emigrant 4 Napisano 27 Marca 2015 Znalazłem UHD kanał na HB. Jest na dwóch kanałach(obok siebie) 241 i 556 pod nazwą HOT BIRD 4k1. Mimo, że to przekaz satelitarny to jakość powala. W sumie niczym nie ustępuje od materiałów z bitrate 100Mbps. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcindworzan 0 Napisano 27 Marca 2015 emigrant, a jak mozna znalezc te dwa kanaly? Wyszukiwanie zaawansowane?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emigrant 4 Napisano 27 Marca 2015 (edytowane) Zeskanuj HB, ale jako "wszystko" i później szukasz albo po numeracji albo po nazwie. Na pilocie CH LIST(Channel List) Edytowane 27 Marca 2015 przez emigrant Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emigrant 4 Napisano 30 Marca 2015 Jakby co to wyszło nowe oprogramowanie 1032. Szkoda, że samsung nie upublicznia Changeloga, bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banzai_ 0 Napisano 1 Kwietnia 2015 Mam komputer podłączony do tego TV i wreszcie po tej aktualizacji mogę odpalić rozdzielczość wyższą od FHD (karta GTX 970 po HDMI 2.0). Dziwne tylko, że przy 4k mam 60hz a przy 2560 mogę maksymalnie 30hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bestman101 8 Napisano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Z tego co widzę na HU6900 (testowane w dniu wczorajszym po godzinie 0:00) znowu na YouTube wbudowanym idzie 4K jeśli kontent jest dostępny. Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez bestman101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bestman101 8 Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) emigrant: Bawię się ostatnio HU6900. Kanał Hot Bird 4k1 rozdzielczość UHD działa i to mega płynnie bez smużenia na matrycy 60hz Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez bestman101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 742 Napisano 5 Kwietnia 2015 Bestman Jaki masz soft? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bestman101 8 Napisano 5 Kwietnia 2015 1032 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 742 Napisano 5 Kwietnia 2015 Jakies widoczne problemy albo watpliwosci odnosnie tego softu? Pytam, bo zatrzymalem sie na 1023, Nie ufam Samsungowym update'om. U mnie YT4k dalej wyglada marnie. Nie chcialo mi sie wczoraj w nocy kabla podlaczac, zeby sie upewnic czy to wifi mi zwalnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emigrant 4 Napisano 5 Kwietnia 2015 Bez przesady, za mocno tym się przejmujesz, to tylko tv . Wrzucaj nowe fw. Wydaje mi się, że ten co masz jest mocno zbugowany. Ja na 1032 wszystko przetestowałem od remxuów HD po sample 4K. Dźwięk dalej jest wypluwany poprawnie optykiem. Wszystko jest ok. Nie wiem co tu może być źle albo zepsute. Z tego co widać to jest poprawione jak na przykład 4K 60Hz z kompa. Co mnie wkurza to skośne nie dają changeloga co powinno być upubliczniane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 742 Napisano 5 Kwietnia 2015 Heh. Uzytkownicy linii H mogliby roztrzaskac Ci klawiature za taki "zarcik". Nie odpalam tego tv wcale. Wzialbym go do swojej sypialni ale nie moge zwolnic Sonowki, bo mi bezprzewodowo robi za multiroom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bestman101 8 Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie wiem jak to było wcześniej i czy to wina/zasługa softu ale na 1032 idzie YouTube w 4K. Właśnie oglądam i dla porównania żeby rozwiać wszelkie wątpliwości ściągnąłem ten sam filmik z sieci w 4k i wygląda tak samo jakościowo jak na wbudowanym YouTube. Być może Tv załącza rozdzielczość w zależności od szybkości neta? Ja mam zdrowe 30mb zawsze a nie papierowe np. do 100mb czy do 50mb jak to bywa u niektórych dostawców. Ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Trzeba by zapytać Samsunga Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez bestman101 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekwar 8 Napisano 5 Kwietnia 2015 Jaki to konkretnie filmik? Część filmików ma tylko 4k w tytule bo YT usunął tę rozdziałkę i max to hd - łatwe do sprawdzenia na PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bestman101 8 Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Wystarczy wpisać w YouTube.pl "4K" na kompie i pierwsza 20tka filmów 90% można wyświetlić na 2160p. Wybieramy coś ściągamy na pena za pomocą np. 4K Video Downloader opcja oczywiście 4k i porównujemy z tym co wyświetli się na TV. Najlepiej kilka filmików dla lepszego porównania co nam TV wyświetla z oryginalnego YouTube wbudowanego. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez bestman101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bestman101 8 Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) W piątek oddaje TV do sklepu zgodnie z ustawowym terminem. Pobawiłem się ... ale widzę co mi się nie podoba i co jest dla mnie nie dozaakceptowania. 4K chodzi obraz ciekawy nawet na youtube. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez bestman101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milybooster 0 Napisano 9 Kwietnia 2015 Witam mam ptoblem..Tv zakupilem zeby ogladac filmy online .Nie koniecznie w super jakosci .Wszystko ok z przegladargi odpalam cda.pl lub zalukaj.tv ?Filmy dzialaja ale tylko pare lub parenascie minut poczym nastepuje "ladowanie obrazu".I juz koniec ogladania.Wlaczam strone na nowo ten sam film od momentu gdzie stanelo, znow wszystko ok a po paru minutach "ladowanie" i dalej nie idzie.Łacze jest dobre bo na pc wszystko swietnie smiga.Czy ten tv tak ma czy mozna cos z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VETO 10 Napisano 25 Kwietnia 2015 Czy ktoś słyszał czy w tym modelu dochodzi do zabrudzenia matrycy i serwis Samsunga nie podejmuje się darmowej naprawy ? Ponieważ na różnych forach zaczyna się o tej przypadłości pisać i to nie tylko Samsung. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emigrant 4 Napisano 26 Kwietnia 2015 1033 wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zapsu 15 Napisano 3 Maja 2015 Czu HU6900 będzie dobry do PS4? Rozważam jeszcze H6400 i H6700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 3 Maja 2015 Czu HU6900 będzie dobry do PS4? Rozważam jeszcze H6400 i H6700. Do konsoli nie ma w zasadzie znaczenia który z w/w kupisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zapsu 15 Napisano 4 Maja 2015 W takim razie czy sa to dobre TV do konsoli? Input lag jest ok. Martwi mnie tylko szybkość ekranu. Czy nie będzie rozmazany obraz. Rozważam jeszcze Sony 40" z serii W805. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 4 Maja 2015 W takim razie czy sa to dobre TV do konsoli? Input lag jest ok. Martwi mnie tylko szybkość ekranu. Czy nie będzie rozmazany obraz. Rozważam jeszcze Sony 40" z serii W805. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Sprawność przy współpracy z konsolą determinuje praktycznie tylko input lag. Rozmycie obrazu będzie występowało zawsze, ponieważ z konsoli dostarczysz 60Hz, a taki sygnał zawsze smuży na LCD gdy nie jest zaprzęgnięty system poprawy płynności i ostrości ruchu (w trybie gra nie jest). Problemem jest sample&hold blur opisany w teście LG EC930V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zapsu 15 Napisano 4 Maja 2015 Dzięki za odpowiedz. W takim razie wybiorę któryś z tych 3 modeli. Zapoznam sie jeszcze z nowa linia Samsunga. Widziałem dzisiaj 43J5600. Design na korzyść względem h6400. Ciekawe jak parametry. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zapsu 15 Napisano 5 Maja 2015 Męczy mnie jeszcze jedna kwestia: jak będzie wyglądała kwestia skalowania sygnału HD i FHD na HU6900? Czy jakość obrazu dla takiego sygnału będzie taka jak na H6400/H6700? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach