tronton 0 Napisano 16 Grudnia 2011 trzeba dokupic pendrive który łaczy sie z siecią po podlaczeniu do usb...w sumie to za mało tych wejsc usb dali ja mam podłaczona siec ,magic pilota,xboxa 360 oraz xtreamera i jak chce cos wrzucic z pendrive musze odłaczyc jakis sprzet...i tylko jedno wyjscie audio! ....eh'... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enceladus 0 Napisano 16 Grudnia 2011 (edytowane) trzeba dokupic pendrive który łaczy sie z siecią po podlaczeniu do usb...w sumie to za mało tych wejsc usb dali ja mam podłaczona siec ,magic pilota,xboxa 360 oraz xtreamera i jak chce cos wrzucic z pendrive musze odłaczyc jakis sprzet...i tylko jedno wyjscie audio! ....eh'... Po co ci Xtreamer skoro sam telewizor znakomicie obsługuje multimedia ? Edytowane 16 Grudnia 2011 przez enceladus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tronton 0 Napisano 16 Grudnia 2011 1.mam tam dysk 2.duzo wiecej opcji wyswietlania filmu 3.dts 4.jest lepszym odtwarzaczem od tego w tv 5.itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
japi-85 2 Napisano 17 Grudnia 2011 Witam od wczoraj jestem posiadaczem tego LG i dużo się dowiedziałem w dyskusji na temat modyfikacji tego tv ale mam do was pytanie czego wprost nie mogę wyczytać.Temat związany z nawiązaniem połączenia internetowego przez ten telewizor.Jestem w tym temacie trochę laikiem i dlatego pytam.Mam w domu router przez który "puszczam" internet do laptopa i czy przez ten sam router internet połączy się z telewizorem bez zakupowania jakichś dodatkowych urządzeń czy muszę coś dokupić prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź gdyż po pracy chciałbym usiąść i wszystko w nim poukładać pozdrawiam. Witam. Ja mam modem podpięty do laptopa przez USB a z laptopa do TV kablem RJ-45. Podłączasz kabelkiem z routera i śmiga bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niszczyciel73 0 Napisano 17 Grudnia 2011 Witam. Kupiłem wczoraj lg 47lw570s i mam problem z wgraniem nowego softu 5.10.2 (w tv jest 4.4.11) po podłączeniu pendrive'a wszystko idzie dobrze aż do momentu gdy wyskakuje okienko aktualizacja i przy stanie 0% pojawia się komunikat "nieznany błąd" :/ miał ktoś podobny problem? proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
japi-85 2 Napisano 17 Grudnia 2011 (edytowane) Witam. Kupiłem wczoraj lg 47lw570s i mam problem z wgraniem nowego softu 5.10.2 (w tv jest 4.4.11) po podłączeniu pendrive'a wszystko idzie dobrze aż do momentu gdy wyskakuje okienko aktualizacja i przy stanie 0% pojawia się komunikat "nieznany błąd" :/ miał ktoś podobny problem? proszę o pomoc Witam. No właśnie niektórzy mieli ten sam problem co ty. Ja polecam podłączyć bezpośrednio do TV kablem internetowym i w taki właśnie sposób zaktualizować soft. Działa na 100%. Edytowane 17 Grudnia 2011 przez japi-85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
decklen 0 Napisano 18 Grudnia 2011 No to zapytam kolejny raz: używa ktoś tunera sat wbudowanego i modułu CI z jakiejś platformy ? czy da się jakoś zewnętrznie edytować listy kanałów ? jaki odtwarzacz model dostaje się do tego TV od LG ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
japi-85 2 Napisano 18 Grudnia 2011 No to zapytam kolejny raz: używa ktoś tunera sat wbudowanego i modułu CI z jakiejś platformy ? czy da się jakoś zewnętrznie edytować listy kanałów ? jaki odtwarzacz model dostaje się do tego TV od LG ? Witam. Tak ja używam. Mam moduł nCAM HD + karta kodowa NNK HD w systemie Conax CAS7. Co do edytowania jeszcze się tym nie bawiłem tylko zaznaczyłem kanały jako ulubione i tyle. Dają odtwarzacz Blu-Ray 3D LG BD660. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader6 0 Napisano 19 Grudnia 2011 Bardzo dzięki dopiero dziś mogłem odpowiedzieć sprawdzałem na kabelku i śmiga ale jadnak kupię ten adapterek wifi dzięki wam za pomoc pozdro i wesołych świąt . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 0 Napisano 19 Grudnia 2011 No to zapytam kolejny raz: używa ktoś tunera sat wbudowanego i modułu CI z jakiejś platformy ? czy da się jakoś zewnętrznie edytować listy kanałów ? jaki odtwarzacz model dostaje się do tego TV od LG ? Już raz pisałem- używam moduł C+. Gra. Ale programowanie niełatwe, zaś edycja listy programów to beznadzieja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
decklen 0 Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Już raz pisałem- używam moduł C+. Gra. Ale programowanie niełatwe, zaś edycja listy programów to beznadzieja. http://lgservice.pl/forum/viewtopic.php?f=257&t=1369&p=8685#p8685 trzeba tu atakować Edytowane 20 Grudnia 2011 przez decklen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bagat 0 Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Czy ktoś mi może powiedzieć jak jest obecnie z input lag z xbox360 na tym lg 55lw570s? Chce go kupić na dniach i bede grał dość dużo pewnie... Edytowane 20 Grudnia 2011 przez bagat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
decklen 0 Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) jaki wam pokazuje firmwear w tv bo mi 5.01.10 czy tak też macie po aktualizacji z usb no i dlaczego nie chce mi pobrać po lanie z netu tego nowego oprogramowania ciekawe czy jest gdzieś opisane czym różnią się kolejne wersje ? Edytowane 21 Grudnia 2011 przez decklen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbycho45 53 Napisano 21 Grudnia 2011 Najnowsze oprogramowanie TV to 05.10.02. Można je pobrać ze strony LG i zainstalować z Pena ( jak to zrobić jest opisane na tym forum-poszukaj ). Po aktualizacji praktycznie nie widać żadnych zmian i ulepszeń opr. Muszą być kosmetyczne. To tyle w kwestii odp. Mam też pytanie. Nie mogę nigdzie się doszukać jakie pliki z filmami ten Tv obsługuje. Czy są gdzieś dostępne takie informacje? ps na stronach LG konkretów w tym temacie nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ovner 0 Napisano 21 Grudnia 2011 Nie mogę nigdzie się doszukać jakie pliki z filmami ten Tv obsługuje. Czy są gdzieś dostępne takie informacje? ps na stronach LG konkretów w tym temacie nie znalazłem. Strona 66 instrukcji obsługi Obsługiwane formaty plików - MPG, MPEG, DAT, TS, TRP, TP, VOB , MP4, MOV, MKV, DivX, AVI, ASF, WMV, M4V - Maksymalna szybkość transmisji bitów odtwarzanych plików wideo: 20 Mb/s. - Szybkość transmisji bitów formatów audio: od 32 kb/s do 320 kb/s (MP3) - Obsługiwane formaty napisów zewnętrznych: *.smi, *.srt, *.sub (MicroDVD, SubViewer 1.0/2.0), *.ass, *.ssa, *.txt (TMPlayer), *.psb (PowerDivX) - Obsługiwane formaty napisów wewnętrznych: tylko XSUB (format napisów używany w plikach DivX), Text UTF-8, SRT, ASS, SSA (format napisów używany w plikach DivX-Plus HD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbycho45 53 Napisano 21 Grudnia 2011 ovner wielkie dzięki za info. Czytałem instrukcję ale jakoś mi to umknęło :_bezradny:-zwracałem uwagę na inne rzeczy i tak wyszło. Mam jeszcze pytanie dot. kodów na IPLA.Skąd wziąć te kody. Niby powinny być na 30 dni ale skąd je wziąć!!!! :excl: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Limak74 0 Napisano 23 Grudnia 2011 (edytowane) Mam pytanie dotyczace polaczenia z serwerem NAS nie po DLNA tylko po SMB/CIFS Mam LG DP1WBC (odtwarzacz sieciowy od LG) i tak dziala bez problemu zmiana audio czy napisow niestety w zakupionym wczoraj 47LW659S dziala mi tylko DNLA a tam nie moge zmienic nawet sciezki dzwiekowej juz nie wspomne o napisach (z zewnetrznych plikow) - mowie o plikach MKV (domyslnie jest np DTS - ktorego TV nie obsluguje ale jest tez DD5.1 tylko nie wiem jak przelaczyc w DLNA) idealem byloby podlaczenie bo samba/CIFS wtedy dzialalby jak z lokalnego USB tylko nie wiem jak Jest jeszcze cos jak PLEX ale nie moge tego zainstalowacna NASie Czy komus z Was udalo sie podlaczyc ten lub podobny TV np LW570S po smb/CIFS ?? Jak to zrobic? Pozdrawiam Edytowane 23 Grudnia 2011 przez Limak74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 23 Grudnia 2011 ovner wielkie dzięki za info. Czytałem instrukcję ale jakoś mi to umknęło :_bezradny:-zwracałem uwagę na inne rzeczy i tak wyszło. Mam jeszcze pytanie dot. kodów na IPLA.Skąd wziąć te kody. Niby powinny być na 30 dni ale skąd je wziąć!!!! :excl: Jak zaplacisz to dostaniesz kod. Pomoc na stronie Ipla.pl: "Krok 2 – Wykup dostęp do filmu Wybierz jeden z dostępnych sposobów płatności: płatność sms, płatność kartą lub przelewem. Płacąc kartą lub przelewem ponosisz koszt wyłącznie ceny filmu. Przy płatności sms, ponosisz dodatkowo koszt obsługi operatora. Po dokonaniu płatności, otrzymasz kod aktywacyjny. Zachowaj otrzymany kod. Będzie on potrzebny do odtworzenia wcześniej wybranego filmu. Niewykorzystany kod możesz użyć do obejrzenie jednego dowolnego filmu w tej samej lub niższej cenie, lub podarować go innej osobie. Kod będzie ważny przez 3 miesiące. Kod do filmu możesz kupić również bezpośrednio w sklepach Freshmarket i Żabka. To proste - robiąc codzienne zakupy, zapytaj o eVoucher do iplaFILM. Kod przekaże Ci sprzedawca drukując paragon z umieszczonym na nim kodem." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 23 Grudnia 2011 Czy komus z Was udalo sie podlaczyc ten lub podobny TV np LW570S po smb/CIFS ?? Jak to zrobic? Pozdrawiam W tym (i pewnie innych modelach LG) dziala tylko dlna i plex. Samba i nfs dostepne jest w openlgtv czyli zmodyfikowanym firmware. Niestety dla najnowszych modeli nie ma jeszcze moda. http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/Achievements Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
decklen 0 Napisano 27 Grudnia 2011 piloty magic w MM od dziś 99pln - oczywiście nabyłem fajna zabawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorzg76 0 Napisano 28 Grudnia 2011 koledzy, jak uruchomić kod Filmbox orz kod ipla w LW570s? kody otrzymałem wraz z odtwarzaczem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominiass1977 0 Napisano 29 Grudnia 2011 Witam Wszystko jest ok. Info i te 50 Hz odnosi się do sygnału wejściowego doprowadzonego do wejścia. A true motion 100 Hz dodaje wyliczone dodatkowe klatki (poprzez interpolacje ruchu) w celu "usprawnienia" płynnosci obrazu. Co w niektórych materiałach powoduje efekt sztuczności czy teatralności w odbiorze tak spreparowanego materiału. pozdrawiam Adam Oglądam kanały z N-ki , i na paru kanałach , niestety na tych najczęściej oglądanych 1,2,tvn, polsat, filmy są wyświetlane właśnie jak bym oglądał obraz teatralny, sztuczny - do tego stopnia,że chodzę z zamiarem oddania tv. Czy można coś z tym zrobić. Pomóżcie. pozdrawiam. Dominiass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MBOX 1 Napisano 29 Grudnia 2011 Oglądam kanały z N-ki , i na paru kanałach , niestety na tych najczęściej oglądanych 1,2,tvn, polsat, filmy są wyświetlane właśnie jak bym oglądał obraz teatralny, sztuczny - do tego stopnia,że chodzę z zamiarem oddania tv. Czy można coś z tym zrobić. Pomóżcie. pozdrawiam. Dominiass Można przejść na ustawienia indywidualne truemotion lub go wyłączyć. Możesz oddać TV ale to nie jest przypadłość tylko LG. Wiekszośc tych wynalazków poprawiających płynność obrazu tak poprostu działa. Ja używam trumotion tylko przy 3D. pozdrawiam Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominiass1977 0 Napisano 29 Grudnia 2011 Można przejść na ustawienia indywidualne truemotion lub go wyłączyć. Możesz oddać TV ale to nie jest przypadłość tylko LG. Wiekszośc tych wynalazków poprawiających płynność obrazu tak poprostu działa. Ja używam trumotion tylko przy 3D. pozdrawiam Adam Dzięki Adam.Faktycznie przy wyłączonym trumotion wszystko wróciło do normy - normy dla moich oczu Skorzystam z Twojej rady i ten wynalazek będę również używać tylko w przy niektórych programach czy filmach 3D. Szczęśliwego Nowego Roku. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomkyw 0 Napisano 1 Stycznia 2012 Witam mam(LV5500) jedno pytanie-czy otwierając youtuba w przeglądarce telewizora(po wpisaniu www.)można oglądać filmy? Wyskakuje komunikat o flasu-aktualizaować(jaki system) czy nie? U mnie otwiera się strona ale nie otwiera sie okno z filmem? Mam aktualne oprogramowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach