Skocz do zawartości
alan242

Sony pokazało PS4: będzie tańsze od Xbox One, bez restrykcji na używki i online

Rekomendowane odpowiedzi

no daj spokój. kwitnąć na wiadrze od samego rana robiąc za pożywkę dla komarów ? W imię czego ?

To już lepszy rowerek

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pare miesiecy temu napisalem tu na forum,ze jak Sony nie zrobi blokady na uzywane gry na PS4 to moze wygrac z Microsoftem i stalo sie. Mam nadzieje,ze Microsoft przegra z kretesem.I nie rozumiem jak sie tlumacza,ze blokowanie uzywanych gier wymogli na nich producenci gier,a oni nic z tego nie maja.

Dzisiaj w Tesco moja corka zwrocila moja uwage,ze preorderow na Xbox one jest pelno na polce, a na PS4 tylko jeden. Jak spojzalem to w tym momencie jakis koles wzial ostatni preorder na PS4.

Jak go zapytalem o wybor,to stwierdzil ze PS4 jest lepsze.

Ciekawe jak wypada teraz ranking preorderow na PS4 i Xbox One po E3, bo przed targami Xbox One prowadzil na Amazon.uk

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze staytystyk które widziałem wynika, że na 1 konsolę MS sprzedaje się 15 PS4 :)

Nokaut

Dla fanów cyferek. Pogrzebałem w papierach i okazuje się że poczciwa PS3 ma graikę wolniejszą o ponad 10x od PS4

176 GFLOPS vs 1.84TFlops

Cała PS3 (Cell+RSX) ma ok 2 TFlops czyli tyle ile SAMA grafika w PS4 - a do tego 8-jajeczny procek....No i 16x wiecej RAMu

Juz z samej teorii wynika że natywna obsługa 1080p (wreszcie) nie powinna być problemem.

Peorder na PS4 już oczywiscie złozyłem :)

Apropos RAM:

Zauważyłem pewną prawidłowość. Każda kolejna edycja konsoli Playstation ma 16x wiecej pamieci od poprzednika

PS1 - 2 MB

PS2 - 32 MB

PS3 - 512 MB

PS4 - 8 GB

Czyli z dużym prawdopodobienstwem możemy przyjąć że w PS5 zobaczymy 128 GB RAM ;)

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecieki odnośnie premiery: 13 listopada 2013!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hdtk

Czy wypada grac ? oczywiscie. A czemu niby nie ? Lepsze to niz szwedanie sie po knajpach czy łazenie na ryby :)

My kupujemy wódę/whisky i gramy w gry, najlepiej gra się w piłkę, nie ma nic lepszego, oczywiście musi być duży ekran (projektor) bo po paru słabo już widzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ ja nigdzie nie napisałem że istnieje tylko czern i biel. Jesteś doskonałym przykładem tego że jest też szarość ...choć ja akurat nie piję :)

Edytowane przez mobor
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i stała się pełna jasność. Jeszcze 4 miechy i 3 tygodnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

microsoft wycofuje się z zabezpieczeń jakie zastosowało w najnowszej konsoli

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,14133675,Microsoft_wycofuje_sie_z_restrykcyjnej_polityki_dotyczacej.html?bo=1

To nie najbogatsi żądzą tym światem , to my zwykli ludzie.Jakbyśmy zbojkotowali obecne ceny paliwa i oczekiwali ekologicznych paliw nie mieli by wyjścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem o tym co zrobił wczoraj Microsoft. Pozbyli się tych bzdur które wcześniej ogłosili. Teraz jedyną różnicą między X-BOX One i PS 4 jest tylko cena ! No to zwycięstwo PS 4 nie jest już takie pewne ?

Edytowane przez grzegorz288

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko się cieszyć. będą lepsze promocje na ps4 - no i może będzie można go kupić w dniu premiery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem o tym co zrobił wczoraj Microsoft. Pozbyli się tych bzdur które wcześniej ogłosili. Teraz jedyną różnicą między X-BOX One i PS 4 jest tylko cena ! No to zwycięstwo PS 4 nie jest już takie pewne ?

Tylko cena?? Sony nie jest sprzętowo lepsze??I tak sony wygra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafa w Sony jest o 50% wydajniejsza... do tego exy też są wg mnie lepsze Dla mnie wybór oczywisty

W X nie wchodzę. Preorderki złożone. Czekam

Na Amazonie ponoć wymiecionao całą planowaną pierwszą dostawę PS4

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyny słuszny ruch MS w tej sytuacji, z tym, że nie mam wątpliwości, że ludziska będą długo pamiętać kto próbował ich wyru**** i tak czy siak wcześniejsza akcja będzie miała swoje przełożenie na wyniki sprzedaży nowego xbox'a.

Uratować może ich tylko zjazd z ceną, kinect jako opcja oraz exclusive'y.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro ta konsola ma być taka fajna to może sobie i ja kupie na stare lata:), czy po 40-ce wypada jeszcze grać? Hmm, no nie wiem hehe. Czyli że reasumując lepsza od xbox 360 tak?

P.S Jeśli chodzi o gry to zatrzymałem się na Colin Mc Rea 2 chyba z przed wielu wielu lat ale czasy miałem [beeep] :) pamiętam.

Wypada, wypada, nie daj się przekonać Małżonkowej propagandzie (jeśli źle oceniam potencjalne źródło wątpliwości to przepraszam Szanowną Małżonkę i zazdroszczę ;) )

Silver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro ta konsola ma być taka fajna to może sobie i ja kupie na stare lata:), czy po 40-ce wypada jeszcze grać? Hmm, no nie wiem hehe. Czyli że reasumując lepsza od xbox 360 tak?

P.S Jeśli chodzi o gry to zatrzymałem się na Colin Mc Rea 2 chyba z przed wielu wielu lat ale czasy miałem [beeep] :) pamiętam.

W życiu rób to na co masz ochotę.......

Osobiście zdziwiony jestem niską ceną konsoli.W Polsce 1700zł będzie kosztować.PS2/PS3 ceny 2999zł ....to była by naprawdę niesamowita cena 1699zł maks 1999zł.Używka 2 letnia będzie grosze kosztować:) jak teraz ps3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pS2 i pS3 na premiere kosztowały u nas 2700

Niech ci będzie.NIe wiele się myliłem.Jeśli będzie PS4 poniżej 2000 tys to doczekaliśmy się pięknych czasów.Teraz kolej na produty 4K w takich cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pS2 i pS3 na premiere kosztowały u nas 2700

PS2 w MM u mnie na osiedlu stała długo za 2999 ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS2 w MM u mnie na osiedlu stała długo za 2999 ;D

Więc się nie myliłem i pamietam cenę 2999zł w zalezności od miejsca sprzwedaży.Pewnie i teraz będzie 1699zł do 1999zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na profilu Facebook sklepów Saturn jest promocja na preorder. Można go odebrać w sklepie za 1zł a nie 100zł. O tyle będzie obniżona kwota w dniu premiery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki

2szt zamówiłem :)

choć nie wiem czy czasem tych 99zł z preordera nie dolicza ostatecznie do ceny brutto...cholera wie ;)

tzn cene ustalą odpowiednio wyżej aby nie byc pod krechą

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam, obojętne co warto zaklepać ; ) Dzisiaj podjadę odebrać. I tak pewnie sobie to jakoś doliczą.. ciekawe jaka ta cena w końcu będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowana wiekszosc sklepów podaje cenę 1750-1790 i myślę że tak zostanie. Nikt sie nie wychyli za wysoko bo w tych czasach wszystko można ściągnąć z europy w kilka dni.... Wg mnie Saturn da jednak cenę nominalną 1790 i 100 dla preorderowców... Ale może to też być np 1849zł ;)

Swoje kupony juz odebrałem... W sumie mieli ok 8 podobnych zamówień do odbioru

Tylko teraz pytanie- czy SONY się wyrobi do listopada z premierą...

PS

Pamietajcie że kupon mozna wykorzystac tylko w sklepie w którym sie go nabyło oraz że ważny jets TYLKO z dokumentem potwierdzającym jego zakup (Zamówienie+paragon)

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi