Skocz do zawartości
videograf

Ntr 83

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam podobny problem co Jaro.

Wszystkie mkv w 1080p podziałają 10-15 sekund a później zwis. Soft ze strony icoona ver51.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od kilku dni jestem (prawie) szcześliwym posiadaczem NTR 83. Prawie sczesliwym bo jest pare problemów :lol: :

1. Przy oglądaniu TV ze źródła zew. przez SCART lub Cinche urządzenie sie zawiesza czasami po 10 minutach, czasami po godzinie (nie działa żaden przycisk) pomaga tylko odłączenie zasilania.

2. W menadżerze czasami nie chce przenosić nagranych plików do innych folderów (przez wifi z innego kompa przenosi bez problemów)

3. W przeglądarce są dostępne przyciski: Wszystko i trzy inne tylko na te następne nie moge przełączyć

Ktoś miał podobne problemy ?

P.S. FW v5.1 ze strony novatron.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dostałem dzisiaj do testów NTR82. Gorszy lepszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam

Od kilku dni jestem (prawie) szcześliwym posiadaczem NTR 83. Prawie sczesliwym bo jest pare problemów ;) :

1. Przy oglądaniu TV ze źródła zew. przez SCART lub Cinche urządzenie sie zawiesza czasami po 10 minutach, czasami po godzinie (nie działa żaden przycisk) pomaga tylko odłączenie zasilania.

2. W menadżerze czasami nie chce przenosić nagranych plików do innych folderów (przez wifi z innego kompa przenosi bez problemów)

3. W przeglądarce są dostępne przyciski: Wszystko i trzy inne tylko na te następne nie moge przełączyć

Ktoś miał podobne problemy ?

P.S. FW v5.1 ze strony novatron.pl/

AD.1 czy zawiesza się gdy nic nie ruszasz, czy przy zmianie kanałów TV w zewnętrznym tunerze?

AD.3 Zmiana przyciskiem MEDIA na pilocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AD.1 czy zawiesza się gdy nic nie ruszasz, czy przy zmianie kanałów TV w zewnętrznym tunerze?

AD.3 Zmiana przyciskiem MEDIA na pilocie.

Zawiesza sie sam bez żadnej mojej ingerencji i w trakcie nagrywania jak i w tylko w trakcie oglądania (Nieważne czy podłączony jest odtwarzacz DVD, magnetowid czy dekoder z kablówki)

MEDIA działa dzieki :lol:

Edytowane przez CuDlacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Wczoraj po 2 tyg testow moj ntr pierwszy raz zaliczyl totalna zwieche. Musialem odlaczyc zasilanie zeby wstal spowrotem. Wysypal sie na whiteout 720p mkv. Mam nadzieje ze to tylko pojedynczy wybryk:) soft v51

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... "już byłem w ogródku, już witałem się z gąską", a tu takie klopsy... Słabe wsparcie programowe, zawiechy, niedopracowania, ogólnie mała niedoróbka... Na razie zostaję z tym, co mam tj. z Popcornem A-110. Najbardziej szkoda mi tego nagrywania i słuchania muzy bez włączania TV. Może za kilka miesięcy, jak dopracują Novatrona...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak czy inaczej wole ntr 82 niz c200, na razie jestem zadowolony bo z dyskiem spin point 2 eg 32 MB 1,5 TB sprawuje sie wysmienicie, zadnych zwiech szybkie odtwarzanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

używam NTR82 z dyskiem WD Green od połowy grudnia dość intensywnie (kilkugodzinne maratony bajek) i zero zwiech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozazdrościć.

Teraz nawet na zewnętrznym dysku po kilkunastu minutach wisi.

Totalna bezradność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ntr jest naprawde wart polecenia. Zwiecha czasami moze zdarzyc sie kazdemu:) Ja rowniez 2 tyg go meczylem i nic. Ten jeden raz zaliczyl... Co do softu to jest co chwile poprawiany takze nie jest zle. Szybko wczytuje filmy. Jak za te pieniazki warto. Zobaczymy jak bedzie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mam BD 1:1 czyli od groma .m2ts i .bdmv to ntr83 jest w stanie odtworzyć wszystko jako 1 film ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze..ale problemow...ja ma Tvixa 6500 juz dwa lata, a zawiesil mi sie z 5x w sumie i to chyba z mojej winy..przewija , odtwarza i co tam jeszcze, chyba go w przyszlym tygodniu naucze gotowac i prac...te Wasze wynalazki..tobym po dwu pyffcach wywalil za okno :)

Po dwu piwkach na czczo..ofkors ..

Edytowane przez stefek100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zamiast głupio drwić, lepiej se przypomnij jak z wywieszonym jęzorem czekałeś 2 kata temu na każdą kolejną aktualizację

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bittorent - czyli zaproszenie dla odwiedzin o 5 rano załogi G - dziękuję, nie skorzystam

Lepiej by się wzieli za DTS MA i TrueHD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsze, że aktualizują - może w końcu zrobią działającą obsługę Timeshiftu dla DVB-T i RGB po scart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak ntr wprowadzic w standby aby potem wybudzic go zaprogramowanym na czas nagrywaniem?

Normalnie pilotem.

Poświęć trochę czasu na testowanie zamiast mnożyć pytania w tak banalnych sprawach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RGB po scart

Ten scart nie jest podłączony elektrycznie pod RGB tylko pod CVBS. To najprymitywniejsza opcja tego złącza od strony elektronicznej /tzw niepełne podłączenie/ - żadna aktualizacja nie jest tu możliwa

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi