Skocz do zawartości
alan242

Sony pokazało PS4: będzie tańsze od Xbox One, bez restrykcji na używki i online

Rekomendowane odpowiedzi

Napęd szczelinowy jest pod błyszczącym modułem.

Dwa przyciski ( power i eject ) są pomiędzy blokami górnym i dolnym. Dalej 2 x USB i .... nie wiem ! :)

przechwytywaniers.jpg

Ze tez kurcze nie zauważyłem tego Powera i Ejecta :) ale minimalistycznie zrobili.

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej jest teraz alternatwa dla Xboxsa od Microsoftu bo z kamerką i mikrofinem Kinect NSA, FBI i inne organuzacje które wspiera MS bedą miały pole do popisu w szpiegostwie europejczyków i nietylko. Szcególnie ma to znaczenie po ostatnio ujawnionej aferze szpiegowskiej w USA z programem PRISM w którym między innymi Microsoft brał czynny udział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PERNAMENTNA INWIGILACJA ... :) nowy system do "i" też naszpikowano szpiegami ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co odpierdziela Niny, to się w pale nie mieści. Ta konsola jest już martwa. Retrosi robią tylko DK? :o A gdzie masakrujący mario, nowa zelda, metroid? No żałość. Przynajmniej nie ma już dylematu i wiadomo co brać na święta - PS4 :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mów za siebie :)

Ja tam łykam bez popitki zarówno Mario, Małpę jak i PS4 :) Wii U mam od premiery więc teraz interesują mnie już tylko gry

Do tego wciągam jeszcze kilka gier z Mario na 3DS'a

A w przyszłym roku Mario Kart 8 !! :D Nawet dobrze że premiera 2014...kiedy to wszystko ograć ?

Małpa nawet na 3DS'a (mimo że zalicyzłem wersję na Wii) dostała nowy graficzny sznyt 3D. Przechodzę z radością od nowa. Mało tego - trzaskam na 2 z dzieciakiem ! To dopiero jazda.

Pokaz mi choć jedną taką grę z premierowych na PS4 która tak wsysa i z którą możesz zagrać spokojnie z dzieciakiem bez obawy że skrzywisz mu psychę... Same psychodeliki albo krwiste befsztyki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko na to nie ma gier, nawet największe szroty poprzesuwali na 2014 :-) Z tym Mario to największa siara - to jest to na co czekasz? Galaxy wygląda tak samo, zresztą to to samo, tylko w nowym kartonie. Zero innowacji, a duży Mario zawsze był przełomowy. Szkoda gadać. To samo Kong. Zelda WW miała być mocno poprawiona, a wepchnęli jedynie 16/9 i podciągnęli do HD. Pewnie doszli do wniosku, że coś więcej zajmie im kolejny rok. Zresztą to kotlet. Nowej nawet nie zapowiedzieli, pewnie HD to dla nich za dużo i wypuszczą coś w 2016. Jedynie gra Monolith prezentuje się zabójczo. Cała reszta to kalka z Wii (grafika/gameplay) i pójście na jak największą łatwiznę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Micorosft strzela sobię sam w kolano podchodząc do klijenta w taki sposób.
Sony w przedbiegach wygrywa rywalizację ,są minusty takie jak:
Gry z PS3 i PSN nie będą kompatybilne z PS4 tak samo jak pad,aczkolwiek to i tak wystarczy Japońskiemu producentowi aby wygrał rywalizację z Amerykanami.
Sony jak i Microsoft chcieli się ścigać technologicznie tu są równe szanse.
Walka rozegra się na innym gruncie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko na to nie ma gier, nawet największe szroty poprzesuwali na 2014 :-) Z tym Mario to największa siara - to jest to na co czekasz? Galaxy wygląda tak samo, zresztą to to samo, tylko w nowym kartonie. Zero innowacji, a duży Mario zawsze był przełomowy. Szkoda gadać. To samo Kong. Zelda WW miała być mocno poprawiona, a wepchnęli jedynie 16/9 i podciągnęli do HD. Pewnie doszli do wniosku, że coś więcej zajmie im kolejny rok. Zresztą to kotlet. Nowej nawet nie zapowiedzieli, pewnie HD to dla nich za dużo i wypuszczą coś w 2016. Jedynie gra Monolith prezentuje się zabójczo. Cała reszta to kalka z Wii (grafika/gameplay) i pójście na jak największą łatwiznę.

Kalka nie kalka. Zycie pokazuje ze zrobienie platformera choćby tak cienkiego jak piszesz jest dla wzsystkich - z wyjatkiem Nintendo - nieosiągalne. Jak mam grać w dziadostwa typu Assasin czy Rayman czy inne klepane na prętce - wolę już takie "niedoskonale" Mario. To samo Mario Kart. Pomysł kalkują wszyscy ale nikt nie umie zrobic z tego pomysłu hitu. Sony próbuje jak kon pod górkę. A to ModnationRacers a to Litlle big planet karting i non stop kicha. Grafa jest jaka jest. Tez jestem zdania ze to wszystko jedzie na lekko podrasowanym silniku z Wii + jest przeskalowywane do HD i tyle. No ale co robić....Ile mozna grać w Galaxy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi głównie o marnowanie potencjału. Jestem zdania, że Retro stać ma coś większego, niż kolejny platformer, nawet tak dobry jak Kong, który wychodzi notabene miesiąc po Raymanie (dużo ładniejszy graficznie), i przed Sonikiem i tym nieszczęsnym Mario. Dużo tych platformerów, a wyobrażając sobie jak mógłby wyglądać Metroid na nowym silniku w HD, to :( No ale Prime nie sprzeda się tak jak DK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to nie będzie wstecznej kompatybilności ? Przecież było mówione, że będzie możliwe odpalenie gier ze starszych konsol za pomocą Gaikai.

Problem tylko jest taki, że ma to wejść dopiero w 2014 roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko płać Patryk po raz 123 za te same tytuły, bo te Gaikai na pewno bedzie kosztować, do tego lag, lag lag i gorsza grafika bez wyraznych tekstur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego jest to raczej usługa dla tych, którzy nie mieli PS3. Przecież nie będę kupował w Gaikai gry którą mam na obecnej konsoli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej być w posiadaniu PS3 oraz PS4.
PS3 przez 1rok-2lata będzie dalej wspierana,jeżeli chodzi o gry
PS4 no to wiadomo konsola nowej generacji,same nowości,nowe silniki graficzne Tylko pytanie czy nowy produkt firmy Sony,będzie wykorzystywał moc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełen spec PS4:

• Nazwa produktu: PlayStation 4 Jet Black
  • Numer seryjny: CUH-1000A
  • Sugerowana cena detaliczna: 399 dol. (USA i Kanada), 399 euro (Europa), 349 funtów (UK)
  • Procesor główny: pojedynczy, przygotowany specjalnie na potrzeby konsoli procesor
  • CPU: procesor AMD „Jaguar” w technologii x86/64, osiem rdzeni
  • GPU: 1.84 teraflopów, silnik graficzny nowej generacji oparty o technologię AMD Radeon
  • Pamięć: 8GB pamięci typu GDDR5
  • Dyski: dysk twardy o pojemności 500GB
  • Wymiary zewnętrzne: Ok. 275x53x305mm (szerokość x wysokość x długość -tymczasowe, nie uwzględniają największych możliwych rozmiarów)
  • Waga: Ok. 2.8kg
  • Napęd optyczny: BD x6 CAV, DVD x8 CAV (tylko do odczytu)
  • Wejścia/Wyjścia: dwa superszybkie porty USB (USB 3.0), jeden port AUX
  • Sieć: jeden port Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), IEEE 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 (EDR)
  • Wyjścia AV: jedno wyjście HDMI, optyczne wyjście audio Toslink SPDIF
  • Zestaw zawiera: konsolę PlayStation 4, jeden bezprzewodowy kontroler (Dual Shock), jeden zestaw słuchawkowy mono, kabel zasilający, jeden kabel HDMI, jeden kabel USB

LINK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli kamery nie ma w zestawie.

do MOVE wystarczy pewnie ta stara kamera (PS Eye).

zatem do czego ma być ta nowa? (ma kosztować ponoć 60usd)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby tylko w Polsce nie przesadzili z ceną... wiadomo jak to jest u nas z sugerowaną ceną. Liczę na dojrzałość polskich sprzedawców.

Tapnięte z SGS II

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konsole jak konsole, nic specjalnego. Zobaczymy jakie będą gry. Bo teraz wygra ta konsola, która będzie miała lepsze gry.

Jak pojawiło się PS 3 to atutem był też napęd Blu-Ray, którego nie miało X-BOX 360. Teraz to już X-BOX będzie miał napęd Blu-Ray. I teraz Blu-Ray w konsolach to już nie jest coś ciekawego i chyba nie będzie atutem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gmeru nie napisałeś istotnej informacji,Play Station 4 będzie miała,możliwość rozbudowy,nie wiem na jakiej zasadzie ma to polegać ale w każdym bądz razie tak będzie :P
Podsumowywując to konsole Nowej Generacji to nic innego jak Komputer Osobisty tylko,że gry będą miały inną optymalizacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konsole jak konsole, nic specjalnego. Zobaczymy jakie będą gry. Bo teraz wygra ta konsola, która będzie miała lepsze gry.

Jak pojawiło się PS 3 to atutem był też napęd Blu-Ray, którego nie miało X-BOX 360. Teraz to już X-BOX będzie miał napęd Blu-Ray. I teraz Blu-Ray w konsolach to już nie jest coś ciekawego i chyba nie będzie atutem.

Gry jak gry najwięcej to i tak będzie gier multiplatformowych a,że tak powiem inkluzywy :D to walka GT6 vs Forza i tak dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej pory NIKT z was nie zauważył jednej istotnej zmiany która wyróżnia tą konsolę od poprzednich TRZECH wersji /poza techspecem oczywiscie/

Wypi....li wreszcie MEGADZIADOWSKI port MULTI AV :D

W końcu nie ma w zestawie przejściówki do eurozłącza czy niezbędnego kabla z końcówkami cinch :)

Ktoś poszedł po rozum do głowy :) Lepiej późno niż wcale hehe

Edytowane przez mobor
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja z tyłu powinni dać jeszcze ze 2 porty USB 3.0, w końcu przyjdzie podłączyć jakieś akcesoria i będzie trzeba się bawić w stałe przełączanie, no i jeszcze te przednie porty tak pochowane ze mozna zapomnieć o podpięciu grubszego pena :) ja właśnie sobie zamówiłem za wczasu przedłużacz USB 3.0 - 15cm :D

Co do reszty mogli juz konsole wyposażyć w WiFi w standardzie "ac", no i BT w wersji 4.0

Ciekawe tez czy konsola czyta płyty BDXL ale pewnie i tak.

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi