszyscy psy wieszają jest mistrzem obrazu Edytowane 31 Marca 2016 przez vade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 31 Marca 2016 (edytowane) Nie musi byc to wina telewizora.Z niektorych tunerow satelitarnych jakosc obrazu moze byc lepsza lub gorsza.Najwiekszy wplyw na jakosc obrazu ma chpiset ktory znajduje sie w tunerze.Przykladowo w tunerze manta hd8000 zastosowano chipset zoran supra xd180 amerykanskiej firmy zoran corporation .Jakosc obrazu sd i hd jest wzorowa.Kup satelitarny tuner manta hd8000 lub 9000 za 300 zl i przekonasz sie ze jakosc obrazu sd i hd jest na bardzo wysokim poziomie. To nic ze na tunerze jest logo manta ale jakosc obrazu jest bardzo bardzo dobra.Chipset jest najwazniejszy.Zoran Corporation – firma produkująca układy scalone między innymi do obróbki obrazu. Siedziba firmy znajduje się w Sunnyvale, w Kalifornii czyli w dolinie krzemowej. Tuner pod wzgledem jakosci obrazu deklasuje wszystkie tunery cyfrowego polsatu i tunery oparte na chipsecie ALI i starsze wersje tunerow z chipsetem STI.Przyklad w linku. http://www.manta.info.pl/forum/tunery-tv-sat/manta-hd8000-3245/ Inny przyklad , dotyczy tunera polsatu hd5000 i vu -solo 2 cytat Użytkuje HD 5000 już od kilku lat i jedną z najgorszych wad wg. mnie, jest koszmarnie wolne przełączanie kanałów, można przeboleć wieszanie się, wysoki pobór prądu i pilota działającego "tylko" w linii prostej, natomiast, żeby czekać ok. 2 sekundy na wyswietlenie kanału to jest lekka przesada.Bardzo słaba jakość obrazu z hd5000 w porowananiu z tunerem VU+ SOLO 2 . Edytowane 31 Marca 2016 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 31 Marca 2016 Chipset to jedno a soft dekodera to drugie. Patrz ITI 5720SX. Na sofcie "blue" żyleta, a na sofcie "carbo" już nie było tak wesoło. Wysłane z mojego Galaxy S7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vade 11 Napisano 1 Kwietnia 2016 no nic spróbuję jeszcze z tym dekoderem,bo tez słyszałem że ten hd5000 to szmelc,nie zmienia to jednak faktu, że ten tv to kiepski produkt,a firma panasonic powinna zwracać 1500pln, a przynajmniej przeprosić każdego kto wdepnął w ten model.założyłem też antenę naziemną televes,ponoć b.dobra ustawiona profesjonalnie,bo pomyślałem że spróbuje sygnału dvb-t wtedy tv korzysta z własnego tunera, stwierdzam że ten tv zupełnie nie radzi sobie z obrazem sd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) 50 cali to duzy ekran i kanaly sd nie beda wygladac najlepiej w zadnym telewizorze lcd ale w panasonicu cx700 jakosc kanalow sd jest dobra.Przyklad z internetu , na zdjeciu cx700 , kanal sd. Najlepsze do kanalow sd byly plazmy o rozdzielczosci 1024x768. W plazmach o rozdzielczosc 1024x768i jakosc obrazu sd jest najbardziej zblizona do telewizora z kineskopem i jest na dobrym poziomie. Wracajac do cx700 to kolega ma panasonica 50cx700 i oled lg . Kanaly sd przezenuja sie dobrze w cx700 i oled.Oczywiscie pod wzgledem poziomu czerni oled wygrywa zdecydowanie.Kolega odbiera tylko programy z dvb-t z anteny zewnetrznej. Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vade 11 Napisano 2 Kwietnia 2016 mam prośbę czy może odezwać sie osoba która posiada ten tv,i ponawiam pytanie odnośnie pierwszych zdań testu co tzn. modele 710 i 720 w zależności od miejsca zakupu?może autor testu rozwieje tajemnicę ? dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Panasonic cx700 ma odswiezanie 800hz a panasonic cx710/720 1000hz.Roznice pomiedzy cx710 i cx720 to kolor obudowy. Recenzja uzytkownika cx720.Wspomnial ze nie ma dzwieku po podlaczeniu tunera cyfrowego polsatu.Rozwiazanie problemu to zmiana ustawien wejscia hdmi w telewizorze czyli wybranie tryb1 lub tryb2 Wrażenia po jednym dnu użytkowania modelu 50' cxe720(w media expert tańszy o 100 zł od 700tki). Telewizor fajnie oddaje barwy, kontrast i jasność, na razie jechałem na ustawieniach fabrycznych. Local Dimming sprawdza się dość dobrze choć zauważyłem lekką niedogodność gdy oglądałem film z napisami w momencie gdy białe napisy zostawały na ekranie ich początek i koniec był szarawy czyli niedoświetlony ale nie wpływało to na mój ogólny stosunek do tego tv, pewnie da się to wyregulować bardziej lub mniej w ustawieniach, czernie fajne głębokie.Nie miałem jak nakarmić tv materiałem 4k gdyż aplikacja youtube jest nowa i w wersji 1.0 i nie widziałem nigdzie ręcznej zmiany rozdzielczości materiału wideo(spróbuje coś z vod wypożyczyć).System firefox os sprawuje się bardzo dobrze i płynnie. Drugi pilot jest trochę irytujący bo za każdym razem gdy go dotykam włącza się instrukcja jak z niego korzystać mam nadzieje że da się to gdzieś wyłączyć. Po podłączeniu do cyfrowego polsatu nie działa dźwięk (pewnie to kwestia konfiguracji na naziemnej działa ok). Dziś zobaczę jak ogląda się mecze na tym tv, matryca modeli z serii 700 ma 120Hz więc myślę że będzie dobrze radzić sobie z szybkimi scenami.Skalowanie do uhd z materiału sd z bliskiej odległości jest drażni moje oko z większego dystansu jest ok ale nie liczmy na cudy, z hd wygląda to już w porządku.Co do szerowania materiału z innych urządzeń, nie działa to z wszystkim aplikacjami np miałem problem z defaultową aplikacją album na sony xperia z3 zamiast video pojawiała mi się klatka filmu na ekranie i to wszystko, jak szerowałem ten materiał poprzez panasonic repmote tv app 2( całkiem fajna apka zastępuje oba piloty + teoretycznie można pisać tekst za pomocą normalnej systemowej klawiatury, u mnie to jednak to nie działało, a szkoda bo wpisywanie tekstu z pilota jest męczące) film odpalał się na tv tylko miejscami przycinał nie wiem czego to problem apki, routera czy tv(pewnie to wyeliminuje w nowym domu który obecnie kończę będę miał tam lepszy router i zobaczymy co wtedy). Szerowanie z aplikacji youtube na telefonie bezproblemowo. Jak na razie jestem zadowolony z nabytku. Recenzja CX700. Dostałem kilka wiadomości na priv z prośbą o opinię dot. CX700.Otóż chętnie podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami, ale chcę zaznaczyć jedno. Na 50CX700 przesiadłem się z 11 letniego, 32 calowego LCD LG HDready, więc do niego odnoszę ew porównania, miejcie to na uwadze.Jeśli chodzi o obraz i debatę nad czarnym w czarnym i lokalnym wygaszaniu ekranu. Otóż zdążyłem obejrzeć kilka filmów, w ciemnym pokoju przy małym światełku (nigdy nie oglądam w całkowitej ciemności) i wg mnie dyskusja czarne i czarniejsze jest bez sensu. Telewizor, kiedy trzeba potrafi oddać jak to ktoś określił smolistą czerń tam i tylko tam gdzie to potrzeba. Nawet w ciemnym pokoju jest to nadal czerń a nie szarość (w przeciwieństwie do poprzedniego tv gdzie czarne zawsze było szare).Funkcjonalność IFC, czyli ów hertzów nad którymi debatujemy. Ja osobiście z tej funkcji upłynniacza nie korzystam wogóle, obraz wygląda jak film dokumentalny kręcony z ręki (5 broken cameras to moje pierwsze skojarzenie), co jest denerwujące. Co do płynności upłynniacza, faktycznie momentami, przy szybkich scenach rozmazanie jest widoczne. Ale to wg mnie nie jest największym problemem. Większym są bugi jakie generuje upłynnianie - gdy mamy duże zagęszczenie drobnych szczegółów na ekranie, i towarzyszy im ruch powstaje widoczny bug w postaci przemieszczenia szczegółów poza ich faktyczne miejsce na ekranie. Żeby wszyscy mnie dobrze zrozumieli - proszę wyobrazić sobie kadr kręcony z poziomu ulicy, w kadrze człowiek idący nad ulicą, kręcony przez cienkie szczebelki barierki ochronnej. Ów szczebelki, podczas działania upłynniacza zaczynają się przemieszczać podczas ruchu postaci za ów szczebelkami. Druga scena - gęste kobiece włosy ze spinkami i innymi w nich, i tej scenie towarzyszy ruch. Wszystko widoczne "przez" pierwszoplanowe włosy zaczyna ruszać się razem z nimi - mimo że jest to np nieruchomy trzeci plan.I jeszcze jedna moja opinia. Z racji tego, że modele 700, 710 i 720 różnią się tylko częstotliwością pracy upłynniacza i ew wyposażeniem dodatkowym (pilot dotykowy), podejrzewam, że de facto różnica jest tylko w oprogramowaniu telewizora. Poczekamy rok, być może pojawi się jakaś wersja nieoficjalna i cx700 stanie się cx720 Co do pracy smart tv powszechnie rozumianego.Mamy wgrane od startu kilka polskich aplikacji - w tym tvn player, youtube, jakieś VOD i cośtam jeszcze. Wszystkie te aplikacje (innych jeszcze nie sprawdzałem, nie mam czasu na to) działają bardzo dobrze, o dziwo obraz z playera TVN jest lepszy, niż obraz na żywo z np. telewizji publicznej TVP1 HD. Żonka z TVN player jest bardzo zadowolona, geslerowa, na wspólnej, inne pierdóły ogląda kiedy ma czas a nie kiedy musi bo leci w TV, co jest dla niej istotne i przy dzisiejszym trybie życia ważne. Jedyny minus ów właśnie TVN player - znaczek tvnu ma średnicę płyty cd na ekranie, co może być irytujące.Co do samego HD w UHD, to faktycznie, siedząc blisko ekranu można mieć wrażenie, że lepiej obraz HD wygląda na matrycy full HD, ale po włączeniu treści 4K nie mamy wątpliwości co do jakości obrazu Aczkolwiek owe w/w spostrzeżenie też nie zawsze się sprawdza, otóż oglądając np. wiadomości TVN24HD mam czasami wrażenie, że reporter siedzi w mojej sypialni za oknem obraz wydaje się być na tyle prawdziwy.Oglądanie np teledysków fullHD z ładnymi Paniami daje naprawdę dużo frajdy )Współpraca z kompem wg mnie przebiega bardzo dobrze, mimo, iż komputer "rzuca" "tylko" full HD, to wszystko wygląda bradzo dobrze, bardzo ostro. Input lag wg tego co czytaliśmy <40ms, odpalałem więc Counter'ka :GO na chwilkę i gra się bardzo przyjemnie, myślę więc, że dla niedzielnych graczy to i tak nadto Co do wyjść - 3xHDMI, troszkę mało, na początku wszystkie miałem na starcie już zajęte (PS, komp i dekoder kablówki), na szczęście dekoder kablówki udało się bezpłatnie i szybko wymienić na kartę CI. Jedyny minus takiego rozwiązania - jeśli chcemy mieć kanały ułożone "po swojemu" - czeka nas żmudne ustawianie kolejności, czego niestety nie możemy zrobić np. telefonem. Sytuację nieco ratuje możliwość tworzenia własnych list kanałów - wybieramy np 10 zazwyczaj oglądanych kanałów i problem z głowy.Co do pilota dotykowego, niestety nie miałem go w rękach, ale jeśli touchpad działa tak jak w aplikacji na telefonie - to wcale nie żałuję, że go nie mam - sterowanie myszką wcale nie jest za jej sprawą łatwiejsze.Co do przeglądarki działa sprawnie, choć u mnie nie ma to żadnego znaczenia - komp jest na stałe podłączony do tv, więc to on nadal pozostanie źródłem treści z internetu.Co do odczytu z dysków - nie pomogę, bo nie używam dysków zewnętrznych. Treści z wszelkiego rodzaju pendrajwów czyta bez problemów. Niestety nie wiem jeszcze jak odczyt filmów z napisami z pendrajwów.Co do aplikacji TV Remote. Otóż fajna sprawa, można ustawić, że działa ona w 100% jak pilot, czyli razem z włączaniem wyłączonego tv (co wiąże się jednak ze zwiększonym zużyciem prądu przez tv w stanie czuwania). Oprócz tego rzucanie treści z telefonu na tv i odwrotnie - live (ok 10 sekund opóźnienia) streaming na telefon. Telefon może także służyć jako klawiatura dla telewizora.3D nie testowałem, może w tym tyg uda mi się pożyczyć okulary, ale tylko żeby to przetestować, i tak nie będę tego używał Co do dźwięku - nie mam żadnych problemów z dźwiękiem IN, z każdego źródła idzie po hdmi jak trzeba. OUT - wyjście optyczne, też działa bezproblemowo Co do jego jakości.. no cóż wymagać od głośników 10 wat? Ja na szczęście mam jakieśtam kino domowe, więc to nie problem.Sport oglądam sporadycznie, raczej wogóle, więc w tej kwestii nie doradzę.I jeszcze co do testów wszelakich. Otóż wad, które owe testy opisują podważyć się nie da, bo pewnie tak owe są.Ja mam jedno spostrzeżenie - dlaczego kupowałem tv? Po pierwsze, bo miałem taki kaprys (to jest ważne, nie musiałem tylko chciałem coś zmienić w szarym życiu). Po drugie, przesiadłem się z dość starego sprzętu. Po trzecie, wybrałem model tegoroczny, aby mieć wsparcie dla najnowszych trendów, czyli hdmi 2.2 i hevc, i ew dłuższe wsparcie dla modelu w przyszłości. Po czwarte, tv miało mieć 4k i 50 cali (czemu nie większe? patrz dalej). Po piąte - budżet do 4koła, nie więcej, bo i tak to tv po 5 latach się spie%$#@(li i trzeba będzie kupić następne. Po szóste - jestem w tej materii zwykłym zjadaczem chleba - i chyba różnicy pomiędzy wygaszaniem poziomym czy pionowym nie zauważę. No chyba, że koledzy lubią pooglądać czarny ekran z jednym białym kwadracikiem, to pewnie będzie faktycznie problem )Dlatego ja z wyboru, na który zbyt dużo czasu (którego mam mało) nie poświęciłem, jestem zadowolony, żona też, a to chyba najważniejsze. Pozatym, aktualnie jest to jeden z ładniejszych wizualnie TV w sklepie Reasumując - czy w sklepach jest inny (inny od serii CX7xx Panasa), lepszy telewizor 4k z podobnym wyposażeniem i w cenie do 4koła? Wg mnie chyba nie P.S. aktualnie w sklepach w cenie poniżej 4koła jest model CXM710, więc jak ktoś ma jeszcze wątpliwości, to warto się skusić Jak coś więcej chcecie zapytać to pytać Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vade 11 Napisano 2 Kwietnia 2016 dzięki,doceniam to że zebrałeś te opinie w jednym miejscu ,ale to wszystko już czytałem ,to kilka pozytywnych opinii na temat tego dziadowskiego tv,wiem jedno że nic już nie kupię z napisem panasonic nawet paluszków do pilota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) 50 cali to duzy ekran.Telewizor wymaga dobrego zrodla sygnalu,najlepiej hd.Sygnal hd to nie wszystko.Przykladowo niektore programy na kanalach hd np tvp1 hd sa rejestrowane w sd np progam jaka to melodia jest w sd.Wybierz sie do sklepu z telewizorami w czasie trawania tego programu.We wszystkich telewizorach w sklepie bez wzgledu jaka to marka telewizora jakosc obrazu w lcd i oled bedzie beznadziejnia ale np w czasie trawania serialu na dobre i na zle lub nowych "odcinkow "programu kocham cie Polsko jakosc obrazu jest wzorowa bo programy rejestrowane jest przy pomocy dobrej jakosci kamer hd. Troche dziwne bo posiadasz tuner hd i ogladasz kanaly sd.Masz pretensje ze jakosc kanalow sd jest slaba. 50 cali to duzy ekran.Kanaly sd nie beda prezentowac sie bardzo dobrze na takim duzym ekranie. Dla mnie najlepszy jest panasonic.W domu wszystko mam panasonica bo sprzet jest najmniej awaryjny.Potwierdzaja to punkty serwisowe. Przykladowo samsung psuje sie najczesciej. http://tvnaprawa.pl/samsung_usterki.php Samsung na kanadyjskiej stronie organizacji konsumenckiej consumeraffairs ma najwiecej negatywnych komentarzy.Panasonic tez ma negatywne komentarze ale jest ich znacznie mniej . http://www.consumeraffairs.com/home_electronics/samsung_tv.html Na koniec jeszcze jedno.Na hdforum plazmy panasonica mialy bardzo duzo negatywnych komentarzy.Wiekszosc komentarzy negatywnych byla wymyslona.Mam dwie plazmy panasonica najnizsze modele tzn tx-p42cx3e i tx-p42x60 i jakosc obrazu jest wzorowa .Panasonic kupiony w 2011 roku dziala bardzo dobrze do dzis bez usterki.W 2008 roku kupilem plazme daewoo dpp-32f1.Bardzo dobry telewizor . W niektorych wiekszych plazmach daewoo byly montowane panele plazmowe pioneera. cytat Plasma od Daewoo (main na pixelworks PW181, SDA6001B12, VPC3220,MSP3410G,CXA2189Q ), zaś panel od Pioneer NP42B3MF01 http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=10398868#10398868 Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach